Ξύλινα έπιπλα με τα χέρια τους

Ξύλινα έπιπλα με τα χέρια τους

Κατά τον εξοπλισμό του χώρου διαβίωσης, τα έπιπλα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Μπορεί να διακοσμήσει το εσωτερικό που δημιουργήθηκε από εσάς ή να χαλάσει ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου. Ως εκ τούτου, η επιλογή της πρέπει να αντιμετωπίζεται υπεύθυνα. Αν ψάχνετε για πρωτότυπες λύσεις, μπορεί να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επίπλων του ιδίου τύπου από MDF και παρόμοιο υλικό στην αγορά.

Αν κοιτάξετε τα έπιπλα από ξύλο, οι τιμές του μπορεί να φαίνονται υψηλές. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, πολλοί οικιακοί τεχνίτες-τεχνίτες λύνουν αυτό το πρόβλημα κάνοντας έπιπλα από ξύλο με τα χέρια τους. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς και πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έπιπλα. Το κύριο ερώτημα είναι πώς τα ξύλινα έπιπλα κατασκευάζονται από τον εαυτό τους.

Τι να κάνετε καλύτερα από όλα

Αρχικά, πρέπει να καταλάβετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε έπιπλα από ξύλο ή μάλλον από το είδος του ξύλου. Θυμηθείτε, η ποιότητα ξύλου δεν έχει αναγκαστικά υψηλό κόστος. Έτσι, για μια βάση είναι δυνατόν να ληφθούν ειδικές ξύλινες σανίδες που μπορούν να κατασκευαστούν από ολόκληρο το κομμάτι ενός δέντρου ή τη λήψη με πίεση.

Ανεξάρτητα από το υλικό που χρησιμοποιείτε, η διαδικασία κατασκευής επίπλων από ξύλο απαιτεί μια ειδική προσέγγιση. Έτσι, πρέπει να επιλέξετε το σωστό υλικό. Το ξύλο χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:

 1. Μαλακό.
 2. Στερεά.

Είναι ευκολότερο να δουλέψετε με ένα μαλακό, αλλά είναι βραχύβια και υπόκειται σε μηχανική πρόσκρουση, δηλαδή, μετά από κρούση, μπορεί να παραμείνουν ίχνη / χτυπήματα. Όσον αφορά το στερεό, είναι πιο δύσκολο να εργαστεί, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη περίοδο λειτουργίας. Αν μιλάμε για το είδος των δέντρων, τότε μεταξύ των σκληρών, μπορούμε να διακρίνουμε:

 • Elm.
 • Acacia.
 • Οξυά.
 • Ash.
 • Apple tree.

Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή επίπλων πλαισίου. Δηλαδή, τα έπιπλα που θα υποστούν σοβαρή πίεση. Όσον αφορά τους μαλακούς βράχους, αυτή η λίστα περιλαμβάνει:

 • Έλα.
 • Willow.
 • Πεύκο.
 • Juniper.

Από αυτούς τους τύπους ξύλου, τα διακοσμητικά μέρη κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο, τα οποία δεν προορίζονται για μεγάλα φορτία.

Κατά την επιλογή ξύλου, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες λειτουργίας των μελλοντικών επίπλων από ξύλο. Έτσι, υπάρχουν δωμάτια στα οποία το επίπεδο υγρασίας αυξάνεται σημαντικά. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επιλέξετε το ξύλο που είναι ανθεκτικό στην αρνητική υγρασία, δηλαδή ανθεκτικό στην υγρασία. Για παράδειγμα, γαμημένο σάουνα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω τύποι ξύλου:

 • Λίμο δέντρο.
 • Κέδρος.

Έτσι, αν σπάσει όλα αυτά σε κατηγορίες, τότε αυτή η εικόνα μπορεί να αποδειχθεί. Το πεύκο και άλλα μαλακά ξύλα κάνουν συχνά ένα πλαίσιο επίπλων. Επίσης, όλα τα είδη διακόσμησης γίνονται. Μεταξύ των πιο αξιόπιστων φυλών είναι η οξιά. Ωστόσο, είναι ασταθής στην υγρασία.

Όσο για την δρυς, τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της, τόσο σε σκληρότητα όσο και σε εμφάνιση, είναι πολύ δημοφιλή στην κατασκευή συρταριών, κρεβατιών, ντουλαπιών και ούτω καθεξής. Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα τραπέζι, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η σημύδα. Από αυτό μπορείτε να κάνετε καρέκλες, τραπέζια και άλλα αντικείμενα.

Συμβουλές! Δεν είναι πάντα εφικτή η χρήση ενός πίνακα όταν κάνετε ξύλινα έπιπλα με τα χέρια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδιο υλικό, για παράδειγμα, παλέτες, κούτσουρα, κούτσουρα και άλλα.

Χαρακτηριστικά της παραγωγής επίπλων στο κατάστημα

Για να κατανοήσουμε όλες τις πολυπλοκότητες της επικείμενης εργασίας για την κατασκευή ξύλινων επίπλων με τα δικά μας χέρια, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία παραγωγής του στο κατάστημα. Έτσι, όλες οι πρώτες ύλες πρέπει να αποθηκεύονται σε ειδική αποθήκη. Υπάρχει επίσης ένα εργαστήριο, το οποίο παρέχει χώρο για συναρμολόγηση και ζωγραφική. Χωρίς αποτυχία υπάρχει ένας θάλαμος ξήρανσης. Μετά, τα έπιπλα αποστέλλονται στην αποθήκη με τα τελικά προϊόντα.

Κατά τη διαδικασία της κατασκευής του, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός. Ένας μεγάλος αριθμός διαδικασιών είναι αυτοματοποιημένες, μέσω εγκατεστημένων μηχανών. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • Μηχανή λείανσης.
 • Μηχανή πάχυνσης.
 • Μηχανές περιτύλιξης άκρων.
 • Μηχανές για γραμμική σχεδίαση και άλλες.

Ωστόσο, στο σπίτι, αυτό μπορεί να μην είναι όλα. Επομένως, προτείνουμε να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά της διαδικασίας για τον τρόπο κατασκευής των επίπλων σας.

Κάνουμε έπιπλα με τα χέρια μας

Ανεξάρτητα από το είδος των επίπλων που φτιάχνετε από ξύλο, η όλη τεχνολογική διαδικασία θα αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 1. Μαρκάρισμα.
 2. Πλένοντας όλα τα κενά.
 3. Επεξεργασία κενών.
 4. Διατρήσεις οπών στερέωσης διεργασίας διάτρησης.
 5. Συναρμολόγηση όλων των εξαρτημάτων σε μία κατασκευή.
 6. Ζωγραφική.
 7. Λακάρισμα.
 8. Ξήρανση.

Όσον αφορά τη μέθοδο σύνδεσης, στην παραγωγή επίπλων από ξύλο υπάρχουν δύο τύποι:

 1. Αποσπώμενη σύνδεση.
 2. Σύνδεση all-in-one.

Τώρα εξετάστε τις σημαντικές αποχρώσεις του πώς τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο:

 • Παιδική.
 • Για κιόσκι.
 • Να δώσει.

Για παιδικό δωμάτιο

Σε αυτή την περίπτωση, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε από ορισμένες απαιτήσεις που επιβάλλονται στα έπιπλα από ξύλο για το δωμάτιο των παιδιών. Πρώτα απ 'όλα, το τελικό προϊόν πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλές και βολικό να λειτουργήσει. Επίσης, τέτοια έπιπλα δεν πρέπει να πέφτουν από το γενικό εσωτερικό.

Επιπλέον, ορισμένες απαιτήσεις επιβάλλονται επίσης στην κατεργασμένη επιφάνεια. Δεν πρέπει να υπάρχει τραχύτητα σε αυτό. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε ένα παιδί να πάρει ένα θρυμματισμό. Κατά συνέπεια, τα πάντα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βερνίκι ή βαφή. Όσον αφορά την επιλογή της επίστρωσης, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα βερνίκι σε φυσική βάση. Αν μιλάτε για τη φόρμα, είναι επιθυμητό να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού.

Για κιόσκι

Για ξύλινα έπιπλα από ξύλο με δικά σας χέρια, σχέδια και διαγράμματα μπορούν να βρεθούν σε αυτό το άρθρο. Υπάρχουν πολλές πρωτότυπες λύσεις για κιόσκια. Και σε αυτό θα βοηθήσετε ήδη έτοιμα σχέδια επίπλων. Έτσι, για ένα τραπέζι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένας ευρύς πίνακας, ο οποίος συναρμολογείται σε μία κατασκευή της επιφάνειας του τραπεζιού χρησιμοποιώντας μια ράβδο. Η επιφάνεια του τραπεζιού μπορεί να στρογγυλοποιηθεί. Η επιφάνεια είναι τελείως γυαλισμένη και βερνικωμένη. Τα πόδια, οι εγκάρσιες ράβδοι και τα τιράντες συνδέονται με βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Έτσι, σε κάθε περίπτωση, όταν επιλέγετε ξύλινα έπιπλα για κιόσκι, θα πρέπει να εξετάσετε τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Τι θα είναι, φορητό ή ενσωματωμένο.
 • Αν το κιόσκι είναι ανοιχτό, τότε το ξύλο πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία.
 • Καθορίστε το μήκος και το πλάτος του πάγκου έτσι ώστε να είναι άνετο να το καθίσετε.
 • Ξεκινώντας από τη διαμόρφωση του κορμού, καθορίστε το σχήμα και τα μελλοντικά έπιπλα.

Να δώσει

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία υλικών, για παράδειγμα, ράβδους ιτιάς. Μπορείτε να πλέξετε καρέκλες και άλλα εκλεπτυσμένα έπιπλα από ξύλο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παλέτες. Αλλά γι 'αυτό θα πρέπει να επεξεργαστούν προσεκτικά, και στο τέλος, μπογιά και να ανοίξει με βερνίκι.

Σημαντικό! Εάν τα έπιπλα από ξύλο για τη ντάκα γίνονται για το δρόμο, τότε σκεφτείτε το, κατά την περίοδο της βροχής και των βαριών παγετών, θα μπορούσατε να το πάρετε σε ένα καλυμμένο δωμάτιο. Αυτό θα διευρύνει σημαντικά την περίοδο λειτουργίας του

Συμπέρασμα

Έτσι, εξετάσαμε πιθανές παραλλαγές του πώς και τι μπορεί να γίνει από ένα δέντρο. Φυσικά, σε αυτό το θέμα μπορείτε να συνδέσετε τη φαντασία. Αν δεν είναι αρκετό, τότε κοιτάξτε τη φωτογραφία σε αυτό το άρθρο. Προσφέρουμε επίσης μια προεπισκόπηση του προετοιμασμένου βίντεο.

 • Φιγούρες από γυαλί με δικά του χέρια

 • Σύγχρονα τζάκια

 • Biofireplaces για διαμερίσματα + κριτικές

 • Διακόσμηση επίπλων

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map