Πώς να κάνετε ένα πάτωμα στη βεράντα με τα χέρια σας

Πώς να κάνετε ένα πάτωμα στη βεράντα με τα χέρια σας

Η βεράντα είναι μια επέκταση στο δωμάτιο, που είναι ένας προσαρμοστής μεταξύ του σπιτιού και του δρόμου. Επιπλέον, παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για να περάσετε το χρόνο στη φύση σε βολικές συνθήκες. Δεδομένου ότι η βεράντα δεν θερμαίνεται, το δάπεδο θα πρέπει να είναι τόσο άνετο και με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το πάτωμα στην ανοιχτή βεράντα εκτίθεται σε πολλές επιρροές, όπως:

 • σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • υψηλή υγρασία;
 • ξηρότητα ·
 • βρωμιά, σκόνη.
 • μηχανικές επιρροές (περπάτημα στα παπούτσια, κινούμενα έπιπλα και τα παρόμοια).

Για τους παραπάνω λόγους, το υλικό για το πάτωμα στη βεράντα πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • αντοχή στον παγετό.
 • δεν εκτίθεται σε υγρασία.
 • δεν φοβάται τις μηχανικές επιρροές.
 • ανθεκτικό?
 • ανθεκτικό?
 • ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • προστατευμένο από βακτήρια, μούχλα και μύκητες.

Δυστυχώς, όλες οι παραπάνω απαιτήσεις δεν μπορούν να είναι για ένα υλικό, οπότε είναι καλύτερο να συνδυάσετε διάφορα εργαλεία.

Ίδρυμα

Ποιο θα είναι το θεμέλιο - εξαρτάται από το επιλεγμένο υλικό για το πάτωμα στη βεράντα και τις δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Αλλά το πιο συχνά χρησιμοποιείται είναι ένα θεμέλιο από τούβλα ή σκυρόδεμα πυλώνες, στην οποία τα ωτία συνδέονται. Ως αποτέλεσμα, για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια επένδυση δαπέδου σε μια ανοιχτή βεράντα από τις σανίδες, θα είναι άμεσα συνδεδεμένες με αυτές τις πολύ υστερήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα κάτω από το πάτωμα πρέπει να καθαριστεί από γρασίδι, να ισοπεδωθεί, να καλύπτεται είτε με άμμο είτε με χαλίκι, και είναι καλύτερα γεμάτο με σκυρόδεμα.

Υλικά δαπέδου στην ανοιχτή βεράντα

Εξετάστε αρκετούς τύπους επενδύσεων δαπέδων σε μια ανοιχτή βεράντα.

Δέντρο

Σημαντικό! Κατά την αγορά του υλικού, φροντίστε να δώσετε προσοχή στην κατάστασή του, έτσι ώστε να μην υπάρχει μούχλα ή σήψη και, κατά προτίμηση, δεν υπάρχουν κόμβοι.

Ένα ξύλινο δάπεδο για μια ανοιχτή βεράντα είναι ένας από τους πιο βολικούς και προτιμώμενους τρόπους κάλυψης. Εξάλλου, το ξύλο είναι ένα οικολογικό και ελκυστικό οικοδομικό υλικό.

Για μια ανοιχτή βεράντα, χρησιμοποιήστε μόνο σκληρό ξύλο, καθώς είναι πιο ανθεκτικό σε κάθε είδους κρούση.

Συμβουλή! Πριν αρχίσετε να καλύπτετε το πάτωμα στην ανοιχτή βεράντα, το χαρτόνι και τα κούτσουρα πρέπει να αντιμετωπίζονται με κονδύλια από σήψη και έντομα, έτσι ώστε το πάτωμα να διαρκεί πολύ περισσότερο.

Τώρα εξετάστε λεπτομερέστερα πώς να φτιάξετε ένα ξύλινο πάτωμα στην ανοιχτή βεράντα με τα χέρια σας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ολόκληρο το φυτικό στρώμα αφαιρείται πρώτα. Η περιοχή ισοπεδώνεται και εφαρμόζεται στρώμα σκυροδέματος. Στη συνέχεια, σε απόσταση 1 m από το άλλο έχουν οριστεί στήλες από σκυρόδεμα ή τούβλα ύψος 20 cm. Περαιτέρω εγκατασταθεί δοκούς μέσω συνδετήρων, και σε αυτό επισυνάπτεται κρανιακή μπαρ, η οποία στη συνέχεια βιδώνεται (χτυπημένο) πλακέτες «τραχύ» σεξ ή μοριοσανίδα. Και στο τελευταίο στάδιο, το διοικητικό συμβούλιο του μελλοντικού ορόφου είναι στερεωμένο στα κούτσουρα.

Προσοχή! Οι σανίδες πρέπει να τοποθετούνται με ένα διάκενο (3-5 mm).

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και τα τελειώματα για την κάλυψη του δαπέδου στην ανοιχτή βεράντα. Ένα τέτοιο σκάφος είναι πολύ πιο ανθεκτικό σε όλες τις επιπτώσεις από το συνηθισμένο και θα εξυπηρετεί αναλόγως, πολύ περισσότερο, αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλότερη.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της σανίδας - δεν χρειάζεται να επεξεργάζεται συνεχώς με γαλακτώματα. Το παράγουν με μια επιφάνεια δύο ειδών:

 • ομαλή
 • ανάγλυφο

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ενός σκάφους ανάγλυφου βεράντας, επειδή θα είναι καλύτερη πρόσφυση και, ως εκ τούτου, πολύ λιγότερες πιθανότητες να γλιστρήσει.

Σημαντικό! Μεταξύ της σανίδας βεράντας είναι επίσης απαραίτητο να αφήσετε κενά για την κυκλοφορία του αέρα.

Ένα άλλο είδος βεράντας είναι ένα υγρό ξύλο (ξύλο-πλαστικό). Είναι κατασκευασμένο από απορρίμματα ξύλου, πριονίδι και μάζα πολυμερούς. Μοιάζει με δέντρο, αλλά είναι πολύ ισχυρότερο.

Πλεονεκτήματα:

 • δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας?
 • Μην ξεθωριάζετε κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.
 • δεν απαιτεί χρώση και εμποτισμό.

Είναι εγκατεστημένο με τον ίδιο τρόπο όπως ένα κοινό ταβάνι.

Λινοτάπητα

Το λινοτάπημα, καθώς και το ξύλο, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά.

Τα πλεονεκτήματά του:

 • προσιτή τιμή ·
 • εξαιρετικές εξωτερικές ιδιότητες.
 • εύκολη εγκατάσταση?
 • απλή λειτουργία.

Το λινοτάπημα τοποθετείται σε ξύλινο πάτωμα, μοριοσανίδα, σκυρόδεμα. Το κύριο πράγμα είναι ότι το πάτωμα πρέπει να είναι επίπεδο και καθαρό πριν από την εγκατάσταση.

Συμβουλή! Τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την εγκατάσταση, το λινέλαιο πρέπει να απλώνεται για να το κάνει ομαλό.

Κάποια λινέλαιο συρρικνώνεται (πρέπει να ελέγξετε με τον κατασκευαστή πριν από την αγορά), έτσι κατά τη διάρκεια της κοπής, θα πρέπει να το κάνετε περισσότερο, τουλάχιστον 20 mm. Το μαχαίρι κοπής χρησιμοποιείται πολύ απότομα.

Η εγκατάσταση του λινέλαιο γίνεται ως εξής:

 • η μαστίχα ασφάλτου εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δαπέδου με σπάτουλα και διατηρείται για τουλάχιστον μισή ώρα.
 • lay linoleum με μια μικρή επικάλυψη, περίπου 20 mm?
 • ενώ περίπου 10 cm από την άκρη του linoleum αφήνεται ακάλυπτη, έτσι ώστε ο σύνδεσμος να είναι όσο το δυνατόν πιο πυκνός.
 • linoleum ομαλή να αφαιρέσει όλες τις ανωμαλίες και να αποβάλει τον αέρα?
 • μετά από 3-4 ημέρες η περίσσεια αποκόπτεται και τα άκρα είναι κολλημένα με την ίδια μαστίχα.

Κεραμικά πλακίδια

Τα πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ανοιχτή βεράντα, τόσο κεραμική όσο και γρανίτη.

Η πρόληψη! Επιλέξτε ένα κεραμίδι με ένα μη ολισθηρό άνω στρώμα για να αποφύγετε την πτώση και τους τραυματισμούς.

Πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη εμφάνιση.
 • εύκολη φροντίδα.

Μειονεκτήματα:

 • το πάτωμα θα είναι πάντα κρύο.
 • όταν ένα βαρύ αντικείμενο πέσει, ένα κομμάτι πλακιδίων μπορεί να σπάσει ή να χωριστεί.
 • δυσκολία εγκατάστασης.

Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε μια απολύτως επίπεδη επιφάνεια και μόνο σε ένα επίπεδο. Η βάση του διαλύματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 cm και θα πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά τα κενά μεταξύ των πλακιδίων (οι πλαστικοί σταυροί θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση του ίδιου πάχους).

Σημαντικό! Για την προστασία από την εισροή υγρασίας, οι ραφές μεταξύ πλακιδίων πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με μια ανθεκτική στον παγετό φούγκα.

Κατά την εγκατάσταση των πλακιδίων, χρησιμοποιείτε μόνο ένα ελαστικό σφυρί.

Πλήρωση δαπέδου

Το δάπεδο είναι επίσης κατάλληλο για την κάλυψη του δαπέδου στη βεράντα.

Πλεονεκτήματα:

 • δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας?
 • πυρίμαχο και ανθεκτικό στην υγρασία.
 • δεν υπάρχουν ραφές και δεν σπάει.

Για να καλύψετε χύμα οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το κύριο πράγμα είναι να το καθαρίσετε καλά, να το εξομαλύνετε, να διορθώσετε όλες τις ρωγμές. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να καλύψετε με ένα αστάρι και να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Γεμίστε το δάπεδο με ένα διάλυμα σε μικρές μερίδες, οι οποίες στη συνέχεια ισοπεδώνονται κανονικά.

Το πάτωμα μπορεί να στεγνώσει τελείως μετά από μία ημέρα.

Το τελευταίο βήμα είναι να επικαλυφθεί η επιφάνεια με προστατευτικό βερνίκι. Ένα τέτοιο μέτρο προστασίας θα επεκτείνει σημαντικά την περίοδο λειτουργίας του.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καλύψετε το πάτωμα στη βεράντα και με τα χέρια σας, καθώς αυτό δεν απαιτεί ορισμένες δεξιότητες.

Πώς να μονώσετε το δάπεδο σε μια κλειστή βεράντα

Ας εξετάσουμε διάφορους τρόπους θέρμανσης, για να κατανοήσουμε τον καλύτερο τρόπο απομόνωσης του δαπέδου στη βεράντα.

Θέρμανση του δαπέδου στη βεράντα μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια τους, χωρίς να καταφεύγουν στη βοήθεια ειδικών.

Για τη μόνωση χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα υλικά:

 • penofol;
 • ορυκτό μαλλί.
 • αφρού πολυστερίνης.

Το Penofol είναι η απλούστερη μέθοδος θέρμανσης. Απλώς διαπερνούν τα σημεία όπου είναι απαραίτητο να τα ζεστάνουν.

Η θέρμανση με ορυκτοβάμβακα ή πολυστερίνη είναι λίγο πιο δύσκολη.

Βασικά, η ίδρυση των βεράντας είναι χτισμένη από την υστέρηση και γίνεται τραχύ δάπεδο. Αυτό είναι μόνο σε αυτό το τραχύ δάπεδο μεταξύ των υστερήσεων και η μόνωση στοιβάζεται.

Σημαντικό! Ο θερμαντήρας πρέπει να εφαρμόζει άνετα στις κλίνες, αλλά μεταξύ αυτού και του δαπέδου (άνω) πρέπει να υπάρχει χώρος για κυκλοφορία αέρα.

Ο ορυκτός βαμβάκι πρέπει να είναι τυλιγμένος σε στεγανοποίηση. Εάν κάπου υπάρχουν ακόμα ρωγμές, είναι κλειστές με αφρό στήριξης.

Όσο καλύτερα είναι το πάτωμα βαμμένο στην ανοιχτή βεράντα

Το χρώμα, το βερνίκι ή άλλα μέσα βαφής επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο της επικάλυψης. Αλλά, πριν ζωγραφίσετε οποιοδήποτε πάτωμα σε μια ανοιχτή βεράντα, πρέπει να προετοιμαστεί σωστά.

Για να προστατέψετε το ξύλινο πάτωμα από οποιαδήποτε επίδραση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα σύνολο εργαλείων:

 1. Εμποτισμός με αντισηπτικό.
 2. Αστάρι βαθιάς διείσδυσης.
 3. Βαφή, βερνίκι ή άλλη επικάλυψη.

Κατά την επιλογή ενός αντισηπτικού, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο βάθος του εμποτισμού του στις ίνες, όσο πιο βαθιά, τόσο το καλύτερο.

Το αστάρι θα προστατεύει από την υγρασία και τη σήψη και θα αυξάνει επίσης την πρόσφυση του δαπέδου με την επικάλυψη.

Από το να ζωγραφίσετε ένα ξύλινο πάτωμα σε μια ανοιχτή βεράντα - μια αρκετά σύνθετη ερώτηση, αλλά οι καλύτερες παραλλαγές, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το πετρέλαιο terra και το υγρό πλαστικό.

Η πρόληψη! Δεν συνιστάται η χρήση για το δάπεδο στην ανοιχτή βεράντα, τα απλά χρώματα σμάλτου και τα βερνίκια για χώρους, όπως σε πολύπλοκες οδικές συνθήκες, μια τέτοια επίστρωση δεν θα διαρκέσει για μία εποχή.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τη φυσική ομορφιά του ξύλου, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό λεκέδων και μια ειδική λάκα. Πρώτον, το δάπεδο εμποτίζεται και στη συνέχεια καλύπτεται με μια ειδική λάκα, η οποία θα προστατεύει την επιφάνεια από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αλλά θυμηθείτε, βερνίκι με προστασία UV είναι πολύ ακριβό.

Εάν το ξύλινο σχέδιο δεν χρειάζεται να διατηρηθεί, τότε στην ανοιχτή βεράντα χρησιμοποιείται ένα ειδικό ακρυλικό χρώμα δαπέδου (αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των σκαφών).

Προσοχή! Εφαρμόστε αυτό το χρώμα μόνο αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Από την κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας εξαρτάται η ζωή της επίστρωσης.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το παλιό κάλυμμα.
 • Εάν το δέντρο δεν έχει ποτέ ζωγραφιστεί, τότε αποκτά μια γκρίζα χροιά, γι 'αυτό θα χρειαστεί να το τρίψετε σε ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα.
 • Αντικαταστήστε τα πλακάκια με ολόκληρα κομμάτια.
 • Όλες οι ρωγμές και οι ρωγμές πρέπει να σφραγιστούν.
 • Αφαιρέστε όλη τη σκόνη και τα υπολείμματα.

Εφαρμόστε εμποτισμό και αστάρι, αλλά οι μέθοδοι εφαρμογής τους εξαρτώνται από το υλικό και τον κατασκευαστή (πάντα διαβάστε τις οδηγίες).

Σημαντικό! Όταν εργάζεστε με αντισηπτικά, χρησιμοποιήστε προστατευτικό ρουχισμό, γάντια, αναπνευστήρα, γυαλιά, επειδή είναι τοξικά.

Τώρα η κύρια επίστρωση εφαρμόζεται, για παράδειγμα, πετρέλαιο terra (ο αριθμός των στρώσεων του πετρελαίου ή της βαφής εξαρτάται επίσης από τον κατασκευαστή).

Όλα τα παραπάνω υλικά και χρώματα δεν αποτελούν υποχρεωτικό κανόνα για την κάλυψη του δαπέδου στη βεράντα, όλα εξαρτώνται από την επιθυμία σας και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

 • Ανοιχτή βεράντα στο εξοχικό σπίτι

 • Πώς να φτιάξετε ένα καλό κοτόπουλο για 20, 30, 100 κοτόπουλα

 • Βεράντα προσαρτημένη στο σπίτι

 • Μπάρμπεκιου στη βεράντα στο σπίτι

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

37 + = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map