Comments 0 0 1 View

Πώς να κάνετε στεγανοποίηση του θεμελίου

Ένα από τα στάδια της οικοδόμησης ενός ιδρύματος είναι η διασφάλιση της καλής στεγάνωσης. Μετά από όλα, το ίδρυμα, ως θεμέλιο του κτιρίου, έχει μια στενή, σταθερή επαφή με το έδαφος. Η βροχή, το χιόνι, τα υπόγεια ύδατα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη βάση του σπιτιού, καταστρέφοντας και αραιώνοντάς τον. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε σοβαρό παγετό: το νερό που διεισδύει στους πόρους και τις μικροσκοπικές ρωγμές του ιδρύματος παγώνει, εξελίσσοντας έτσι και επιταχύνοντας την καταστρεπτική διαδικασία.

Η λύση του προβλήματος θα είναι μια υψηλής ποιότητας στεγάνωση του ιδρύματος. Αφού μελετήσατε προσεκτικά την ακολουθία της εργασίας, αρκεί απλώς να στεγανοποιήσετε το θεμέλιο με τα χέρια σας.

Τεχνολογία στεγάνωσης του θεμελίου

Προκειμένου να γίνει η εργασία ποιοτικά, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί εκ των προτέρων η ακολουθία των διαδικασιών και να τηρηθούν ορισμένες απαραίτητες απαιτήσεις:

 • καθορισμός του επιπέδου των υπόγειων υδάτων ·
 • Υπολογίστε τη δύναμη της διόγκωσης του εδάφους.
 • καθορισμός της σύνθεσης του εδάφους ·
 • Καθορίστε τις συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι.

Σε ένα μέγιστο επίπεδο υπογείων υδάτων ένα μέτρο κάτω από το υπόβαθρο θεμελίωσης, αρκεί να γίνεται κατακόρυφη και οριζόντια στεγάνωση.

Σε επίπεδο υπόγειου νερού πάνω από ένα μέτρο από το υπόβαθρο, η ποιοτική προστασία από την υγρασία παρέχεται από ένα ευρύτερο φάσμα μέτρων. Η οριζόντια στεγανοποίηση γίνεται σε δύο στρώματα, τα οποία είναι λειασμένα με μαστίχα. Η κάθετη στεγάνωση πραγματοποιείται με τη μέθοδο επικάλυψης και επικόλλησης με μονωτικά υλικά ρολού. Ανάλογα με το μέγεθος του προϋπολογισμού των έργων στεγανοποίησης, το θεμέλιο μπορεί να αντιμετωπιστεί επιπρόσθετα με διεισδυτική στεγανοποίηση, που θα παρέχει αξιόπιστη προστασία από τη διείσδυση νερού στους μικρότερους πόρους και τριχοειδή αγγεία.

Στο επίπεδο των υπόγειων υδάτων, που βρίσκεται πάνω από την ίδρυση του ιδρύματος, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εγκατάσταση ενός ποιοτικού συστήματος αποστράγγισης σε όλο το σπίτι. Το γεγονός αυτό διεξάγεται επίσης εάν το έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο το σπίτι υπόκειται σε πολύ συχνές και έντονες βροχοπτώσεις.

Το κόστος των εργασιών στεγανοποίησης εξαρτάται άμεσα από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • το μέγεθος της περιοχής που απαιτεί στεγανοποίηση.
 • Ο τύπος των μονωτικών υλικών και η ποσότητα τους.

Η ευκολότερη μέθοδος απομόνωσης περιλαμβάνει την αγορά ασφάλτου. Η πολύπλοκη διαδικασία στεγανοποίησης της θεμελίωσης περιλαμβάνει την αγορά επικαλύψεων, ρολών και διεισδυτικών μονωτικών υλικών. Θα πρέπει επίσης να ξοδέψετε χρήματα για την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος και την ανέγερση του τοίχου σύσφιξης.

Οριζόντια στεγάνωση του θεμελίου

Για τη στεγανοποίηση του υποστρώματος, το έργο γίνεται σε δύο μέρη:

 1. Σε επίπεδο 20 εκ. Από το υπόγειο του υπογείου.
 2. Σε μέρη που συνδέουν τη βάση του σπιτιού με τους τοίχους.
Συμβουλή! Η στεγανοποίηση του οριζόντιου τύπου πρέπει να πραγματοποιείται στο αρχικό στάδιο κατασκευής. Σκεφτείτε μπροστά από το χρόνο.

Πριν ξεκινήσετε τα μέτρα για να χτίσετε ένα θεμέλιο με τα χέρια σας, το κάτω μέρος της ανασκαφής καλύπτεται με λιπαρό πηλό, το πάχος του στρώματος είναι περίπου 25 εκ. Βυθίζεται προσεκτικά και συμπιέζεται. Πάνω από το χύσιμο τσιμεντένιο τσιμεντοκονίαμα, ένα στρώμα τουλάχιστον 6 cm. Είναι απαραίτητο, προκειμένου να γίνει σωστά στεγανοποίηση του θεμελίου. Σκυρόδεμα πρέπει να δοθεί χρόνος για να στεγνώσουν καλά και να εγκατασταθούν. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αυτή η περίοδος μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες.

Μετά από πλήρη ξήρανση, η βάση από σκυρόδεμα λιπαίνεται καλά με μαστίχα ασφάλτου, πάνω στην οποία τοποθετείται το πρώτο στρώμα υλικού στέγης. Ένα άλλο στρώμα σκυροδέματος (πάχους έως 8 cm) τοποθετείται στην κορυφή. Θα πρέπει να είναι προσεκτικά επίπεδα, εάν είναι απαραίτητο, να τοποθετήσετε ένα στρώμα ενίσχυσης και να αφήσετε να στεγνώσει καλά.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής μιας θεμελίωσης τύπου ταινίας, είναι απαραίτητο να γίνει και πάλι μια στεγάνωση. Για να γίνει αυτό, η επιφάνεια του θεμελίου καλύπτεται με μαστίχη και αφού καλύπτεται με ρουμπιστόλιθο ή άλλο μονωτικό υλικό κυλίνδρου. Η όλη διαδικασία διεξάγεται δύο φορές. Πρέπει να κοπεί το πλεονάζον μονωτικό υλικό. Στρέφονται προς τα κάτω και στη συνέχεια πιέζονται με κάθετη στεγανοποίηση.

Κατακόρυφη στεγάνωση του θεμελίου

Για να εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο, ένας συνδυασμός πολύ διαφορετικών υλικών χρησιμοποιείται για την αδιάβροχη θεμελίωση με τα δικά σας χέρια. Από όλους τους γνωστούς συνδυασμούς, μπορείτε να επιλέξετε ένα, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε πολλές ταυτόχρονα. Όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά της κατασκευής της δομής.

Στεγανωτική ασφάλτου της βάσης

Για πολλά χρόνια αυτό το είδος στεγανοποίησης παραμένει το φθηνότερο και οικονομικότερο για τον καταναλωτή. Η βάση της τεχνολογικής διαδικασίας είναι η χρήση ασφαλτικής ρητίνης. Τις περισσότερες φορές μπορεί να αγοραστεί σε μπαρ.

Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Σε ένα μεγάλο δοχείο ή δεξαμενή, το χρησιμοποιημένο λάδι χύνεται (το ένα τρίτο του όγκου) και η ρητίνη ασφάλτου χύνεται στο υπόλοιπο.
 2. Η χωρητικότητα θερμαίνεται. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σόμπα αερίου ή να διαλύσετε μια φωτιά κάτω από μια κατσαρόλα.
 3. Την στιγμή που η πίσσα λιώνει σε υγρή κατάσταση, μπορεί να εφαρμοστεί στην προετοιμασμένη επιφάνεια. Το θεμέλιο πρέπει να έχει ομοιόμορφο τοίχο, να καθαρίζεται από ακαθαρσίες και απόβλητα. Το ασφαλτούχο μείγμα εφαρμόζεται με ρολό ή με σκληρή βούρτσα. Έτσι, η λύση διεισδύει καλύτερα στις κοιλότητες, τις μικρές ρωγμές και τους φούστες. Λιπάνετε το φινίρισμα περίπου 20 cm πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Η πίσσα εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις, καθένα από τα οποία πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 4 cm.

Σημαντικό! Το δοχείο με μίγμα ασφάλτου πρέπει να θερμαίνεται συνεχώς, έτσι ώστε το διάλυμα να μην καταψύχεται και να είναι κατάλληλο για εργασία.

Όπως δείχνει η πρακτική, ο εμποτισμός άσφαλτος επιτρέπει να δημιουργηθεί μια καλή προστασία από την υγρασία. Η διάρκεια ζωής αυτής της επίστρωσης είναι περίπου πέντε χρόνια. Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, αρχίζει να ραγίζει και να καταρρέει.

Τα σύγχρονα μίγματα ασφάλτου περιέχουν πολυμερή σωματίδια, τα οποία επιτρέπουν την παρατεταμένη διάρκεια ζωής της στεγάνωσης. Επίσης, η αγορά των σύγχρονων υλικών μπορεί να προσφέρει πιο πυκνά μίγματα ασφάλτου στη δομή της. Εφαρμόζονται με σπάτουλα ή ειδικό σπρέι.

Στεγανοποίηση δρυός

Η χρήση τύπου roll ή zaklechnogo είναι δυνατή τόσο ξεχωριστά όσο και ως πρόσθετο στρώμα προστασίας από την υγρασία.

Το πιο δημοφιλές και σχετικά φθηνό υλικό στεγανοποίησης ρολών είναι ρουμπιοειδές.

Η τεχνολογική διαδικασία της στεγανοποίησης με κυλίνδρους της βάσης του σπιτιού αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

 1. Προκειμένου να στερεωθεί σταθερά στην επιφάνεια του θεμελίου, πραγματοποιείται η ποιοτική επεξεργασία των τοίχων και των χώρων με μαστιχένια πάστα.
 2. Τα κομμάτια υλικού στέγης θερμαίνονται και πιέζονται έναντι της κάθετης επικάλυψης επιφάνειας. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται επίσης σύντηξη.
 3. Το ruberoid μπορεί να συνδεθεί με την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ειδικές μαστίχες, με τις οποίες η επιφάνεια είναι εμποτισμένη.

Σημαντικό! Πριν από την έναρξη της διαδικασίας σύντηξης, η οριζόντια στεγάνωση θα πρέπει να στραφεί προσεκτικά προς τα κάτω και να συμπιεστεί καλά, καλύπτοντας την κορυφή με υλικό ρολού.

Εκτός από τα τσιμεντόλιθους, υπάρχουν αρκετοί άλλοι τύποι στεγανοποίησης με ρολά. Αυτά περιλαμβάνουν: τεχνονικόλ, γυαλί, rubitex, technoelast. Βασίζονται σε ειδικό πολυμερές υλικό - πολυεστέρα, το οποίο αυξάνει σημαντικά την ελαστικότητα της στεγανοποίησης, την αντοχή σε εξωτερικά αρνητικά φαινόμενα και αυξάνει τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Τέτοια υλικά είναι κάπως πιο ακριβά από τα στεγαστικά, αλλά το κόστος τους αντισταθμίζεται περισσότερο από την υψηλή ποιότητα της στεγάνωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος υλικών κυλίνδρων είναι η πλέον βέλτιστη επιλογή για αυτοδιαβροχοποίηση της θεμελίωσης ενός λουτρού ή σάουνας.

Στεγάνωση με υγρό καουτσούκ

Αυτή η μέθοδος αδιαβροχοποίησης χαρακτηρίζεται από υψηλές ταχύτητες πρόσφυσης με τη βάση, μεγάλη διάρκεια ζωής και απόλυτη αθέρμανση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η προκύπτουσα επιφάνεια δεν έχει ραφές, όπως συμβαίνει με τα ρολά. Αυτό παρέχει την καλύτερη, ποιοτική προστασία από την υγρασία.

Για όσους επιθυμούν να στεγανοποιήσουν τους εαυτούς τους, στην προκειμένη περίπτωση είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μάρκα υγρού ελαστικού "Elastopaz" ενός συστατικού. Η κατανάλωσή του είναι πολύ οικονομική, μόνο 3 kg ανά 1 m². Το υλικό εφαρμόζεται σε στρώματα, ο αριθμός των οποίων πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο. Ξήρανση της επεξεργασμένης επιφάνειας για τουλάχιστον 24 ώρες με μέση θερμοκρασία αέρα + 20 ° C.

Μπορείτε να αγοράσετε υγρό καουτσούκ από αυτό το εμπορικό σήμα σε κουβάδες των 20 κιλών. Αυτό είναι πολύ βολικό, διότι αν το υλικό δεν τελειώσει τελείως, κλείστε το καπάκι του δοχείου και το υγρό καουτσούκ θα παραμείνει χρησιμοποιήσιμο μέχρι την επόμενη χρήση.

Για να εξασφαλιστεί ότι το υγρό ελαστικό είναι ελαφρύ στην επιφάνεια ομαλά και έχει γίνει καλή σύζευξη, τα τοιχώματα της θεμελίωσης πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων. Αυτή η διαδικασία παρέχει μια υψηλής ποιότητας εφαρμογή καθαρισμού και αστάρι. Το υγρό καουτσούκ εφαρμόζεται με ρολό ή σπάτουλα, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σημαντικό! Οι τοίχοι και η βάση που έχει υποστεί επεξεργασία με υγρό καουτσούκ απαιτούν πρόσθετη προστασία. Το θεμέλιο πρέπει να καλύπτεται επιπρόσθετα με γεωυφάσματα ή με πιεστικό τοίχωμα.

Συμπέρασμα

Όλοι δεν μπορούν να κάνουν στεγανοποίηση στο σπίτι με τα χέρια τους. Προκειμένου να γίνει η εργασία ποιοτικά, απαιτείται όχι μόνο η διαθεσιμότητα εργαλείων και η σωματική δύναμη. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες της εκτέλεσης καθενός από τους τύπους στεγανοποίησης, να γνωρίζουμε τις αποχρώσεις και την αλληλουχία της εργασίας.

Για να εξασφαλιστεί ότι το ίδρυμα έχει εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό όχι μόνο να εκτελέσει σωστά έργα υδροφράγματος, αλλά και να εξοπλίσει το σύστημα αποστράγγισης. Επιταχύνει σημαντικά την εκτροπή του νερού, το οποίο με τη σειρά του διατηρεί την επιφάνεια θεμελίωσης από πρόωρη αποτυχία.

Οριζόντια στεγανοποίηση της θεμελίωσης της ταινίας με τα δικά σας χέρια με τη βοήθεια ενός τσιμεντοσανίδας. Πώς να κόψετε και να τοποθετήσετε σωστά το υλικό στέγης στο επόμενο βίντεο

 • Υπολογιστής θεμελιώσεων πασσάλων

 • Ίδρυμα για ένα θερμοκήπιο με τα χέρια σας

 • Βάση ταινίας για αυτο-συλλογή

 • Ίδρυμα σωρός και ταινία: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Previous Hvad er luftkalk
Next Lukisan dinding dekoratif dengan tangan sendiri

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Άρθρα 0 Comments

Ταπετσαρίες Erismann στο εσωτερικό

Wallpapers Erisman στο εσωτερικό είναι πλέον αρκετά απαιτητική. Αλλά μακρυά από όλους τους ιδιοκτήτες της μάρκας Erisman έχετε πλήρη κατανόηση της ιστορίας της εμφάνισης της εταιρείας καθώς και των χαρακτηριστικών

Άρθρα 0 Comments

Γύψος των γκαράζ με τα χέρια + βίντεο

Γκαράζ - αυτός είναι ο τόπος όπου πραγματοποιούνται συνεχώς οι εργασίες επισκευής τόσο του ίδιου του αυτοκινήτου όσο και άλλων βαριών εξαρτημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί

Άρθρα 0 Comments

Πώς να συνδέσετε έναν πολυέλαια σε ένα διακόπτη δύο κουμπιών

Ο πολυέλαιος είναι ένα φως οροφής, το οποίο πρέπει να παρέχει ένα φωτισμό χωρίς λάμψη στο δωμάτιο. Το φως κατανέμεται ομοιόμορφα από τους λαμπτήρες σημείου που βρίσκονται σε κάποια απόσταση

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

47 − 41 =