Ταξινόμηση του πολυστρωματικού υλικού κατά κατηγορίες και τύπους

Ταξινόμηση του πολυστρωματικού υλικού κατά κατηγορίες και τύπους

Laminate - χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορους τύπους δαπέδων. Η δημοτικότητά του συνδέεται με μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του, μεταξύ των οποίων:

 • οικολογική συμβατότητα ·
 • μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφή.
 • την απλότητα και την ευκολία εγκατάστασης (εύκολες αρθρώσεις, η δυνατότητα τοποθέτησης νέας επίστρωσης χωρίς αποσυναρμολόγηση του παλαιού).
 • υψηλή ταχύτητα τοποθέτησης του καλύμματος και η δυνατότητα να μετακινηθεί αμέσως κατά μήκος αυτού.
 • καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Σύνθεση

Το φύλλο πλαστικού είναι ένα είδος κέικ ριπής, όπου κάθε μέρος εκτελεί τη λειτουργία του.

Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα συμπιεσμένο χαρτί εμποτισμένο με ρητίνες, το οποίο προστατεύει το ξύλο από την υγρασία και αντισταθμίζει τις μικρές αλλαγές σε υψόμετρο. Το παχύτερο μέρος αποτελείται από ξύλινες σανίδες, οι οποίες δίνουν την αντοχή και την ακαμψία του δαπέδου. Οι αρμοί κλειδώματος βρίσκονται επίσης σε αυτό το στρώμα. Οι πλάκες καλύπτονται με διακοσμητικές μεμβράνες ανθεκτικές στην υγρασία, με διάφορα σχέδια που καθορίζουν την εμφάνιση του φύλλου. Φινίρισμα - ελασματοποιημένη μεμβράνη από ακρυλικές ή μελαμινικές ρητίνες. Το πάχος και η ποιότητα αυτού του στρώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αντίσταση φθοράς του δαπέδου.

Ήδη η έτοιμη ελασματοποιημένη σανίδα στην παραγωγή υποβάλλεται σε διάφορες δοκιμές, μεταξύ των οποίων και η επαλήθευση:

 • τριβή ·
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • δείκτες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.
 • αήθεια χρώματος όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως.
 • αντοχή στα απορρυπαντικά ·
 • βαθμός ολίσθησης.
 • φλεγμονή (ένα υψηλής ποιότητας πολυστρωματικό υλικό δεν πρέπει να ανάβει από ένα τσιγάρο ή ένα αγώνα που έχει πέσει στο πάτωμα).
 • αντοχή στην κρούση.

Αν και το έλασμα δεν είναι κατάλληλο για χώρους με υψηλή υγρασία, η επίστρωση υψηλής ποιότητας μπορεί να αντέξει όχι μόνο τον υγρό καθαρισμό αλλά και την ισχυρότερη επαφή με το νερό για μικρό χρονικό διάστημα.

Τι είναι μια κατηγορία πολυστρωματικών;

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών του ελασματοποιημένου δαπέδου, η κατηγορία του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Τι σημαίνει αυτό; Αυτή η ένδειξη υποδεικνύει πόσο ισχυρή και ανθεκτική είναι η επίστρωση και πόσο βρίσκεται στο πάτωμα, διατηρώντας μια ευχάριστη εμφάνιση χωρίς λεκέδες, εξασθενίζοντας.

Ο πρώτος αριθμός στον αριθμητικό συντελεστή της κατηγορίας των στρωμάτων δείχνει το πεδίο εφαρμογής. Σήμανση 2 - κάλυψη για οικιακή χρήση, 3 - για δημόσιους χώρους, 4 - υλικό με αυξημένη αντοχή. Φυσικά, κανείς δεν απαγορεύει την τοποθέτηση ενός ισχυρότερου ελασματοποιημένου δαπέδου κατηγορίας 3 στο σπίτι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Σε δημόσιους χώρους, η δυνατότητα διέλευσης των ανθρώπων είναι πολύ υψηλότερη, πράγμα που σημαίνει ότι το ελασματοποιημένο σπίτι θα γίνει γρήγορα εντελώς άχρηστο λόγω της τριβής.

Το δεύτερο σχήμα δείχνει το βαθμό αντίστασης στη φθορά της επίστρωσης, τόσο υψηλότερο είναι, το έλασμα είναι πιο ανθεκτικό.

Στην πράξη, το έλασμα για οικιακή χρήση υπολογίζεται για 6-7 έτη υπηρεσίας. Λίγοι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν το πάτωμα που καλύπτει τόσο συχνά, ως εκ τούτου στο σαλόνια, επίσης, χρησιμοποιούνται κυρίως laminate από 31 έως 33 τάξη.

Τάξεις διαστρωμάτων

 1. Οι τύποι επίστρωσης 21-22 είναι σχεδιασμένοι για 5-6 χρόνια υπηρεσίας σε ένα αδιαπέραστο δωμάτιο, για παράδειγμα ένα υπνοδωμάτιο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για τις επισκευές του προϋπολογισμού, αλλά μην περιμένετε ότι ένας τέτοιος όροφος θα διαρκέσει πολύ χωρίς να χάσει την ελκυστική εμφάνιση και τις επιδόσεις του.
 2. Το laminate Class 23 είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικό, επιπλέον, έχει καλή αντοχή στην υγρασία, επιτρέποντάς του να επιβιώσει χωρίς υγρό καθαρισμό ή κατά λάθος χυμένο νερό.
 3. 31 τάξη μπορεί να λειτουργήσει σε χώρους γραφείων για περίπου ένα ή δύο χρόνια, και στη στέγαση αυτός ο όρος αυξάνεται σε μια δεκαετία.
 4. Η κλάση 32 έχει σχεδιαστεί για μέσο φορτίο σε δημόσιο χώρο για 4-5 χρόνια. Στο σπίτι, θα υπηρετήσει ήσυχα για 15 χρόνια, χωρίς να έχει χάσει την πίστη του και δεν έχει αλλάξει την εμφάνιση.
 5. 33 class - ισχυρό δάπεδο, ικανό να αντέχει σε υψηλά φορτία. Σε ένα γεμάτο γραφείο, θα εξυπηρετήσει καλά για 10 χρόνια, και για οικιακή χρήση, πολλοί κατασκευαστές του υπόσχονται μια εγγύηση ζωής.
 6. Το laminate Class 34 και άνω έχει σχεδιαστεί για χώρους όχι μόνο υψηλής αλλά πολύ σημαντικής κυκλοφορίας - μπαρ, εστιατόρια, dance floor, καταστήματα.
 7. Κλάση 42 και έχουν περαιτέρω βάση φυσικού ξύλου υψηλής αντοχής και εξαιρετικά ανθεκτικές στην τριβή και άλλες επιπτώσεις της επίστρωσης. Ένα τέτοιο έλασμα είναι κατάλληλο για χώρους που φιλοξενούν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, για παράδειγμα, αεροδρόμια ή αθλητικές αρένες.

Μια χαμηλή κατηγορία laminate δεν σημαίνει καθόλου τη χαμηλή της ποιότητα. Δεν μπορείτε να κρίνετε ποιο έλασμα είναι καλύτερο, ή χειρότερα, μόνο στην τάξη. Όλα τα προϊόντα περνούν τον ποιοτικό έλεγχο και διάφορες δοκιμές, και καμία εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα ξεκινήσει ένα κακό προϊόν στην αγορά. Η χαμηλή κλάση δείχνει μόνο ότι η επίστρωση δεν αντέχει σε υψηλό φορτίο και συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτιο με μεγάλη διασταύρωση.

Κάθε μία από τις κατηγορίες ελασμάτων έχει τις δικές της αριθμητικές τιμές για τις κύριες δοκιμές και τα χαρακτηριστικά αυτής της επικάλυψης. Ωστόσο, δεν θα πει πολλά για ένα απροετοίμαστο άτομο. Πώς επιλέγετε; Ο προσανατολισμός βασίζεται στο ίδιο το ελασματοποιημένο δάπεδο, στον κατασκευαστή και σε ειδικά χαρακτηριστικά (για παράδειγμα, συμβατότητα με θερμά δάπεδα ή αυξημένη αντοχή στην υγρασία).

Φυσικά, το κόστος του υλικού εξαρτάται άμεσα από τον τύπο και την κατηγορία του. Η πιο ανθεκτική και υψηλής ποιότητας επίστρωση, τόσο πιο ακριβό θα κοστίσει. Όταν επιλέγετε κάλυψη δαπέδου, μην είστε τσιγκούνης. Η χαμηλότερη ποιότητα φθηνού πολυστρωματικού υλικού από αμφίβολα παραγωγούς θα φέρει γρήγορα σε άσχημη κατάσταση όλες τις οικονομίες.

Τύποι laminate

Με σχεδιασμό

Η επιφάνεια του δαπέδου μπορεί να είναι διαφορετική. Ο βαθμός λάμψης ποικίλλει από ματ σε γυαλιστερό. Είναι δυνατό να μιμηθεί το ξύλο με όλα τα περίεργα σχέδια και τις ανωμαλίες του, τις στερεές επιφάνειες ή τις θολές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Ποιότητα laminate "κάτω από το δέντρο" είναι μερικές φορές πραγματικά δύσκολο να διακρίνει από ένα παρκέ σκάφους ή ένα φυσικό πάτωμα του σκάφους.

Στη σειρά των δαπανηρών προϊόντων πολυτελείας, τα καλύμματα δαπέδου είναι πολύ συνηθισμένα κάτω από το δέρμα. Πολύ δημοφιλείς είναι τα σχέδια για δέρματα ερπετών, ειδικά ο κροκόδειλος.

Τα πέτρινα δάπεδα φαίνονται πολυτελή και ελκυστικά, αλλά έχουν πολλά μειονεκτήματα - είναι πολύ κρύα στην αφή, ακριβά και ζυγίζουν πολλά. Το φύλλο δεν έχει αυτές τις αδυναμίες. Και προς τα έξω η διαφορά θα είναι εντελώς αόρατη.

Το δάπεδο από πλαστικοποιημένο υλικό μπορεί να ταιριάζει απόλυτα με το αυστηρό και κρύο στυλ της «υψηλής τεχνολογίας». Το δάπεδο θα έχει το χρώμα και το βλέμμα του μετάλλου.

Σε αυτή την ποικιλία τύπων laminate δεν τελειώνει. Σε αυτό το πάτωμα μπορεί να εφαρμοστεί εντελώς οποιοδήποτε σχέδιο, ακόμα και το πιο εξωτικό. Εδώ και οι γραμμικοί κώδικες, η τέχνη της ροκ και οι σελίδες των έντυπων δημοσιεύσεων και τα σχέδια των οργάνων στο στυλ του Leonardo da Vinci. Υπάρχουν ειδικές παιδικές συλλογές με ήρωες παραμυθιών και γελοιογραφιών.

Οι περισσότεροι τύποι ελασμάτων είναι διαθέσιμοι με τη μορφή ορθογώνιων πλακών με μια σύνδεση κλειδαριάς. Αλλά υπάρχουν και τετράγωνα πλακάκια με πιο περίπλοκα σχέδια. Η εργασία με ένα τέτοιο κεραμίδι είναι κάπως πιο δύσκολη - πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε ένα τέτοιο μέγεθος ώστε το μήκος και το πλάτος του δωματίου να ταιριάζουν σε ένα πλήθος στοιχείων, επειδή το μοτίβο κοπής φαίνεται πολύ λιγότερο όμορφο.

Με τιμολόγιο

Όσον αφορά την υφή του ελασματοποιημένου δαπέδου, είναι επίσης πολύ διαφορετική.

Η επιφάνεια κάτω από το "φυσικό δέντρο" έχει εγκοπές, παύλες και οπές, που μιμούνται μια φυσική ξύλινη επιφάνεια. Αυτές οι λεπτομέρειες θα είναι ορατές με την εμφάνιση και χωρίς μεγεθυντικό φακό, και επίσης απτές στην αφή.

Το φυλλοειδές υλικό μπορεί να είναι ειδικά κατασκευασμένο ανομοιόμορφα για την επίδραση παλαιού και χρονοβόρου ξύλου. Μια τέτοια επιφάνεια θα έχει επίσης ένα ανομοιόμορφο χρώμα - από μια ελαφριά σκιά του ίδιου του ξύλου στους σκοτεινούς τόνους μιας παλιάς πλάκας.

Ομαλό γυαλιστερό δάπεδο έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει ένα βερνικωμένο χαρτόνι.

Με τη μέθοδο στερέωσης

Αρχικά, ξεχωριστές ελασματοποιημένες σανίδες συνδέονταν με τη χρήση κόλλας, αλλά αυτή η μέθοδος ήταν χρονοβόρα και άβολη και οι κατασκευαστές μεταπήδησαν σε διάφορες αρθρώσεις ασφάλισης.

Τώρα παράγεται ένα πολυστρωματικό υλικό με δύο βασικούς τύπους κλειδαριών:

 • Κλείδωμα της κλειδαριάς. Από τη μία πλευρά, γίνεται μια εγκοπή στο διοικητικό συμβούλιο και από την άλλη πλευρά μια προβολή. Μια τέτοια σύνδεση δεν είναι πολύ βολική για την εγκατάσταση, φθείρεται αρκετά γρήγορα, και στην περίπτωση ενός ανομοιόμορφο τραχύ δάπεδο, αμέσως σπάει.
 • Το click-lock έχει ένα πιο πολύπλοκο γεωμετρικό σχήμα, το οποίο στην πράξη αποδεικνύεται πολύ πιο αξιόπιστο. Επιπλέον, από το φορτίο που επενεργεί στο πάτωμα, αυτά τα στηρίγματα όχι μόνο δεν καταρρέουν, αλλά αντιθέτως συνδέονται ακόμα πιο σταθερά.

Η επιλογή του χρώματος και της υφής του φύλλου εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις του αγοραστή και από το γενικό στυλ και χρώμα στο εσωτερικό του δωματίου.

Σημαντικό! Στη γυαλιστερή γυαλιστερή επιφάνεια του δαπέδου, οποιαδήποτε βρωμιά και σκασίματα θα παρατηρηθούν πολύ πιο έντονα.

Αν το έλασμα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί πάνω από το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, θα πρέπει να επιλέξετε ένα υλικό με ειδική σήμανση που δεν θα σπάσει από την επίδραση της θερμοκρασίας και θα παράγει θερμότητα.

 • Είδη ημι-εμπορικού λινέλαιο: τεχνικές προδιαγραφές

 • Τοποθέτηση παρκέτου από τα χέρια του: μέθοδοι, τεχνολογία

 • Ποιο λινέλαιο είναι καλύτερο για την επιλογή στο σπίτι

 • Φωτεινό και σκούρο λινέλαιο στο εσωτερικό

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map