Χτένα για το ζεστό δάπεδο με τα χέρια σας

Χτένα για το ζεστό δάπεδο με τα χέρια σας

Οι σύγχρονες προσεγγίσεις στην οργάνωση της θέρμανσης στο σπίτι αναπτύσσονται κάθε χρόνο. Για πολλά χρόνια το σύστημα - ο θερμός πάτωμα - έχει απολαύσει μεγάλη επιτυχία. Η θέρμανση αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η ιδιαιτερότητα της δημιουργίας της είναι ότι μπορεί να είναι βασική και επιπλέον των ήδη υπαρχόντων δύσκολων συστημάτων, μιας πηγής θερμότητας. Ωστόσο, για την επιτυχή λειτουργία του είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τα πάντα καλά. Διαφορετικά, η τοποθέτηση ενός θερμού δαπέδου με τα χέρια σας δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του θερμού δαπέδου είναι η χτένα. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για όλα τα χαρακτηριστικά του, καθώς και πώς η χτένα για το ζεστό δάπεδο κατασκευάζεται από τον εαυτό του.

Πώς λειτουργεί η χτένα

Πρώτα από όλα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε με ποια αρχή λειτουργεί αυτός ο κόμβος. Η χτένα για το ζεστό δάπεδο εκτελεί ένα είδος διανομέα θερμών ροών ψυκτικού σε όλο το σύστημα του θερμού δαπέδου. Η ουσία ολόκληρης της εργασίας μειώνεται στον ακόλουθο αλγόριθμο. Από την πηγή θερμότητας, αφήστε το ψυκτικό υγρό του λέβητα να διέλθει από δύο σωλήνες. Ένας σωλήνας επιστροφής και ένας για το δεύτερο. Όσο για τα κυκλώματα θέρμανσης στην ενδοδαπέδια θέρμανση, μπορεί να υπάρχουν μέχρι και δέκα. Κατά συνέπεια, το ψυκτικό υγρό πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλα τα περιγράμματα. Στην περίπτωση αυτή, η χτένα είναι μια μονάδα διανομής.

Μεταξύ άλλων, η χτένα για το θερμό ελέγχει το επίπεδο θερμοκρασίας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η θέρμανση δαπέδου συνεπάγεται ένα σύστημα χαμηλής θερμοκρασίας. Η μέγιστη θερμοκρασία μπορεί να φτάσει στους 55 ° C. Γενικά, το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι μεταξύ 35 ° C και 45 ° C. Είναι δύσκολο να παρασχεθεί μια τέτοια θερμοκρασία με ένα συμβατικό λέβητα. Για το λόγο αυτό, η χτένα μειώνει τη θερμοκρασία.

Περιεχόμενα συσκευασίας

Ο συνήθης συνδυασμός χτένας για ένα ζεστό δάπεδο αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Μεταλλικό ντουλάπι, τοποθετημένο στον τοίχο.
 • Θερμόμετρο.
 • Βγάλτε τον κρουνό με το πώμα.
 • Κάθε υποκατάστημα διαθέτει αυτόματο εξαερισμό.
 • Εξοπλισμός.
 • Παρουσία θερμοστατικών βαλβίδων.
 • Ροόμετρα.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, το κιτ μπορεί να διαφέρει. Φυσικά, όσο πληρέστερη είναι, τόσο πιο ακριβό γίνεται. Η διαδικασία ελέγχου της θερμοκρασίας πραγματοποιείται με θερμοστατικές βαλβίδες. Μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα ή πλήρως αυτόματα. Η τελευταία επιλογή είναι πολύ πιο βολική και πρακτική, επειδή έτσι η θερμοκρασία ρυθμίζεται ανάλογα με τη θερμοκρασία στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πλεονεκτήματα της χτένας

Αν και κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η εγκατάσταση μιας χτένας για ένα ζεστό δάπεδο είναι δαπανηρή, αλλά η διαθεσιμότητά της έχει πολλές θετικές πλευρές. Τώρα θα τους παρουσιάσουμε:

 1. Πρώτα απ 'όλα, αξιοσημείωτη εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας, σε αντίθεση με το σύστημα θέρμανσης καλοριφέρ. Οι αποταμιεύσεις μπορούν να φτάσουν έως και 50%.
 2. Σε λειτουργία, πλήρη ασφάλεια του συστήματος. Δεν υπάρχουν στοιχεία θέρμανσης που είναι επικίνδυνα για τη φωτιά.
 3. Μεγάλη διάρκεια ζωής. Με σωστή εγκατάσταση και λειτουργία, είναι σε θέση να λειτουργήσει χωρίς μεγάλη αναστάτωση για περισσότερα από 20 χρόνια, ή και περισσότερο. Σε μεγαλύτερο βαθμό, το γεγονός σχετικά με τη διάρκεια της χτένας εξαρτάται από το ποια υλικά κατασκευάζονται.
 4. Άνεση. Το δωμάτιο δημιουργεί μια άνετη θερμοκρασία, λόγω του ότι η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού ελέγχεται από τη χτένα. Κατά συνέπεια, εξαλείφεται εντελώς η πιθανότητα ανομοιόμορφης θέρμανσης.
 5. Αισθητική. Η χτένα για το ζεστό δάπεδο δεν χρειάζεται πολύ χώρο. Συνήθως όλα γίνονται από ένα μικρό ντουλάπι που έχει ένα διακοσμητικό κάλυμμα.
 6. Υγιεινή. Η παρουσία ενός ομοιόμορφα θερμαινόμενου δαπέδου απλοποιεί τον υγρό καθαρισμό. Κατά συνέπεια, αποκλείεται η πιθανότητα υψηλής υγρασίας. Ως αποτέλεσμα, ο σχηματισμός μούχλας και μύκητα αποκλείεται τελείως.
 7. Ασφάλεια κατά τη λειτουργία. Λόγω της παρουσίας θερμοστατών, αποκλείεται η πιθανότητα εγκαυμάτων, καθώς το σύστημα δεν χρησιμοποιεί ζεστό ψυκτικό.
Σημαντικό! Η παρουσία μιας χτένας στο σύστημα ενός θερμού δαπέδου σας επιτρέπει να επιτύχετε και να ελέγχετε για μεγάλο χρονικό διάστημα μια άνετη θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο.

Επιλέξτε μια συσκευή

Έτσι, εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια χτένα, τότε είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των εξαρτημάτων. Χάρη σε αυτό, θα είναι δυνατό να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του, καθώς και να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη λειτουργία του θερμού δαπέδου. Έτσι, όταν επιλέγετε ένα υλικό, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο συλλέκτης με την τροφοδοσία και την επιστροφή. Επιπλέον, δίνεται προσοχή στον αριθμό των εξόδων στον συλλέκτη, ή μάλλον, πόσες υποκαταστήματα μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα. Επιπλέον, θα εξαρτηθεί από τη ροή του νερού και το επίπεδο πίεσης. Εάν δεν πληρούνται όλες οι απαιτήσεις, τότε το πάτωμα δεν θα ζεσταθεί ομοιόμορφα.

Επίσης, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο βαθμός αυτοματοποίησης ολόκληρου του συστήματος. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν θερμοστάτες για χειροκίνητη ρύθμιση ή αυτόματη ρύθμιση. Θα υπάρχει άλλη ηλεκτρονική συσκευή που θα αυτοματοποιεί όλες τις εργασίες θέρμανσης δαπέδων. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε μια χτένα από έναν γνωστό κατασκευαστή. Μην αγοράζετε έναν αμφισβητήσιμο συλλέκτη, ο οποίος είναι φτηνός και δεν φαίνεται πολύ στερεός.

Συμβουλές! Εάν δεν σας αρέσει η ευκαιρία να αγοράσετε μια έτοιμη χτένα για ένα ζεστό πάτωμα, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με τα χέρια σας. Έτσι, θα εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο.

Συναρμολόγηση του έτοιμου συλλέκτη

Έτσι, εάν επιλέξετε την χτένα για το ζεστό δάπεδο, τότε θα σας παρουσιάσουμε έναν οδηγό για τη συναρμολόγησή της. Πρώτα απ 'όλα, αποσυσκευάζετε το κιβώτιο και λαμβάνετε ολόκληρο το συγκρότημα της μονάδας. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ακεραιότητα όλων των στοιχείων. Στη συνέχεια, τοποθετήστε όλα τα στοιχεία του κόμβου σε μια επίπεδη οριζόντια επιφάνεια. Η διάταξη είναι με τη σειρά με την οποία θα συναρμολογηθεί η χτένα.

Μετά από αυτό, πρέπει να συγκεντρώσετε όλα τα στοιχεία μαζί. Για τη σύνδεση, χρησιμοποιείται ράβδος ή ταινία. Αυτό είναι απαραίτητο για τη δημιουργία μιας σφραγισμένης σύνδεσης. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό λιπαντικό, το οποίο θα αυξήσει την ποιότητα της περιστροφής στο σπείρωμα.

Όταν συναρμολογηθεί ολόκληρη η χτένα, πρέπει να συνδέσετε δύο σωλήνες που προέρχονται από το λέβητα - επιστροφή και τροφοδοσία. Είναι απαραίτητο να συνδεθείτε σωστά. Συνήθως στη χτένα υπάρχουν βέλη ή τα χρώματα που δείχνουν ότι η επιστροφή και η τροφή έχουν αλλάξει. Έτσι, το μπλε χρώμα είναι το αντίστροφο και το κόκκινο είναι η τροφή.

Στο επόμενο στάδιο, ένα ειδικό περίβλημα είναι τοποθετημένο στον τοίχο για να στερεώσει τη χτένα. Η τοποθέτηση του ίδιου του συλλέκτη πραγματοποιείται με τη βοήθεια βραχιόνων στήριξης. Οι συλλέκτες τοποθετούνται σε ειδικά στηρίγματα, τα οποία είναι διαθέσιμα από πάνω και κάτω. Στο τέλος, μένει να εγκατασταθούν γερανοί, θερμοστάτες, βαλβίδα τριών κατευθύνσεων και ροόμετρα. Όλα πάνε σύμφωνα με τον εξοπλισμό.

Χτένα με τα χέρια σας

Αν δεν σας ελκύει η προοπτική να ξοδεύετε χρήματα σε ακριβές κτένες για ένα ζεστό δάπεδο σε μια εργοστασιακή έκδοση, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για παράδειγμα, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από πολυπροπυλένιο και ειδικά εξαρτήματα. Η διαδικασία της κατασκευής του αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • Πρώτα απ 'όλα, προετοιμάζεται όλο τον εξοπλισμό και το υλικό. Έτσι, πρέπει να αγοράσετε σωλήνες από πολυπροπυλένιο και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα: γωνία, δίοδοι, θερμικές κεφαλές, βαλβίδες διακοπής και ούτω καθεξής. Το υλικό πρέπει να σχεδιάζεται για να λειτουργεί με υψηλή θερμοκρασία. Όσον αφορά τα εργαλεία, θα χρειαστείτε ειδικό ψαλίδι για σωλήνες πολυπροπυλενίου, συγκολλητικό σίδερο συγκόλλησης, ταινία, εξαρτήματα συγκόλλησης.
 • Έτσι, ο συγκολλητικός χάλυβας θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Μετά από αυτό, κόψτε το σωλήνα στο καθορισμένο μέγεθος. Οι ακμές των σωλήνων που πρόκειται να συγκολληθούν δεν πρέπει να έχουν γράσο ή άλλες μολυσματικές ουσίες.
 • Πριν από την έναρξη της συγκόλλησης, θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο μιας μελλοντικής χτένας για το θερμό πάτωμα. Αυτό θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε ακριβώς σε ποια σειρά είναι όλα συγκολλημένα.
 • Η διαδικασία συγκόλλησης πραγματοποιείται με θέρμανση δύο στοιχείων και στη συνέχεια συγκόλληση μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα σωστά. Εάν θα συσσωρευτεί στραβά, τότε η χτένα δεν θα έχει αισθητική εμφάνιση.

Η αρχή της κατασκευής μιας αυτο-κατασκευής χτένας για ένα ζεστό δάπεδο από πολυπροπυλένιο σωλήνες είναι πολύ απλή. Επιπλέον, προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τη διαδικασία:

Συμπέρασμα

Έτσι, εδώ έχουμε εξετάσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για το πώς να κάνετε μια χτένα με τα χέρια σας. Έχουμε μάθει για το ρόλο που εκτελεί σε όλο το σύστημα του θερμού δαπέδου και πώς μπορεί να συναρμολογηθεί από μόνο του ή από σωλήνες πολυπροπυλενίου. Ελπίζουμε ότι αυτό το υλικό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αυτό το ζήτημα. Αν έχετε ήδη εμπειρία στην κατασκευή του, τότε γράψτε σχόλια στο τέλος αυτού του άρθρου.

 • Underfloor: ανατροφοδότηση ιδιοκτήτη

 • Ρίξτε το ζεστό δάπεδο με τα χέρια σας

 • Τοποθέτηση υπέρυθρου θερμού δαπέδου κάτω από το έλασμα

 • Πώς να βάψετε το ξύλινο πάτωμα στη βεράντα

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 32 = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map