Η συσκευή παροχής νερού για μια θερινή κατοικία

Η συσκευή παροχής νερού για μια θερινή κατοικία

Το οικόπεδο της χώρας χρησιμοποιήθηκε πάντα για τον προορισμό του μόνο στη ζεστή εποχή. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες τους δεν άρεσε για το πώς να παρέχει ένα μικρό σπίτι με νερό. Παροχή νερού στη χώρα είναι απλή: το νερό ή παραδίδονται σε κουβάδες από την κοντινή ανοικτό νερό, ή να σκάψουμε τον κήπο στο έδαφος καλά. Ένα τέτοιο νερό ήταν μεθυσμένο, παρασκευάστηκαν πιάτα για φαγητό, φυτεύτηκαν επίσης φυτά με νερό και λουλούδια.

Αλλά τώρα η προσέγγιση για εξοχικές κατοικίες έχει αλλάξει. Πολλοί έρχονται εδώ όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Και κάποιος, γενικά, μετακινείται στη φύση σε μόνιμη κατοικία. Έτσι, η ανάγκη για σταθερή και υψηλής ποιότητας παροχή νερού στη ντάκα γίνεται η πρώτη αναγκαιότητα. Διότι χωρίς νερό: όχι και οι δύο, και όχι syudy. Έτσι, ας καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να οργανωθεί η παροχή νερού σε ένα χωριό οικόπεδο (dacha). Ποιες μέθοδοι και μέθοδοι προτείνονται σήμερα; Και πόσο αποτελεσματικές είναι για το δόσιμο.

Παραλλαγές μιας σωλήνας ύδρευσης για μια θερινή κατοικία

Πρώτα απ 'όλα, καθορίζεται από ποια πηγή νερό θα ληφθεί για οικιακές ανάγκες και το πότισμα των φυτεύσεων στη χώρα. Κατ 'αρχήν, υπάρχουν δύο επιλογές: μια ανοιχτή δεξαμενή ή ένα πηγάδι (καλά). Όπως δείχνει η πρακτική, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο καθαρή είναι η λίμνη και πόσο μακριά είναι από το οικόπεδο της χώρας. Εάν η απόσταση είναι μεγάλη, τότε η τοποθέτηση σωλήνων κάτω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους ή η διαδικασία της μόνωσης τους θα κοστίσει μια αρκετά δεκάρα. Αν το νερό σε μια λίμνη, λίμνη ή ποτάμι δεν πληροί τις προδιαγραφές της υγιεινής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την άρδευση των χώρων πρασίνου στη χώρα. Η απολύμανση και καθαρισμός θα είναι επίσης δύσκολη και δαπανηρή.

Ως εκ τούτου, η επιλογή με πηγάδι στη χώρα είναι η βέλτιστη και σωστή λύση. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης της ντάκας ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει ότι η πηγή του νερού δεν εξαντλείται, είναι καθαρή και δεν ξεφλουδίζει. Δηλαδή, θα κοιτάξει το πηγάδι και θα το καθαρίσει περιοδικά. Φυσικά, θα είναι δύσκολο να σκάψει ένα πηγάδι και να το εξοπλίσει. Αλλά αυτό είναι ένα εφάπαξ κόστος, το οποίο θα πρέπει να πάει.

Η κατασκευή ενός σωλήνα νερού στη χώρα

Επομένως, θα υποθέσουμε ότι το πηγάδι της ντάχας ανασκάπτεται, έχει νερό κατάλληλο για κατανάλωση. Είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί για την κατασκευή ενός δικτύου ύδρευσης. Ας πούμε άμεσα ότι το σύστημα παροχής νερού είναι ένα πλήρες σύστημα με σωλήνες, περιφράξεις και φίλτρα. Μετά από όλα, η συζήτηση αφορά την παροχή νερού, η οποία θα τροφοδοτεί το dacha όλο το χρόνο με ποιοτικό νερό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατανάλωση και για άλλες οικιακές ανάγκες: κολύμβηση σε μπανιέρα ή ντους, πλύσιμο πιάτων και σεντονιών.

Η παροχή ύδατος της ντάκας από το πηγάδι ξεκινά με το σχεδιασμό του έργου, στο οποίο θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του μελλοντικού συστήματος. Μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: εξωτερικό και εσωτερικό.

Εξωτερικό μέρος της παροχής νερού στο εξοχικό σπίτι

Με το εξωτερικό μέρος του προαστιακού ύδρευσης περιλαμβάνει την καλά που στην αντλία του, μέσω του οποίου το νερό θα αυξηθεί μέχρι και στο σπίτι, σωληνώσεις, εξωτερικές εξόδους (βρύσες για το πότισμα χώρων πρασίνου, εξωτερική κουζίνα και ντους, νιπτήρα και ούτω καθεξής). Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τις έξοδοι νερού στο σχέδιο της θερινής κατοικίας. Έτσι, θα είναι εύκολο να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό σωλήνων και εξαρτημάτων για αυτά. Μετά από όλα, η διάταξη του σωλήνα του προαστιακού σωλήνα νερού δεν θα είναι εύκολη. Όπως δείχνει η πρακτική, οι αγωγοί θα κηλιδώσουν σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια της ντάχας.

Δεδομένου ότι η συζήτηση πήγε για τους σωλήνες, είναι απαραίτητο να τους επιλέξει σωστά από τη διάμετρο και την πρώτη ύλη. Κατ 'αρχήν, η επιλογή του υλικού είναι μικρή, επειδή είναι καλύτερο να βρούμε πλαστικούς σωλήνες από τους πλαστικούς σωλήνες. Όσο για τη διάμετρο των σωλήνων, πρέπει να είναι ανάλογη με τη διάμετρο του σωλήνα εξόδου της υποβρύχιας αντλίας. Αλλά μακρύτερα από τη μονάδα άντλησης, η διάμετρος των σωλήνων θα μειωθεί. Αυτό συμβαίνει λόγω της διάταξης του συστήματος σωλήνων στη ντάκα και, αντίστοιχα, της μείωσης της πίεσης του νερού και της μείωσης της ποσότητας του.

Οι σωληνώσεις πρέπει κατ 'ανάγκη να βρίσκονται κάτω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, επειδή μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι στην ύπαιθρο έξω από την πόλη. Για παράδειγμα, ένα υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων. Ότι η αγωγός μιας σωλήνα νερού μιας θερινής κατοικίας είναι απαραίτητο να ζεσταθεί. Φυσικά, είναι βέλτιστο να επιλέξετε τις τεχνολογίες θερμικής μόνωσης που προσφέρονται σήμερα, αν αυτή η μέθοδος είναι φθηνή. Ως μία από τις απλούστερες επιλογές - είναι η χρήση θερμομονωτικών κυλίνδρων (κελύφους), τα οποία εξακολουθούν να καλύπτονται με μια ταινία στεγανοποίησης στην κορυφή. Αντί των κελυφών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμαντήρες ρολών από ορυκτοβάμβακα ή γυάλινο μαλλί, επίσης καλυμμένοι από πάνω με στεγανοποίηση.

Αντλία για πηγάδι στη χώρα

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή αντλία για το πηγάδι της ντάχας. Η κύρια παράμετρος του είναι η χωρητικότητα, η οποία καθορίζει την ποσότητα νερού που τροφοδοτείται στο εξοχικό σπίτι. Για την παροχή νερού στο σπίτι, αυτή η παράμετρος θα πρέπει να υπολογιστεί από τον υπολογισμό ότι ένα άτομο καταναλώνει 200 ​​λίτρα νερού την ημέρα. Ανάλογα με τον αριθμό των ανθρώπων μπορείτε να πείτε με ακρίβεια την αντλία της όποιας δύναμης είναι κατάλληλη για ένα εξοχικό σπίτι. Περίπου η χωρητικότητά του θα είναι ίση με 40-50 λίτρα την ώρα, εάν η σπηλιά κατοικείται από 3-4 άτομα. Priplyusuyte εδώ καλοκαίρι πότισμα στον κήπο και τον κήπο, τότε μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια την ικανότητα μονάδας των 60-80 λίτρα / ώρα.

Όσον αφορά την πίεση, αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό κριτήριο επιλογής. Όλα εξαρτώνται από το πόσο βαθιά η αντλία πηγαίνει στο πηγάδι. Σε αυτόν τον δείκτη προστίθενται 30 μέτρα και ο τελικός αριθμός αυξάνεται κατά 10%. Και αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ορισμένοι ειδικοί ζητούν επίσης να εντοπιστεί το ίδιο το πηγάδι στη ντάκα. Δηλαδή, πόσο γρήγορα θα γεμίσει μετά από κάθε άντληση νερού.

Αν το στρώμα υπογείων υδάτων δεν βρίσκεται πολύ βαθιά - όχι μικρότερο από 8 μέτρα, τότε μπορεί να εγκατασταθεί μία επιφάνεια αντί μιας υποβρύχιας μονάδας. Πρόκειται για μια συνηθισμένη αντλία νερού, η όλη κατασκευή της οποίας είναι εγκατεστημένη στην κορυφή κοντά στο καλάμι. Στο ίδιο πηγάδι, ένας σωλήνας χαμηλώνει, στο τέλος του οποίου είναι εγκατεστημένο ένα φίλτρο. Το μειονέκτημα αυτής της μονάδας είναι ότι πρέπει πάντα να υπάρχει νερό μέσα στον αγωγό που εισέρχεται στο πηγάδι. Ο αέρας που εισέρχεται στον αέρα δεν θα το αφήσει έξω. Και αν συμβεί αυτό, πρέπει να γεμίσετε το σύστημα με το χέρι με μια ειδική είσοδο που βρίσκεται στο περίβλημα της αντλίας. Επιπλέον, η ίδια η αντλία πρέπει να είναι μονωμένη για το χειμώνα.

Το εσωτερικό μέρος του δικτύου νερού στο εξοχικό σπίτι

Πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού απλώς βάζουν έναν εξωτερικό σωλήνα στο κτίριο, κάνουν την απαραίτητη καλωδίωση. Και σε αυτή την κατάσταση χρησιμοποιούν την παροχή νερού στη χώρα. Το πιο απλό σύστημα, είναι κακής ποιότητας, επειδή το νερό που ρέει μέσα στο εξοχικό σπίτι από ένα πηγάδι, που δεν θα πληρούν τις απαιτήσεις και τα πρότυπα υγιεινής. Πρώτον, θα είναι θολό με άμμο, έτσι ώστε το φίλτρο συναρμολογείται στην πλευρά εισόδου της αντλίας, κατέχει μόνο οι μεγάλες ακαθαρσίες.

Ως εκ τούτου, αξίζει να ληφθεί μέριμνα για την ποιότητα του νερού που καταναλώνεται. Επιπλέον, υπάρχει πάντα μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει αρκετό νερό στο πηγάδι, και απλά δεν θα εισέλθει στο εξοχικό σπίτι. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να οργανωθεί το σύστημα ύδρευσης ενός εξοχικού σπιτιού. Ας το βάλουμε αμβλύ, αυτό είναι το πιο αναλώσιμο μέρος του προαστιακού σωλήνα ύδρευσης, επειδή το εσωτερικό του σύστημα αποτελείται από μεγάλο αριθμό κόμβων και συσκευών.

Έτσι, στο σύστημα ύδρευσης της βίλας περιλαμβάνονται, θα πάμε από το σωλήνα εισόδου στους καταναλωτές:

  • Χοντρό φίλτρο. Με τη βοήθεια του, διατηρούνται μικρά σωματίδια αργιλίου και άμμου.
  • Χωρητικότητα (ή πολλοί περιέκτες) στους οποίους συλλέγεται νερό. Αυτό ισχύει σε περίπτωση που δεν είναι αρκετό στο πηγάδι. Έτσι επιτυγχάνεται η αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος παροχής ύδατος στη ντάκα.
  • Λεπτό φίλτρο.
Προσοχή παρακαλώ! Και τα δύο φίλτρα πρέπει να εγκαθίστανται σε έναν προσπελάσιμο ελεύθερο χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στη συντήρησή τους - αντικατάσταση υλικών φίλτρου.

Εάν στο νερό του φρέατος έχει στη σύνθεσή του μια μεγάλη ποσότητα σιδήρου, τότε αξίζει να φροντίσετε να αφαιρέσετε αυτό το χημικό στοιχείο από αυτό με κάποιο τρόπο. Η πιο απλή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο φίλτρο ανταλλαγής ιόντων, το όφελος των οποίων σήμερα πωλούνται στα καταστήματα.

Για να δημιουργήσετε πίεση στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στη χώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες επιλογές. Το πρώτο είναι να εγκαταστήσετε μια προκατασκευασμένη δεξαμενή νερού πάνω από το επίπεδο εγκατάστασης των καταναλωτών. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε τη δεξαμενή στη σοφίτα του εξοχικού σπιτιού. Το δεύτερο είναι να εγκαταστήσετε μια μικρή αντλία ακριβώς για το εσωτερικό του συστήματος παροχής ύδατος της ντάχας. Είναι αλήθεια ότι αυτή η επιλογή έχει ένα μειονέκτημα - αν απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία στην παροχή ρεύματος, η αντλία απλά δεν θα λειτουργήσει. Θα χρειαστεί να ξεχάσετε για λίγο ότι υπάρχει ένας σωλήνας νερού στον κήπο.

Ο τρίτος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε έναν υδραυλικό συσσωρευτή αντί για μια δεξαμενή νερού. Στην πραγματικότητα, είναι όλα τα ίδια δεξαμενή ή δεξαμενή, η οποία χωρίζεται εσωτερικά σε δύο ημίσεα χρησιμοποιώντας αδιάβροχη μεμβράνη. Όταν το νερό από το πηγάδι της ντάκας γεμίσει τη δεξαμενή, δημιουργεί πίεση στη μεμβράνη, πιέζοντάς την στα τοιχώματα του συσσωρευτή. Όταν ανοίγετε τη βαλβίδα στον καταναλωτή (ντους, νεροχύτη, νεροχύτη, τουαλέτα) είναι η αντίστροφη επίδραση. Δηλαδή, ο αέρας στο δεύτερο διαμέρισμα της δεξαμενής υπό πίεση αρχίζει να πιέζει τη μεμβράνη, και με τη σειρά της στο νερό. Έτσι, δημιουργείται η πίεση του νερού στο σύστημα ύδρευσης της ντάκας.

Παρεμπιπτόντως, οι συσσωρευτές είναι πολύ παρόμοια με τις δεξαμενές επέκτασης για το σύστημα θέρμανσης. Διακρίνονται από το χρώμα του σώματος. Στο δοχείο διαστολής είναι κόκκινο, ο υδραυλικός συσσωρευτής είναι μπλε. Όσον αφορά τον όγκο της δεξαμενής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι γεμάτο με νερό συνήθως κατά 30-40%. Για παράδειγμα, 100 λίτρα νερού θα πρέπει να επαρκούν για μια μικρή νύχτα, στην οποία ζουν 2-3 άτομα. Αλλά δεδομένου ότι η δεξαμενή δεν γεμίζει εντελώς, είναι καλύτερο να το αγοράσετε με μεγαλύτερο μέγεθος.

Εγκατάσταση του εξωτερικού τμήματος της παροχής νερού της ντάκας

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του συστήματος ύδρευσης σε όλη την περιοχή του εξοχικού σπιτιού (χωρίς να υπολογίζονται από το πηγάδι στο εξοχικό σπίτι) παίρνουν πολύ χρόνο και χρήμα. Επιπλέον, είναι έξι μήνες, και ίσως περισσότερο, αδρανής. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα τέτοιο σύστημα.

  • Πρώτον, αυτό το μέρος της ύδρευσης της χώρας δεν μπορεί να βρεθεί κάτω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους, και δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε στη θέρμανση του.
  • Δεύτερον, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την τοποθέτηση πλαστικών σωλήνων και εύκαμπτων σωλήνων από καουτσούκ, τα οποία είναι θαμμένα σε μικρό βάθος - 20-30 cm.

Πρώτον, μια διάταξη έχει οριστεί στα σπίτια, όπου ένα σήμα γίνεται στο έδαφος. Μετά από αυτό, οι τάφροι εκσκαφέρονται, και ο σωλήνας τοποθετείται μέσα τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί του καουτσούκ εύκαμπτοι σωλήνες προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ρολά μήκους 50 ή 100 μ. Έτσι, ένα από τον κόλπο μπορεί να είναι αρκετό για να συγκεντρωθούν χωρίς αρμούς όλο σύστημα παροχής νερού στη χώρα. Σε σημεία διακλάδωσης είναι απαραίτητη η τοποθέτηση πλαστικών εξαρτημάτων, τα οποία είναι προσαρτημένα στους εύκαμπτους σωλήνες χρησιμοποιώντας μεταλλικούς σφιγκτήρες. Πρόκειται για μια αξιόπιστη και αεροστεγή σύνδεση, η οποία με την πίστη και την αλήθεια θα εξυπηρετεί όλη τη θερινή περίοδο στη ντάχα.

Όταν η ανάγκη να λειτουργήσει ένα εξωτερικό σύστημα στο dacha πέσει μακριά (φθινόπωρο ήρθε), πρέπει να διατηρηθεί. Η απλούστερη επιλογή είναι να συναρμολογήσετε τους εύκαμπτους σωλήνες στους κόλπους, αφού τους τραβήξετε έξω από το έδαφος και αποσυνδέσετε τα εξαρτήματα. Απαιτείται να στραγγίσει από το εσωτερικό του νερού. Και όλο το συλλεγμένο υλικό αποθηκεύεται στον αχυρώνα ή στο υπόγειο του εξοχικού σπιτιού. Την άνοιξη όλα αυτά είναι τοποθετημένα σε μέρη, τα οποία διαρκούν μερικές ώρες. Και τώρα ο αγωγός νερού είναι έτοιμος για λειτουργία.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί η παροχή νερού σε εξοχικό εξοχικό. Φυσικά, το γεγονός είναι ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο. Εξάλλου, η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικού νερού ανά πάσα στιγμή είναι η ευκολία να ζείτε σε μια εξοχική κατοικία το χειμώνα και το καλοκαίρι.

  • Πώς να επικολλήσετε ταπετσαρία σε μοριοσανίδες και ινοσανίδες

  • Πώς να επιλέξετε ένα θερμικό ηλεκτρικό όπλο

  • Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σχάρα

  • Πυροβόλο όπλο «Ballu»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 16 = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map