Θερμομόνωση μπλοκ από σκυρόδεμα

Θερμομόνωση μπλοκ από σκυρόδεμα

Κατά την ανέγερση σπιτιών από ενισχυμένο πλινθόκτιστο τοίχο δημιουργούνται από δύο στρώματα του υλικού που περιγράφεται. Συχνά αυτό δεν αρκεί για να κρατήσει το σπίτι ζεστό στη χειμερινή περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μονώνεται σωστά η δομή. Για να διασφαλιστεί ότι τα τοιχώματα των ενισχυμένων μπλοκ αργιλίου διατηρούνται αξιόπιστα στη θερμότητα του δωματίου, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί σωστά η θερμομόνωση, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κατασκευής σκυροδέματος και των χρησιμοποιούμενων υλικών.

Γιατί είναι απαραίτητο να παράγουμε μόνωση

Το σκυρόδεμα Claydite διακρίνεται από την υψηλή αντοχή και την αντοχή του, επομένως είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία κατοικιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμική αγωγιμότητα του περιγραφέντος υλικού είναι 3 φορές χαμηλότερη από την θερμική αγωγιμότητα του τούβλου. Αξίζει όμως να θυμηθούμε ότι η μόνωση των σπιτιών από αργίλιο-σκυρόδεμα είναι απαραίτητη. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους:

 1. Για να δώσει δύναμη στον διογκωμένο πηλό, το υλικό δημιουργείται πολύ πυκνό, οπότε η θερμότητα περνά μέσα από αυτό αρκετά γρήγορα. Εξαιτίας αυτού, οι τοίχοι από εκτονωμένο σκυρόδεμα πρέπει να είναι μονωμένοι από το εξωτερικό.
 2. Τα τοιχώματα του περιγραφόμενου υλικού καταστρέφονται εύκολα υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Για να προστατεύσετε το υλικό, είναι απαραίτητο να κάνετε την επένδυση και να μονώσετε τη δομή από έξω. Συχνά χρησιμοποιείται για τούβλα τούβλα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η μόνωση τοίχων των ελαφρών αδρανών μπλοκ σκυροδέματος όχι μόνο θα βοηθήσει να διατηρήσει το σπίτι ένα πιο άνετο περιβάλλον, αλλά και να παρατείνει τη ζωή του, αφού προστατεύει από συμπύκνωση στους τοίχους.

Ποια υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσω για τη μόνωση;

Πριν από την εκτέλεση των εργασιών για τη μόνωση των τοίχων, είναι απαραίτητο να σοβάσει την επιφάνεια και στις δύο πλευρές. Βοηθά επίσης να κρατήσει τη θερμότητα στο σπίτι. Η θερμομόνωση δομών από διογκωμένο σκυρόδεμα εμφανίζεται όταν χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

 1. Ορυκτοβάμβακας. Πολλοί κατασκευαστές αγοράζουν αυτή τη μόνωση, επειδή δεν είναι εύφλεκτα και είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον εξαρτήματα. Αλλά όταν επιλέγετε αυτό το υλικό, αξίζει να θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια της θέρμανσης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί σωστά ένα αδιάβροχο φράγμα. Εάν αυτό δεν γίνει, το ορυκτό μαλλί θα αρχίσει να διασπάται κάτω από τη δράση της υγρασίας.
 2. Πολυστυρένιο. Αυτό το υλικό είναι εύκολο και φθηνό. Το πολυστυρένιο είναι εύκολο να διορθωθεί χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών κατασκευαστών. Πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να καταστραφεί εύκολα από τα τρωκτικά και να χάσει τις ιδιότητές του υπό την επίδραση της υγρασίας. Αλλά όταν δημιουργείτε ένα αξιόπιστο αδιάβροχο φράγμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την καταστροφή του.
 3. Penoplex. Αυτό το υλικό μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί με τα χέρια σας. Ταυτόχρονα, είναι ανθεκτικό στην υγρασία και αποτελείται από φιλικά προς το περιβάλλον εξαρτήματα.

Πολλοί επαγγελματίες κατασκευαστές συνιστούν ορυκτοβάμβακα. Όμως, όλο και συχνότερα χρησιμοποιείται το penoplex. Αυτό οφείλεται στην ευκολία της στερέωσής του στους τοίχους και στην έλλειψη ανάγκης για στεγανοποίηση.

Πώς είναι το σπίτι μόνωση με ορυκτό μαλλί

Όλες οι εργασίες για τη θέρμανση του σπιτιού από την επεκταμένη αργίλου μπλοκ θερμική άνεση συμβαίνει ως εξής:

 1. Πρώτον, αντιμετωπίζεται η επιφάνεια των τοίχων. Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, είναι σημαντικό να απομακρύνετε προσεκτικά τη σκόνη και διάφορες μολυσματικές ουσίες από τον τοίχο. Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζεται ένα αστάρι στην επιφάνεια. Αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί καλύτερη σύζευξη της μόνωσης με τον τοίχο.
 2. Δημιουργία διαλύματος κόλλας. Κατά την επιλογή μιας συγκεκριμένης σύνθεσης, αξίζει να συμβουλευτείτε ειδικούς, αφού η αξιοπιστία του καθορισμού του υλικού εξαρτάται από αυτό. Η κόλλα γίνεται σωστά αν κρατιέται πάνω σε μια σπάτουλα, αντί να αποστραγγίζεται.
 3. Στο επόμενο στάδιο, η κόλλα εφαρμόζεται στον τοίχο. Πρώτον, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί η σύνθεση στη μόνωση με ένα λεπτό στρώμα. Στη συνέχεια, γύρω από την περίμετρο, εφαρμόζεται κόλλα κατά μήκος της περιμέτρου του χώρου, πάνω στον οποίο θα στερεωθεί το μονωτικό φύλλο. Είναι επίσης σημαντικό να εφαρμόσετε κόλλα και στη μέση του χώρου.
 4. Μετά από αυτό, το υλικό είναι σταθερό. Θα πρέπει να ξεκινήσετε από τις κάτω γωνίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φύλλα είναι επίπεδα. Είναι καλύτερο να καθορίσετε τα φύλλα σε έναν κύκλο. Με αυτή τη μέθοδο κόλλησης των φύλλων, η σύνθεση κάτω από τα πρώτα στοιχεία θα στεγνώσει πριν αρχίσει να προσκολλάται το ανώτερο στρώμα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα τα φύλλα πρέπει να βρίσκονται στην αρχή της τοιχοποιίας, όταν το μέσον του άνω στοιχείου είναι εγκατεστημένο στη διασταύρωση των δύο κατώτερων.
 5. Η σταθεροποίηση του ορυκτού μαλλιού πραγματοποιείται με τη βοήθεια ομπρελών. Η πλήρης σκλήρυνση της κόλλας γίνεται περίπου μέσα σε μία ημέρα.
 6. Στο επόμενο στάδιο, πραγματοποιείται ενίσχυση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα υαλοβάμβακα. Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται κάθετα. Πριν από την τοποθέτηση αυτού του υλικού στον θερμαντήρα, εφαρμόζεται ένα στρώμα κόλλας, μετά το οποίο το πλέγμα είναι σταθερό.
 7. Μετά από αυτό, το γύψο εφαρμόζεται keramzitobetonnyh μπλοκ. Τέτοιες εργασίες πραγματοποιούνται μόνο μετά την ξήρανση της κόλλας γύψου.
 8. Στο τελευταίο στάδιο, η επιφάνεια είναι ζωγραφισμένη. Η βαφή βοηθά επίσης στην προστασία της δομής από την επίδραση εξωτερικών παραγόντων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αφρός δεν συνιστάται για χρήση, επειδή είναι ατμοστεγές υλικό, ως αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση στους τοίχους. Η εγκατάσταση αυτού του υλικού πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως η στερέωση των φύλλων από ορυκτοβάμβακα. Για σωστή μόνωση της δομής, πριν από την εργασία πρόκειται να μάθει για τη θερμική αγωγιμότητα μιας συγκεκριμένης δομής.

Ποιος είναι ο τρόπος για να επιλέξετε μια εξωτερική θερμομόνωση;

Κατά τη δημιουργία σπιτιών από διογκωμένο πηλό, η μόνωση πραγματοποιείται με τρεις τρόπους:

 • μόνωση εντός τοίχου.
 • αεριζόμενη πρόσοψη.
 • θερμομόνωση με "υγρό" τρόπο.

Για να κατανοήσουμε ποια από τις μεθόδους που παρουσιάζονται είναι προτιμότερη, αξίζει να εξεταστούν τα χαρακτηριστικά κάθε ενός από αυτά.

Αεριζόμενη πρόσοψη - Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο υπάρχει μια κατασκευή ενός πλαισίου επενδεδυμένου με υλικό που βλέπει. Σε αυτή την περίπτωση, η δομή που δημιουργείται φέρει ένα πρόσθετο φορτίο στον τοίχο. Λόγω του αυξημένου βάρους του κτιρίου, αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται.

Ενδοφλέβια μόνωση συνεπάγεται τη στερέωση της στρώσης μόνωσης στο εξωτερικό και το κάλυμμα με διακοσμητικό υλικό. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά συνηθισμένη, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να δαπανηθούν πολλά χρήματα για την εφαρμογή της.

Υγρή μόνωση έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • συμβάλλει στη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος, το οποίο συμβάλλει στην αποφυγή της διάβρωσης των τεταμένων μπλοκ αργίλου.
 • δεν δημιουργεί ένα βαρύ φορτίο στους τοίχους του κτιρίου.
 • σας επιτρέπει να επιλέξετε μία από τις πολλές αποχρώσεις της πρόσοψης.
 • Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο, δαπανάται ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χωρίσματα στο σπίτι των διαστελλόμενων μπλοκ αργίλου δεν είναι μονωμένα.

Επιλογή του τύπου μόνωσης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της δομής

Εάν η πρόσοψη του σπιτιού δεν έχει τελειώσει με τίποτα, μπορείτε να τοίσετε το τούβλο με τούβλο, αφού στερεώσετε τη θερμάστρα. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου θέρμανσης είναι αρκετά υψηλή. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σπάνια. Αυτό οφείλεται στο κόστος των υλικών και το κόστος του χρόνου για την επένδυση.

Επίσης, οι δομές του διογκωμένου πηλού συχνά μονώνονται με παρόμοιο τρόπο, αλλά αντί του τούβλου χρησιμοποιούνται άλλα υλικά περιτυλίγματος. Για παράδειγμα, μπορεί να αναφερθεί μεταλλική παρακαταθήκη. Ο ρόλος της μόνωσης είναι συχνά αφρός.

Μια άλλη πιθανή κατάσταση - το σπίτι του διογκωμένου πηλού έχει ήδη τελειώσει με ένα τούβλο, αλλά χωρίς ένα στρώμα μόνωσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, η δομή μπορεί να επεξεργαστεί με αφρό πολυουρεθάνης.

Για το σκοπό αυτό δημιουργούνται πρώτα τρύπες στον τοίχο, μέσω των οποίων τροφοδοτείται ένα μίγμα πολυουρεθάνης. Μετά από αυτό, το υλικό γεμίζει τις σχισμές και παγώνει. Η χρήση ενός τέτοιου υλικού έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτό το υλικό δεν μπορεί να καταστραφεί από τα τρωκτικά και δεν φοβάται την υγρασία. Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι ένα τέτοιο υλικό έχει υψηλό κόστος. Εξαιτίας αυτού, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών αρνούνται την περιγραφείσα μέθοδο υπέρ φθηνότερων επιλογών.

 • Αψίδες γυψοσανίδας

 • Κάλυψη για τοίχους από σκυρόδεμα

 • Κάλυψη για την κατασκευή των τοίχων του σπιτιού

 • Το καλύτερο να ζωγραφίσει τους τοίχους στο γκαράζ

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map