Πύλες από ξύλο

Πύλες από ξύλο

Κάθε ιδιωτική ιδιοκτησία, είτε πρόκειται για εξοχικό σπίτι είτε για εξοχικό σπίτι, χρειάζεται προστασία. Για τους σκοπούς αυτούς, ένας καλός ξύλινος φράκτης είναι μεγάλος. Αλλά τι είδους φράχτη θα κοστίσει χωρίς μια πύλη; Η καλύτερη είσοδος για έναν τέτοιο φράκτη είναι η ξύλινη πύλη. Ένα προϊόν από τον εαυτό σας, διακοσμεί ακόμη και τον πιο απλό φράκτη.

Πλεονεκτήματα των ξύλινων πύλων

Για την πύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν οποιοδήποτε είδος ξύλου. Αλλά η διάρκεια ζωής των διαφόρων τύπων ξύλου δεν είναι πολύ διαφορετική. Πολλές φτηνές φυλές είναι πολύ ανθεκτικές και θα χρησιμεύσουν ως πύλη για περισσότερο από ένα χρόνο.

Η βέλτιστη επιλογή για ένα παρόμοιο προϊόν είναι η λάρι. Οι κωνοφόροι βράχοι είναι πολύ ισχυροί, έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή για πολλούς αιώνες και μόνο ενισχύουν τις θέσεις τους σε αυτόν τον τομέα. Το ξύλο από την ξυλεία είναι ανθεκτικό στη σήψη και την υγρασία.

Παρά το χαμηλό κόστος και την αισθητική εμφάνιση, το ξύλο έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα:

 • χαμηλή αντοχή.
 • μικρή διάρκεια ζωής - από 5 χρόνια.
 • χαμηλή αντίσταση στις πυρκαγιές.
Σημαντικό! Για να βελτιώσετε την απόδοση του ξύλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία τεχνικών, όπως: ένας συνδυασμός ξύλου και μετάλλου, επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και ούτω καθεξής.

Συχνά για να αυξηθεί η δύναμη της πύλης, το πλαίσιο τους είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την απόδοση του ξύλου, αλλά δίνει και την πύλη μοναδική εμφάνιση.

Σχέδιο

Πριν ξεκινήσετε την επισήμανση του υλικού για την πύλη, πρέπει να μετρήσετε τον τόπο εγκατάστασης. Ακόμα και οι μικρές διαφορές στο μέγεθος μπορεί να είναι γεμάτες με ελαττώματα στο έργο του wicket. Επομένως, όλες οι ατέλειες στο φράκτη πρέπει να εξαλειφθούν πριν από την εγκατάσταση της πύλης.

Δώστε προσοχή! Κατά το σχεδιασμό του φράκτη μην ξεχάσετε να αφήσετε την απόσταση μεταξύ των θυρών και της γης. Αυτό είναι απαραίτητο για την ευκολία χειρισμού της πόρτας.

Αφού μετρήσετε το άνοιγμα, πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό πλάτος της πύλης και το πλάτος κάθε φύλλου. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ή σχέδιο. Αυτό θα σας επιτρέψει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του φράχτη και να εγκαταστήσετε μια ξύλινη αρθρωτή πόρτα χωρίς σφάλματα.

Το πλάτος της μελλοντικής πύλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Διαθεσιμότητα και εμπορικό σήμα της μηχανής. Όσο μεγαλύτερο είναι το αυτοκίνητο - τόσο ευρύτερη είναι η πύλη. Αν ένα γκαράζ ή χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα βρίσκονται μέσα στην περιοχή, η πύλη πρέπει να έχει παροχή 50-100 cm για ελιγμούς κατά την άφιξη και χώρο στάθμευσης.
 • Κτίριο και κήπο. Εάν το οικόπεδο σας διαθέτει κήπο και χρησιμοποιείται ενεργά, τότε μια ευρεία πόρτα θα είναι πολύ βολική. Για την εισαγωγή λιπασμάτων, δενδρυλλίων ή γης, χρησιμοποιούνται μεγάλα αυτοκίνητα. Το ίδιο ισχύει για την εισαγωγή δομικών υλικών και μηχανημάτων.
 • Απόσταση από την πύλη στο δρόμο. Κατά την κατασκευή μιας πύλης, πρέπει να λάβετε υπόψη την απόσταση από το δρόμο - εάν είναι μεγάλη, τότε το μέγεθος των θυρών μπορεί να είναι απεριόριστο. Διαφορετικά, σε κατάσταση αιώρησης, η πύλη μπορεί να επηρεάσει τη διέλευση του οχήματος.

Αν δεν γνωρίζετε το μέγεθος της δομής που απαιτείται για τον ιστότοπό σας, χρησιμοποιήστε το κανονικό μέγεθος (3-4 μέτρα).

Προετοιμασία και υπολογισμός του υλικού

Κατά τον υπολογισμό του ύψους της πόρτας αξίζει να απορρίπτεται από την τιμή των 120 εκ. Το μέγεθος θεωρείται ελάχιστο. Μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το ύψος του φράχτη και άλλες συνθήκες. Εκτός από τις πόρτες, οι πύλες χρειάζονται στήριξη. Το ύψος τους πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ύψος της πύλης κατά τουλάχιστον 1 μέτρο. Η διαφορά αυτή βυθίζεται στο έδαφος για δομική σταθερότητα.

Για την κατασκευή θα χρειαστούν τετραγωνικές ράβδοι με τμήμα 4 εκ. Θα χρησιμεύσουν ως πλαίσιο για μελλοντικές πύλες. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέταλλο, αλλά στη συνέχεια χρειάζεστε ένα τρυπάνι για να κάνετε τρύπες. Το καλύτερο υλικό για τα στηρίγματα της πόρτας είναι η δρυς - είναι ένας από τους ισχυρότερους και ανθεκτικούς στην υγρασία βράχους.

Για επιμετάλλωση το πλαίσιο προορισμού χρησιμοποιούνται με τα τμήματα φράκτη από 3 έως 5 cm Πέραν του ξύλου, για χρειάζονται πόρτες .:

 • Espagnolet ή κλειδαριά (για wicket, εάν υπάρχει);
 • μεντεσέδες για την κλειδαριά.
 • τέντες (ο αριθμός εξαρτάται από το σχέδιο).
 • βίδες ή καρφιά.

Το κλείδωμα της θύρας είναι προαιρετικό - αλλά αυτό θα αυξήσει την ασφάλεια του χώρου. Για πριόνισμα του υλικού, θα χρειαστεί ένα ηλεκτρικό παζλ. Εκτός αυτού, θα χρειαστούν τα ακόλουθα εργαλεία για την κατασκευή της πύλης:

 • τρυπάνι?
 • θραύσματα ·
 • τρυπάνι και κατσαβίδι.
 • αεροπλάνο.
 • επίπεδο και μετρητική ταινία.

Τα περισσότερα εργαλεία θα βρεθούν στο σπίτι σχεδόν για όλους. Τα στοιχεία που λείπουν μπορούν εύκολα να ενοικιαστούν, κάτι που θα σώσει πολύ την κατασκευή της πύλης.

Εγκατάσταση υποστηριγμάτων

Πριν από την εγκατάσταση των στηριγμάτων της πύλης, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το χώμα στο χώρο εργασίας. Για αυτό χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι, τσουγκράνα και άλλα εργαλεία κήπου. Το έδαφος είναι σκαμμένο σε βάθος 20 cm, ανάλογα με το έδαφος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των στηριγμάτων πύλης, πρέπει να αφαιρεθούν μεγάλες πέτρες και ριζώματα φυτών. Στη συνέχεια το έδαφος ισοπεδώνεται με τσουγκράνες. Στους πόλους είναι τοποθετημένοι οι μανταλάκια - μανταλάκια, μεταξύ των οποίων συσφίγγεται σφιχτά.

Εάν εγκαταστήσετε στηρίγματα για πόρτες από ξύλο - πρέπει να εμποτιστούν με αντισηπτικούς παράγοντες πριν από το σκάψιμο. Το τμήμα που βυθίζεται στο έδαφος επεξεργάζεται με μαστίχα ή ρητίνες. Αυτό θα προστατεύει το ξύλο από την σήψη και την υγρασία.

Για πύργους που σκάβουν κοιλώματα από 1 μέτρο, το βάθος θεωρείται το ελάχιστο για μεγάλη λειτουργία. Στο κάτω μέρος των κοιλώματα χύστε άμμο, ένα στρώμα των 10 cm, στη συνέχεια χύστε το με νερό και rammer. Όταν το νερό απορροφάται ελαφρά - βυθίστε τους πυλώνες. Πρέπει να συμπίπτουν μεταξύ τους σε ύψος έως 5 mm. Η σήμανση των στηριγμάτων επαληθεύεται από την στάθμη του νερού και το τεντωμένο σπείρωμα. Η κατακόρυφη θέση των πόλων ελέγχεται με τη βοήθεια ενός βαρούλκου.

Όταν οι πόλοι είναι μέσα στα φρεάτια, εκεί γεμίζεται χαλίκι που έχει ένα πάχος 25 εκ. Από σκυρόδεμα χύνεται στην κορυφή του διαλύματος μπάζα (1 μέρος τσιμέντου προς 2 μέρη άμμου).

Είναι άβολο η πραγματοποίηση εγκατάστασης υποστηρίξεων σε ένα άτομο. Η δουλειά δεν σας δίνει καμία ενόχληση - καταθέστε τη βοήθεια ενός φίλου ή μισθώστε έναν υπάλληλο. Ακόμα και για να υποστηρίξει τα στηρίγματα κατά τη διάρκεια της έκχυσης τσιμέντου, χρειάζεται βοήθεια από άλλο άτομο.

Σημαντικό! Εάν χρησιμοποιείτε μια πολύ τεράστια πύλη με μεταλλικά μέρη της δομής, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε σκυρόδεμα ή τούβλο για στηρίγματα. Τέτοιοι πόλοι στέκονται πολύ περισσότερο από τους ξύλινους.

Μετά το στέγνωμα του διαλύματος, είναι δυνατόν να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των πτερυγίων. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη δύναμη του σκυροδέματος - περιμένετε μερικές ακόμα ημέρες. Διαφορετικά, τα στηρίγματα δεν υποστηρίζουν το βάρος των θυρών και το σκυρόδεμα θα σπάσει.

Για να μοιραστούν πύλες και υποστηρίγματα στο φρούριο, μια δοκός στήριξης προσαρτάται από πάνω. Χρησιμεύει ως άκρη δομικής ακαμψίας και μειώνει το φορτίο από τα πτερύγια στα υποστηρίγματα.

Το πλαίσιο της πύλης

Για να δημιουργήσετε. το πλαίσιο πρέπει να επισημαίνεται και πριονισμένη ξυλεία ανάλογα με το μέγεθος του ανοίγματος. Οι προκύπτουσες ράβδοι τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια με τη μορφή ορθογωνίου. Η ομαλότητα των προσώπων ελέγχεται από το επίπεδο

Δώστε προσοχή! Το πλαίσιο της πύλης μπορεί να είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό ή χαλύβδινο σωλήνα. Αλλά αυτό απαιτεί μια μηχανή συγκόλλησης.

Εάν δεν γνωρίζετε ποια μεγέθη και υλικά θα χρησιμοποιείτε για τις πύλες και τις υποστηρίξεις - ανατρέξτε στην αναθεώρηση βίντεο του προϊόντος από τον εαυτό σας:

Στις γωνίες των ράβδων επιβαρύνθηκαν τρύπες με ένα τρυπάνι και στερεώστε μανταλάκια, καρφιά ή βίδες τους. Για πρόσθετη αντοχή στις γωνίες και στο κέντρο του πλαισίου, υπάρχουν χαλύβδιες γωνίες και εγκάρσιες ράβδοι. Στο σημείο επαφής, στις γωνίες, οι ράβδοι κόβονται σε 45 μοίρες. Στις γωνίες, οι εγκάρσιες δοκοί τοποθετούνται και στερεώνονται με βίδες.

Περικοπή σκελετού

Το πιο δημιουργικό στάδιο δημιουργίας μιας πύλης είναι το δέρμα. Μπορεί να γίνει συμπαγές ή πλεγμένο - εξαρτάται από τη φαντασία σας. Η πιο πρακτική θεωρείται μονολιθική στερέωση. Αλλά αν θέλετε να απλοποιήσετε το σχέδιο και να εξοικονομήσετε υλικό, μπορείτε να κάνετε μικρά κενά μεταξύ του φράχτη.

Δώστε προσοχή! Εάν στερεώσετε τις σιδηροτροχιές σε απόσταση μεταξύ τους - χρησιμοποιήστε το πρότυπο. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλο άλλο σκάφος ή μικρό μπαρ.

Για να εξασφαλιστεί η σκέλος του πλαισίου, έτσι ώστε να κοίταξε έξω πέρα ​​από τα όρια των μελλοντικών φυλλάδια 15-20 εκ. Όταν όλα τα στοιχεία που συνδέονται, είναι δυνατόν να ισοπεδώσει όλες τις ράγες σε ένα επίπεδο.

Τοποθέτηση φυλλαδίων

Το τελικό στάδιο είναι η στερέωση των πτερυγίων στα υποστηρίγματα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε τους τελικούς βρόχους. Η μία πλευρά εφαρμόζεται στη στήλη στήριξης και η άλλη στο φύλλο. Οι λεπτομέρειες βιδώνονται με βίδες με κοχλιωτό σπείρωμα. Η θέση των βρόχων στερέωσης είναι καλύτερα επισημανθεί εκ των προτέρων, θα πρέπει να είναι η ίδια στα δύο φυλλάδια. Για να συντομεύσετε τον χρόνο εμβάπτισης της βίδας αυτοεπιπεδώματος, κάντε μικρές τρύπες με ένα τρυπάνι στα σημεία στερέωσης.

Ακολουθώντας αυτές τις λεπτομερείς οδηγίες, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και να προσαρτήσετε τις πύλες ταλάντευσης με τα χέρια σας. Μετά την εγκατάσταση, το τελικό προϊόν μπορεί να καλυφθεί με λεκέ, βαφή ή βερνίκι.

 • Φράχτες από σκυρόδεμα + φωτογραφία

 • Τι και πώς να βάψετε την πύλη

 • Ξύλινο φράχτη με τα χέρια του

 • Φράχτη από τούβλα και proflista

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map