Comments 0 0 0 Views

Βάθος δόνησης για σκυρόδεμα

Εάν κάποιος από εσάς εργάστηκε με σκυρόδεμα, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συνεργασία μαζί του είναι σημαντική για την τήρηση πολλών συνθηκών. Το σκυρόδεμα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο, να αντέχει τη σωστή αναλογία των εξαρτημάτων, καθώς και να το προστατεύει από εξωτερικές επιδράσεις. Αυτό το υλικό είναι αρκετά ισχυρό και είναι ικανό να εξασφαλίσει την αντοχή της δομής. Αλλά υπάρχει μια διαφορετική απόχρωση που είναι σημαντικό να εξεταστεί. Μπορεί να φαίνεται ότι τέτοια εργασία δεν είναι ιδιαίτερα αναγκαία, αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Για τι μιλάμε; Κατά την συμπίεση του σκυροδέματος.

Δεδομένου ότι στην υγρή κατάσταση το μείγμα μπορεί να έχει φυσαλίδες, πρέπει να εξαλειφθούν. Ένας βαθύς δονητής για σκυρόδεμα θα σας βοηθήσει στην εργασία σας. Χάρη σε αυτό, το σκυρόδεμα θα συμπιεστεί και θα είναι πολύ ισχυρότερο. Εάν χτίζετε ένα σπίτι με τα χέρια σας, τότε έχετε αρκετές επιλογές για την ανάπτυξη των γεγονότων. Μπορείτε να αγοράσετε έναν δονητή στο κατάστημα. Η τιμή είναι πολύ βαρύ, οπότε αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε μία φορά, τότε είναι καλύτερο να πάρετε το εργαλείο προς ενοικίαση. Η τρίτη επιλογή είναι να φτιάξετε έναν δονητή με δικά σας χέρια.

Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να μάθετε γιατί ένας δονητής είναι τόσο απαραίτητος, αν αξίζει να το κάνετε μόνοι σας ή αν είναι καλύτερο να πάρετε το όργανο προς ενοικίαση. Επιπλέον, θα δοθούν οδηγίες για την κατασκευή ενός δονητή βαθιάς πυρήνα με τα χέρια του.

Ανάθεση του βαθού δονητή

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιείτε δονητή όταν εργάζεστε με σκυρόδεμα; Το πράγμα είναι ότι χάρη στο όργανο το μείγμα συμπιέζεται, από τον οποίο έρχεται ο υπερβολικός αέρας, καθώς και ένα περιττό υγρό. Αυτό οφείλεται στις μεταφορικές κινήσεις της ίδιας της συσκευής, η οποία αποτελείται από 3 κύρια μέρη: τον κινητήρα, τον εύκαμπτο άξονα και το πτερύγιο δόνησης. Η εργασία με έναν δονητή καθιστά έτοιμο το σκυρόδεμα ισχυρότερο για συμπίεση και βελτιώνει την πρόσφυση του οπλισμού στο κονίαμα. Σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει αέρας, μπορούν να σχηματιστούν ρωγμές, και ως αποτέλεσμα η δομή θα σπάσει. Ως εκ τούτου, όταν ρίχνετε σκυρόδεμα, η χρήση ενός δονητή είναι απλά απαραίτητη.

Τα εργαλεία μπορούν να χωριστούν σε:

 • εγχειρίδιο;
 • ηλεκτρικό.

Το πλεονέκτημα των φορητών συσκευών είναι η φορητότητα, το μικρό βάρος, η ευκολία αποθήκευσης, η χρήση εντός των χώρων, με μια έξοδο 220V. Σε βιομηχανικές συνθήκες, χρησιμοποιούνται συχνότερα ηλεκτρικοί δονητές. Είναι πιο αξιόπιστα, κατάλληλα για μεγάλα έργα, διαθέτουν προστατευτική διάταξη τερματισμού, καθώς και πρόσθετη μεταλλική πλεξίδα. Ένα τέτοιο απλό, συμπαγές εργαλείο είναι ιδανικό για την κατασκευή εργασιών με τα χέρια σας. Αλλά τι είναι καλύτερο: να δανειστείς, να αγοράσεις ή να φτιάξεις μόνος σου; Ας μάθουμε.

Ποιο είναι το όφελος;

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι παίρνουν ένα εργαλείο και αρχίζουν να εργάζονται ήσυχα. Από τη μία πλευρά, αυτή η πορεία των γεγονότων είναι απλούστερη και καλύτερη. Μετά από όλα, δεν σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια, αλλά αμέσως να αρχίσετε να εργάζεστε. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά, αφού η συσκευή κοστίζει πολλά χρήματα. Αφού κάνατε δονητή με τα χέρια σας, θα περάσετε χρόνο, αλλά θα εξοικονομήσετε χρήματα. Ακόμη και οι πλούσιοι εκτιμούν κάθε δεκάρα, γιατί πρέπει να κερδίσουν.

Είναι σαφές ότι σε διάφορα καταστήματα κατασκευής υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός δονητών διαφορετικών τύπων. Όλα είναι όμορφα, αποτελεσματικά και ελκυστικά. Ωστόσο, θα είναι φθηνότερο να τα κάνετε μόνοι σας. Γιατί; Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Ο δονητής μπαταρίας θα σας κοστίσει περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια. Εάν κάνετε τα πάντα ο ίδιος, η τιμή κόστους θα μειωθεί κατά περιόδους. Ένα ανέξοδες τρυπάνι έχει κόστος περίπου 1 χιλιάδες ρούβλια, και μια διάτρηση - 2 χιλιάδες ρούβλια. Από αυτά μπορείτε να κάνετε τον δονητή σας. Είναι σαφές ότι θα χρειαστείτε επιπλέον υλικά, αλλά το κόστος τους δεν είναι τόσο υψηλό. Στο μέγιστο, μπορείτε να περάσετε 3-4 χιλιάδες ρούβλια. Εάν τις συγκρίνετε με 20, τότε οι εξοικονομήσεις είναι προφανείς. Συμφωνώ, 16 χιλιάδες ρούβλια. στο δρόμο δεν είναι ψέματα. Είναι σαφές ότι η επιλογή του κάθε ατόμου κάνει τη δική του, αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι δεν θα βρείτε τίποτα φθηνότερο.

Δώστε προσοχή! Ένας αυτο-κατασκευασμένος δονητής για σκυρόδεμα από ένα τρυπάνι ή διάτρητο είναι πτυσσόμενο, έτσι θα έχετε δύο εργαλεία σε ένα.

Το μόνο που χρειάζεται για την κατασκευή ενός εργαλείου είναι τα υλικά, οι οδηγίες, ο χρόνος και η επιθυμία. Αν έχετε όλα αυτά, τότε μπορείτε να εκπληρώσετε εύκολα την εργασία που έχει τεθεί μπροστά σας. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εργαλείο μόνοι σας.

Κάνουμε δονητή από ένα τρυπάνι

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι απλή: το τρυπάνι θα περιστρέψει το καλώδιο, στο τέλος του οποίου συγκολλάται μια ορθογώνια πλάκα, για να μετατοπίσει το κέντρο βάρους. Αυτό το άκρο του καλωδίου με τον παράγοντα ζύγισης εισάγεται σε ειδικό σωλήνα χάλυβα, ο οποίος θα λειτουργεί ως κεφαλή δόνησης. Σε αυτό, θα υπάρχουν ρουλεμάν, που διευκολύνουν την απρόσκοπτη κίνηση της ράβδου. Και για να προστατεύσουμε τη δομή από το επιθετικό περιβάλλον σκυροδέματος, τα πάντα τοποθετούνται σε ένα εύκαμπτο σωλήνα. Αμέσως όλα μπορεί να φαίνονται δύσκολα, αλλά θα εξετάσουμε τη βήμα-προς-βήμα διαδικασία κατασκευής ενός δονητή βαθιάς δόνησης για σκυρόδεμα με τα χέρια μας.

Τι χρειάζεστε;

 1. Ένα τρυπάνι με ισχύ μεγαλύτερη από 1,5 kW, έτσι ώστε το εργαλείο να μην υπερθερμαίνεται και να επιτυγχάνεται με επιτυχία στην εργασία.
 2. Ρουλεμάν.
 3. Σωλήνας χάλυβα.
 4. Μεταλλική καρφίτσα.
 5. Ορθογώνια πλάκα.
 6. Μακρύς σωλήνας και σφιγκτήρες.
Δώστε προσοχή! Το σπιτικό εργαλείο δεν θα είναι 100% σύμφωνο με την αγορά που αγοράσατε, αλλά θα συμβάλει ακόμα στη συμπύκνωση του σκυροδέματος και στην αποβολή του αέρα από αυτό.

Στο τρυπάνι θα πρέπει να κάνετε ένα ειδικό ακροφύσιο, παρόμοιο με έναν κορμό με μια άκρη. Ας εξετάσουμε τη λεπτομερή οδηγία:

 1. Αρχικά, πάρτε τον χαλύβδινο σωλήνα (δεν σκουριάζει όταν εκτίθεται σε σκυρόδεμα). Το συνιστώμενο μήκος είναι 40-60 cm με διάμετρο 30 ή 40 mm.
 2. Κάνετε τη ράβδο, η οποία θα τοποθετηθεί μέσα στο σωλήνα, από τον μεταλλικό πείρο. Η διάμετρος του πρέπει να είναι 12-15 mm.
 3. Συγκολλήστε στη ράβδο μια ορθογώνια μεταλλική πλάκα πλάτους 15 ή 20 cm. Η πλάκα θα μετατοπίσει ολόκληρο τον μηχανισμό, δημιουργώντας δονήσεις.
 4. Τώρα πάρτε το τρυπάνι και τρυπήστε την τρύπα στο ένα άκρο της ράβδου, στην οποία θα τοποθετηθεί ο οδηγός.
 5. Εισάγετε την προκύπτουσα ράβδο στο χαλύβδινο σωλήνα Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:
 6. Για να στερεώσετε ασφαλώς τον πυρήνα και να εξασφαλίσετε την περιστροφή του, πάρτε δύο έδρανα, η εξωτερική διάμετρος του οποίου είναι ίση με τη διάμετρο του σωλήνα και η εσωτερική διάμετρος είναι ίδια με την ακίδα. Πρέπει να εφαρμόζει σφιχτά στο έδρανο.
 7. Τοποθετήστε τη ράβδο μέσα στον σωλήνα και γεμίστε τα έδρανα στα αριστερά και δεξιά. Από τη μύτη, κόψτε το τμήμα του πείρου για να αφήσετε 5-10 mm. Επιπλέον, τα ρουλεμάν πρέπει να προστατεύονται από όλες τις πλευρές από ακαθαρσίες και σκόνη. Διαφορετικά, το εργαλείο θα αποτύχει.
 8. Στο δεύτερο άκρο της καρφίτσας, τοποθετήστε ένα μανίκι (θηλή) για να προστατεύσετε την περιστροφική διαδρομή.
 9. Παραμένει να πάρει το ελαστικό σωλήνα και να βάλει ένα μακρύ καλώδιο μέσα του. Από τη μία πλευρά, το καλώδιο θα συνδεθεί με τον πείρο, και από την άλλη πλευρά θα στερεωθεί στο ίδιο το τρυπάνι.
 10. Το καλώδιο στερεώνεται μέσω της οπής στον πυρήνα και ο εύκαμπτος σωλήνας και οι σφιγκτήρες θα κάνουν τη σύνδεση σφικτή.

Τώρα ο δονητής σας για σκυρόδεμα είναι έτοιμος για δράση. Λόγω της περιστροφής του τρυπανιού, το καλώδιο θα μετακινήσει τον πυρήνα στο μετατοπισμένο κέντρο και ο κοχλίας θα δονηθεί, συμπιέζοντας το σκυρόδεμα. Έτσι, μπορείτε να αποθηκεύσετε σημαντικά τα χρήματά σας και να έχετε μια φορητή συσκευή στο οπλοστάσιό σας. Αυτός ο δονητής λειτουργεί βαθιά από το δίκτυο 220V, μέσω της εισαγωγής της πρίζας.

Δονητής από το puncher

Η δεύτερη μέθοδος δεν είναι τόσο περίπλοκη και θα είναι πολύ ταχύτερη. Ο δονητής από τη διάτρηση θα είναι αποτελεσματικός εάν χρειαστεί να επεξεργαστείτε το σκυρόδεμα σε ένα μικρό βάθος, με μια μέθοδο μπαγιονέτ. Θα χρειαστεί να κάνετε διάφορα ακροφύσια με τη μορφή κορυφής. Μπορούν να κατασκευαστούν από οπλισμό, ράβδο, χαλύβδινη ράβδο ή χοντρό σύρμα. Δημιουργήστε ακροφύσια διαφορετικών διαστάσεων, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για διάφορες εργασίες. Επιπλέον, ένα από αυτά μπορεί να συγκολληθεί σε μια ευρεία μεταλλική πλάκα, η οποία είναι βολική για να συμπιέσει το σκυρόδεμα στο ξυλότυπο. Αν ο δονητής από το τρυπάνι λειτούργησε λόγω περιστροφικών κινήσεων, ο διατρητής γίνεται με βάση τις κρουστικές κινήσεις.

Έτσι, κάνετε τα χέρια σας ένα απλό εργαλείο που μπορεί να συμπαγή σκυρόδεμα. Αρκεί να βουτήξετε τη ράβδο σε σκυρόδεμα και να ενεργοποιήσετε τη γροθιά. Η επεξεργασία μιας μικρής ποσότητας σκυροδέματος δεν θα είναι πρόβλημα.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Για να έχετε υψηλής ποιότητας σκυρόδεμα, πρέπει να έχετε κάποια γνώση. Οι βαθιές δονητές καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός μείγματος ποιότητας, ανθεκτικού, ανθεκτικού και αξιόπιστου. Το σκυρόδεμα αποκτά όλα τα χαρακτηριστικά του. Για να δουλέψετε, δεν χρειάζεστε επαγγελματικά εργαλεία, επειδή μπορείτε να τα κάνετε με συσκευές που κατασκευάζονται με τα χέρια σας από αυτοσχέδια εργαλεία. Όπως μπορείτε να δείτε, οι δονητές που βασίζονται σε ένα τρυπάνι ή διάτρηση είναι αρκετά αποτελεσματικοί και μπορούν να γίνουν στο σπίτι.

Αν αποφασίσετε να χτίσετε ένα σπίτι ή ένα μικρό κτίριο, ένας τέτοιος χειροκίνητος δονητής θα είναι ένας εξαιρετικός βοηθός για σας.

 • Δονητής για συγκεκριμένα χέρια

 • Boer tyese με τα χέρια μου

 • Εργαλεία για σοβάτισμα τοίχων

 • Πώς να επιλέξετε ψαλίδι για σωλήνες πολυπροπυλενίου

Previous Tegninger og ordninger af børns sandkasser
Next Самостоятелна GSM алармена система за гараж

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Άρθρα 0 Comments

Κίτρινη κουζίνα

Η κίτρινη κουζίνα έχει θετική επίδραση σε ένα άτομο. Αυτό το χρώμα βοηθά να προσαρμοστεί σε σημαντική ψυχική δραστηριότητα, επηρεάζει θετικά τις πεπτικές διαδικασίες, βελτιώνει την όρεξη. Γι 'αυτό οι

Άρθρα 0 Comments

Πώς να φτιάξετε ένα αδιάβροχο κελάρι

Στη διάταξη του κελάριου ή κελάριου, ένα σημαντικό στάδιο της εργασίας είναι η στεγανοποίηση. Η αδιαβροχοποίηση απαιτείται αμέσως για διάφορους λόγους - προστασία από τα υπόγεια ύδατα, από την υγρασία

Άρθρα 0 Comments

Πώς να επιλέξετε μια κόλλα για τις ενώσεις του λινελαίου

Κατά την εκτέλεση των εργασιών φινιρίσματος με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει να εφαρμόζει ένα τέτοιο δάπεδο, όπως το λινέλαιο. Πολλοί επιλέγουν την επιλογή τους σε αυτό, επειδή η τιμή για αυτό

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

42 + = 51