Πώς να φτιάξετε ένα κάστρο για ένα κελάρι

Πώς να φτιάξετε ένα κάστρο για ένα κελάρι

Για την πλειοψηφία των κατοίκων των πόλεων που ασχολούνται με την καλλιέργεια λαχανικών σε προαστιακές περιοχές, το πρόβλημα της διατήρησης της εργασίας που καλλιεργούνται-σπάσιμο ήταν πάντα και παραμένει ένα «θέμα της ημέρας». Για τους ιδιοκτήτες των συνεργείων πρόβλημα λύθηκε επιπλέον υπόγειο εξοπλισμό κάτω από το γκαράζ, το υπόλοιπο είναι τίποτα να κάνει, αλλά να κάνει ένα κελάρι στην αυλή ή μια κοντινή περιοχή. Πιο οικονομική και πολυμήχανος κηπουροί, αντί να σκάβει πήλινα κελάρια προτίμησε να εγκαταστήσετε ή να κάνει ένα υδατοστεγές κιβώτιο, είτε μέταλλο ή σκυρόδεμα, το πιο σημαντικό - το πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό από τοιχοποιία.

Ποια είναι η χρήση του κάγκελου για το κελάρι;

Το περίβλημα είναι ένα δοχείο με μια θυρίδα εισόδου στο τμήμα της οροφής. Η χωρητικότητα του δοχείου μπορεί να είναι μόνο λίγα κύβοι, αλλά αυτό είναι αρκετά αρκετό για να φορτωθεί σε αυτό, που καλλιεργείται από τα ίδια τα χέρια τη συγκομιδή.

Συχνότερα, για τη διευθέτηση του κελάριου, χρησιμοποιούνται κασσόρια τριών ειδών:

 • Με τη μορφή χάλυβα, συγκολλημένα από δοχεία από λαμαρίνα υπό μορφή κύβου ή παραλληλεπίπεδου.
 • Με τη μορφή μονολιθικού πλαστικού δοχείου με θυρίδα πρόσβασης.
 • Κατασκευασμένο από δακτυλίους από σκυρόδεμα ή χυτευμένο σε δωμάτιο οπλισμένου σκυροδέματος τυχαίου σχήματος

Η τεχνολογία εγκατάστασης του κάγκελου στο έδαφος απαιτούσε σημαντική σωματική προσπάθεια από τον ιδιοκτήτη του μελλοντικού καταστήματος λαχανικών και για να εγκαταστήσετε ένα σκυρόδεμα για το κελάρι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε γερανό. Το ερώτημα τίθεται αυτομάτως - γιατί τέτοιες δυσκολίες στη μετατροπή ενός κελάριου από ένα τούβλο-χτισμένο θόλο σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο έδαφος.

Σημαντικό! Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του κάγκελου ως κελάρι ήταν η υψηλή στεγανότητα του δοχείου και η καλή προστασία από την παντοδύναμη υγρασία.

Η συσκευή είναι ένας αυτοδημιούργητος κελάρι του πλαισίου χάνει πολύ συγκεκριμένες υπόγειο γκαράζ, και ακόμη περισσότερο στο σπίτι, που βρίσκεται σε πλήρεις βάσεις ταινίας, με δάπεδα σκυροδέματος και ανθεκτική στεγανοποίηση. Οποιοδήποτε υπόγειο δωμάτιο δεν είναι κατασκευασμένο από μονολιθική τεχνολογία, είναι καταδικασμένο σε σοβαρά προβλήματα με τα υπόγεια ύδατα, τις τακτικές πλημμύρες και τις διαρροές. Σε ένα υγρό κελάρι λαχανικά αποσυντίθενται πολύ πιο γρήγορα, αλλά το πιο σημαντικό, τα τοιχώματα του δωματίου επηρεάζονται από ένα μύκητα και μια μικροχλωρίδα που μπορεί να καταστρέψει τα αποθέματα σε λίγες εβδομάδες.

Η συσκευή του κιβωτίου

Οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των ιδιοκτητών των αυτόνομων κελάρια είναι χάλυβα και πλαστικά δοχεία. Εκτός από την υψηλή ποιότητα κατασκευής, οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν επιπλέον πλεονεκτήματα:

 1. Η κάθετη είσοδος στη δεξαμενή σας επιτρέπει να εισέλθετε στο κελάρι απευθείας από τη ντάκα, στο σπίτι ή να την τοποθετείτε σε ελάχιστη απόσταση από το κτίριο κατοικιών.
 2. Τα χυτά πλαστικά ή συγκολλημένα χοντρά τοιχώματα από σίδερο σιδήρου είναι απολύτως αδρανή για τις επιπτώσεις οποιωνδήποτε χημικών αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση και την απολύμανση του κελαριού.
 3. Σχετικά απλή τεχνολογία εγκατάστασης χαλύβδινων και πλαστικών δοχείων στο έδαφος σε βάθος τουλάχιστον 2,5 μ. Αρκεί να σκάβουμε ένα λάκκο και να εξοπλίζουμε το μαξιλάρι στήριξης κάτω από το κάστρο.

Η παραλλαγή του σκυροδέματος είναι πολύ πιο περίπλοκη, πρέπει να συλλέγεται από ξεχωριστά τμήματα - δακτυλίους ή να χυτεύεται από οπλισμένο σκυρόδεμα σε επαναχρησιμοποιήσιμο ξυλότυπο. Επιπλέον, η μάζα του τείχους απαιτεί καλή συμπύκνωση. Αν το σκυρόδεμα είναι κατασκευασμένο με παραβίαση της τεχνολογίας, το σίδερο μπορεί να σιφωνιστεί μέσω ρωγμών, ρωγμών ή ελαττωμάτων στη χύτευση, μέσω των οποίων θα πέφτει ακόμα η υγρασία στο κελάρι. Η τραχιά δομή της επιφάνειας συχνά χρησιμεύει ως καλό "καταφύγιο" για τους παθογόνους οργανισμούς.

Το πλαστικό και το σίδερο δεν έχουν τέτοια προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι χειρότερη. Στην πράξη, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μοντέλου εκδηλώνονται ανάλογα με τις συνθήκες υπό τις οποίες θα βρίσκεται το κελάρι.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα κιβώτιο για το κελάρι με τα δικά σας χέρια

Οι κανόνες για την εγκατάσταση ενός έτοιμου δοχείου από πλαστικό ή πολυαιθυλένιο για ένα κελάρι είναι παρόμοιες από πολλές απόψεις. Είναι απαραίτητο να αποφασιστεί το βάθος στο οποίο θα τοποθετηθεί ο πλαστικός ή χαλύβδινος περιέκτης του κιβωτίου και σε ποια συγκεκριμένη τοποθεσία σχεδιάζεται η κατασκευή ενός κελάριου. Σε αυτό εξαρτάται το ποσό των προκαταρκτικών δραστηριοτήτων κατάρτισης και υποστήριξης για τη μόνωση και τη στεγάνωση του σπιτιού.

Σύνθεση κελάρι κάτω από το σπίτι

Ένα μικρό βάρος της πλαστικής χωρητικότητας του κάγκελου σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, χωρίς καν να καταφύγετε στις υπηρεσίες μιας εταιρίας που ασχολείται με την κατασκευή κρεάτων για το κελάρι. Εάν το μέγεθος της πόρτες στο σπίτι ή στη χώρα επιτρέπουν να αποσπάσουν ένα γύρο πλαστικό δοχείο, μπορεί να είναι άμεσα κελάρι στο υπόγειο, να φέρει την καταπακτή και το λαιμό εισόδου στην κουζίνα ή διάδρομο.

Οι διαστάσεις των ατομικών καζίνων από το πολυμερές μπορούν να φτάσουν σε μήκος μεγαλύτερο από δύο μέτρα και διάμετρο έως και ενάμιση μέτρα. Για μια μικρή αποθήκη λαχανικών κάτω από το σπίτι αρκεί η χωρητικότητα να είναι 2 μέτρα βάθος. Αλλά για ένα "σπίτι" κελάρι, θα χρειαστεί να υπολογίσετε την περίσσεια του κεφαλιού του κρεάτινου πάνω από το επίπεδο του εδάφους έτσι ώστε η είσοδος με την καταπακτή να βρίσκεται στο ύψος του δαπέδου.

Δημιουργήστε ένα κελάρι κάτω από το σπίτι ενός μεταλλικού κιβωτίου δοχείου είναι πολύ πιο δύσκολο. Οι διαστάσεις και το βάρος του χαλύβδινου κουτιού σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε με κάποιο τρόπο ένα συγκολλημένο σκάφος στο λάκκο στην αυλή του σπιτιού ή στο στάδιο κατασκευής του κτιρίου, αλλά μπορείτε να ξεχάσετε τέτοια πειράματα σε ένα έτοιμο σπίτι. Στην περίπτωση αυτή, ο χαλύβδινος περιέκτης του δοχείου είναι είτε συγκολλημένος από χαλύβδινα φύλλα, είτε, κατά προτίμηση, χυτεύεται από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Σε κάθε περίπτωση, όταν εγκαθιστάτε ένα έτοιμο καίσον ή ένα βήμα προς βήμα συναρμολόγηση σε ένα λάκκο λάκκων, πρέπει να λυθούν τρία μείζονα προβλήματα:

 • Παροχή στεγανοποίησης.
 • Τοποθέτηση της μόνωσης.
 • Πρόληψη της παραμόρφωσης της ικανότητας του κρεάτιου και παροχή πρόσθετων μέτρων για την αύξηση της ακαμψίας.
Σημαντικό! Εάν το σπίτι είναι επί ενός μεταφορέα ασθενώς βαθύνει εκσκαφή χαντάκια για την εγκατάσταση του κουτιού πρέπει να ενισχυθεί η ικανότητα και ενδεχομένως να ενισχύσει την ενίσχυση ή πλινθοδομή να αποτρέπουν το ξέφτισμα και καθιζήσεις πλησίον της βάσεως ταινίας.

Η χρήση κοντέινερ από πολυπροπυλένιο ως κελάρι είναι ιδανική για κτίρια και κατασκευές σε σωρούς ή σε θεμέλιες σωρούς. Εάν η είσοδος στον περιέκτη κουτί βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου και απομακρυσμένο από την εξωτερική θεμέλια περίγραμμα rostverkovogo από το ήμισυ τουλάχιστον ένα μετρητή, ειδική μόνωση σημαίνει υπό μορφή φύλλων διογκωμένης πολυστερίνης δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί επαρκώς συσκευασίας πηλό τοίχους.

Για εδάφη με υψηλά επίπεδα υπόγειων Vod ισχυρές πλημμύρες κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου οι πλημμύρες και οι βροχές θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα για την αποτροπή πιθανών «ανάβαση» των πλαστικών δοχείων υπό την πίεση των υπόγειων υδάτων.

Σκάψτε ανοιχτό λάκκο για κελάρια κελάρι

Για να εγκαταστήσετε τη χωρητικότητα του κάγκελου για ένα μελλοντικό κελάρι δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 1,5 μέτρα από την ίδρυση του κτιρίου. Διαφορετικά, το εξασθενημένο μαξιλάρι της ταινίας θεμελίωσης θα χαλαρώσει και ως αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό ρωγμών στους τοίχους. Το καλύτερο μέρος για να εγκαταστήσετε ένα κρεββάτι για το κελάρι είναι το υψηλότερο σημείο της περιοχής.

Όσο πιο βαθιά είναι το θεμέλιο λάκκο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποιότητα αποθήκευσης. Ιδανικά, το δάπεδο στο κελάρι θα πρέπει να βρίσκεται σε βάθος τουλάχιστον τριών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι το κάστρο πρέπει να είναι τουλάχιστον 3,2-3,5 μ. Ύψος. Με διαστάσεις 1,5h2 m και ύψος 2 m, το ποσό των κύβων εκσκαφής θα είναι περισσότερο από 9, και ένα βάθος όχι μικρότερο από 3 m. Στο τελικό διάκενο τάφρου μεταξύ του εδάφους και του τοιχώματος του δοχείου κιβώτιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.

Πριν από τη δέσμευση ενός εκσκαφέα για να σκάψει ένα λάκκο θεμελίων για ένα κελάρι, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πραγματικό επίπεδο υπόγειων υδάτων στη θέση του μελλοντικού κελάριου. Μπορεί να συμβεί ότι το νερό είναι σχετικά κοντά στην επιφάνεια. Ως εκ τούτου, εκ των προτέρων, σύμφωνα με τα σημάδια που έγιναν για την εγκατάσταση του κάγκελου κελάρι, τρυπάνι πηγάδια, κατά μήκος των οποίων είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πραγματική κατάσταση με νερό. Αν το τρυπημένο φρεάτιο γεμίσει έντονα με νερό, η εγκατάσταση ενός κάγκελου απαιτεί την εγκατάσταση ενός ισχυρού συστήματος αποστράγγισης, ενώ στην οπή εγκαθίσταται μια αντλία αποστράγγισης και αρχίζει το σκάψιμο.

Για τα "ξηρά" εδάφη με βαθιά εμφάνιση υδροφορέων, το κύριο μέρος της γης και των πετρωμάτων από την εκσκαφή μπορεί να ληφθεί από έναν εκσκαφέα. Στα τελευταία μισά μέτρα του εδάφους, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν την κατασκευή ενός λάκκου - ένα βαθύτερο τμήμα με διαστάσεις 50x50 εκ. Είναι κατασκευασμένο για εγκατάσταση αποστράγγισης, αν ξαφνικά ο πηλός πυθμένας θραύεται από ένα υπόγειο κλειδί. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση θα σωθεί και πάλι με αντλία αποστράγγισης.

Ο άργιλος που εξάγεται από την εκσκαφή πρέπει να διατηρείται και να καθαρίζεται προσεκτικά από ακαθαρσίες χλοοτάπητα και πέτρες, είναι χρήσιμη για την κατασκευή σφραγίδας νερού και θέρμανσης.

Τοποθετήστε το σώμα του κάδου

Πριν από την τοποθέτηση του σπιτιού στα εξωτερικά τοιχώματα, ειδικά στο κάτω μέρος του μελλοντικού κελάριου, εφαρμόζεται ένα στρώμα στεγανοποίησης. Ο μεταλλικός περιέκτης προ-καθαρίζεται από σκουριά και επεξεργάζεται με αστάρι. Είναι καλύτερο να κατευθύνετε το περίβλημα του μελλοντικού κελάριου με μια διπλή στρώση στεγανοποίησης, για παράδειγμα, γυαλί-ruberoid.

Η χωρητικότητα του χαλύβδινου κρεάτιου, ανεξαρτήτως μεγέθους και βάρους, μπορεί να εγκατασταθεί στο λάκκο μόνο με τη βοήθεια ενός βαρούλκου ή ανάρτησης.

Σημαντικό! Παρά την εξωτερική αντοχή του συγκολλημένου κελάριου, αρκεί να ρίξουμε το κέιστον από ένα μικρό ύψος στο έδαφος μία φορά, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια ρωγμή στο πιο ευάλωτο μέρος - μια γωνιακή συγκολλημένη άρθρωση.

Ο πυθμένας της ανασκαφής κάτω από το κάστρο καλύπτεται αναγκαστικά με θρυμματισμένη πέτρα και άμμο, μετά από την οποία τραβιέται προσεκτικά. Μεταξύ των στρωμάτων συνιστάται η τοποθέτηση επένδυσης από γεωύφασμα. Στο περίγραμμα του κελαριού, ένας σωλήνας αποστράγγισης είναι ενσωματωμένος στα χαλάσματα, τα οποία λαμβάνονται χωριστά μέσα από το λάκκο στην επιφάνεια. Μερικές φορές η αποχέτευση αντικαθίσταται με μια συγκολλημένη σύνδεση πυθμένα, μέσω της οποίας είναι δυνατή η άντληση νερού που συσσωρεύεται κάτω από το δάπεδο ενός κελάρι από χάλυβα ή πολυπροπυλένιο.

Συχνότερα, το κάγκελο είναι εγκατεστημένο σε πλάκα βάσης σκυροδέματος, πάχους τουλάχιστον 150-170 mm, με δύο στρώσεις ενίσχυσης. Το περίβλημα του κελάριου είναι στερεωμένο σε αγκύρια που είναι ενσωματωμένα στο πάχος του σκυροδέματος. Μια τέτοια εγκατάσταση αποδεικνύεται ακριβότερη, αλλά εγγυάται τη σταθερότητα και την απουσία κατακόρυφης ανάληψης του κελάριου. Για τις πολυμερείς δεξαμενές, αυτή είναι επίσης μια μέθοδος πρόληψης της ανάδυσης υπό συνθήκες βαριάς υποβιβασμού από υπόγεια ύδατα.

Μετά το ισοπεδωτικό κιγκλίδωμα και η δεξαμενή κατασκευάζεται, γίνεται υδραυλική σφράγιση από τριμμένο πηλό. Ο χώρος μεταξύ των τοίχων του λάκκου και η χωρητικότητα του κάγκελου γεμίζουν με μικρές μερίδες αργίλου, που είναι πολύ μακρύς και γεμάτοι με μηχανικούς ή ηλεκτρικούς δονητές. Για να σχηματίσει ένα διάφραγμα, ο πηλός πρέπει να συλλέξει την υγρασία και να επεκταθεί. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει στην πρώτη βροχή. Το νερό αποχέτευσης αφαιρείται με αντλία ή αποστραγγίζεται μέσω εσωτερικού εξαρτήματος. Μετά από μερικές εβδομάδες, η απόθεση αργίλου θα μετατραπεί σε πυκνή στεγανοποίηση.

Οι διαστάσεις της ανασκαφής γύρω από το άνω μισό του δοχείου επεκτείνονται κατά 50-70 cm και καλύπτονται διαδοχικά με ένα μίγμα διογκωμένης αργίλου και πηλού. Το ανώτερο στρώμα, πάχους 20 cm, καλύπτεται με ένα στρώμα υγρού πηλού και ακολούθως περικλείεται σε αρκετές περάσματα. Καθώς προστίθεται η σφράγιση, η μάζα προστίθεται και συμπιέζεται ξανά. Γύρω από την είσοδο στο κελάρι υπάρχει ένας σύνδεσμος από σκυρόδεμα, ενισχυμένος με ένα σύνθετο ή χαλύβδινο πλέγμα.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα κελάρι ενός κάγκελου

Ένας πιο επίπονος, αλλά πολύ φθηνότερος τρόπος είναι να χτιστεί ένα κελάρι από δακτυλίους από σκυρόδεμα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σηπτικών δεξαμενών και καζίνων για πηγάδια. Παρά την προκατάληψη, αυτό το κελάρι έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Η ανθεκτικότητα της δομής του σκυροδέματος, εγκατεστημένη στο έδαφος σε βάθος μεγαλύτερο από δύο μέτρα, είναι πολύ υψηλότερη από το χάλυβα και το πολυμερές.
 2. Το κελάρι από το σκυρόδεμα του σκυροδέματος είναι ικανό να αντέχει σημαντικά πλευρικά και πυθμένα φορτία από το νερό ή το γήινο χώμα. Όπου οι συγκολλημένες ραφές και τα τοιχώματα πολυπροπυλενίου με νερό και πάγο συνθλίβονται στους σκουπιδιάδες, οι δακτύλιοι από οπλισμένο σκυρόδεμα μπορούν να αντέξουν ακόμη και τη διπλή υπερφόρτιση.
 3. Το μέγεθος των δακτυλίων από οπλισμένο σκυρόδεμα σε ύψος 90 cm κυμαίνεται από 100 cm έως 220 cm. Έτσι, το κελάρι από τους δακτυλίους δεν θα μοιάζει με σωλήνα, όπως συμβαίνει συχνά με τα πλαστικά κιβώτια.

Το μειονέκτημα ενός τσιμεντένιου κελάριου είναι η ανάγκη χρήσης γερανού. Το πρώτο είναι το κατώτατο κύπελλο, στη συνέχεια εγκαθίσταται και συνδέεται με την ενίσχυση του δακτυλίου.

Για να Σημείωση! Το πιο ευάλωτο σημείο του σκυροδέματος είναι το τμήμα των δακτυλίων. Ως εκ τούτου, οι αρμοί σφραγίζονται προσεκτικά με διογκωμένο σκυρόδεμα, και στη συνέχεια σφραγίζονται με επιπλέον φύλλα στεγάνωσης.

Κάθε δακτύλιος, κάτω και επάνω πλάκα με μια είσοδο επεξεργάζονται με μαστίχα στεγάνωση. Στην είσοδο του κελάριου είναι τοποθετημένο ένα χαλύβδινο πλαίσιο και κρέμεται ένα πτερύγιο καταπακτής, κατασκευασμένο από ενισχυτικό χάλυβα, σανίδες και αφρό αφρού πολυστερίνης.

Συμπέρασμα

Η κατασκευή του κελάριου από το κάστρο δικαιολογεί σε κάθε περίπτωση τα κλειστά μέσα, ο σχεδιασμός είναι πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό, υπό φυσιολογικό αερισμό και θέρμανση. Τα κτίρια από τούβλα και τα σκαφίδια έχουν τουλάχιστον τρεις φορές λιγότερους πόρους, επομένως μέσα σε λίγα χρόνια μετά την κατασκευή απαιτούν αποκατάσταση.

 • Πώς να φτιάξετε ένα κελάρι σε ένα χτισμένο σπίτι με τα χέρια σας

 • Πισίνα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού με τα χέρια σας

 • Σπίτι ξυλεπένδυσης ξυλείας: σχόλια

 • Πώς να οικοδομήσουμε ένα σπίτι από ένα μπαρ

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 + = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map