Ζεστή τουαλέτα στο εξοχικό σπίτι

Ζεστή τουαλέτα στο εξοχικό σπίτι

Μια ζεστή τουαλέτα στη ντάκα είναι μια επείγουσα ανάγκη να σχεδιαστεί ακόμα και πριν από την κατασκευή του σπιτιού, δεδομένου ότι ένα άτομο παράγει τόσα πολλά απόβλητα που θα είναι αδύνατο να παραμείνουν στην περιοχή αυτή σε λίγο. Κάθε κάτοικος πόλης με φρίκη θυμάται την πρώτη εντύπωση της τουαλέτας στο δρόμο, όταν φυσάει σε 20 βαθμούς κάτω από το πάγωμα. Επομένως, η μόνωση της κατασκευής είναι απαραίτητη, όχι μόνο για λόγους άνεσης, αλλά και για υγιεινή.

Πού να τοποθετήσετε ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι

Πριν να χτίσετε μια ζεστή τουαλέτα στην εξοχή θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους βασικούς κανόνες που διέπουν την κατασκευή μιας τέτοιας δομής. Στις δομές που διαθέτουν βόλτα, γίνονται ιδιαίτερα αυστηρές απαιτήσεις. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο τόπος όπου βρίσκεται η δομή πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Εάν υπάρχει μια πηγή νερού στην περιοχή, τότε η τουαλέτα πρέπει να βρίσκεται σε αυτό δεν απέχει περισσότερο από 25 μ.
 2. Αν υπάρχει ανομοιογενής επιφάνεια του εδάφους στην περιοχή, η τουαλέτα πρέπει να είναι χτισμένη σε μια θέση που βρίσκεται κάτω από την πηγή νερού. Έτσι, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εισροή των αποβλήτων από το βόθρωπο σε καθαρό νερό.
 3. Δεν συνιστάται να εγκαταστήσετε μια δομή στα σύνορα με μια γειτονική τοποθεσία - αυτό μπορεί να σας ενοχλήσει και να προκαλέσει κακές σχέσεις με τους γείτονες. Τοποθετήστε την τουαλέτα λίγα μέτρα από τον κήπο του γείτονα και οι πόρτες θα πρέπει να ανοίγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 4. Μια τουαλέτα του δρόμου πρέπει να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από τα αντικείμενα που βρίσκονται στο έδαφος της περιοχής. Αυτό ισχύει όχι μόνο για κατοικίες, αλλά και για υπόστεγα, κελάρια, κτίρια όπου βρίσκονται κατοικίδια ζώα.
 5. Για να βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα σας δεν προκαλεί ενοχλήσεις σε άλλους, σκεφτείτε την κατεύθυνση του ανέμου που επικρατεί στην περιοχή κατά την οικοδόμηση.
 6. Το βάθος του νερού σε αυτή την περιοχή είναι ο καθοριστικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός σχεδιασμού τουαλέτας. Η κατασκευή με ένα λάκκο μπορεί να εγκατασταθεί μόνο εάν τα υπόγεια ύδατα περνούν σε βάθος μεγαλύτερο από 2,5 μ. Διαφορετικά, η συσκευή του βόθρου είναι απαράδεκτη.

Υπάρχουν τύποι κατασκευών όπου παρέχεται απομόνωση λυμάτων από το έδαφος. Στην περίπτωση αυτή, ορισμένοι περιορισμοί μπορούν να αγνοηθούν.

Τύποι τουαλετών

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω κανόνων, πριν ξεκινήσει η κατασκευή, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τύπος κατασκευής:

 1. Τουαλέτες με λάκκο - το πιο δημοφιλές, χάρη σε μια απλή συσκευή. Το βάθος του λάκκου για συλλογή λυμάτων δεν είναι μεγαλύτερο από 1,5 μ., Πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το σώμα της τουαλέτας. Στη διαδικασία χρήσης, τα απόβλητα που συσσωρεύονται στο βόθρωπο αποσυντίθενται σταδιακά. Εάν ο λάκκος είναι ρηχός και δεν ανταποκρίνεται στη λειτουργία του, τότε η κατασκευή μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο μέρος και ο τάφος θαφτεί. Ένας άλλος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να καθαρίσετε το βόθρος μόνοι σας ή με τη βοήθεια της τεχνολογίας αποχέτευσης.
 2. Ντουλάπια σκόνης. Αυτός ο τύπος τουαλέτας είναι απαραίτητος σε χώρους όπου τα υπόγεια ύδατα είναι κοντά και είναι αδύνατο να οργανωθεί ένα βόθρος. Τα λύματα συλλέγονται κάτω από ένα κάθισμα τουαλέτας σε ειδικό δοχείο. Το πρόβλημα της δυσάρεστης οσμής επιλύεται με τη βοήθεια ξηρών σκονών, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως τύρφη ή πριονίδι. Αυτό έδωσε το όνομα του σχεδίου, επειδή η διαδικασία μοιάζει με ένα ξεσκόνισμα. Με τη συσσώρευση λυμάτων, αφαιρούνται στον καθορισμένο τόπο, όπου τελικά γίνονται ένα εξαιρετικό λίπασμα για τον κήπο.
 3. Ντουλάπα-πατάρι. Μια τέτοια κατασκευή έχει ένα βόθλινο απομονωμένο από το έδαφος. Η αφαίρεση των συσσωρευμένων λυμάτων διεξάγεται με χρήση τεχνολογίας αποχέτευσης. Αυτός ο τύπος τουαλέτας μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στο σπίτι κοντά στον εξωτερικό τοίχο, και ένα λάκκο πίσω του. Η αποστράγγιση των λυμάτων στο βόθρος θα πραγματοποιηθεί μέσω του σωλήνα αποχέτευσης. Για να απλοποιηθεί ο καθαρισμός, ο λάκκος πρέπει να βρίσκεται σε κλίση από το κτίριο.
 4. Ξηρό ντουλάπι. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος τουαλέτας είναι βελτιωμένη κλίνη σκόνης. Η διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού είναι ότι χρησιμοποιούνται μικροοργανισμοί αντί για ξηρές σκόνες. Ένα biotoilete είναι μια έτοιμη για χρήση δομή, έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να χτιστεί ένα βόθρος. Στην πώληση υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία βιοτεχνολογιών, που διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα, γεγονός που καθιστά δυνατή την άμεση εγκατάσταση στο σπίτι. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η ανάγκη αγοράς μικροοργανισμών. Αλλά ως αποτέλεσμα της βιολογικής επίδρασης αυτών των μικροοργανισμών, λαμβάνεται ένα πολύτιμο λίπασμα.
 5. Χημική τουαλέτα - διαφέρει από το βιοτολέα κατά το ότι η επεξεργασία των ακαθαρσιών διεξάγεται με τη βοήθεια χημικών αντιδραστηρίων. Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας, η περαιτέρω χρήση αποβλήτων ως λιπάσματος είναι αδύνατη.
 6. Τουαλέτα μπάνιο. Η εξουδετέρωση των προσμείξεων σε μια τέτοια τουαλέτα, όπως σε κονσέρβες σε σκόνη, γίνεται με τη βοήθεια τύρφης, αλλά μόνο η σχεδίαση της τουαλέτας βελτιώνεται. Το μπάνιο είναι παρόμοιο με ένα συνηθισμένο μπολ τουαλέτας, στη δεξαμενή αποστράγγισης του οποίου είναι τύρφη, σκονισμένο ακαθαρσίες κατά τη χρήση. Η χρήση μιας τέτοιας τουαλέτας είναι δυνατή στο σπίτι, αλλά αυτό απαιτεί εξαερισμό υψηλής ποιότητας.

Εγκατάσταση βόθρου

Η δομή του βόθρου εξαρτάται από τον επιλεγμένο σχεδιασμό της τουαλέτας. Αν το βάθος των υπόγειων υδάτων επιτρέπει, η ευκολότερη επιλογή είναι κατάλληλη για το συνηθισμένο λάκκο, των οποίων η χωρητικότητα εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή. Για μια μέση οικογένεια συνήθως αρκετά όγκος 1,2 m³.

Τα τείχη του βόθρου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη. Για τη διευκόλυνση της περιοδικής αφαίρεσης των συσσωρευμένων αποβλήτων, το συνιστώμενο βάθος της δεξαμενής είναι 1 m. Για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο λάκκο, εντός της κατασκευής κατασκευάζεται μια καταπακτή ή δεν έχουν προσδεθεί αρκετές σανίδες. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε την εξέδρα έξω από την τουαλέτα.

Εάν τα υπόγεια ύδατα ρέουν κοντά στην επιφάνεια της γης, τότε θα απαιτείται σφραγισμένο βόθρος. Προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή λυμάτων στο έδαφος, οι τοίχοι και ο πυθμένας του δοχείου κλείνουν με ένα υλικό κατασκευής σκεπής, στη συνέχεια γίνεται τσιμεντοκονίαμα και απλώνονται οι τοίχοι με τούβλο. Μέσα στη δομή, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σφραγισμένο δοχείο ή να το χρησιμοποιήσετε ως κανονικό βόθρος.

Η εγκατάσταση μιας ντουλάπας σκόνης είναι μια λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία, καθώς δεν απαιτείται συσκευή βόθρου. Στην περίπτωση αυτή, κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας είναι αρκετή για να καθιερώσει μια δεξαμενή συγκράτησης για τη συλλογή λυμάτων και να παράσχει δοχεία για την αποθήκευση της τύρφης ή πριονίδι.

Βάση και περίβλημα τουαλέτας

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκσκαφής, μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε τη βάση μιας ζεστής τουαλέτας. Η βασική απαίτηση για αυτό το οικοδομικό στοιχείο είναι η βιωσιμότητα. Εάν η κατασκευή βρίσκεται σε έδαφος χωρίς αέρα, τότε η βάση μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας στο έδαφος. Εάν επικρατούν φορτία ανέμου στην περιοχή, η βάση είναι στερεωμένη σε μεταλλικούς σωλήνες που είναι θαμμένοι στο έδαφος κατά μήκος των άκρων του βόθρου.

Τα στοιχεία μεταφοράς του πλαισίου της τουαλέτας είναι κατασκευασμένα από πριστή ξυλεία με διατομή 100x100 mm και για την ενίσχυση της δομής ενισχυμένης με ράβδο 50x50 mm. Η τοποθέτηση του πλαισίου γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύρια στοιχεία και τα ενισχυτικά στοιχεία να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο επίπεδο, τα οποία θα χρησιμεύσουν ως βάση για το υλικό του εξωτερικού δέρματος των τοίχων. Η πόρτα είναι κατασκευασμένη από ράβδο της ίδιας διατομής με τα φέροντα στοιχεία του κτιρίου.

Στο πάνω μέρος της κατασκευής στερεώνεται ο πηχτός, ο οποίος χρησιμεύει για τη στερέωση του υλικού κατασκευής στέγης. Για το σκοπό αυτό, ένα στήριγμα στερεωμένο στο πρόσωπο του μέλλοντος της τουαλέτας, και η δεύτερη, σε μια ορισμένη γωνία απαραίτητο για την αποστράγγιση των βροχοπτώσεων - πίσω. Καθώς το υλικό στέγης μπορεί να χρησιμεύσει ως σχιστόλιθος, αφού η περιοχή της δομής είναι μικρή, τότε θα είναι αρκετό να έχουμε ένα φύλλο. Η στερέωση γίνεται με τη βοήθεια καρφιών σχιστόλιθου με καπέλα ειδικού σχήματος.

Η βάση για το πάτωμα της τουαλέτας είναι κατασκευασμένη από ένα μπαρ, το πλαίσιο από ένα κάθισμα τουαλέτας είναι κατασκευασμένο από αυτό. Οι ράβδοι καλύπτονται με σανίδες, ενώ μερικές από αυτές δεν είναι σταθερές για πρόσβαση στο βόθρος.

Η επιφάνεια των τοίχων της τουαλέτας σχηματίζεται με την επένδυση των στοιχείων στήριξης της δομής με υλικό φύλλου. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε κόντρα πλακέ, OSB πλάκες ή μοριοσανίδες. Το ίδιο υλικό καλύπτει το πλαίσιο του φύλλου πόρτας. Η στερέωση πραγματοποιείται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της τουαλέτας που επιλέξατε, είναι απαραίτητη μια συσκευή αερισμού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό σωλήνα, το ανώτερο άκρο του οποίου πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από την οροφή της κατασκευής.

Θέρμανση της τουαλέτας

Το ξύλο είναι ένα υλικό με σχετικά καλά θερμομονωτικά χαρακτηριστικά, αλλά για να παρέχει άνεση στην τουαλέτα το χειμώνα, απαιτείται επιπλέον θέρμανση. Για το σκοπό αυτό, οποιοδήποτε θερμομονωτικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την κρίση του - πολυστυρένιο, ορυκτοβάμβακα ή ψεκασμένος αφρός πολυουρεθάνης. Η πιο απλή και ανέξοδη επιλογή - πάχος αφρού 50 mm. Η θερμομόνωση της δομής μπορεί να γίνει τόσο από το εσωτερικό του κτιρίου όσο και από το εξωτερικό.

Δεδομένου ότι η δομή πλαισίου τουαλέτας, είναι πιο βολικό να το κάνετε αυτό μέσα από το δωμάτιο, τοποθετώντας τον θερμαντήρα στην κοιλότητα που σχηματίζεται από μια δέσμη φώτων και ενισχυτικά. Πολυστυρένιο - ένα υλικό που μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, οπότε η τουαλέτα πρέπει να είναι μονωμένη χρησιμοποιώντας φιλμ πολυαιθυλενίου:

 1. Μετά την επένδυση της τουαλέτας έξω, τοποθετείται μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της δομής.
 2. Ο αφρός προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει και να τοποθετείται μεταξύ των δοκών του πλαισίου. Το υλικό πρέπει να ρυθμίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν σχισμές μεταξύ των φύλλων και των στοιχείων της κατασκευής.
 3. Στην κορυφή του θερμαντήρα με ένα μικρό καρφί ή συρραπτικό, ένα άλλο στρώμα φιλμ είναι σταθερό.
 4. Το θερμομονωτικό στρώμα είναι ραμμένο με διακοσμητική επένδυση. Για να αποθηκεύσετε τον εσωτερικό χώρο της τουαλέτας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα υλικό μικρού πάχους.

Η θέρμανση της οροφής και της πόρτας γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Εσωτερική διάταξη τουαλέτας

Για να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο ήταν άνετο, το κάθισμα για την τουαλέτα εξοχικού σπιτιού είναι εγκατεστημένο στο βάθρο ως βάθρο. Το κάθισμα τουαλέτας είναι κατασκευασμένο από σανίδες ή αδιάβροχο κόντρα πλακέ. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο κατά τη διάρκεια της κατασκευής της τουαλέτας, παραμένει μόνο να κεντώ τη δομή με το υλικό τελειώματος και το χρώμα. Στο κέντρο του καθίσματος τουαλέτας, η οπή της επιθυμητής διαμόρφωσης κόβεται.

Η ευκολότερη και φθηνότερη λύση για το ζεστό κάθισμα είναι ο αφρός. Αυτό το υλικό έχει αρκετή ακαμψία ώστε να μην παραμορφώνεται κάτω από το βάρος ενός ατόμου. Η θερμική αγωγιμότητα του αφρού δεν επιτρέπει την κατάψυξη του καθίσματος - ακόμη και σε σοβαρή δυσφορία λόγω παγετού δύσκολα θα γίνει αισθητή. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η υγιεινή. Το πολτό είναι εύκολο να καθαριστεί και να καθαριστεί με σύγχρονα καθαριστικά και η ακεραιότητά του δεν παραβιάζεται.

Για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της εσωτερικής επιφάνειας της τουαλέτας, πρέπει να βαφεί ή να καλυφθεί με λιναρόσπορο.

 • Πώς να επιλέξετε πολυανθρακικό για ένα θερμοκήπιο

 • Το τουαλέτα

 • Πώς να κάνετε πέργκολα σε θερμοκήπια

 • Αυτόματη μηχανή αερισμού θερμοκηπίων

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 45 = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map