Βεράντα στο εξοχικό σπίτι με τα χέρια τους

Βεράντα στο εξοχικό σπίτι με τα χέρια τους

Κατά την κατασκευή μιας βεράντας, αξίζει να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να είναι μόνο μια όμορφη αλλά και αξιόπιστη δομή. Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η άνεση της κίνησης κατά μήκος των σκαλοπατιών και της πλατφόρμας μπροστά από την πόρτα. Για να οικοδομήσουμε μια τέτοια κατασκευή με τα χέρια σας, πρέπει να ξέρετε για τα στάδια της κατασκευής και τα χαρακτηριστικά αυτής της εργασίας. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το βασικό δομικό υλικό για τη βεράντα.

Πλεονεκτήματα της βεράντας από μέταλλο

Τα πλεονεκτήματα της κατασκευής μετάλλου περιλαμβάνουν:

 1. Αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 2. Η μεταλλική κατασκευή δεν σφίγγει με το χρόνο και δεν παραμορφώνεται. Επίσης, όταν επεξεργάζεται σωστά, το υλικό δεν σκουριάζει και διατηρεί την εμφάνισή του, είναι ένα στολίδι του σπιτιού.
 3. Σχετικά μικρό βάρος, εάν συγκρίνετε τη βεράντα αυτού του υλικού με μαζικές δομές ξύλου.
 4. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα ίδρυμα
 5. Αισθητική της βεράντας.

Δυνατότητα γρήγορης συναρμολόγησης μιας βεράντας. Με την παρουσία του σχήματος της μελλοντικής βεράντας, είναι δυνατόν να συναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνήθως χρειάζονται περίπου 3 ημέρες.

Αλλά τέτοια σχέδια έχουν μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, το υψηλό κόστος της βεράντας, εάν τα στοιχεία γίνονται στην τάξη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να δημιουργήσετε μια βεράντα με τα χέρια του, πρέπει να έχει συγκόλλησης μηχάνημα και να έχουν εμπειρία στη διεξαγωγή ένωση των μεταλλικών στοιχείων. Για να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τύπο βεράντα, αρκεί να δείτε αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν τέτοιες κατασκευές.

Πώς να οικοδομήσουμε μια μεταλλική βεράντα

Συνήθως, μια μεταλλική γωνία 40x40 mm χρησιμοποιείται για να κάνει τη μεταλλική βεράντα του εξοχικού σπιτιού. Επίσης χρησιμοποιούνται σωλήνες προφίλ με διατομή 20x40 mm. Το πάχος των μεταλλικών στοιχείων πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 mm, διαφορετικά το πλαίσιο δεν μπορεί να αντέξει το φορτίο που επενεργεί σε αυτό.

Μια μικρή μεταλλική βεράντα μπορεί να γίνει παρατηρώντας μια συγκεκριμένη ακολουθία:

 1. Πρώτον, η περιοχή σημειώνεται και η συμβολοσειρά έλκεται μεταξύ των στύλων. Σε αυτό το σημείο, ελέγχεται η γεωμετρία της σήμανσης έτσι ώστε όλες οι γωνίες να είναι ίσες με 90 μοίρες αν δημιουργηθεί μια τυποποιημένη κατασκευή.
 2. Στη συνέχεια, στις γωνίες της σήμανσης τοποθετούνται μεταλλικοί σωροί. Εάν η βεράντα έχει μεγάλο μήκος και πλάτος, οι στηρίξεις τοποθετούνται στο μέσο. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ελέγξετε την κατακόρυφη θέση κάθε υποστήριξης. Εάν η μεταλλική σκάλα είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα. Κάτω από αυτό, έχουν εγκατασταθεί επιπλέον υποστηρίξεις. Η εγκατάσταση είναι η εξής: το έδαφος είναι σκάψιμο τμήμα σωλήνων των 50x80 mm και είναι σκυροδεμένα. Για να διατηρηθεί η σωστή θέση της κεφαλής των στηριγμάτων, συνδέονται με μεταλλικές γωνίες.
 3. Στη συνέχεια, το μήκος του πριονίσματος είναι ίσο με το μήκος της σκάλας. Αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση των βημάτων. Το κάτω μέρος των σκαλοπατιών είναι τοποθετημένο σε μαξιλάρι από σκυρόδεμα.
 4. Στη συνέχεια, η γωνία ίσων γωνιών κόβεται σε διαφορετικά μήκη: διαστάσεις σε ύψος, βήματα, μήκος και πλάτος. Πρώτα στο κάτω μέρος της σκάλας συγκολλούνται γωνίες σε μήκος, και στη συνέχεια μεταξύ των σταθερών στοιχείων των αρχαιότερων ως βάση για τα βήματα εγκατάστασης. Κατά τη συγκόλληση των στηριγμάτων, πρέπει να χρησιμοποιείται το επίπεδο κατασκευής για να εξασφαλιστεί ότι τα βήματα είναι οριζόντια.
 5. Στο τελικό στάδιο, πραγματοποιείται τοποθέτηση βημάτων από διάφορα υλικά, καθώς και τοποθέτηση του εργοταξίου. Επίσης υπάρχει εγκατάσταση θόλου, αν είναι απαραίτητο. Επιλέξτε το στυλ της διακόσμησης είναι προσεκτικά, έτσι ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση της δομής. Για το λόγο αυτό αρκεί η εξέταση των προτεινόμενων φωτογραφιών.

Έτσι, για να φτιάξετε μια μεταλλική βεράντα με τα δικά σας χέρια και να την προσαρτήσετε στη ντάκα, μπορείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας ελάχιστες γνώσεις σχετικά με τη διαδικασία της εργασίας. Για να αποφύγετε λάθη κατά την κατασκευή, αξίζει να εξετάσετε προσεκτικά τις προτεινόμενες φωτογραφίες.

Σημαντικό! Η ποιότητα της εργασίας εξαρτάται από την αξιοπιστία της δομής που συνδέεται με το σπίτι, επομένως δεν συνιστάται η σύνδεση των μεταλλικών στοιχείων χωρίς εμπειρία.

Πλεονεκτήματα μιας ξύλινης βεράντας

Το ξύλο είναι το πιο κοινό υλικό, καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του μετάλλου και του σκυροδέματος. Για αυτούς είναι δυνατόν να φέρει μια απλή εγκατάσταση ενός σχεδίου από τα δικά του χέρια. Ακόμη και αν δεν υπάρχουν επαγγελματικές δεξιότητες, ένα άτομο μπορεί να δημιουργήσει μια αξιόπιστη και όμορφη ξύλινη βεράντα και να το συνδέσει με τη νάχα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό κόστος των υλικών. Η απλούστερη ξύλινη βεράντα με θόλο μπορεί να δημιουργηθεί από τα στοιχεία που παρέμειναν μετά την κατασκευή του σπιτιού. Συνήθως, αυτό απαιτεί μόνο μια ράβδο με μια διατομή 100x200 mm και τα άκρα σανίδες.

Επίσης με τα πλεονεκτήματα της βεράντας είναι να περιλαμβάνει και όμορφη εμφάνιση, όπως μπορεί να φανεί από τις προτεινόμενες φωτογραφίες. Με τη σωστή επιλογή του φινιρίσματος, ο σχεδιασμός γίνεται ένα στολίδι του σπιτιού. Για να διακοσμήσετε μια ξύλινη βεράντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα διαφόρων αποχρώσεων, τα οποία καθιστούν δυνατή την επιλογή σχεδόν κάθε στυλ.

Κατασκευάζουμε μια ξύλινη βεράντα με τα χέρια μας

Το κύριο πρόβλημα των άπειρων οικοδόμων είναι η έλλειψη γνώσης σχετικά με την τοποθέτηση ξύλινων στηριγμάτων κάτω από μια ξύλινη βεράντα. Για να αποφύγετε λάθη, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις επιλογές που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι:

 1. Σκυρόδεμα ξύλινη υποστήριξη. Με αυτή τη μέθοδο, η τρύπα κάτω από τη βάση σκάβεται σε βάθος περίπου 1,2 μέτρων. Στη συνέχεια, το ξύλινο υπόστρωμα επεξεργάζεται με ένα προστατευτικό υλικό και τοποθετείται σε ένα χαλίκι ή θρυμματισμένο μαξιλάρι πάχους περίπου 15 cm. Μετά από αυτό, το στήριγμα εγκαθίσταται και η τρύπα χύνεται με σκυρόδεμα. Προκειμένου να διατηρηθεί το δέντρο σε μία θέση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χύτευσης, δημιουργούνται αποστάτες.
 2. Χρήση ενός συνδετήρα για μια ξύλινη βάση. Είναι ένας πείρος, στο πάνω μέρος του οποίου στερεώνεται ένας μεταλλικός συνδετήρας σε σχήμα U με οπές για τη στερέωση της ξύλινης βάσης. Ο πείρος είναι σκυροδεμένος και στην επιφάνεια της βάσης υπάρχει ένα μεταλλικό στήριγμα για το ξύλινο στοιχείο. Αυτή η μέθοδος είναι πιο βολική και αξιόπιστη από την προηγούμενη.
 3. Χρήση κουτιού για στηρίγματα. Εάν η βάση σκυροδέματος για τη βεράντα έχει ήδη στερεοποιηθεί, χρησιμοποιείται ένα ειδικό κιβώτιο που έχει μεταλλική βάση για να το βιδώσει στο σκυρόδεμα.

Η εγκατάσταση μιας πλατφόρμας και μιας σκάλας είναι λιγότερο δύσκολη υπόθεση, καθώς σε αυτό το στάδιο παραμένει μόνο η τοποθέτηση του ξύλινου πλαισίου στα στηρίγματα. Για να δημιουργήσετε μια περιοχή βεράντας με τα δικά σας χέρια, πρέπει μόνο να εγκαταστήσετε τις δοκοί και να διορθώσετε τα διασταυρωμένα κομμάτια πάνω τους. Για να εγκαταστήσετε την πιο απλή σκάλα, χρησιμοποιούνται 2 σανίδες πάχους τουλάχιστον 5 μέτρων και σανίδες για βήματα. Μετά τη δημιουργία του σχεδίου και τον υπολογισμό του αριθμού των βημάτων, οι μεταλλικές γωνίες προσαρμόζονται στις βάσεις, στις οποίες θα στερεωθούν τα υπόλοιπα στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ξύλινη βεράντα είναι κατάλληλη για σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο είναι χτισμένο.

Βεράντα από σκυρόδεμα

Αν θέλετε να συνδέσετε με τα χέρια σας δίνει μια σταθερή σχέδιο, το οποίο δεν επηρεάζεται από δυσμενείς παράγοντες πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Για να αλλάξετε το σχεδιασμό αυτού του σχεδίου, πρέπει απλώς να επιλέξετε το τελικό υλικό που σας αρέσει και να το αντικαταστήσετε με αυτό που ήταν πριν.

Επίσης, το πλεονέκτημα της βεράντας από σκυρόδεμα είναι η απλότητα της διαδικασίας κατασκευής, αρκεί να δημιουργηθεί ένα ξύλινο πλαίσιο για τη χύτευση και να εγκατασταθεί το εσωτερικό του. Μετά από αυτό, το μείγμα δημιουργείται και χύνεται στον ξυλότυπο.

Πριν να επισυνάψετε μια βεράντα στο σπίτι, θα πρέπει να σκεφτείτε τη σύνδεση με τη θεμελίωση του σπιτιού. Εάν η συρρίκνωση έχει ήδη ολοκληρωθεί, μπορείτε να τρυπήσετε τρύπες στο υπόγειο και να τοποθετήσετε μεταλλικούς πείρους μέσα τους, οι οποίες θα συνδέουν τη δομή με τη βεράντα.

Εάν η συρρίκνωση του σπιτιού έχει μόλις αρχίσει, δημιουργείται μια φλάντζα μεταξύ του θεμελίου και της νέας κατασκευής σκυροδέματος. Πριν από την έναρξη της εργασίας, πραγματοποιείται τοποθέτηση σανίδων, τυλιγμένων με ρουμπερόφυλλο. Μετά την ολοκλήρωσή τους, το υλικό αφαιρείται και το κενό γεμίζεται με αφρώδες υλικό. Έτσι, για να δημιουργήσετε μια βεράντα από σκυρόδεμα με τα χέρια σας, αν θέλετε, μπορείτε και χωρίς εμπειρία στην κατασκευή. Αλλά για να μην κάνετε λάθη, θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την εφαρμογή κάθε λειτουργίας και να δείτε τη φωτογραφία ολόκληρης της διαδικασίας.

Βεράντα διακόσμηση

Όταν σχεδιάζετε μια βεράντα, πρέπει να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν αυτό δεν γίνει, μπορείτε να μετατρέψετε ένα όμορφο κτίριο σε μια παράλογη επέκταση στη ντάκα, η οποία θα προκαλέσει, αντί για θαυμασμό, μόνο μπερδεία. Επιλέγονται συχνά τα εξής στυλ:

 1. Κλασικά. Όταν επιλέγετε αυτή την επιλογή, δημιουργείται θόλος δύο επιπέδων και εγκαθίστανται κιγκλιδώματα. Επίσης, πρέπει να εγκαταστήσετε και διακοσμητικά balusters. Για να ολοκληρώσετε τα βήματα και την περιοχή της βεράντας, χρησιμοποιείται μια πέτρα ή κεραμίδι. Για να διακοσμήσετε μια τέτοια δομή χρησιμοποιούνται αγγεία με λουλούδια. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του στυλ.
 2. Χώρα. Αυτό το στυλ είναι κατάλληλο μόνο αν το σπίτι είναι χτισμένο από ξύλο. Το κύριο χαρακτηριστικό της βεράντας είναι η ακατέργαστη επεξεργασία του δέντρου. Κατά την οικοδόμηση σε στυλ χώρα, το σπίτι θα πρέπει να μοιάζει με ένα αμερικανικό ράντσο ή μεξικάνικο hacienda.
 3. Ευρωπαϊκό στυλ. Αυτός ο σχεδιασμός συνεπάγεται αφθονία σαφών γραμμών και τυποποιημένων σχημάτων. Ως βασικό υλικό φινιρίσματος χρησιμοποιείται μια πέτρα ή κεραμίδι. Στη βεράντα του ευρωπαϊκού στυλ πρόκειται να τοποθετήσετε μια ψάθινη καρέκλα.
 4. Γαλλικό στυλ. Η κύρια διαφορά από την προηγούμενη έκδοση του σχεδίου είναι η παρουσία γυάλινης πόρτας που προστατεύεται από μεταλλική σχισμή.

Για να προσδιορίσετε ακριβώς ποιο στυλ σας αρέσει περισσότερο, αξίζει να εξετάσετε τη φωτογραφία και να παρουσιάσετε μια τέτοια κατασκευή προσαρτημένη στο σπίτι σας. Δημιουργώντας μια βεράντα με τα χέρια σας δεν είναι εύκολο έργο, αλλά με μια προσεκτική προσέγγιση στην εργασία δεν θα έχετε σοβαρές δυσκολίες.

 • Βεράντα από το σωλήνα προφίλ με τα χέρια του

 • Βεράντα για το μπάνιο

 • Πώς να φτιάξετε μια βεράντα στη βεράντα

 • Βεράντα από σκυρόδεμα

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

64 − 61 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map