Comments 0 0 0 Views

Τηλεσκοπική ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες

Εξαιρετικά έντονη στην εποχή μας είναι το ζήτημα της παρουσίας ράμπας σε κτίρια κατοικιών. Οι ράμπες είναι ειδικές συσκευές για αναπηρικές πολυθρόνες που σας επιτρέπουν να ανέβετε σκάλες χωρίς προβλήματα στη σκάλα. Χωρίς αυτούς, τα άτομα με αναπηρίες, θα είναι πολύ δύσκολο να φθάσουν ελεύθερα και εύκολα στη σωστή θέση. Ως εκ τούτου, μια ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι απλά απαραίτητη.

Από αυτό το άρθρο θα μάθετε τι είδους ράμπες για αναπηρικές καρέκλες είναι, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και πώς είναι τακτοποιημένα.

Ράμπες αναπηρικών αμαξιδίων - χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τύπους

Τα περισσότερα από τα δωμάτια διαθέτουν είσοδο, η οποία είναι εξοπλισμένη με σταθερή συμβατική ράμπα. Θα εκπλαγείτε, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά ληφθεί μέριμνα, και ακόμη και στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός έργου κατασκευής. Είναι αξιόπιστο, κατάλληλο για μεγάλη διάρκεια ζωής και τοποθετείται στην έξοδο / είσοδο (μέσα στην είσοδο και στη βεράντα). Τι είναι αυτός; Μια στάσιμη ράμπα για αναπηρικές καρέκλες είναι μια κεκλιμένη πλατφόρμα που συνδέει δύο επιφάνειες διαφορετικών υψών.

Χάρη σε αυτήν, το καροτσάκι μπορεί να μεταφερθεί εύκολα όταν υπάρχουν βήματα. Όσο για τη συνηθισμένη ράμπα, είναι συχνά κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, με τη μορφή λόφου. Είναι αποτελεσματικό, αλλά χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει. Και τι εάν πρέπει να πάρετε την αναπηρική καρέκλα όπου δεν υπάρχει; Εδώ είναι το πρώτο μείον ενός τέτοιου σχεδιασμού, δεν είναι κινητό και χρησιμοποιείται μόνο στη θέση του.

Υπάρχουν αποσυναρμολογούμενα αναλόγια τέτοιων ράμπων, τα οποία βρίσκονται πάνω από τα συνηθισμένα. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η κινητικότητα, η ικανότητα να τα παίρνεις μαζί σου και να τα χρησιμοποιείς σε μέρη όπου δεν υπάρχει η ράμπα. Διακρίνονται σε διάφορους τύπους:

 • ράμπες · ράμπες ·
 • τηλεσκοπικές ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • ράμπες για αναπηρικές καρέκλες.

Ο σχεδιασμός τους σας επιτρέπει να διπλώνετε τη συσκευή και να την μεταφέρετε μαζί σας. Είναι τόσο συμπαγή ώστε να χωρούν εύκολα στον κορμό ενός αυτοκινήτου. Παίρνουν λίγο χώρο και, αν χρειαστεί, μια τηλεσκοπική ράμπα μπορεί να ληφθεί γρήγορα και εύκολα, να φτάσει σε "κατάσταση μάχης" και να χρησιμοποιηθεί. Είναι επίσης εύκολο να τα διπλώσετε πίσω και να τα τοποθετήσετε στον κορμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ράμπας αναπηρικής πολυθρόνας είναι ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό. Τα προϊόντα έχουν χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης.

Τηλεσκοπική ράμπα

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, μια τηλεσκοπική ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι μια φορητή συσκευή που οδηγείται από έναν οδηγό ολίσθησης.

Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνικών, συμπεριλαμβανομένων των αναπηρικών αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να αγοράσετε ως κανονική τηλεσκοπική ράμπα και με αυξημένη φέρουσα ικανότητα. Προορίζονται για τη μεταφορά ογκωδών και διαστάσεων οχημάτων. Τα τηλεσκοπικά προϊόντα χωρίζονται επίσης σε διάφορους τύπους. Υπάρχουν συρόμενες συσκευές δύο και τριών τμημάτων, καθώς και αρθρωτές και πτυσσόμενες. Φαίνονται σαν μια πλατφόρμα για σιδηροτροχιές.

Δώστε προσοχή! Οι ρυμουλκούμενες κεκλιμένες ράμπες για αναπηρικές καρέκλες διαθέτουν ειδική κλειδαριά κλειδιού, η οποία εμποδίζει την αυθόρμητη επέκταση των ταινιών.

Τέτοιες ράμπες μπορούν να ονομαστούν καθολικές, επειδή η συσκευή είναι κατάλληλη για διάφορες πτήσεις με σκάλα. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεπεράσουν ένα μικρό όριο, να περιορίσουν ή απλά να μετακινήσουν το καροτσάκι στο αυτοκίνητο.

Λειτουργικά χαρακτηριστικά της τηλεσκοπικής ράμπας

Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της εκμετάλλευσης αυτών των ράμπων, είναι οι εξής:

 1. Εάν χρειάζεται να ξεπεράσετε μια μικρή σκάλα, τότε η ράμπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να την σπρώξετε. Αρκεί να το τοποθετήσετε σε διπλωμένη μορφή σε δύο σημεία στήριξης και είναι έτοιμο προς χρήση.
 2. Όταν χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό σε ξεδιπλωμένη μορφή, είναι σημαντικό κάθε τμήμα να στηρίζεται στο βήμα της σκάλας. Αυτό θα αποτρέψει την εκτροπή της ράμπας. Διαφορετικά, όταν το φορτίο βρίσκεται στη μέση, μπορεί να λυγίσει και να αποτύχει.
 3. Με βάση τα πρότυπα, η συνιστώμενη κλίση του εξοπλισμού είναι 8% (ή 4,8˚). Η κάθετη ανύψωση της δομής είναι έως 500 mm και το μήκος μέχρι 600 mm.
 4. Ο εξοπλισμός προορίζεται για αναπηρικά αμαξίδια, αλλά επειδή το άτομο δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, είναι απαραίτητο κάποιος με αναπηρία να τον συνοδεύει, ο οποίος θα τον εγκαταστήσει και θα τον παραλάβει.
Δώστε προσοχή! Αν θέλετε να έχετε μια τηλεσκοπική ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστάται η αποθήκευση σε μια ειδική περίπτωση.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Επειδή αυτή η συσκευή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, υπόκειται σε αυξημένες απαιτήσεις. Σε τελική ανάλυση, θα συμφωνήσετε ότι εάν κάτι πάει στραβά, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Η ανθρώπινη υγεία μπορεί να απειληθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξοπλισμός έχει τέτοια χαρακτηριστικά:

 1. Για λόγους αξιοπιστίας, η ράμπα έχει ενισχυμένο προφίλ.
 2. Για να διασφαλιστεί ότι ο τροχός δεν γλιστράει, ο εξοπλισμός διαθέτει ειδική αντιολισθητική επικάλυψη. Αυτό θα προστατεύσει την κίνηση κατά μήκος των σιδηροτροχιών.
 3. Το μέγιστο φορτίο που μπορεί να αντέξει ο εξοπλισμός είναι 650 kg.
 4. Λόγω της τέντωσής του, μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος μέχρι και 3 φορές. Όλα εξαρτώνται από την τροποποίηση.

Ποικιλίες των τηλεσκοπικών συσκευών

Λόγω του γεγονότος ότι το εύρος αυτών των ράμπες είναι αρκετά μεγάλο, ο καθένας μπορεί να επιλέξει το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα τις παραμέτρους της, σκάλες μυαλό, και ούτω καθεξής. Δ Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα από ασιάτες κατασκευαστές, ρωσικών και ευρωπαϊκών εταιρειών που ειδικεύονται σε σχέδια razrabotkeetih στην αγορά. Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι και τα χαρακτηριστικά τους.

 1. Αλουμίνιο, αποτελούμενο από δύο τμήματα. Έχει ένα μηχανισμό ολίσθησης, η χρήσιμη επιφάνεια είναι μάλλον ευρεία - 155 mm. Πρόκειται για ένα καθολικό μοντέλο, το οποίο συνιστάται να χρησιμοποιείται για εκείνους τους περιπατητές, ο έλεγχος των οποίων εκτελείται τόσο μηχανικά όσο και ηλεκτρικά. Το εξωτερικό πλάτος είναι 190 mm. Μια τέτοια κινητή συσκευή μπορεί να είναι διαφορετικών μηκών :. 122 cm, 152 cm, 183 cm, 213 cm, 244 cm και 304 εκατοστά Μέγιστη θέση να αντέξουν το βάρος του 27 kg. Χάρη στην λειαντική επίστρωση, είναι εύκολο να λειτουργήσει.
 2. Κατασκευή 2 τεμαχίων από αλουμίνιο, με πλάτος εργασίας 190 mm. Επίσης ένα δημοφιλές μοντέλο, κατάλληλο για όλους τους τύπους περιπατητών. Στην επιφάνεια των λωρίδων υπάρχει κυματοειδής όψη, η οποία εμποδίζει την ολίσθηση. Εφαρμόζεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των κτιρίων. -210 mm πλάτος, το μέγιστο βάρος - 270 κιλά, μήκος - 122 cm, 152 cm, 183 cm, 213 cm, 244 εκατοστά Το φωτογραφία δείχνει τι μοιάζουν ..
 3. Ράμπα δύο τεμαχίων, κατασκευασμένο από ασημένιο αλουμίνιο. Η επιφάνεια εργασίας καλύπτεται με λειαντική επίστρωση, πλάτος - 182 mm. Χάρη σε αυτή την επίστρωση, οι τροχοί δεν θα γλιστρήσουν. Κατάλληλο για όλους τους τύπους αναπηρικών αμαξιδίων. Το πλάτος είναι 260 mm, μπορεί να αντέξει φορτίο 250 kg. Όσον αφορά το μήκος, κυμαίνεται από 75 cm έως 185 cm.
 4. Από αλουμίνιο, με την υψηλότερη ικανότητα φόρτωσης. Η επιφάνεια εργασίας έχει πλάτος 185 mm. Είναι σε θέση να αντέξει βάρος 400 κιλών. Λόγω της έλλειψης ζαντών, είναι βολικό να χρησιμοποιηθούν όταν λειτουργούν τεχνικές συσκευές με χαμηλό μεταξόνιο. Έχουν μια αυλακωτή αντιολισθητική επιφάνεια. Αν μιλάμε για μήκος, τότε είναι 150 cm και 200 ​​cm.
 5. Εξοπλισμός τριών τμημάτων από εξωθημένο αλουμίνιο. Το μήκος των διπλωμένων λωρίδων είναι 150 cm, και στην ξεδιπλωμένη κατάσταση -. 370 cm, έχει επίστρωση ολίσθησης έχει ένα βάρος 14 kg και μπορεί να αντέξει σε φορτία μέχρι 300 κιλά.
 6. Ράμπα αλουμινίου 3 τμημάτων. Μήκος 460 cm και στη διπλωμένη θέση 170 cm. Ζυγίστε εξοπλισμό 16 kg, με πλάτος ταινιών 160 mm. Όπως και οι άλλοι, έχει μια αντιολισθητική επιφάνεια. Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 300 kg.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές, έτσι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την επιλογή. Το κύριο πράγμα είναι να αξιολογήσετε τι χρειάζεστε και να πάρετε μια ποιοτική ράμπα. Είναι σημαντικό να μην το αποθηκεύσετε, επειδή η ασφάλεια και η υγεία ενός ατόμου εξαρτάται από αυτό.

 • Βεράντα από κεραμίδια με τα χέρια σας

 • Πλακάκια για αντιολισθητικό ανθεκτικό στον πάγο

 • Πλακάκια για σκαλοπάτια στο σπίτι

 • Καουτσούκ πλακάκια για σκάλες

Previous Køkkenindretning i amerikansk stil
Next Bituminous tape for roofing

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Άρθρα 0 Comments

Αφαιρέστε τη στέγη με τα χέρια σας

Αν κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός σπιτιού σκέφτεστε πώς να δημιουργήσετε σωστά και ενδιαφέρουσα μια στέγη, τότε έχετε δύο κοινές επιλογές - μια μονοκόμπι και μια οροφή τύπου στύλου.

Άρθρα 0 Comments

Πώς να επιλέξετε ένα γεωύφασμα για αποστράγγιση

Εκτελώντας την κατασκευή ενός αποχετευτικού συστήματος, δεν μπορεί να κάνει χωρίς μια λεπτομέρεια - το στοιχείο φίλτρου. Το γεωτεχνολογικό υλικό ενεργεί στο ρόλο του. Είναι ένα ανθεκτικό και φιλικό προς

Άρθρα 0 Comments

Βεράντα των μπλοκ με τα χέρια τους

Βήματα για την κατασκευή του σπιτιού αν και υπεύθυνη, αλλά δεν είναι η πιο δύσκολη. Κάντε μια βεράντα μόνοι σας δεν είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα εργασία. Εάν επιλέγετε ταυτόχρονα

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

+ 38 = 39