Φωτισμός στην αίθουσα με οροφή τέντωμα

Φωτισμός στην αίθουσα με οροφή τέντωμα

Μία από τις τάσεις της μόδας στο σχεδιασμό οροφών είναι οι τεντωμένες κατασκευές από βινύλιο ή σατέν. Τέτοιες οροφές φαίνονται μοντέρνα, ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα στυλ εσωτερικού, κάνουν το σαλόνι πιο όμορφο και πιο όμορφο. Το κύριο πρόβλημα με αυτό το σχέδιο είναι η επιλογή των φωτιστικών και των πολυελαίων, επειδή το φορείο είναι ένα συγκεκριμένο υλικό, επιρρεπές σε βούρλα, σχισμές και καύση.

Πώς να επιλέξετε το φωτισμό στο σαλόνι με τεντωμένες οροφές, τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε λαμπτήρες, πώς να ρυθμίσετε τις παραμέτρους φωτισμού του καθιστικού - αυτό το άρθρο.

Λειτουργίες φωτός

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές φωτισμού θα πρέπει απλώς να παρέχουν το σαλόνι με το φως, μπορούν να εκτελούν αρκετές πιο χρήσιμες λειτουργίες:

 • Να τοποθετήσετε ελαφριές ενδείξεις στις απαραίτητες λεπτομέρειες ενός εσωτερικού χώρου (κόγχες, εικόνες, καμάρες, βήματα κρεμαστών και τάσεις τάσης).
 • να διορθώσετε τη γεωμετρία του καθιστικού.
 • ταιριάζει με το στιλιστικό σχέδιο του σαλόνι?
 • παρέχει ένα ασφαλές φωτισμό χώρου.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ιδιότητες του φωτισμού και να μάθουμε πώς να τις χρησιμοποιήσουμε σωστά, κάθε ένα από αυτά τα σημεία πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα.

Φωτίζοντας το σαλόνι

Πρώτα απ 'όλα, τα φωτιστικά στοιχεία στην οροφή τάσης (καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη) θα πρέπει να παρέχουν επαρκή ποσότητα φωτός. Για να φωτιστεί η αίθουσα ήταν αρμονική, όλες οι πηγές φωτός θα έπρεπε να έχουν την ίδια φωτεινότητα, να ανήκουν στο ίδιο φάσμα φωτός, να έχουν περίπου την ίδια ισχύ.

Στο σαλόνι επιτρέπεται η ζώνη φωτισμού, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μεγάλα δωμάτια, χωρισμένα σε θεματικά μπλοκ. Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, είναι συνηθισμένο να δημιουργείτε ένα φωτεινό κεντρικό φως με ένα τραπέζι και ένα πιο σιωπηλό φως - ένα χώρο χαλάρωσης με καναπέ και τηλεόραση.

Κατά κανόνα, οι πολυέλαιοι χρησιμοποιούνται στο σαλόνι ως κύρια πηγή φωτός. Αυτοί οι μεγάλοι λαμπτήρες είναι τοποθετημένοι στο κέντρο του δωματίου ή χρησιμοποιούν αρκετούς πολυέλαιους για να φωτίζουν κάθε ξεχωριστό χώρο του καθιστικού.

Αυτός ο φωτισμός της αίθουσας με τεντωμένες οροφές εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Προσοχή παρακαλώ! Στις ψευδοροφές, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμπες οροφής, καθώς μπορεί να βλάψουν τον καμβά και να το τεντώσουν. Τις περισσότερες φορές, στις αίθουσες που πολυελαίοι σε γάντζους ή αλυσίδες, σταθερό κάτω από μια οροφή τέντωμα στις πλάκες.

Ως πρόσθετες πηγές φωτός στα σαλόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

 • φώτα επιτόπου;
 • spot - πηγές κατευθυνόμενων ακτίνων.
 • Δίοδος εκπομπής φωτός ή ταινίες νέον?
 • λαμπτήρες τοίχου ή δαπέδου, ράφια φωτισμού, κόγχες, έπιπλα.

Οι σχεδιαστές σύγχρονων εσωτερικών χώρων συχνά παραμελούν τον πολυέλαιο ως κύρια πηγή φωτός, χρησιμοποιώντας για φωτισμό στο σαλόνι μόνο προβολείς ή σημεία που μπορεί να είναι είτε επιφανειακά είτε ενσωματωμένα κάτω από το ύφασμα οροφής.

Ελαφρυντικές ενδείξεις στην οροφή τέντωμα

Μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε τόνους με εναλλακτικές πηγές φωτός. Έτσι, για παράδειγμα, η γεωμετρία και τα περιγράμματα του σπιτιού υπογραμμίζονται από λωρίδες LED. Συνδέονται με ταινία διπλής όψης στα γείσα ή απλά στο φύλλο βινυλίου.

Το κύριο πλεονέκτημα των λυχνιών LED είναι η σχέση κόστους / αποτελεσματικότητας, επειδή καταναλώνουν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά το φως είναι φωτεινό και λειτουργεί πολύ μακρά.

Τα φώτα spot μπορούν να εμβυθιστούν στην οροφή τεντώματος ή να εγκατασταθούν στην κορυφή του βινυλίου. Και οι δύο τρόποι έχουν δικαίωμα ύπαρξης, αλλά δίνουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Έτσι, το φως των ενσωματωμένων προβολέων θα είναι πιο τσιγαρισμένο και διάσπαρτο, ενώ οι εξωτερικοί λαμπτήρες μπορούν να κατευθύνονται σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες του εσωτερικού, η δέσμη τους είναι πιο συγκεντρωμένη και φωτεινή.

Από τους προβολείς δημιουργούν συνθέσεις οροφής, φωτίζουν τις κόγχες, τις καμάρες, χρησιμοποιούν ως πηγή φωτός της νύχτας.

Οι κουκίδες μπορούν να ρυθμιστούν προσαρμόζοντας την κατεύθυνση της ροής φωτός. Με τη βοήθεια αυτών των λαμπτήρων, επισημαίνεται ο χώρος εργασίας, μια πολυθρόνα στην οποία μπορείτε να καθίσετε με ένα βιβλίο ή το χώρο εργασίας του σαλόνι-στούντιο.

Πώς να ρυθμίσετε το διάστημα χρησιμοποιώντας το φως

Οι αναρτημένες και τεντωμένες οροφές, όπως είναι γνωστό, διαρκούν αρκετά εκατοστά από το ύψος των τοίχων. Στα σύγχρονα μικρά διαμερίσματα αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το χώρο στο σαλόνι, οπότε ο ιδιοκτήτης έχει ως καθήκον να κάνει τα ανώτατα όρια οπτικά υψηλότερα.

Για να βοηθήσει σε αυτό μπορεί, και πάλι, το φως. Εάν κατευθύνετε τις ακτίνες του πολυέλαιου και τους πρόσθετους λαμπτήρες στην οροφή, θα φαίνεται υψηλότερη. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην επιφάνεια καθρέφτη του βινυλίου.

Στο σαλόνι με ένα σατέν ή ματ οροφές τέντωμα μπορεί να χρησιμοποιήσει απλίκες τοίχου, φως, το οποίο είναι το ίδιο αποστολής-up - θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του «επιπλέουν» ανώτατο όριο, το οποίο συμβάλλει επίσης στην επέκταση της οπτικής χώρο.

Η γεωμετρία του καθιστικού και των τοίχων του μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας λωρίδες νέον ή LED. Αυτό το υλικό είναι πολύ ευέλικτο, με τη βοήθεια της ταινίας μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα.

Για παράδειγμα, αν η ταινία που σε ένα ειδικό γείσο οροφής, θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τη γεωμετρία του σαλονιού: πολύ επιμήκεις αίθουσες λυχνίες LED φωτίζουν την μικρή πλευρά της οροφής, και ένα τετράγωνο δωμάτιο μπορεί να γίνει πλέον με τον καθορισμό των διόδων κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.

Οι ίδιες λωρίδες LED υπογραμμίζουν τα βήματα των δομών τάνυσης πολλαπλών επιπέδων. Μετά από όλα, αν δεν επισημάνετε τις μεταβάσεις με το φως, δεν θα μοιάζουν με τρισδιάστατο σχέδιο, αλλά θα συγχωνευθούν σε ένα συνεχές ανώτατο όριο.

Συμβουλές! Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε δίοδοι εκπομπής φωτός με ψυχρό φάσμα φωτός σε οικιακούς χώρους - αυτό θα δημιουργήσει μια αποστειρωμένη νοσοκομειακή ατμόσφαιρα. Για σαλόνια, το φως του θερμού φάσματος θα ταιριάζει περισσότερο, οι αποχρώσεις και ο συνδυασμός τους φαίνονται καλά εδώ.

Ταίριασμα φωτός και στυλ

Με τη βοήθεια των συσκευών φωτισμού και του σχεδιασμού τους είναι εύκολο να τονιστεί αυτό ή εκείνο το στυλ διακόσμησης του καθιστικού. Για να γίνει αυτό, δημιουργήστε λάμπες διαφόρων σχημάτων, από διαφορετικά υλικά, σε τελείως διαφορετικά χρώματα.

Ωστόσο, όχι μόνο η εμφάνιση της συσκευής φωτισμού, αλλά και ο τύπος της, είναι σε θέση να τονίσει το στυλ με το οποίο πλαισιώνεται το σαλόνι. Για παράδειγμα, οι προβολείς στη γυαλιστερή επιφάνεια της οροφής τεντώματος φαίνονται μοντέρνοι και δεν μπορούν να ταιριάζουν καλύτερα στην κατεύθυνση σχεδιασμού με το ίδιο όνομα.

Τα σποτ πιο κοντά στον μινιμαλισμό ή την υψηλή ροή, ενώ οι εξωτερικοί προβολείς μπορούν να προστεθούν στο σαλόνι με το στυλ της χώρας ή του τρύγου.

Ένας ιδιαίτερος ρόλος στο φωτισμό του εσωτερικού διαδραματίζει η επιλογή του κεντρικού πολυελαίου - θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τα αντικείμενα επίπλων και άλλες λεπτομέρειες του εσωτερικού.

Σημαντικό! Μόνο το χρώμα της δέσμης φωτός μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο: για τον κλασικό εσωτερικό το κίτρινο φάσμα είναι αναντικατάστατο, ενώ για την ποπ τέχνη, για παράδειγμα, είναι απολύτως απαραίτητη η σκιά του φωτός.

Κανόνες για την τοποθέτηση εξαρτημάτων σε δομές τάσης από πολυβινυλοχλωρίδιο

Η ποιότητα του βινυλίου, που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση των φωτιστικών στην οροφή, είναι:

 • ικανότητα να τεντώνονται.
 • προδιάθεση του υλικού για ξήρανση και πυρόλυση.
 • η πιθανότητα καψίματος λόγω μιας κατευθυντικής δέσμης πολύ έντονου φωτός.
 • καύσιμο του καμβά.

Για να διακοσμήσετε όχι μόνο το σαλόνι με λάμπες αλλά και να είστε σίγουροι για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά απλών συστάσεων για την εγκατάσταση φωτιστικών σε ψευδοροφές:

 1. Εξάγετε όλα τα καλώδια στο στάδιο της τάνυσης του φύλλου βινυλίου πάνω από την οροφή.
 2. Να τοποθετείτε καλώδια σε ειδικές αυλακώσεις ή πλαστικά κανάλια.
 3. Χρησιμοποιήστε ακροδέκτες, ασφάλειες και μετασχηματιστές για να συνδέσετε συγκεκριμένους λαμπτήρες, όπως λυχνίες LED, φθορισμού ή πηγές φωτός αλογόνου.
 4. Εγκαταστήστε τα κέρατα των πολυέλαιων έτσι ώστε οι λαμπτήρες που βρίσκονται σε αυτό να απέχουν λιγότερο από 15 cm από το φορείο (αυτό ισχύει μόνο για λαμπτήρες πυρακτώσεως που θερμαίνονται κατά τη λειτουργία).
 5. Μην στερεώνετε τους λαμπτήρες θέρμανσης σε απόσταση μικρότερη από 20 cm από τις ραφές του φύλλου βινυλίου.
 6. Όλα τα φωτιστικά θα πρέπει να τοποθετηθούν σε πλαίσια και να μην τοποθετηθούν απευθείας στον καμβά - ακόμη και ένα μικρό φορτίο θα οδηγήσει σε τέντωμα της ψευδοροφής και στη μετέπειτα χαλάρωση της.
 7. Μην κατευθύνετε τις ακτίνες φωτός κατευθείαν στην οροφή για να αποφύγετε την καύση του υφάσματος (για λάμπες ισχύος άνω των 50 W).

Οι τεντωμένες οροφές φαίνονται πολύ μοντέρνες, αλλά για μεγαλύτερο αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό φωτισμό γι 'αυτούς, το οποίο πρέπει ταυτόχρονα να συνδυάζεται με όλες τις λεπτομέρειες του εσωτερικού χώρου του καθιστικού.

 • Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ στο σαλόνι

 • Stretch οροφές, δύο επιπέδων για την αίθουσα

 • Ιαπωνικές κουρτίνες στο εσωτερικό

 • Τύποι στεφάνων για κουρτίνες + περιγραφή φωτογραφιών

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map