Εξωραϊσμός του γραφείου

Εξωραϊσμός του γραφείου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν από καιρό γίνει σχεδόν αναπόσπαστο μέρος των εσωτερικών χώρων γραφείου. Γιατί χρειάζεστε το πράσινο του γραφείου και πώς να το εκτελέσετε όχι μόνο όμορφα, αλλά και με όφελος;

Γιατί στο γραφείο ενός φυτού

Ζώντας τα φυτά στο γραφείο δεν είναι εύκολη διακόσμηση. Δημιουργούν ένα υγιές μικροκλίμα, στο οποίο είναι ευχάριστο να εργαστείς.

 • Τα φυτά υγρανίζουν τον αέρα, και στα γραφεία, ειδικά το χειμώνα με την κεντρική θέρμανση ενεργοποιημένη, είναι συχνά υπερβολικά ξηρανθεί. Ο ξηρός αέρας είναι η αιτία πολλών αναπνευστικών ασθενειών και δερματικών προβλημάτων.
 • Τα πράσινα φύλλα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και τις επιβλαβείς ουσίες που εκπέμπονται από έπιπλα και συνθετικά υλικά, παράγουν οξυγόνο, μειώνουν την ποσότητα σκόνης.
 • Το φύλλωμα μειώνει το επίπεδο θορύβου. Ένα πράσινο νησί μπορεί να απορροφήσει θόρυβο όχι χειρότερα από έναν τοίχο.
 • Το πράσινο χρώμα επιτρέπει στα μάτια να ξεκουραστούν, να τονώσει τη διανοητική και δημιουργική δραστηριότητα, να προάγει τη συγκέντρωση, να βελτιώσει τη διάθεση, να μειώσει το άγχος.
 • Τα λουλούδια ως διακοσμήσεις δεν αποσπούν την προσοχή, σε αντίθεση με κάποια αντικείμενα τεχνητής διακόσμησης.

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά

Με όλη την τεράστια ποικιλία των φυτών εσωτερικού χώρου, η επιλογή των κατάλληλων λουλουδιών για το γραφείο δεν είναι τόσο εύκολη. Πρέπει να πληρούν δύο προϋποθέσεις:

 • να είναι εύκολο να καθαριστεί,
 • να είναι όμορφο το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Ως εκ τούτου, για τα λουλούδια γραφείο με μια μακρά περίοδο ανάπαυσης και πολύ επιφυλακτικοί στο πότισμα, φωτισμός και θερμοκρασία δεν θα κάνει. Επίσης, τα είδη με πολύ αρωματικά άνθη δεν είναι κατάλληλα. Η μυρωδιά τους μπορεί να μην αρέσει σε όλους και ακόμη και να προκαλέσει αλλεργίες, τέτοια λουλούδια θα προσελκύσουν μέλισσες και άλλα έντομα. Μην ταιριάζει μεγάλα φυτά ή αμπέλια, τα οποία είναι εύκολο να γαντζωθεί.

Πράσινο γραφείο δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην εργασία. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα διακοσμητικά φυλλοβόλα φυτά, καθώς και τις ανεπιτήδευτες και άοσμες καλλιέργειες.

Για τα φυτά, το επίπεδο φωτισμού είναι πολύ σημαντικό, αυτό είναι ακόμη σημαντικότερο από το πότισμα. Με βάση το πόσο ηλιόλουστο είναι το γραφείο σας και πρέπει να επιλέξετε τους κατοίκους της πράσινης γωνίας. Το καλύτερο για το πράσινο γραφείο έχει αποδείξει τις ακόλουθες εγκαταστάσεις.

Χλωρόφυτο. Αυτό το ανεπιτήδευτο φυτό, παρόμοιο με το στίγμα - ο πρωταθλητής στην ικανότητα να καθαρίσει τον αέρα από τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, το διοξείδιο του άνθρακα, τον καπνό του καπνού. Ανθεκτικό στη χαμηλή υγρασία.

Δράκαινα - Ένα δέντρο με όμορφα πράσινα ή κοκκινωπά φύλλα. Εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις επιβλαβείς ουσίες που διατίθενται από τον εξοπλισμό γραφείου.

Ivy - ένα φυτά αναρρίχησης με διακοσμητικά φύλλα, μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή σε ειδική βάση. Καθαρίζει επίσης τον αέρα, ιδιαίτερα απορροφά αποτελεσματικά το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο.

Ficus. Διαφορετικοί τύποι στίχων διαφορετικών μεγεθών μπορούν συχνά να βρεθούν στα γραφεία. Αυτό το φυτό, αν και θεωρείται "γιαγιά", είναι όμορφο και χρήσιμο. Καθαρίζει καλά τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες και αντλεί σκόνη.

Γεράνι - Ένα φυτό με ευχάριστα μυρωδικά φύλλα μειώνει το στρες και ομαλοποιεί την πίεση. Εκτός από το συνηθισμένο γεράνι με λευκά, ροζ, κόκκινα ή μωβ άνθη, υπάρχει επίσης αρωματικό γεράνι.

Spathiphyllum λουλούδια με όμορφα λευκά λουλούδια, ενυδατώνει τον αέρα, αφαιρεί ενώσεις αζώτου, φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς ακαθαρσίες. Απαιτεί τακτική μέτρια πότισμα.

Μπαμπού μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς έδαφος. Πωλείται σε δοχεία με νερό, το οποίο χρειάζεται να συμπληρώνετε τακτικά. Καλό για τα γραφεία εξωραϊσμού, διακοσμημένα σε ιαπωνικό στιλ ή μινιμαλισμό.

Zamiokulkas - Μια όμορφη και δεν φοβόμαστε ένα κρύο φυτό. Μπορείτε να το κρατήσετε με ασφάλεια στο περβάζι, ακόμα και το χειμώνα.

Βιολετί (senpolia) μπορεί να αναπτυχθεί σε μια πολύ μικρή κατσαρόλα και να ανθίσει ταυτόχρονα. Φοβούται από το νερό. Λόγω του μικρού μεγέθους του φυτού, είναι δυνατή η συναρμολόγηση ολόκληρης της συλλογής σε ένα παράθυρο-περβάζι. Η ποικιλία των βιολετί είναι πολύ μεγάλη: εδώ υπάρχουν ποικιλίες διαφορετικών χρωμάτων, terry, ριγέ.

Sansevieria ("Μητρική γλώσσα", "ουρά παλάμη") - είναι ασύγκριτο με τα φυτά νερού και θερμοκρασίας με σκληρά διακοσμητικά φύλλα. Το χρώμα των φύλλων μπορεί να ποικίλει από λευκό-κίτρινο-πράσινο έως σκούρο πράσινο σε διαφορετικές ποικιλίες. Το μέγεθος των φύλλων μπορεί επίσης να είναι διαφορετικό. Το Sansevieria δεν απαιτεί συχνές μεταμοσχεύσεις.

Monster - Σκιά-αγάπη και υγιεινή λιάνα με ενδιαφέροντα μεγάλα φύλλα με τρύπες. Μπορεί να προβλέψει τον καιρό: με την αύξηση της υγρασίας στις άκρες των φύλλων εμφανίζονται σταγονίδια νερού. Αισθάνεται καλά με τον τεχνητό φωτισμό και καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.

Dieffenbachia - ένα άλλο φυτό με μεγάλα διακοσμητικά φύλλα. Του αρέσει καλός φωτισμός, αλλά όχι ο ήλιος, αλλά και καλό πότισμα.

Τοποθεσία εγκατάστασης

Είναι επίσης σημαντικό να κανονίσετε λουλούδια σωστά. Δεν πρέπει να στέκονται εκεί που μπορούν εύκολα να καταστραφούν, για παράδειγμα, σε στενούς διαδρόμους, σε ρεύματα, κοντά σε μπαταρίες, θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Ο πιο απλός και συνηθισμένος τρόπος είναι να κανονίσετε λουλούδια στα παράθυρα ή να κρεμάσετε γλάστρες στους τοίχους. Σε μικρούς χώρους, η κάθετη κηπουρική είναι καλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά τοποθετούνται σε ειδικές δομές τοίχων, στις οποίες δεν παρεμβάλλονται μεταξύ τους και δεν καταλαμβάνουν επιφάνειες εργασίας. Έτσι, είναι δυνατό να φυτευτεί ολόκληρος τοίχος ή να δημιουργηθεί μια μικρή φυτοκαρτίνη.

Οι κατασκευές για κάθετη καλλιέργεια μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση εδάφους ή υδροπονίας. Αυτοί είναι αυτοματοποιημένο πότισμα και τροφοδοσία, είναι επίσης δυνατή η σύνδεση με το νερό και τα λύματα.

Επιλέγοντας και τοποθετώντας λουλούδια για πράσινο γραφείο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος και το σκοπό του δωματίου.

 • Τα μεγάλα ψηλά φυτά με μεγάλα φύλλα είναι καλύτερα τοποθετημένα σε μεγάλα γραφεία, χωρίς να επιβαρύνονται με έπιπλα, αίθουσες συσκέψεων, διάδρομοι.
 • Τα μικρά λουλούδια με μικρά φύλλα ταιριάζουν καλύτερα στα δωμάτια, όπου υπάρχουν πολλά έπιπλα, για παράδειγμα, στο γραφείο.
 • Ένας μεγάλος αριθμός χρωμάτων προσαρμόζεται σε ένα εύθραυστο fret.
 • Σε δωμάτια με χαμηλά ταβάνια, τα παραγάδια θα φαίνονται καλά.
 • Είναι καλύτερα να μην τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο περισσότερα από δύο φωτεινά είδη ανθοφορίας. Ας επικρατήσουν φυτά με διακοσμητικά φύλλα.
 • Μεγάλες καλλιέργειες συνιστώνται για την τοποθέτηση χώρου, δεν είναι επιθυμητό να τις τοποθετήσετε στις γωνίες.
 • Για τα γραφεία, τα φυτά που είναι τεντωμένα κάθετα, σε δοχεία αυστηρών σχημάτων είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα.

Κατακόρυφη εξωραϊσμός

Ο κατακόρυφος χώρος εξωραϊσμού είναι ιδιαίτερα κατάλληλος στο γραφείο. Αυτό το είδος του τοπίου φαίνεται μοντέρνα, τα φυτά δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, ιδιαίτερα βολικό αν τα λουλούδια φυτεύονται σε αφαιρούμενα γλάστρες.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι ότι χωρίς τη συμμετοχή ενός ειδικού δεν μπορεί να δημιουργηθεί, το οποίο φυσικά αξίζει τα χρήματα. Ωστόσο, τότε το πράσινο τείχος θα ευχαριστήσει πολύ το μάτι και θα καθαρίσει τον αέρα, φαίνεται πολύ πιο πρωτότυπο από τα παραδοσιακά γλάστρες, που τοποθετούνται στα παράθυρα ή στο πάτωμα. Το βίντεο παρουσιάζει παραδείγματα κατακόρυφου χωροταξικού σχεδιασμού.

Τα συστήματα με αφαιρούμενα δοχεία περιλαμβάνουν το σχέδιο του «πράσινου ουρανού». Είναι εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα άρδευσης με τη βοήθεια σωλήνων.

Άλλα συστήματα είναι τα HydroFalls, όπου η άρδευση γίνεται από ένα ειδικό δίσκο και οι φυτοστενές του Πράσινου Τείχους. Ο φωτισμός είναι τοποθετημένος μαζί με τον πιο πράσινο τοίχο, οπότε δεν χρειάζεται να φροντίσετε το φυσικό φως για τη βλάστηση. Επίσης υπάρχουν πράσινες ταπετσαρίες και φυτοακτυλίδια.

Ο εξωραϊσμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού γραφείων. Δεν έχει μόνο διακοσμητική αλλά και υγιεινή αξία. Πράσινα φυτά στο γραφείο βελτιώνουν τη διάθεση, μειώνουν το άγχος και προωθούν την παραγωγική εργασία.

 • Khvoyniki στο σχεδιασμό τοπίου

 • Πώς να διακοσμήσετε μια βεράντα με λουλούδια

 • Κρεβάτια ζεστά με τα χέρια τους

 • Υλοποίηση του εδάφους ενός κτιρίου διαμερισμάτων

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

27 + = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map