Τύποι άξονων

Τύποι άξονων

Εάν αποφασίσετε να οικοδομήσετε μια κληματαριά και δεν έχετε ακόμη αποφασίσει για την εμφάνισή της, τότε αυτό το άρθρο είναι για σας. Εδώ θα δούμε τους κύριους τύπους αμπέλων που μπορούν να κατασκευαστούν στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφέρουν ως προς τον τύπο του χρησιμοποιούμενου υλικού, τη μορφή και πολλές άλλες παραμέτρους.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες που προτείνουμε να εξετάσουμε λεπτομερέστερα. Σε αυτό το άρθρο υπάρχουν πολλές φωτογραφίες σχετικά με τα είδη των κιόσκια για μια θερινή κατοικία είναι ορατά. Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρετε ωραία κανονίσει χώρο αναψυχής μέσα στον κήπο σας, που θα απολαμβάνουν ο χρόνος στον κύκλο των φίλων σας.

Είδη δομών

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μια προαστιακή περιοχή ή την ανάπτυξη ενός σχεδιασμού τοπίου, ο σχεδιασμός κιόσκι θα πρέπει να είναι μια λογική συνέχεια της, παρά επιδαπέδια στοιχείο. Δηλαδή, σε στυλ κιόσκι στη χώρα πρέπει να συνδέεται με τη διαφορετική φύση των στοιχείων του τοπίου. Επιπλέον, όλα θα πρέπει να καθοριστούν και με ποιο σκοπό θα εξυπηρετήσει. Προχωρώντας από αυτό, μπορείτε να προσδιορίσετε τους παρακάτω τύπους κορμών:

 • Ανοίξτε.
 • Κλειστό.
 • Μισή ανοικτή.

Εάν το κτίριο έχει προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι, υπάρχει μια ανοιχτή έκδοση του κοστούμι, το οποίο έχει τα στηρίγματα και να τα ορίσετε στην οροφή. Κατά κανόνα, ένα ελαφρύ υλικό χρησιμοποιείται για τη στέγαση. Ορισμένα είδη τέτοιων αμπέλων για μια καλοκαιρινή κατοικία είναι εξοπλισμένα με μπάρμπεκιου ή τζάκι. Ο ανοιχτός σχεδιασμός είναι πολύ εύκολος στη διακόσμηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σγουρά φυτά. Θα δημιουργήσουν την απαραίτητη σκιά από τον καυτό ήλιο κατά τη θερινή περίοδο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δομή όλο το χρόνο, τότε πρέπει να δημιουργήσετε μόνο μια κλειστή επιλογή κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι, η στέγη είναι χτισμένες, έχουν εγκατασταθεί πόρτες και παράθυρα. Τέτοιες δομές συχνά συμπληρώνονται με ένα χαλί με την υποχρεωτική απόσυρση της καμινάδας. Ο εσωτερικός χώρος είναι επιπλέον διευθετημένος έτσι ώστε μέσα του να είναι άνετα να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά, ένα τέτοιο κιόσκι θα είναι ένα ευχάριστο μέρος ανάπαυσης, ανεξάρτητα από τον καιρό στο δρόμο.

Ένας άλλος τύπος κληματαριά κήπου - μισή ανοικτή. Κατά την οργάνωση ενός χώρου αναψυχής, προτιμάται συχνά αυτός ο τύπος κτιρίου. Ένας ή δύο τοίχοι μπορεί να είναι εντελώς ανοιχτοί και οι υπόλοιποι είναι κλειστοί. Στην κλειστή πλευρά μπορείτε να τοποθετήσετε BBQ ή BBQ. Μπορείτε να φτιάξετε τέτοιους κληματαριές από ξύλο και άλλα δημοφιλή υλικά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ξύλο με σφυρηλάτηση ή άλλα υλικά. Συνολικά, αποκτώνται όμορφα κτίρια αρχιτεκτονικής μικρής μορφής.

Μεγέθη και μορφές δομής

Έχοντας αποφασίσει για τον τύπο κατασκευής του κληματαριού, είναι απαραίτητο να αποφασίσει ποια μορφή θα λάβει. Εδώ μπορείτε να διακρίνετε μια μεγάλη ποικιλία, μεταξύ των οποίων:

 • Γύρω. Αυτός ο κιόσκι είναι κατασκευασμένος από ξύλο, πολυανθρακικό με μικρή περιοχή αναψυχής. Οι τοίχοι μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία ύφανσης. Μια τέτοια δομή θα είναι μια πραγματική διακόσμηση οποιουδήποτε τόπου της χώρας.
 • Ορθογώνιο. Αυτή η μορφή του κιόσκι είναι πολύ κοινή. Για την κατασκευή του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύλο και μέταλλο. Επίσης, ορθογώνια κτίρια μπορούν να κατασκευαστούν από τούβλα.
 • Πλατεία. Η αρχή της κατασκευής μοιάζει με εκείνη ενός ορθογωνίου σχήματος. Η μόνη διαφορά είναι ότι όλες οι πλευρές του κορμού είναι ίσες.
 • Πολύγωνο. Πρόκειται για μια πολύπλοκη μορφή του κληματαριού. Για την κατασκευή του, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν καλά σχεδιασμένα σχέδια και διαγράμματα. Συνήθως, αυτά τα έλατα έχουν έξι ή οκτώ γωνίες. Μια τέτοια σύνθετη δομή θα δώσει σταθερότητα στην πατρίδα σας.
 • Συνδυασμένη. Σε αυτή την περίπτωση, το κορμό μπορεί να μετακινηθεί ομαλά από τη μια μορφή στην άλλη. Για παράδειγμα, ένας μικρός θόλος ημικυκλικού σχήματος και τα παρόμοια προσαρτάται στο σπίτι.

Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί το μέγεθος της μελλοντικής δομής. Η επιλογή αυτού του ή αυτού του μεγέθους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • Οικόπεδο.
 • Πόσα άτομα θα είναι κατά μέσο όρο ταυτόχρονα.
 • Για ποιο σκοπό κατασκευάζεται και ούτω καθεξής.

Ίσως να αποφασίσετε να το κάνετε ένα μικρό μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση, θα συμπληρώσει το σχεδιασμό του τοπίου. Αν θέλετε να εξυπηρετήσει ένα κιόσκι για συγκεντρώσεις, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τις διαστάσεις του έτσι ώστε το εσωτερικό μπορεί να κανονιστεί πάγκους ή καρέκλες για να χαλαρώσετε.

Θα ήταν επίσης ωραίο να εγκαταστήσετε ένα μικρό τραπέζι. Εάν θέλετε να φάτε σε κιόσκι, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς το εσωτερικό τμήμα του κτιρίου να είναι αρκετά εκτεταμένο. Τέτοιου είδους είδη με μπάρμπεκιου είναι μια εξαιρετική λύση. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συνδυάσετε ξεκούραση με την υιοθέτηση νόστιμων φαγητών μαγειρεμένα στη φωτιά.

Έτσι, αν λέμε ειδικά για τις διαστάσεις, τότε το κλασικό κιόσκι έχει 3 × 3 m. Οι ορθογώνιες δομές μπορούν να φτάσουν σε μια εσωτερική περιοχή μέχρι 12 m2. Αυτή η περιοχή θα είναι αρκετή για να εγκαταστήσετε ένα μπρούτζινο εσωτερικό και να φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες.

Δώστε προσοχή! Κατά μέσο όρο, για ένα άτομο είναι απαραίτητο να διαθέσει περίπου 2 m2. Ενώ το ύψος της οροφής στο εσωτερικό του κιόσκι θα φτάσει μέχρι και τα 2,2 μέτρα. Με αυτές τις παραμέτρους, το κτίριό σας θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί η αναλογικότητα όλων των αντικειμένων στην περιοχή. Εάν εγκαταστήσετε ένα μεγάλο περίπτερο σε ένα μικρό οικόπεδο, δεν θα φαίνεται πολύ ωραίο. Επομένως, εξετάστε αυτά τα σημαντικά σημεία. Αυτό ισχύει και για περιπτώσεις στις οποίες το έδαφός σας είναι σχετικά μεγάλο. Οι διαστάσεις θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με τη γενική άποψη της προαστιακής περιοχής.

Ποικιλίες υλικών

Οι τύποι κληματαριών κήπων χωρίζονται επίσης ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από το υλικό που χρησιμοποιείται, το κιόσκι μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας. Έτσι, η πιο κοινή παραλλαγή της κατασκευής είναι από ξύλο. Είναι σταθερά και φορητά. Σταθερά ξύλινα στηρίγματα σε ένα μέρος όλο το χρόνο. Για να αλλάξετε τη θέση του, θα πρέπει να κάνετε πλήρη αποσυναρμολόγηση. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εποχιακά την πέργκολα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φορητή δομή. Στην περίπτωση αυτή, το ξύλο δεν θα υποστεί τις έντονες αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

Αν πρόκειται για κεφαλαιουχικές κατασκευές, τότε αυτές οι κληματαριές είναι κατασκευασμένες από τούβλα. Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό. Το τούβλο είναι εξαιρετικό για να αντιμετωπίσει το αρνητικό περιβάλλον, τις χαμηλές θερμοκρασίες, την υγρασία και τα παρόμοια. Η κατασκευή μιας τέτοιας δομής απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και οικονομικό κόστος. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα θα καλύψει πλήρως τις προσδοκίες σας. Επιπλέον, η ζωή ενός τέτοιου κιόσκι θα είναι μακροπρόθεσμη. Επιπλέον, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα μπάρμπεκιου, ένα μπαρ για φαγητό, και ούτω καθεξής. Μια τέτοια δομή θα είναι ένα αξιόπιστο καταφύγιο από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι και τον κρύο αέρα το χειμώνα (υπό τον όρο ότι έχετε δημιουργήσει μια κλειστή δομή).

Μπορείτε επίσης να χτίσετε μια δομή από πολυανθρακικό. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ξύλινες ράβδοι ή μεταλλικοί σωλήνες προφίλ. Όσο για το ίδιο το πολυανθρακικό, είναι τώρα στην αγορά σε διαφορετικά χρώματα. Κατ 'αρχάς, το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο, και στη συνέχεια το πολυανθρακικό είναι εγκατεστημένο από τον εαυτό του. Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικούς συνδετήρες. Όσο για τα πλεονεκτήματα αυτού του κτιρίου, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί απολύτως κάθε ίδρυμα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός είναι τόσο απλός που δεν χρειάζεται να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες για βοήθεια.

Εξετάστε ένα άλλο κοινό υλικό - μέταλλο. Από αυτό, λαμβάνονται στερεά άλατα. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να το κάνουν. Για την εγκατάσταση, χρειάζεστε δεξιότητες για να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή συγκόλλησης. Επιπλέον, η εργασία με το μέταλλο είναι πάντα επίπονη και απαιτεί επιπλέον δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια.

Συμβουλές! Μια εναλλακτική λύση για τη συγκόλληση, είναι δυνατή η συναρμολόγηση του πλαισίου της έλασης σε μπουλόνια και βίδες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τρυπήσετε τις οπές στερέωσης. Μια τέτοια πέργκολα μπορεί να κάνει κάθε καλοκαίρι κάτοικος, ωστόσο, θα χρειαστεί πολύς χρόνος.

Συμπέρασμα

Έτσι, έχουμε εξετάσει μαζί σας τους κύριους τύπους κατασκευής κληματαριών. Αξίζει να προστεθεί ότι αυτές οι δομές διαφέρουν επίσης σε είδος οροφής. Μπορεί να είναι τζάμπα, μονόδρομος και πολύπλευρη. Επιλέξτε την επιλογή που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Όπως έχουμε δει, αυτά τα κτίρια μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε όλες τις λεπτομέρειες. Το άρθρο περιέχει πολλές φωτογραφίες στις οποίες μπορείτε να δείτε τις διαφορετικές εκδόσεις αυτής της δομής. Επίσης, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το προετοιμασμένο βίντεο. Εμείς και οι αναγνώστες μας θα πρέπει να μάθουμε πώς σταμάτησες. Αφήστε σχόλια στο τέλος αυτού του άρθρου.

 • Απλό κιόσκι για να δίνετε τα χέρια σας

 • Σχέδιο εξαγωνικής πέργκολας με διαστάσεις

 • Καλοκαιρινό σπίτι προς ενοικίαση

 • Πώς να επιλέξετε πολυανθρακικό για κιόσκι

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map