Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα έλασμα σε ζεστά δάπεδα;

Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα έλασμα σε ζεστά δάπεδα;

Το φύλλο έχει πολλές αξιόλογες ιδιότητες: αντίσταση στη φθορά, αντοχή, ανθεκτικότητα. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι αυτή η επίστρωση μπορεί να αλλάξει τις παραμέτρους της υπό την επίδραση της υγρασίας ή της υψηλής θερμοκρασίας.

Τα ζεστά δάπεδα έχουν γίνει ένα γνωστό χαρακτηριστικό της ζωής μας, το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες ως πρόσθετη, ακόμη και βασική θέρμανση. Έτσι είναι δυνατόν να συνδυάσετε ένα δημοφιλές κάλυμμα δαπέδου με ένα σύστημα δαπέδου;

Συμβατότητα

Οι παραγωγοί και οι ειδικοί δίνουν μια θετική απάντηση στο ερώτημα αυτό. Και αμέσως προσθέστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδος laminate και όχι κάθε σύστημα.

Είναι πολύ σημαντικό! Από την απόδοση της επικάλυψης, η εντατική θέρμανση μπορεί να έχει αρνητική επίδραση. Ως εκ τούτου, απαιτείται να προσδιοριστεί εκ των προτέρων αν το επιλεγμένο μοντέλο είναι κατάλληλο για το σύστημα που θα εγκατασταθεί στο δωμάτιο.

Laminate δεν μπορεί να συγκριθεί με δάπεδα από φυσικό ξύλο, το οποίο από υπερβολική υγρασία φουσκώνει και αρχίζουν να "οδηγήσει", και από την αυξημένη θερμοκρασία να συρρικνωθεί και να στεγνώσει. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το οποίο επίσης δεν είναι «φιλικό» με νερό, μία βάση και αυξημένη θερμοκρασία πάνω από 30 ° C γεμάτη διαδικασία έμφαση που ξεκινούν ρητίνες φορμαλδεΰδης. Σε κανονική θερμοκρασία δωματίου, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, στο δωμάτιό σας, εκτός από την επένδυση δαπέδου, τα έπιπλα μπορούν επίσης να περιέχουν ρητίνες φορμαλδεΰδης ως συνδετικό παράγοντα για την κατασκευή σύνθετων υλικών που χρησιμοποιούν ξύλο.

Ως εκ τούτου, συνιστάται έντονα να χρησιμοποιήσετε ένα έλασμα της κατηγορίας Ε1 ή Ε0, στην οποία μια χαμηλή περιεκτικότητα φορμαλδεΰδης, μαζί με το σύστημα του θερμού δαπέδου.

laminate

Η επίστρωση με το ζεστό δάπεδο αναγράφεται στη συσκευασία με εικονογράμματα:

laminate

Εκτός από το εικονογράφημα, η συσκευασία μπορεί να έχει την επιγραφή "Underflooring" ή "Warm Wasser", η οποία αντιστοιχεί στην έννοια επίλυσης του εικονογράμματος.

Σημαντικό! Το εικονογράφημα με τύπο νερού H2O δείχνει ότι αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί ειδικά για ένα σύστημα νερού-δαπέδου και πρέπει να τοποθετείται σύμφωνα με τον προορισμό του.

Η επένδυση δαπέδου με ένα τέτοιο εικονόγραμμα πάνω στη συσκευασία μπορεί να τοποθετηθεί στο ζεστό δάπεδο.

laminate

Πρέπει μόνο να σημειωθεί ότι το πάχος του πάνελ δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 8 mm. Τα πάνελ Thinner δεν θα δέχονται μια σταθερή αλλαγή στο καθεστώς θερμοκρασίας. Η εμπειρία δείχνει ότι ένα έλασμα 31 ή 32 τάξεων με πάχος φύλλου 8-10 mm είναι το βέλτιστο.

Το σύγχρονο σύστημα Click Lock είναι ιδανικό για χρήση με ενδοδαπέδια θέρμανση, οπότε μην ανησυχείτε ότι τα πάνελ μπορεί να σπάσουν και να εμφανιστούν κενά. Επιπλέον, η αγορά διαθέτει μοντέλα με κλειδαριές αλουμινίου και ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν κλειδαριές με μεταλλική ενίσχυση.

laminate

laminate

laminate

Όταν επιλέγετε ένα έλασμα, θα πρέπει να προσέξετε το μέγιστο που επιτρέπεται από τον κατασκευαστή την τιμή θέρμανσης της επιφάνειας του πίνακα. Κατά κανόνα, η επιτρεπόμενη θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 27 ° C.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός δείκτης είναι η αντίσταση του υλικού. Θεωρείται ότι το σύστημα του θερμού δαπέδου είναι κερδοφόρο εάν η συνολική αξία όλων των στρωμάτων της "πίτας" του δαπέδου δεν υπερβαίνει τα 0,15 m²K / W. Λαμβάνοντας υπόψη την αντίσταση του υποστρώματος, το έλασμα πρέπει να έχει δείκτη στην κλίμακα 0,10 m²K / W.

Υπάρχουν συστήματα θερμού ηλεκτρικού δαπέδου, φιλμ (υπέρυθρη) και νερού.

Ηλεκτρικά

Όντας ο πιο κοινός τύπος, το ηλεκτρικό θερμαινόμενο πάτωμα που χρησιμοποιεί ένα καλώδιο θέρμανσης στην επίστρωση είναι λιγότερο κατάλληλο για το laminate. Σε αντίθεση με κεραμικά πλακίδια. Το γεγονός είναι ότι το υπόστρωμα και το ίδιο το έλασμα έχουν χαμηλή μεταφορά θερμότητας (αγγίξτε τους πίνακες - το επάνω μέρος, το προστατευτικό στρώμα θα είναι συνήθως δροσερό). Το καλώδιο πρέπει πρώτα να θερμάνει το ζεύκτη στο οποίο είναι τοποθετημένο και στη συνέχεια μέσω του υποστρώματος, η επίστρωση θα θερμαίνει τους πίνακες. Αυτό θα απαιτήσει χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος θέρμανσης θα αυξηθεί.

laminate

laminate

Σε κάθε περίπτωση, η επίστρωση δαπέδου θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και επίπεδη (η διαφορά ύψους επιτρέπεται σε απόσταση 2 mm για το μήκος της σιδηροτροχιάς μέτρησης 2 μέτρων) και το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου είναι πολύ αξιόπιστο για να παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο θέρμανσης.

Ταινία (υπερύθρων)

Για το έλασμα, το σύστημα δαπέδου φιλμ είναι ιδανικά κατάλληλο. Το σύστημα είναι μια λεπτή μεμβράνη στην οποία στερεώνεται ένα αγώγιμο υλικό με τη μορφή λωρίδων. Η μεμβράνη τοποθετείται κάτω από το υπόστρωμα και δεν απαιτείται θέρμανση του σφραγίσματος, γεγονός που εξασφαλίζει την οικονομία σε λειτουργία. Η απαραίτητη θερμοκρασία επιφάνειας των πλαισίων επιτυγχάνεται γρήγορα και μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια εντός των επιτρεπόμενων τιμών.

laminate

laminate

laminate

Επί του παρόντος, οι κορυφαίοι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να παράγουν ένα πολυστρωματικό υλικό με ενσωματωμένο σύστημα υπέρυθρου θερμού δαπέδου, αλλά το κόστος τέτοιων μοντέλων δεν είναι ακόμα ευρέως διαθέσιμο.

Νερό

Αρχικά, δεν είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα έλασμα σε δάπεδο με ζεστό νερό σε ένα διαμέρισμα της πόλης - το πάτωμα του νερού απαγορεύεται. Η προσπάθεια να καταρρεύσει θα τελειώσει, στην καλύτερη περίπτωση, με διάταγμα για την αποσυναρμολόγηση και την αποκατάσταση της αρχικής θέρμανσης.

Lay laminate σε δάπεδο θερμού νερού μπορεί να είναι σε μια εξοχική κατοικία, ειδικά δεδομένου ότι ένα αυτόνομο σύστημα θέρμανσης νερού με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία του φορέα είναι ιδανικό για αυτό το δάπεδο.

laminate

laminate

laminate

laminate

Συμπέρασμα

Για να τοποθετήσετε σωστά το έλασμα σε ένα ζεστό δάπεδο, πρέπει να ξέρετε αν το επιλεγμένο μοντέλο είναι κατάλληλο για αυτό το σκοπό. Τα εικονογράμματα στη συσκευασία θα σας παράσχουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Laminate τέλεια "φίλους" με το φιλμ (υπέρυθρες) ζεστό δάπεδο, "παίρνει μαζί" με την ηλεκτρική (τα ζητήματα της αποδοτικότητας του συστήματος έρχονται στο προσκήνιο), και σε αστικά διαμερίσματα "δεν έχει σχέση" με το νερό.

laminate

laminate

laminate

laminate

laminate

  • Είτε είναι δυνατόν να βάλει ένα laminate σε ένα μπαλκόνι, κουζίνα, ένα διάδρομο και πώς να κάνει

  • Κλειδαριές από πλαστικό

  • Πώς να τοποθετήσετε ένα έλασμα διαγώνια

  • Πώς να τοποθετήσετε ένα έλασμα σε ένα ανώμαλο πάτωμα

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 53 = 58

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map