Οθόνες για ένα μεταλλικό φούρνο σε ένα λουτρό

Οθόνες για ένα μεταλλικό φούρνο σε ένα λουτρό

Πρόσφατα, για την ανάφλεξη ενός λουτρού χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο μεταλλικοί κλίβανοι. Κατά τη διάρκεια της προσάναμμα επιφάνειά τους θερμάνθηκε στους 400 βαθμούς Κελσίου, ενώ εκπέμπει ένα ορισμένο ακτίνες ικανό να προκαλέσει μια πυρκαγιά. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να εγκαταστήσετε οθόνες μεταξύ μεταλλικής κουζίνας και ξύλινου τοίχου. Για το σκοπό αυτό επιλέγονται μη εύφλεκτα υλικά. Ποια από αυτά; Ας καταλάβουμε μαζί.

Περιπτώσεις στις οποίες η προστασία των τοίχων γίνεται ζωτικής σημασίας

Δεν είναι πάντα απαραίτητη η χρήση προστατευτικών οθονών γύρω από τον κλίβανο. Σε καταστάσεις όπου παρατηρήθηκε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ του περιγραφόμενου αντικειμένου και της εύφλεκτης επιφάνειας κατά την εγκατάσταση του κλιβάνου, δεν απαιτείται πρόσθετη προστασία. Και γι 'αυτό. Η εμφάνιση πυρκαγιάς καθίσταται δυνατή υπό την προϋπόθεση ότι η ακτινοβολία IR του ξύλινου περιβλήματος φτάνει στον κλίβανο. Εάν οι κλίβανοι μετακινούνται στην επιθυμητή απόσταση από τους τοίχους, οι δέσμες υπέρυθρων φθάνουν και διαλύονται.

Δεν είναι δύσκολο να προσδιορίσετε την ασφαλή απόσταση. Για τους τούβλους και τους μεταλλικούς κλιβάνους είναι διαφορετικό.

 • Εάν η τοποθέτηση τούβλων τούβλου πραγματοποιείται σε ένα τέταρτο του τούβλου, η ασφαλής απόσταση από τους τοίχους είναι ίση με 32 cm.
 • Αν ένας φούρνος είναι εγκατεστημένος στο λουτρό χωρίς εσωτερική επένδυση, οι τοίχοι πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο.
 • Όταν στο λουτρό έχει τοποθετηθεί ένας επενδυμένος μεταλλικός φούρνος, η απόσταση ασφαλείας μειώνεται στα 70 cm.

Πιθανές επιλογές για την ασφαλή τοποθέτηση φούρνων και προστατευτικών οθονών εμφανίζονται στη φωτογραφία.

 • Το ψηφίο 1 είναι θωρακισμένο μεταλλικό φούρνο.
 • Το Digit 2 είναι ένας τοίχος κατασκευασμένος από καύσιμο υλικό (ξύλο).
 • Digit 3 - η προστασία από ένα μεταλλικό φύλλο (κάτω από αυτό είναι απαραίτητο να βάλουμε асбестоцементный ένα χαρτόνι).
 • Σχήμα 4 - χάλυβα γαλβανισμένο φύλλο στέγης, εγκατεστημένο στην οροφή.
 • Digit 5 ​​- φύλλο χάλυβα, το πάχος του οποίου δεν είναι μικρότερο από 1 mm.
 • Αριθμός 6 - τοιχοποιία, το πάχος του οποίου είναι 55 mm (ένα τέταρτο του τούβλου) ή 120 mm (μισό τούβλο).
Δώστε προσοχή! Είναι δυνατή η διατήρηση της κατάστασης πυρόσβεσης μόνο σε ευρύχωρα λουτρά, όπου το θέμα της εξοικονόμησης χώρου δεν αξίζει τον κόπο. Οικονομική δυνατότητα να λειτουργήσει τον κλίβανο χωρίς ασπίδες μπορούν μόνο μεγάλο ευρύχωρο συγκροτήματα λουτρών στα δωμάτια οικογένεια ατμού εγκατασταθεί μέταλλο καμίνου σε απόσταση ενός μέτρου από το πλησιέστερο τοίχο ή απλώς ακατάλληλη. Επομένως, η χρήση προστατευτικών οθονών καθίσταται απαραίτητη.

Επιλογές για την εγκατάσταση προστατευτικών οθονών

Ποιες είναι οι προστατευτικές οθόνες στο μπάνιο; Πρόκειται για ασπίδες που καθιστούν δυνατή την απομόνωση των επιφανειών των τοίχων στους οποίους είναι εγκατεστημένοι οι κλίβανοι. Υπάρχουν δύο τύποι προστατευτικών οθονών: μέταλλο και τούβλο.

Μεταλλικές προστατευτικές οθόνες

Ο ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε στους τοίχους στο λουτρό χάλυβα ή σιδήρου πλάκες που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε πλευρικές οθόνες ή μπροστινά φύλλα. Τοποθετούνται γύρω από το θερμαντικό αντικείμενο σε απόσταση 5 cm από τα τείχη της εστίας. Η φωτογραφία δείχνει τι μοιάζει με μεταλλική ασπίδα. Εγκατεστημένη έτοιμη οθόνη είναι αρκετά απλή, έχει μεταλλικά πόδια, είναι στερεωμένα στο πάτωμα με συνηθισμένα μπουλόνια.

Δώστε προσοχή! Στην πώληση μπορούν να βρεθούν έτοιμοι μεταλλικοί κλίβανοι, ο σχεδιασμός των οποίων προϋποθέτει την παρουσία προστατευτικού περιβλήματος. Βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας των τοίχων του κλιβάνου σε 80 μοίρες. Και αυτό σημαίνει ότι η απόσταση φωτιάς από την ξύλινη επένδυση τοίχου μπορεί να μειωθεί στα 50 cm.

Προστατευτικές οθόνες από τούβλα

οθόνη τούβλο στο σχεδιασμό του είναι παρόμοιο με το τζάκι, και καλύπτει τις πλευρικές επιφάνειες και ένα οπίσθιο τμήμα του μετάλλου κλιβάνου. Ένα τέτοιο περίβλημα από τούβλα συναρμολογείται αποκλειστικά από τούβλα από πυρίμαχο σκυρόδεμα, καθώς ως διάλυμα συνδετικού χρησιμοποιείται μίγμα αργίλου. Υπάρχει ένα περίβλημα με τη βοήθεια της τοιχοποιίας στο polkirpicha. Οι ειδικοί διαβεβαιώσω ότι οι κανόνες επιτρέπουν την συναρμολόγηση ενός οθόνης τούβλο σε ένα τέταρτο τούβλο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μονωτικές ιδιότητες του θα μειωθεί ακριβώς στο μισό. Η ακόλουθη φωτογραφία δείχνει τις επιλογές για την εγκατάσταση οθονών από τούβλα για μεταλλικό κλιβάνου.

Δώστε προσοχή! Στο κάτω τμήμα μεταξύ της οθόνης και του τοιχώματος της οθόνης υπάρχουν οπές για τη μεταφορά αέρα. Το ύψος του περιβλήματος από τούβλα πρέπει να είναι 20 εκατοστά υψηλότερο από το ύψος της σόμπας. Επιτρέπεται η τοποθέτηση στο ανώτατο όριο. Μερικές φορές η χρήση μιας τέτοιας τεχνικής καθίσταται δικαιολογημένη από άποψη σχεδιασμού.

Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας οθόνης από τούβλα κοντά στον κλίβανο. Ανάμεσά τους πρέπει να παραμείνει απόσταση πέντε έως δεκαπέντε εκατοστών. Στη φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε παραπάνω, μπορείτε να δείτε το σχέδιο για τη συναρμολόγηση μιας τέτοιας οθόνης.

Το στρώμα μεταξύ του τοίχου και της μεταλλικής οθόνης

Οποιοδήποτε μέταλλο έχει την ιδιότητα να συσσωρεύει θερμότητα, θα το απορροφήσει, ακόμα και σε ασφαλή απόσταση. Ως εκ τούτου, συνιστάται η τοποθέτηση ενός μη εύφλεκτου δέρματος μεταξύ του ξύλινου τοίχου και της μεταλλικής οθόνης (εάν είναι κρεμασμένο απευθείας στον τοίχο). Πρόκειται για θερμομονωτικά υλικά, όπως βαμβάκι, βασιλικό χαρτόνι, χαρτόνι αμιάντου, ανθρακωρυχείο.

Αν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τέτοια προστασία, σχηματίζεται μια πολυστρωματική πίτα (το διάγραμμα της συσκευής εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία):

 1. Τοίχος (το άνοιγμα για εξαερισμό είναι 3 εκ., Σχηματίζεται με κεραμικές κουζίνες).
 2. Θερμαντήρας.
 3. Ανοξείδωτο φύλλο.
Δώστε προσοχή! Κατά την εφαρμογή μιας τέτοιας προστασίας (SNP στις 41-01-2003) μακριά από το ξύλο προς το τοίχωμα του κλιβάνου πρέπει να είναι τουλάχιστον 38 cm. Αυτό είναι ο δείκτης παρέχει μια εξοικονόμηση στο ατμόλουτρο χώρο.

Η χρήση τέτοιων επιλογών προστασίας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον συνολικό σχεδιασμό του συγκροτήματος λουτρού. Ως εκ τούτου, πολλοί προσπαθούν να βρουν μια εναλλακτική λύση στο περιγραφόμενο σάντουιτς. Και είναι. προστασία Zharootrazhayuschuyu μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τα ανθεκτικά στη θερμότητα πλακιδίων, το οποίο είναι προσκολλημένο στην επιφάνεια των τοίχων λουτρού θερμοκρασίας ανθεκτική κόλλα. Καθώς το κυρίως διακοσμητικό υλικό χρησιμοποιείται συχνότερα:

 1. Πλακάκια από τερακότα.
 2. Πλακάκια κλίνκερ.
 3. Πλακάκια φούρνου.
 4. Πλακάκια από πορσελάνη.
 5. Ταλκοχλωρίδιο.

Εάν τέτοιο υλικό στερεώνεται απευθείας στον τοίχο, θα εξακολουθεί να είναι πολύ ζεστό, οπότε στην περίπτωση των τοίχων διακοσμητικά πλακίδια πρέπει επίσης να χτίσει ένα σάντουιτς (τοίχο - αερισμού χάσμα-πυρίμαχο υλικό - πλακάκια τοίχου). Η απόσταση από τον τοίχο, ασφαλή τρόπο στον κλίβανο μπορεί να είναι ίσο με 15 εκατοστά. Η παρακάτω εικόνα δείχνει την εγκατάσταση διάγραμμα επιμετάλλωση επένδυση.

Ως πυρίμαχο στοιχείο σε ένα σάντουιτς, χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά. Μπορεί να είναι γυψοσανίδα, βαθμού GKLO. Στη δομή του υπάρχουν υαλοβάμβακα, έτσι το υλικό κρατάει τέλεια τη θερμότητα. Το επόμενο υλικό είναι μια μεταλλική πλάκα - μια ίνα από τσιμέντο. Δεν καίγεται, δεν απορροφά υγρασία, δεν σαπίζει σε υγρό περιβάλλον, δεν αποσυντίθεται υπό την επίδραση των αλλαγών της θερμοκρασίας. Μια άλλη επιλογή - η χρήση των πλακών γίνεται με βάση fiberglass και μαγνησίας συνδετικό. Μια τέτοια πλάκα έχει καλές ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Δεν φοβάται ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Η χρήση ενός τέτοιου δέρματος σας επιτρέπει να μάσκατε επιδέξια τις προστατευτικές οθόνες, να τις κάνετε μέρος του βασικού ντεκόρ, να διακοσμήσετε το ατμόλουτρο σε ένα ενιαίο ύφος.

Γενίκευση στο θέμα

Κατά την εγκατάσταση ενός έτοιμου μεταλλικού κλιβάνου σε ένα λουτρό, η κατασκευή προστατευτικών ορών θεωρείται υποχρεωτική. Βοηθούν να μαλακώσει την ακτινοβολία θερμότητας που παράγεται από το θερμαντικό αντικείμενο. Για την παραγωγή κόσκινων χρησιμοποιούνται άκαυστα υλικά, κλείνουν τους τοίχους, κοντά στους οποίους είναι εγκατεστημένος ο κλίβανος. Προστατεύεται από τη θερμότητα και το πάτωμα. Εάν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ατμόλουτρο σε ένα ενιαίο στυλ σχεδιασμού, χρησιμοποιείται ανθεκτικό στη θερμότητα επένδυση.

 • Φούρνος για το μπάνιο "Tunguska"

 • Τούβλο φούρνο για σάουνα με τζάκι στο γκαρνταρόμπα

 • Εγκατάσταση φούρνου χυτοσιδήρου στο μπάνιο με τα χέρια σας

 • Πώς να φτιάξετε μια σόμπα για μπάνιο με τα χέρια σας

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 − = 40

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map