Οδηγίες για τη χρήση γύψου Rothband

Οδηγίες για τη χρήση γύψου Rothband

Σε οποιαδήποτε επισκευή από τα χέρια σχεδόν πάντα γίνεται γύψο επιφανειών. Αυτή είναι η εγγύηση για τη δημιουργία ομαλής και ομοιόμορφης επίστρωσης. Για να εκτελέσετε μια τέτοια εργασία απαιτεί ειδικά μείγματα με βάση ασβέστη, τσιμέντο και άμμο ή απλά γυψοσανίδα Rothband. Η χρήση αυτού του γύψου θα μειώσει την επίπονη εργασία και θα βοηθήσει να φερθεί η κάλυψη των τοίχων σε υψηλό επίπεδο τελειώματος.

Κατασκευαστής και προδιαγραφές

Rothband είναι γύψος στεγνό σοβά από την εταιρεία Knauf. Η βάση του γύψου είναι γύψος της υψηλότερης κατηγορίας, η οποία αραιώνεται με ένα μίγμα ορυκτών πληρωτικών, το οποίο παίζει ρόλο συνδετικού. Η πρώτη ύλη φέρεται σε κατάσταση λεπτής άλεσης πριν από την ανάμιξη, πράγμα που βοηθάει στην αύξηση της επιφάνειας επαφής και αυξάνει την πρόσφυση μεταξύ τους και στην προς επεξεργασία επιφάνεια.

Όλα τα προϊόντα που κατασκευάζει η Knauf είναι πιστοποιημένα και πληρούν όλα τα διαθέσιμα ποιοτικά πρότυπα, καθώς και πιστοποιητικά πυρασφάλειας και υγειονομικές και επιδημιολογικές υπηρεσίες. Αυτό υποδηλώνει την πλήρη ασφάλεια του γύψου Rothband, που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς να διακινδυνεύει η ανθρώπινη υγεία.

Γύψος τύπου Rothband από την εταιρεία Knauf έχει ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Κατανάλωση - για ένα στρώμα 10 mm 8, 5 kg ανά m2
 • Η ποσότητα του μίγματος υγρού ανά 30 ξηρά μίγματα είναι 18 έως 20 λίτρα.
 • Ο μέγιστος χρόνος για τη χρήση του προετοιμασμένου γύψου δεν υπερβαίνει τα 25 λεπτά.
 • Πιθανό πάχος: ένα στρώμα για μια οροφή - 5-15 mm, για τοίχους και επικάλυψη - 5 - 50 mm.
 • Ο χρόνος πλήρους ρύθμισης του Rothband είναι περίπου 7 ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες μικροκλίματος στο δωμάτιο.
 • Το μέγιστο μέγεθος σωματιδίων είναι 1,2 mm.
 • Η υψηλή αντοχή είναι μεγαλύτερη από 2,5 MPa.
 • Η πυκνότητα στην στερεά κατάσταση είναι 950 kg / m3
 • Συσκευασία σε χάρτινες σακούλες των 30, 25, 10 ή 5 kg. Εάν η συσκευασία είναι άθικτη, μπορεί να αποθηκευτεί έως και έξι μήνες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του σοβά Rothband

Το κύριο πλεονέκτημα στην επιλογή είναι ακόμα ένας γνωστός κατασκευαστής Knauf, τα προϊόντα του οποίου έχουν αποδειχθεί ως υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν όμως και άλλα πλεονεκτήματα για αυτόν τον τύπο γύψου:

 1. Οικολογική συμβατότητα. Ο γύψος είναι ένα φυσικό ορυκτό που δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες.
 2. Εύκολο στη χρήση. Το Rothband θα ευχαριστήσει όχι μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους άπειρους πλοιάρχους, καθώς οι λεπτομερείς οδηγίες στο πακέτο θα σας δείξουν πώς να διαλύσετε σωστά το γύψο, πόσο να το χρησιμοποιήσετε και πώς να καλύψετε τις επιφάνειές του.
 3. Ευπροσάρμοστη εφαρμογή. Γύψος από Knauf δημιουργεί αμέσως μια λεία επιφάνεια, η οποία δεν απαιτεί shpatlevaniya και την επακόλουθη επεξεργασία.
 4. Ταχύτητα ξήρανσης. Σε σύγκριση με το κονίαμα τσιμέντου, που στεγνώνει μέσα σε 30 ημέρες, το γύψο γύψου στεγνώνει μόνο μια εβδομάδα, γεγονός που μειώνει σημαντικά την περίοδο εργασίας.
 5. Υγροσκοπικότητα. Το Rothband περνάει τον αέρα μέσα από τον εαυτό του, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη κάτω από την επικάλυψη του μύκητα και της υγρασίας και δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο.
 6. Καλή ικανότητα να διατηρεί την υγρασία. Έτσι, ο σοβάς δεν σπάει και δεν διαχωρίζεται.
 7. Ποικιλία τελικού σχεδιασμού επιφάνειας. Η δυνατότητα να δημιουργηθούν με τη βοήθεια των Rothband διακοσμητικά στοιχεία και να τοίχους και το ταβάνι με τα δικά τους χέρια.

Αυτός ο τύπος γύψου έχει αποδειχθεί στην κατασκευή, χάρη στα θετικά του χαρακτηριστικά, αλλά το Rothband έχει επίσης μειονεκτήματα:

 • Υψηλό κόστος. Γύψος αναφέρεται στα υλικά της μεσαίας τιμής, ωστόσο, οι ανταγωνιστές λένε ότι υπάρχουν πολλά φθηνότερα υποκατάστατα. Πόσο να πληρώσει για γύψο είναι ένα προσωπικό θέμα για κάθε οικοδόμος.
 • Συρρίκνωση συρρίκνωσης. Αυτό είναι ένα πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα, καθώς ο ίδιος ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι η συρρίκνωση και η ρωγμή δεν οδηγούν σε σοβάτισμα, ωστόσο μπορεί να συμβεί όταν δεν τηρείται η τεχνολογία ανάμειξης και εφαρμογής.

Οδηγίες για τη χρήση του Rothband

Το σωστό μίγμα του μείγματος θα βοηθήσει οδηγίες σχετικά με τη συσκευασία του Rothband, επίσης μια εξαιρετική επιλογή θα παρακολουθεί ένα βίντεο για αυτό το θέμα. Πρώτον, ας μιλήσουμε για το μέγεθος του γύψου που χρειάζεται.

Ποσοστά κατανάλωσης

Ο γύψος από Knauf καταναλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Πόσο χρειάζεται, εξαρτάται από το πόσο καλά προετοιμάζεται η επιφάνεια και πόσο παχύ είναι το στρώμα.

Το σημείο εκκίνησης είναι η κατανάλωση του μείγματος, ίσο με 8 kg ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. m στην περίπτωση στρώματος 12 mm. Έτσι, μπορεί να υπολογιστεί ότι η τυποποιημένη συσκευασία του Rothband, βάρους 30 κιλών, θα προχωρήσει πλήρως στην επεξεργασία 4 τετραγωνικών μέτρων επιφάνειας. Για να υπολογιστεί πόσοι τέτοιοι σάκοι είναι απαραίτητοι, η επιφάνεια της προς επεξεργασία επιφάνειας διαιρείται με 4.

Προετοιμασία τοίχου

Το πρώτο στάδιο επεξεργασίας με τα χέρια σας προετοιμάζει τους τοίχους, αλλά πρώτα πρέπει να συλλέξετε όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστείτε:

 • Κύλινδρος ή βούρτσα για αστάρι
 • Επίπεδο κατασκευής
 • Φάροι μεταλλικοί 6 ή 10 mm
 • Σπάτουλα ευρείας μορφής
 • Τρυπάνι ή μίξερ
 • Θήκη από μέταλλο
 • Μεταλλικό ή συνηθισμένο σφουγγάρι υψηλής ακαμψίας

Πρώτα απ 'όλα, οι τοίχοι καθαρίζονται από το παρελθόν επικάλυψης, με λιπαρούς λεκέδες που αφαιρούνται από τα τσιμεντένια τοιχώματα. Η επιφάνεια είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη, τα μεταλλικά στοιχεία επεξεργάζονται με αντιδιαβρωτικές ενώσεις.

Μετά από την εργασία, η επιφάνεια προετοιμάζεται για ομοιόμορφη εφαρμογή και ξήρανση του γύψου. Το στρώμα στεγνώνει.

Σημαντικό! Οι βάσεις από σκυρόδεμα, τσιμέντο και διογκωμένο πολυστυρόλιο εφοδιάζονται με σκυρόδεμα και τούβλο και αεριωμένο σκυρόδεμα από Grundirmitel ή Rothband Grunt.

Ίσως, το σημαντικότερο γεγονός που προετοιμάζεται για το σοβάρισμα με τα δικά σας χέρια είναι η εγκατάσταση ειδικών φάρων, μετά από την οποία θα εφαρμοστεί ένα στρώμα γύψου. Για να γίνει αυτό, στο κατάστημα του κτιρίου θα πρέπει να αγοράσετε προφίλ φάρων στο σωστό ποσό. Μπορούν να είναι 6 και 10 mm. Οι αρχάριοι αντιμετωπίζονται καλύτερα με τους πιο δύσκολους.

Σημαντικό! Κατά την αγορά προφίλ φάρων, η παραμόρφωση τους θα πρέπει να αποφεύγεται και η μεταφορά τους πρέπει να εξασφαλίζεται.

Οι φάρες πρέπει να κοπούν με το κόψιμο στο επιθυμητό ύψος, και στη συνέχεια να ρυθμίζονται με διάτρηση στον τεμαχισμένο γύψο Rothband. Μετά από αυτό, ευθυγραμμίζονται σε κατακόρυφη θέση κατά μήκος ενός μόνο επιπέδου. Στο μέλλον, η κατανομή του μείγματος οδηγείται από φάρους.

Ο υπόλοιπος γύψος διανέμεται στους φάρους μετά την εσοχή, προσπαθώντας να απομακρύνει το χάσμα μεταξύ τους και του τοίχου. Πόσοι φάροι πρέπει να υπολογιστούν ανάλογα με το μήκος του τοίχου, η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι περίπου 130-180 cm.

Παρασκευή του μίγματος

Οι οδηγίες για την καλλιέργεια του γύψου παρατίθενται σε κάθε συσκευασία Rothband, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες. Ο αλγόριθμος έχει ως εξής:

Η συσκευασία Rothband των 30 kg αραιώνεται σε 18 λίτρα νερού. Είναι πολύ σημαντικό το νερό να μην είναι ζεστό, καθώς η σύνθεση μπορεί να πιάσει γρήγορα και να σχηματιστούν κομμάτια μέσα στο μίγμα.

Σημαντικό! Δεδομένου ότι το γύψο πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα, αλλιώς στεγνώνει σε μια σπάτουλα, είναι καλύτερα να το αραιώσετε σε μικρές μερίδες.

Αν αραιώσετε τον εαυτό σας με μικρότερο όγκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κάδο δεκαπέντε λίτρων. Γίνεται ένα τρίτο με νερό και ο σοβάς εισάγεται σταδιακά στο υγρό. Αναμείξτε καλύτερα τη λύση με ένα τρυπάνι ή ένα μίξερ κατασκευής. Η πυκνότητα της μάζας θα πρέπει να μοιάζει με ξινή κρέμα. Για να βελτιωθεί η ελαστικότητα του γύψου αφήνεται για 10 λεπτά, και στη συνέχεια αναμιγνύεται και πάλι.

Σημαντικό! Στη διαδικασία εργασίας, η λύση δεν μπορεί πλέον να προσθέσει εξαρτήματα.

Οι εργασίες στους τοίχους μπορούν να πραγματοποιηθούν σε χώρους με θερμοκρασία από +5 έως +30 βαθμούς και μέγιστη υγρασία 60%.

Σχέδιο του Rothband στον τοίχο

Οι άπειροι δάσκαλοι συμβουλεύονταν να εφαρμόζουν γύψο με μεγάλη μακρόστενη σπάτουλα. Το μέγεθος του μείγματος που απαιτείται είναι το εξής: Το Rothband εφαρμόζεται σε μια εποχή στην απόσταση από τους φάρους και ένα μέτρο ύψος. Το προκύπτον στρώμα ευθυγραμμίζεται με τον κανόνα του φάρου. Αυτό επιτυγχάνεται πιέζοντας σφιχτά το όργανο στους φάρους και εκτελώντας κινήσεις ζιγκ-ζαγκ, ως αποτέλεσμα του οποίου το στρώμα απλώνεται, όπως ήταν. Η περίσσεια Rothband, που παραμένει στον κανόνα, αποστέλλεται στον τοίχο ή πίσω στον κάδο για περαιτέρω εφαρμογή.

Σημαντικό! Για να επεξεργαστείτε ένα στρώμα με έναν κανόνα από κάτω προς τα πάνω, είναι απαραίτητο ορισμένες φορές, καθώς ο σοβάς μπορεί να κατακαθίσει κάτω από το δικό του βάρος.

Εάν οι τοίχοι είναι τόσο ομοιόμορφοι που δεν είναι αρκετό 10 χιλιοστά στρώμα γύψου, μπορείτε ακόμα να κάνετε το γύψο για να περάσετε από την κορυφή της κατασκευής για να δημιουργήσετε ανακούφιση. Μετά από αυτό, μην αγγίζετε το στρώμα ανάγλυφου ενώ στεγνώνετε. Στη συνέχεια, αλέθεται και επεξεργάζεται με ένα δεύτερο στρώμα γύψου σύμφωνα με τον αλγόριθμο που περιγράφηκε παραπάνω.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Rothband χρειάζεται να εφαρμοστεί μόνο σε ενισχυμένο πλέγμα - αυτό συμβαίνει εάν οι επιφάνειες προς επεξεργασία είναι πολυστυρένιο ή τσιμέντο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε σωστά το δίκτυο. Αυτό γίνεται με τη συγκόλληση σε ένα λεπτό στρώμα γύψου ή κόλλα PVA. Το πλέγμα πιέζεται και εξομαλύνεται για να αποφευχθεί η εμφάνιση φυσαλίδων. Αφού λερωθεί, καθαριστεί από σκόνη, προετοιμαστεί και στεγνώσει. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε με ασφάλεια γύψο Rothband.

Εργασίες για την οριοθέτηση της επιφάνειας

Μετά από 50 λεπτά, το Rothband είναι ήδη αρκετά παχύ, αλλά ακόμα στεγνώνει. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία για την ευθυγράμμιση. Η μεταλλική ταινία αφαιρεί όλες τις ανωμαλίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εργασίας και τα κενά γεμίζουν με γύψο. Αυτό το στρώμα είναι ιδανικό για την τοποθέτηση κεραμιδιών.

Αλλά οι τοίχοι για τη βαφή και την επικόλληση της ταπετσαρίας θα πρέπει να σκουπιστούν μετά από 15 λεπτά με ένα σφουγγάρι ή ένα τρίφτη υψηλής ακαμψίας. Το κονίαμα γίνεται σε ένα ελαφρώς ποτισμένο στρώμα Rothband. Πόσο υγρό χρειάζεται για την ύγρανση μπορεί να γίνει κατανοητό από το βαθμό υγρασίας: το νερό πρέπει απλά να απορροφηθεί στο στρώμα και να μην αποστραγγιστεί πάνω του. Αυτή η επεξεργασία θα προετοιμάσει την επιφάνεια των τοίχων για ταπετσαρία. Αλλά, αν οι καμβά είναι πολύ ελαφρύ, τότε για να αποφύγετε το σοβάτισμα μέσω του γύψου, είναι καλύτερο να καλύψετε τον τοίχο με το τελικό μείγμα.

Υψηλής ποιότητας τοιχογραφία σε στρώση Knauf απαιτεί ένα ιδανικό στρώμα βάσης. Για να το δημιουργήσετε πρέπει να παρατηρήσετε πόσο χρόνο πέρασε μετά την ανάμειξη της σύνθεσης. Μετά από 4 ώρες, η επιφάνεια είναι γεμάτη με νερό και λειαίνεται με μεταλλικό πλωτήρα. Αφού ολοκληρωθεί η εργασία, θα αποκτηθεί μια γυαλιστερή επιφάνεια, η οποία μπορεί να είναι τολμηρή. Πώς να επιτύχετε την ιδανική ομαλότητα των τοίχων, μπορείτε να δείτε το βίντεο.

Συμπέρασμα

Γύψος Rothband - μια εξαιρετική επιλογή για σοβάτισμα τοίχων. Η υψηλή ποιότητα σε μια σχετικά φθηνή τιμή ευχαριστεί τους κατασκευαστές για πολλά χρόνια. Εκτός από το συνηθισμένο σοβάτισμα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ανακούφιση και ασυνήθιστη υφή στους τοίχους. Για καλύτερη κατανόηση του τρόπου συνεργασίας με το Rothband, σας συμβουλεύουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο.

 • Εφαρμογή των καρφιών φινιρίσματος

 • Εφαρμογή της επαφής σκυροδέματος

 • Μόνωση βασάλτη: ιδιότητες, χαρακτηριστικά

 • Ήπια τοποθέτηση καρφιών: ιδιότητες, εφαρμογή

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 + = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map