Πώς να χύσετε μια Βεράντα με Σκυρόδεμα

Πώς να χύσετε μια Βεράντα με Σκυρόδεμα

Εάν το υπόγειο του σπιτιού είναι ψηλό, κοντά στην είσοδο πρέπει να εξοπλίσετε μια πλήρη βεράντα. Εάν θέλετε να κάνετε μια ανθεκτική κατασκευή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το σκυρόδεμα ως κύριο υλικό. Αλλά πριν γεμίσετε τη βεράντα, αξίζει να μάθετε λεπτομερώς για όλα τα στάδια της εργασίας.

Χαρακτηριστικά της βεράντα από σκυρόδεμα

Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα στην κατασκευή της βεράντας, είναι καλύτερο να το δημιουργήσετε κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, η δομή θα έχει μια κοινή βάση και στεγανοποίηση με το σπίτι. Η δημιουργία ενός μονωτικού στρώματος είναι ένα από τα σημαντικά στάδια της εργασίας, μετά από όλα αυτά, μετά τη διεξαγωγή τους, η βεράντα μπορεί να διαρκέσει δεκάδες χρόνια και να μην παραμορφωθεί. Εάν η ταυτόχρονη κατασκευή με το σπίτι είναι αδύνατη, αξίζει να εγκαταστήσετε την κατασκευή κάτω από το επίπεδο της πόρτας περίπου 5 cm.

Για να δημιουργήσετε μια βεράντα πρέπει να πάρετε το τσιμέντο M400. Εάν η μάρκα είναι χαμηλότερη, το υλικό μπορεί να μην διατηρεί σταθερό φορτίο. Η δημιουργία της βεράντας πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 1. Προετοιμασία του. Σε αυτό το στάδιο, ο χώρος είναι προετοιμασμένος για τη βεράντα, καθώς και ο υπολογισμός των διαστάσεων.
 2. Κύρια Σκηνή. Σε αυτό το στάδιο, η εγκατάσταση του ξύλινου ξυλοτύπου και χύνοντας σκυρόδεμα.
 3. Το τελικό στάδιο. Αφού το σκυρόδεμα σκληρύνει, το υλικό τελειώνει.

Αφού παρακολουθήσετε το βίντεο σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής, θα μπορείτε να μάθετε όχι μόνο τι πρέπει να γίνει, αλλά και κάποιες σημαντικές αποχρώσεις μιας τέτοιας δραστηριότητας.

Προετοιμασία εδάφους

Εάν υπήρχε μια παλιά βεράντα μπροστά από το σπίτι, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς, αφήνοντας ελεύθερο χώρο. Αφού η επιφάνεια της γης καθαριστεί από τα συντρίμμια κατασκευής, δημιουργείται κάτω από το θεμέλιο ένα λάκκο. Το βάθος του θα πρέπει να είναι περίπου 30 εκατοστά. Το πλάτος του λάκκου θα πρέπει να είναι 3 εκατοστά περισσότερο από το χώρο της βεράντας.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της περιοχής, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν εντελώς τα φυτά στην περιοχή. Και επίσης να ξεριζώσουν τα ερείπια των ριζών των δέντρων, αν βρίσκονται κοντά στη βεράντα. Μετά την εκκαθάριση του εδάφους και την εκσκαφή του λάκκου για τη βάση, τα μπάζα πέφτουν κάτω, ακολουθούμενα από άμμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε όλα τα κενά στο χαλίκι να γεμίσουν με άμμο.

Δημιουργία κιβωτίων

Μετά τον υπολογισμό, δημιουργείται ο ξυλότυπος. Το ύψος του θα πρέπει να υπερβαίνει το ύψος της βεράντας κατά 30 εκατοστά, αφού οι σανίδες θα πάνε στο έδαφος σε αυτή την απόσταση.

Τα πλευρικά τμήματα του ξυλότυπου ενισχύονται από τα ενισχυτικά στοιχεία έτσι ώστε να μην χωρίζονται κάτω από την πίεση του σκυροδέματος. Το αποτέλεσμα είναι μια ξύλινη δομή. Όποιος έχει οπισθοδρόμους και πλευρές. Για να μην ξοδεύουν μεγάλη ποσότητα σκυροδέματος στη χύση της βεράντας, πολλοί γεμίζουν το χώρο μέσα στο κιβώτιο με μπλοκ αεριωμένου σκυροδέματος και άλλα παρόμοια υλικά. Αυτό γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει χώρος ανάμεσα στα μπλοκ, τα οποία θα γεμίσουν με μια λύση.

Αν η βεράντα έχει ήδη πλευρικούς φράκτες από πέτρα ή τούβλα. Ο ξυλότυπος είναι μόνο ένας κατακόρυφος. Αξίζει να θυμηθούμε ότι πριν από τη στερέωση του ξυλότυπου είναι εγκατεστημένο ένα ενισχυτικό μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του σχήματος των βαθμών μετά την έκχυση.

Η διαδικασία δημιουργίας βεράντα από σκυρόδεμα

Για να γεμίσετε σωστά τη βεράντα με σκυρόδεμα, αξίζει να εξετάσετε λεπτομερώς κάθε στάδιο της εργασίας:

 1. Προσδιορισμός του τύπου των βημάτων. Σε αυτό το στάδιο, προσδιορίζεται το μέγεθος και η διαμόρφωση των βημάτων. Αυτό εξαρτάται από την άνεση της βεράντας. Τα βήματα πρέπει να γίνουν αρκετά ευρύ ώστε να τοποθετήσουν ένα πόδι πάνω τους. Αλλά αν τα καταστήσετε υπερβολικά μεγάλα, θα είναι δυσάρεστο να ανεβείτε στη βεράντα. Η όλη δομή μπορεί να έχει ορθογώνιο, τετράγωνο ή τραπεζοειδές σχήμα. Εάν ο αριθμός των βημάτων είναι μεγαλύτερος από τρία, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα χειρολισθήρα.
 2. Ενίσχυση. Μέσα στο σκελετό δημιουργείται ένα πλαίσιο από μεταλλικές ράβδους, το οποίο επαναλαμβάνει τα περιγράμματα της σκάλας και διαπερνά όλο το χώρο γεμάτο με σκυρόδεμα.
 3. Συμπληρώστε. Δεδομένου ότι το σκυρόδεμα για τη βεράντα χρειάζεται πολλά, για την ανάμειξη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρικό μπετονιέρα. Το διάλυμα παρασκευάζεται στην ακόλουθη αναλογία: 1 μέρος τσιμέντου και 2 μέρη τεμαχίων και άμμου. Προστίθεται νερό μέχρις ότου η λύση παρουσιάσει μια ομοιόμορφη συνέπεια.
 4. Ρύθμιση σκυροδέματος. Ο ξυλότυπος αφαιρείται μετά από περίπου 5 ημέρες. Αλλά πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την κατασκευή, αξίζει να θυμάστε ότι το σκυρόδεμα αποκτά δύναμη περίπου ένα μήνα.
 5. Το τελικό στάδιο. Σε αυτό το στάδιο, η βεράντα αντιμετωπίζει το σκυρόδεμα. Συνήθως η κατασκευή σκυροδέματος τελειώνει με τεχνητή ή φυσική πέτρα. Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ξύλο ή σύνθετα υλικά για επένδυση.

Για να καταστεί η βεράντα αξιόπιστη, κάθε ενέργεια πρέπει να εκτελείται σωστά, χωρίς να παραβλέπονται οι κανόνες. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα κάνετε τα πάντα σωστά, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το βίντεο, το οποίο δείχνει τη διαδικασία της ολοκλήρωσης του έργου.

Πώς να επιλέξετε ένα κεραμίδι και να διακοσμήσετε τη βεράντα

Ένα από τα καλύτερα υλικά που είναι εγκατεστημένα σε μια βεράντα από σκυρόδεμα είναι ένα κεραμίδι με μια τραχιά επιφάνεια. Δεν είναι ευαίσθητο στον μύκητα και μπορεί να αντέξει τις μεταβολές της θερμοκρασίας.

Αν θέλετε να φτιάξετε τη βεράντα πρωτότυπο, μπορείτε να επιλέξετε ένα κεραμίδι διαφορετικών χρωμάτων, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σχέδιο. Επίσης, όταν επιλέγετε κεραμίδια, μπορείτε να αγοράσετε υλικό για βαθμούς του ίδιου χρώματος, και για τους ανερχόμενους, επιλέξτε διαφορετική απόχρωση.

Το φινίρισμα πλακιδίων έχει ως εξής:

 1. Κατ 'αρχάς, η σκόνη εκτοξεύεται από την επιφάνεια της βεράντας σκυροδέματος και τα υπολείμματα αφαιρούνται.
 2. Στη συνέχεια, εφαρμόστε κόλλα στο σκυρόδεμα και στο κεραμίδι. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το στρώμα δεν πρέπει να είναι παχύ.
 3. Κατόπιν το κεραμίδι πιέζεται πάνω στο σκυρόδεμα.
 4. Μεταξύ όλων των υλικών εγκαθίστανται πλαστικά διαχωριστικά, τα οποία δεν επιτρέπουν την κίνηση του κεραμιδιού.
 5. Την επόμενη μέρα μετά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, οι αρμοί είναι κολλημένοι με μια ειδική ένωση, η οποία πρέπει να ταιριάζει στο χρώμα του τελικού υλικού.

Αντιμετωπίζοντας πέτρα

Πέτρινη σαν τελειώματα στη βεράντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα τούβλο και ξύλινο σπίτι. Συνήθως επιλέξτε τα παρακάτω υλικά:

 • μάρμαρο;
 • χαλαζία?
 • γρανίτη.

Τέτοια υλικά όχι μόνο έχουν μια ελκυστική εμφάνιση, αλλά και αντέχουν σε βαριά φορτία και μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες. Η πιο δημοφιλής πέτρα είναι γρανίτης, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εξωτερικό κλασσικό και σύγχρονο στυλ. Για να τελειώσετε τη βεράντα, μπορείτε να επιλέξετε ήδη τελειωμένες πλάκες ή να αγοράσετε πρώτες ύλες και να περιμένετε μέχρι να πριονιστούν.

Πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών επιλέγουν πέτριδα. Αυτή η επένδυση εξωτερικά είναι πολύ διαφορετική από γρανίτη, αλλά είναι εξαιρετική για το σχεδιασμό των εξοχικών σπιτιών. Το υλικό αυτό επιλέγεται από εκείνους που επιθυμούν να λαμβάνουν υλικά υψηλής ποιότητας σε χαμηλότερη τιμή από γρανίτη.

Χρήση σκυροδέματος και πλακοστρώσεων

Το συγκεκριμένο πλακίδιο είναι ένα φθηνό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία βημάτων. Διάφορα υλικά πλήρωσης σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε υλικά τελικής επεξεργασίας διαφορετικών χρωμάτων και υφών. Η πιο δημοφιλής είναι η πλακόστρωση, η οποία μιμείται την πέτρα.

Το μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι μια ολισθηρή επιφάνεια, οπότε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την επένδυση. Αυτό το κεραμίδι σας επιτρέπει να διαγράψετε τα όρια ανάμεσα στις διαδρομές στον κήπο και στη βεράντα.

Κεραμικά και κλίνκερ πλακάκια

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κεραμικών πλακιδίων είναι η διαθεσιμότητα μιας ποικιλίας χρωμάτων και υφών. Μπορεί να είναι:

 • γυαλιστερό?
 • ματ?
 • ανακούφιση.

Αλλά σε αντίθεση με άλλα παρόμοια υλικά ένα τέτοιο πλακίδιο είναι εύθραυστο και δεν έχει σχεδιαστεί για βαριά σωματική άσκηση.

Τα κεραμίδια clinker είναι φτιαγμένα από πηλό σχιστόλιθου και μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα. Ένα τέτοιο υλικό που βλέπει είναι ανθεκτικό στον παγετό και δεν χαλάει από την έκθεση σε επιθετικά χημικά. Η επιφάνεια του πλακιδίου είναι τραχιά, γι 'αυτό είναι ιδανική για επένδυση βεράντας.

Πλακάκια από πορσελάνη

Για την παραγωγή αυτού του υλικού χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα εξαρτήματα:

 • πηλός.
 • ορυκτά ·
 • χαλαζία?
 • άστριο.

Παρά το γεγονός ότι τα ίδια αυτά υλικά χρησιμοποιούνται επίσης στη δημιουργία κεραμικών πλακιδίων, τα κεραμικά από πορσελάνη είναι πολύ πιο αξιόπιστα, δεδομένου ότι παράγονται με διαφορετική τεχνολογία. Το κεραμίδι είναι ανθεκτικό στην υγρασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελικό υλικό για βεράντα ή βεράντα από σκυρόδεμα. Αλλά αξίζει να θεωρηθεί ότι το υλικό αυτό έχει υψηλό κόστος.

Εάν όλες οι περιγραφείσες ενέργειες εκτελούνται σωστά, η βεράντα θα γίνει όχι μόνο αξιόπιστη και ανθεκτική κατασκευή, αλλά και ένα όμορφο στοιχείο του σπιτιού. Για περισσότερες πληροφορίες, αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο.

 • Επιλογές για το σχεδιασμό της βεράντας ενός ξύλινου σπιτιού

 • Ξύλινη βεράντα

 • Η συσκευή της βεράντας στο ξύλινο σπίτι

 • Βεράντα από ξύλο

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 13 = 20

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map