Διακόσμηση τοίχου στο μπάνιο

Διακόσμηση τοίχου στο μπάνιο

Το μπάνιο είναι πάντα σε ειδικό λογαριασμό με τους ιδιοκτήτες. Η διακόσμηση και η διάταξη μιας τέτοιας αρχής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δευτερεύον αντικείμενο. Και αυτό συνδέεται όχι μόνο με την ανάγκη να διασφαλιστεί η κανονική συνθήκες υγιεινής, έχει επενδύσει πάντα πολύ περισσότερα χρήματα και ιδέες σε σχέση με το υπόλοιπο του δωματίου, εκτός ίσως από την κουζίνα για εκείνους που τους αρέσει να μαγειρεύουν ίδια τους τα χέρια.

Επιλογές για διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο

Η επιλογή των υλικών για το φινίρισμα των τοίχων στο μπάνιο σχετίζεται κυρίως με τον προϋπολογισμό, το μέγεθος της αίθουσας και την επιθυμία και τον ελεύθερο χρόνο για να γίνει το τελειωτικό έργο. Αλλά από την ποικιλία των σύγχρονων υλικών φινιρίσματος, μπορείτε να αναφέρετε τις πιο δημοφιλείς επιλογές:

Εφαρμογή ως διακοσμητικά υλικά για διακοσμητικά πάνελ ή επένδυση μπάνιου από PVC, ξύλο, αδιάβροχες πλάκες MDF ή GKL.

 • Χρήση πλακιδίων από φινίρισμα πλακιδίων από πορσελάνη ή από συνθετικό πολυμερές υλικό από τεμάχια γρανίτη και PVC.
 • Τοίχο διακόσμηση στο μπάνιο χρησιμοποιώντας διακοσμητικά γύψο ή ανθεκτικό στο νερό βαφής με βάση το νερό?
 • Διακόσμηση τοίχου στα πλακάκια μπάνιου. Αν έχετε το ταλέντο και την εμπειρία από τη συνεργασία με κεραμικά ή κεραμίδι, μπορείτε να εκτελέσετε το τέλος της εργασίας με τα χέρια σας, θα είναι λίγο περισσότερο, φθηνότερα, και η ποιότητα των στοιβάζονται πλακάκια μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από το έργο ενός επαγγελματία?
 • Pokleit στην αδιάβροχη ταπετσαρία δωματίου?
 • Χρησιμοποιήστε ως υλικό τελειώματος ένα σύνολο ψηφιδωτών.

Συμβουλές! Εάν ο προϋπολογισμός για το φινίρισμα των τοίχων στο μπάνιο είναι μικρός, η πιο πρακτική επιλογή θα ήταν μια συνδυασμένη μέθοδος εργασίας με υλικά φινιρίσματος.

Επιλογή και πρακτική χρήση υλικών φινιρίσματος

Κατά τη χρήση των τελειωμάτων του μπάνιου, εδώ και πολύ καιρό υπάρχει ένα καθιερωμένο, άγραφο πρότυπο για τη χρήση των πλέον κατάλληλων υλικών φινιρίσματος για διάφορα μέρη του δωματίου. Επομένως, αν θέλετε να κάνετε μπάνιο όχι μόνο πολύ όμορφο, αλλά και πρακτικό, θα χρειαστεί:

 • πάτωμα του μπάνιου για οποιαδήποτε χρήση πραγματοποίηση είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό αδιάβροχο υλικό δεν διογκώνεται όταν διαβραχεί ισχυρή για να αντέξει το φορτίο και είναι ανθεκτική σε απορρυπαντικά και απολυμαντικά?
 • Για την εγκατάσταση στο μπάνιο της καμπίνας ντους, το νιπτήρα πρέπει να τοποθετηθεί ένα θεμέλιο ή ένα θεμέλιο από τούβλα και σκυρόδεμα, οι αποχετεύσεις και οι σωλήνες νερού είναι συνδεδεμένα?
 • Το ανώτατο όριο στο μπάνιο, κατά κανόνα, γίνεται με τη μορφή μιας αναρτημένης δομής από πλαστικά ή γυψοσανίδες. Η χρήση των υλικών φινιρίσματος στην οροφή επιτρέπει την παροχή υψηλής ποιότητας και ασφαλούς καλωδίωσης για φωτισμό, αερισμό, λέβητα.

Προϋπολογιστικές λύσεις για την εφαρμογή επιλογών φινιρίσματος

Δεν είναι πάντα η επισκευή του ένα μπάνιο μπορεί να υπολογίζει σε επαρκή κεφάλαια, ή τους όρους χρήσης του μπάνιο απαιτούν προσωρινού χαρακτήρα, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δυνατόν να περιοριστεί ανεπιτήδευτη λίφτινγκ. Είναι απλούστερο να ισιώσετε τους τοίχους στο μπάνιο με τη βοήθεια γυψοσανίδας, ασταριού και βαφής με βαφή με νερό ή με υδατοδιαλυτό χρώμα.

Σε τέτοιες επισκευές θα φύγει για δύο ημέρες, αλλά ακόμη και τα απλά υλικά φινιρίσματος με τη μορφή του χρώματος σας επιτρέπουν να βάλετε την αίθουσα του μπάνιου σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο.

Εάν η ποιότητα της επιφάνειας μετά την επικάλυψη τοίχων γύρισε επαρκώς λεία, χωρίς ορατά ελαττώματα και τις καμπύλες μεταβάσεις, κατά την επιλογή του μελανιού μπορεί να δώσει τις επιλογές προτίμησης δίνοντας γυαλιστερό φινίρισμα.

Συμβουλές! Συνδυάστε τα υλικά βαφής για τους τοίχους στο μπάνιο με την εγκατάσταση μιας σειράς πλακιδίων στο κάτω μέρος του τοίχου που βρίσκεται δίπλα στο πάτωμα.

Η ποικιλία χρωμάτων και χρωμάτων ενός τέτοιου υλικού τελειώματος καθιστά δυνατή μια πολύ ασυνήθιστη και ελκυστική διακόσμηση του μπάνιου με έναν απλό τρόπο. Τα περισσότερα χρώματα περνούν καλά τον αέρα, αλλά παραμένουν αδιαπέραστα στο νερό. Αν χρειάζεστε πλήρη στεγανοποίηση των τοίχων, μπορείτε να εκτελέσετε μια άλλη διαδικασία φινιρίσματος - για να καλύψετε τους τοίχους με αδιάβροχο διαφανές βερνίκι.

Πλαστικά υλικά φινιρίσματος

Η δεύτερη σχετικά με τη διαθεσιμότητα υλικού για εργασίες φινιρίσματος στο μπάνιο είναι τα πλαστικά πάνελ. Είναι φθηνά και αρκετά εύκολο να εγκατασταθούν, πράγμα που σας επιτρέπει επίσης να κάνετε επισκευές στο μπάνιο σας, χωρίς να καταφύγετε σε ακριβές υπηρεσίες των master-finishers.

Πιο συχνά για εργασίες φινιρίσματος χρησιμοποιούνται μακριές, στενές πλάκες, διαμορφωμένες σαν ξύλινη επένδυση, με προεξοχή και αυλάκωση στην τελική επιφάνεια. Για τους τοίχους αρκετά για να εξαπολύσουν μία πλειάδα προφίλ οδηγού του γαλβανισμένο, πλαστικού μίγματος επένδυση συλλέγονται μεμονωμένες ζώνες σε μια ενιαία επιφάνεια και στη συνέχεια τη στερέωση του προφίλ στον τοίχο με βίδες.

Τέτοια υλικά φινιρίσματος έχουν υψηλή αντοχή σε οποιοδήποτε μέσο καθαρισμού και καθαρισμού, σε υψηλή υγρασία, δεν χάνουν σχήμα και χρώμα καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Με σωστή εγκατάσταση, αυτό το φινίρισμα μπορεί εύκολα να διαρκέσει μερικές δεκαετίες.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ευφλεκτότητα του υλικού, την κακή απορρόφηση του ήχου, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσφορία όταν παραμείνει σε ένα μικρό δωμάτιο σε ένα μπάνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4

Ταπετσαρία κόλλα

Όπως και με τη ζωγραφική των τοίχων, η χρήση ταπετσαρίας ως τελικού υλικού είναι ένας σχετικά φθηνός και προσιτός τρόπος για την επισκευή των τοίχων του μπάνιου. Δεν είναι κάθε ταπετσαρία κατάλληλο για αυτοκόλλητο, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε υδρατμούς και μεταβολές της θερμοκρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, τα βινύλια ή τα πλεκτά υφάσματα είναι τα καλύτερα.

Επιπλέον, η κόλλα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να διατηρήσει τις ιδιότητές της και να κρατήσει το πανί ακόμη και όταν ο τοίχος βαριά υγραίνεται. Γι 'αυτό, κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας και της ισοπέδωσης των τοίχων, η επιφάνεια πρέπει να εγχυθεί με ακρυλική σύνθεση που βελτιώνει την πρόσφυση της κόλλας στο γύψο.

Πριν προχωρήσουμε σε ένα αστάρι θεραπεία και κόλλημα ταπετσαρία, γύψο στο μπάνιο πρέπει να είναι σίγουρος για να χειριστεί αντισηπτική προετοιμασία για την πρόληψη της μετέπειτα ανάπτυξη των μυκήτων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Οποιοδήποτε υλικό φινιρίσματος με υψηλή περιεκτικότητα σε κυτταρίνη υπό μορφή ινών ταπετσαρίας ή συστατικών κόλλας είναι ένα ιδανικό μέσο για την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.

Κλασικές παραλλαγές υλικών φινιρίσματος

Στη διακόσμηση του μπάνιου μέχρι σήμερα, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επένδυση με κεραμικά πλακάκια, που τελειώνουν με διακοσμητικό γύψο. Αυτό είναι το πιο ακριβό και όμορφο είδος τερματισμού.

Πλακάκια μπάνιου

επισκευή του προϋπολογισμού με την τοποθέτηση των πλακιδίων είναι ένα από τα πιο ακριβά επιλογές, οπότε αν έχετε αποφασίσει για μια τέτοια κίνηση, κάνουν τις δικές τους επιλογές για το τι είδους πλακιδίων (χρώμα, σχήμα, υφή, μέγεθος) που θα θέλατε να δείτε στο μπάνιο του, και να συνεργαστεί με το φινίρισμα παρέχει το υλικό σε επαγγελματίες επαγγελματίες.

Ο χρόνος για την επισκευή του μπάνιου χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πλακάκι - κεραμικό ή γρανίτη, θα είναι τουλάχιστον μια εβδομάδα - δέκα ημέρες. Πριν από την τοποθέτηση του τελειωτικού υλικού, οι τοίχοι του μπάνιου είναι προσεκτικά επίπεδα, σε ορισμένες περιπτώσεις ο σοβάς αφαιρείται σε ένα τσιμεντένιο τοίχο ή τούβλα. Το πιο πρακτικό είναι το σοβάτισμα του τοιχώματος κάτω από την τοποθέτηση του τελειωτικού υλικού με την επίστρωση επιφάνειας.

Οι περισσότεροι πλοίαρχοι δεν χωρούν πάνω από 3-4 σειρές πλακιδίων ανά ημέρα. Τα κεραμίδια από κεραμίδια από πορσελάνη, σε αντίθεση με τα κεραμίδια, έχουν αρκετά υψηλή αντοχή και δύναμη, καθώς η σωστή επιλογή συγκολλητικής βάσης μπορεί να παραμείνει στο λουτρό για αρκετές δεκαετίες. Ένα τέτοιο πλακάκι δεν φοβάται τη συρρίκνωση, τα αποτελέσματα της υγρασίας, αλλαγές θερμοκρασίας.

Στην αγορά, μαζί με το πορσελάνινα σκεύη προσφέρεται ένα λεγόμενο συσσωματωμένο κεραμίδι. Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο φινίρισμα οικοδομικού υλικού είναι ένα συμπιεσμένο μίγμα χλωριούχου πολυβινυλίου και πληρωτικού από γρανίτη ή σκόνη. Όπως και ο κεραμικός γρανίτης, τα πολυμερικά κεραμίδια φαίνονται πολύ όμορφα, μιμούνται πλήρως την επιφάνεια του λίθου, επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο και φθηνότερο από τα φυσικά υλικά. Είναι πιο εύκολο να κόψετε, να τρυπήσετε, να κολλήσετε στην επιφάνεια των τοίχων, αλλά αν παραβιαστεί η τεχνολογία, το πλακάκι εύκολα παραμορφώνεται και εύκολα σπάει την επιφάνεια.

Οι κεραμικοί γρανίτες και τα συσσωματωμένα υλικά φινιρίσματος έχουν συχνά ένα μοτίβο που μιμείται μια φυσική πέτρα, έτσι ώστε να καλύψουν το δωμάτιο και να μειώσουν οπτικά τον χώρο του μπάνιου. Επομένως, δεν συνιστάται η χρήση τους σε μικρούς χώρους, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια παραλλαγή ενός υλικού φινιρίσματος με μια ελαφριά επιφάνεια.

Διακόσμηση με διακοσμητικό γύψο

Οι εργασίες φινιρίσματος με διακοσμητικό γύψο εκτελούνται πολύ γρηγορότερα και ευκολότερα από την τοποθέτηση κεραμιδιών, επιπλέον, αυτή η μέθοδος έχει δύο μειονεκτήματα.

Πρώτον, για την εφαρμογή διακοσμητικού γύψου είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πολύ καλά την τεχνολογική διαδικασία και να διατηρείτε με ακρίβεια την ακολουθία των λειτουργιών όταν εργάζεστε με το τελειωτικό υλικό. Δεύτερον, τα υλικά υψηλής ποιότητας διακοσμητικού γύψου είναι αρκετά ακριβά, οπότε ο πειραματισμός και η εκμάθηση θα είναι υπερβολικά δαπανηρά για τον προϋπολογισμό σας. Τις περισσότερες φορές για το φινίρισμα των λουτρών χρησιμοποιούν συνθέσεις που μιμούνται μια φυσική πέτρα, όπως "Marmorino" ή "Travertino".

Τέτοια γύψο έχει όμορφη γυαλιστερή επιφάνεια, και ως εκ τούτου απαιτεί τέλεια ευθυγράμμιση της σύνθεσης φινιρίσματος επιφάνεια του τοίχου, το αστάρωμα του ενδιάμεσου στρώματος και την καλύτερη επιλογή των βαφών και υλικών πληρώσεως. Ως αποτέλεσμα, το μπάνιο δημιουργεί μια ψευδαίσθηση του φινιρίσματος των τοίχων με μάρμαρο ή μάρμαρο ασβεστίτη.

Η επιφάνεια του γύψου γυαλίζεται και ανοίγει τουλάχιστον ένα στρώμα προστατευτικού βερνικιού. Αντίσταση, σε αντίθεση με πλακίδια και πλακίδια πορσελάνης, σχετικά χαμηλή, έτσι ώστε κάθε λίγα χρόνια, ο τοίχος πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία αναγωγής και στίλβωση για να αφαιρέσετε το ρύπο και αλάτων.

Υλικά φινιρίσματος με βάση το μωσαϊκό

Το πιο επίπονο και σύνθετο θεωρείται ότι είναι η τοποθέτηση ενός ψηφιδωτού συνόλου πρότυπων θραυσμάτων πλακιδίων ή γυαλιού. Η δυσκολία χρήσης τέτοιων υλικών φινιρίσματος είναι η ανάγκη για χειροκίνητη επιλογή και τοποθέτηση κάθε ψηφιδωτού στοιχείου ξεχωριστά. Υπάρχουν εξειδικευμένα σύνολα στα οποία όλα τα στοιχεία επιλέγονται και αριθμούνται, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά την εργασία. Στην επιφάνεια του τοίχου εφαρμόζεται ένα ειδικό πλέγμα με τη σήμανση της θέσης των θραυσμάτων του μωσαϊκού. Απλά πρέπει να κολλήσετε κομμάτια ψηφιδωτού σε ομαλή επιφάνεια και να σκουπίσετε τις ραφές.

Συμπέρασμα

Στην πράξη, χρησιμοποιείται συχνά ένας συνδυασμός διαφόρων υλικών φινιρίσματος, για παράδειγμα, πλακάκια με μοτίβο ή μοτίβο ψηφιδωτών μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με μωσαϊκά τμήματα τοίχων. Μπορεί να είναι συγκεκριμένα ανατολίτικα στυλ και σχέδια, floral ή floral στολίδια, θαλασσογραφία. Διακοσμητικό γύψο ή βαμμένο με το νερό βαφές τοίχους μπορεί να συνδυαστεί καλά με πλαστικές επενδύσεις.

 • Διακοσμητικό σοβά στο μπάνιο

 • Πώς να βάλει ένα κεραμίδι στο μπάνιο

 • Καμπίνες ντους με χαμάμ

 • Επισκευή του μπάνιου με πάνελ PVC

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

49 + = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map