Καλύμματα χιονιού στην οροφή από κυματοειδές χαρτόνι

Καλύμματα χιονιού στην οροφή από κυματοειδές χαρτόνι

Σε περιοχές όπου υπάρχει μέτριο κλίμα και πολλές πτώσεις χιονιού, οι κεκλιμένες στέγες αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους ανθρώπους. Συνδέεται με το γεγονός ότι μια μεγάλη μάζα χιονιού συσσωρεύεται στις στέγες, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει κάτω. Επιπλέον, εάν η οροφή του σπιτιού είναι καλυμμένη με κυματοειδές χαρτόνι, επειδή το μεταλλικό φύλλο έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Έτσι, η θερμότητα που προέρχεται από τους εσωτερικούς χώρους, φτάνει εύκολα στη μάζα του χιονιού. Το κατώτερο στρώμα του αρχίζει να λιώνει, σχηματίζοντας μεταξύ της λείας επιφάνειας των κυματοειδών φύλλων και του χιονιού, μια στρώση νερού. Είναι το τελευταίο που προκαλεί την κατάρρευση μιας χιονοστιβάδας όπως η χιονοστιβάδα.

Για να αποφευχθεί αυτό, στις στέγες του κυματοειδούς χαρτονιού, εγκαθίστανται ειδικές συσκευές, που ονομάζονται κάτοχοι χιονιού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι σημαντικές συσκευές εκτελούν επίσης πρόσθετες λειτουργίες. Χωρίς αυτές, μπορεί να προκύψουν δυσάρεστες συνέπειες ενός άλλου σχεδίου. Δηλαδή:

  • Έστρεψε ή ακόμα και κατέστρεψε τη δομή της οροφής με την αλλαγή της ομοιόμορφης κατανομής στην οροφή του κυματοειδούς καλύμματος χιονιού.
  • Ένα μέρος της οροφής, που βρίσκεται κάτω, μπορεί να καταστραφεί. Επειδή ο όγκος του χιονιού πέφτει, μπορεί να έχει έναν τεράστιο όγκο και μάζα.
  • Το σύστημα αποστράγγισης μπορεί να καταστραφεί.
  • Οι εκφορτώσεις κοντά στο σπίτι είναι κατεστραμμένες και η προσωπική ιδιοκτησία των ανθρώπων είναι κατεστραμμένη, για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα που στέκονται κάτω από τα παράθυρα.

Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν εγκαθιστώντας καλύμματα χιονιού στην οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού. Θα περιέχουν πολύ χιόνι, ανεξάρτητα από το αν λιώνει ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση, θα παρατηρηθεί η ομοιομορφία του καλύμματος χιονιού σε ολόκληρη την περιοχή της πλαγιάς.

Προσοχή παρακαλώ! Θυμηθείτε ότι η εγκατάσταση snegozaderzhateley - αυτό είναι μια ευκαιρία να αποφευχθεί η κάθοδος του χιονιού, και, κατά συνέπεια, να απαλλαγούμε από πολλά προβλήματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού δεν χρειάζεται να καθαριστεί. Αυτό πρέπει να γίνει με συχνή συνέπεια, ειδικά σε περιοχές όπου σημειώνονται μεγάλες βροχοπτώσεις.

Τύποι κατόχων χιονιού

Σύγχρονοι απαγωγείς χιονιού - αυτή είναι μια αρκετά μεγάλη ποικιλία μοντέλων που κατασκευάζονται κυρίως από μεταλλικά προφίλ. Με την ευκαιρία, κάνοντας έναν κάτοχο χιονιού στον εαυτό σας δεν είναι πρόβλημα. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε την πιο απλή και αξιόπιστη επιλογή.

Σωληνωτό

Αυτό είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μοντέλο και αρκετά δημοφιλές. Το θέμα είναι ότι ο σωληνοειδής κάτοχος χιονιού δεν είναι απλώς μια συσκευή συγκράτησης χιονιού, με τη βοήθεια του, η βροχόπτωση μπορεί να πέσει σταδιακά χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Δηλαδή, το χιόνι περνά μεταξύ των σωλήνων μερικώς με ένα μικρό βάρος και πέφτει από την οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού. Αυτό μειώνει το φορτίο στη δομή της οροφής. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η έκδοση του snegozaderzhateley πιο αποτελεσματική.

Προσθέτουμε ότι η δομή του σωλήνα έχει μεγάλη αντοχή. Συνήθως εγκαθίστανται απευθείας στο επίπεδο του τοίχου του σπιτιού και στερεώνονται στην οροφή με βίδες μέσα από το κυματοειδές χαρτόνι. Δηλαδή, η εγκατάσταση της συσκευής είναι πολύ απλή. Σε περίπτωση που το ύψος της ράμπας είναι μεγαλύτερο από 5,5 μ., Συνιστάται η τοποθέτηση των αλεξικεραίων χιονιού σε διάφορες σειρές.

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές παράγουν σωληνοειδείς κατασκευές. Αλλά όλο και πιο συχνά αυτά τα μοντέλα διαφημίζονται στην αγορά, όπου οι σωλήνες δεν είναι στρογγυλοί, αλλά ωοειδείς. Οι μηχανικοί έχουν υπολογίσει ότι αυτή η επιλογή είναι πιο αξιόπιστη, αντιμετωπίζει καλά τα τεράστια φορτία και την πίεση του καλύμματος χιονιού.

Πλάκα

Ο σχεδιασμός αυτού του μοντέλου είναι πολύ διαφορετικός από τον προηγούμενο. Αλλά στην αγορά αυτή είναι μια από τις φθηνότερες επιλογές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια διάτρητη πλάκα από μέταλλο, τοποθετημένη σε παρένθεση. Όπως μια σωληνωτή συσκευή, εγκαθίσταται στην οροφή. Ένα σημαντικό συστατικό των καλουπιών χιονιού είναι το πάχος του χρησιμοποιούμενου υλικού. Όσο πιο παχιά γίνεται, τόσο πιο αξιόπιστη είναι η προσαρμογή. Φυσικά, οι μονάδες στερέωσης που συνδέουν την πλάκα και το βραχίονα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

Αλλά οι παραγωγοί προειδοποιούν ότι οι κάτοχοι χιονιού σε σχήμα πλάκας δεν μπορούν να συγκρατήσουν μεγάλο όγκο χιονιού. Ως εκ τούτου, συνιστάται η τοποθέτησή τους σε στέγες με γωνία κλίσης όχι μεγαλύτερη από 30 °. Συχνά μπορείτε να βρείτε αυτά τα μοντέλα που κατασκευάζονται από το ίδιο κυματοειδές χαρτόνι.

Λάθος

Αυτή η παραλλαγή του snegozaderzhateley είναι και η πιο απλή από την άποψη του σχεδιασμού, και η πιο αποτελεσματική όσον αφορά την περιεκτικότητα σε χιόνι. Όσον αφορά το σχεδιασμό, οι συσκευές τριψίματος μπορούν να χωρέσουν ακόμη και μικρά κομμάτια πάγου. Δηλαδή, αποδεικνύεται ότι αυτά τα σχέδια μπορούν να κρατήσουν μια μεγάλη ποσότητα χιονιού στις στέγες του κυματοειδούς χαρτονιού. Έτσι, η τοποθέτησή τους είναι δυνατή μόνο σε στέγες με μεγάλη φέρουσα ικανότητα.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι αυτοί οι κάτοικοι χιονιού δεν είναι συνδεδεμένοι απευθείας με την οροφή του σπιτιού. Για αυτούς χρειάζονται πρόσθετοι κόμβοι τύπου κρεμαστή. Συνδέονται χωρίς βίδες στο πηχάκι της οροφής, και ήδη έχουν τοποθετηθεί κάτοχοι χιονιού. Υπάρχει ένας άλλος τύπος επιπλέον προσάρτησης του τύπου αγκίστρου. Είναι καρφωμένα στο υλικό στέγης, αλλά στην περίπτωση αυτή το υλικό θα πρέπει να είναι μαλακό.

Λυγισμένο (υπό γωνία)

Ειλικρινά, δεν είναι η πιο επιτυχημένη έκδοση snegozaderateley. Είναι όλα σχετικά με το σχεδιασμό τους, και, πιο συγκεκριμένα, στο προφίλ που χρησιμοποιείται για την κατασκευή. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια μεταλλική γωνία ή, λυγισμένη κατά μήκος του προφίλ, το κανάλι. Λογικά, αυτό δεν είναι κάτοχος χιονιού, αλλά ένα εμπόδιο μέσω του οποίου δεν μπορεί να περάσει τίποτα. Μια τέτοια συσκευή συγκρατεί μεγάλες μάζες χιόνι, αλλά δεν αντέχει την τεράστια πίεση. Έτσι, με μεγάλες καταβόθρες, τα λυγισμένα μπλοκ χιονιού γρήγορα αποτυγχάνουν.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συμβουλεύουν την τοποθέτηση αυτών των δομών σε στέγες με κλίση όχι μεγαλύτερη από 30 °, και καλύτερα σε περιοχές όπου το χιόνι πέφτει σε μικρές ποσότητες.

Έντονη

Αυτή η έκδοση του snegozaderzhateley εμφανίστηκε στην αγορά σχετικά πρόσφατα. Ειδικά εφευρέθηκε για στέγες από κυματοειδές χαρτόνι ή μέταλλο. Αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο χάλυβα, όπως το ίδιο το κυματοειδές χαρτόνι, σχεδόν όλα τα μοντέλα καλύπτονται με ένα πολυμερές στρώμα, γεγονός που αυξάνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους. Τεχνολογία κατασκευής - σφράγιση.

Προσοχή παρακαλώ! Όσον αφορά την τοποθέτηση σημείων χιονιού, τότε η τοποθέτησή τους γίνεται στην κορυφή του κυματοειδούς κύματος και η στερέωση δεν είναι στα ξύλινα στοιχεία του συστήματος στέγης, αλλά στην μεταλλική επιφάνεια του κυματοειδούς χαρτονιού.

Φυσικά, σήμερα είναι αδύνατο να πούμε ότι αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα. Αλλά το γεγονός ότι είναι καλύτερα από κάποιους, είναι ήδη δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του σημείου μπορεί να μειώσει το φορτίο στη δομή της στέγης και να αποτρέψει τη χιονοστιβάδα που μοιάζει με χιονοστιβάδα. Μετά από όλα, μέσω των χεριών θα περάσει ένα μέρος της βροχόπτωσης.

Σπιτική

Παραλλαγές του αυτοσχέδιου snegozadderzhateley τεράστιο αριθμό. Τις περισσότερες φορές κατασκευάζονται από μεταλλικές γωνίες, χρησιμοποιώντας συχνά σωλήνες. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η δύναμη της ίδιας της δομής, οπότε εκείνος που επισκευάζει την οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού και πρόκειται να κάνει τους ίδιους τους χιονάνθρωπους, πρέπει να έχει τις ικανότητες να δουλεύει με ηλεκτρική συγκόλληση.

Σωστή τοποθέτηση καλύψεων χιονιού στην οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού

Επιλέγοντας τον σχεδιασμό του ίδιου του συγκρατητήρα χιονιού, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι παρενθέσεις αντιπροσωπεύουν το κύριο φορτίο. Ως εκ τούτου, αυτοί οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από ισχυρό μέταλλο, πρέπει να έχουν επαρκώς μεγάλη επιφάνεια επαφής με την κυματοειδή σανίδα και πρέπει να αντέχουν αρκετά φορτία, μέχρι 300 kg ανά στοιχείο.

Συνήθως η τοποθέτηση των στηριγμάτων είναι στην κορυφή του κυματοειδούς κύματος, στην πραγματικότητα, είναι σαν να τοποθετούμε το πατίνι στην οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού. Ταυτόχρονα, το στοιχείο στερέωσης πρέπει να εισέρχεται στο ξύλινο επίπεδο του κιβωτίου οροφής. Όλα τα μοντέλα, εκτός από το σημείο, είναι τοποθετημένα σε μια σειρά παράλληλα με το γείσο στο επίπεδο του τοίχου. Απαγορεύεται η τοποθέτησή του παρακάτω. Η στερέωση πραγματοποιείται με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση κάθε 50-60 cm. Οι βίδες στερέωσης από νεοπρένιο (μανσέτες) πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από τις βίδες. Πιστεύεται ότι το βήμα στερέωσης δεν πρέπει να είναι παρά ένα βήμα του καφασιού.

Στις απότομες και μεγάλες στέγες snegozaderzhateli εγκατασταθεί σε πολλές σειρές. Η απόσταση μεταξύ τους είναι 2,5-3,5 μ. Όσον αφορά τις συσκευές σημείου, τότε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση όχι απαραίτητα σε μια σειρά. Η παραλλαγή σκακιού χρησιμοποιείται αρκετά συχνά. Το κυριότερο είναι να κατανείμουν ομοιόμορφα τις συσκευές στην περιοχή της οροφής.

  • Πώς να σφραγίσετε ένα σωλήνα στην οροφή του κυματοειδούς χαρτονιού με τα χέρια σας

  • Προφίλ με οροφή

  • Υπολογισμός κυματοειδούς χαρτονιού στην οροφή

  • Ποιο κυματοειδές χαρτόνι επιλέξτε για την οροφή

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map