Ποια είναι η υποστήριξη

Ποια είναι η υποστήριξη

υποστήριξη κατασκευώνΗ τοποθέτηση των στηριγμάτων του κτιρίου παίζει έναν πολύ σημαντικό και ενίοτε πρωταρχικό ρόλο. Εξάλλου, το κύριο καθήκον της υποστήριξης είναι η μακροπρόθεσμη συγκράτηση χωρίς ελαττώματα, καταστροφή και εκτροπή του δομικού φορτίου. Στα στηρίγματα υπάρχουν όλοι οι τοίχοι του κτιρίου, της οροφής και των δαπέδων. Τα πιο υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά στη φθορά υποστηρίγματα είναι κατασκευές από μέταλλο ή οπλισμένο σκυρόδεμα, οι ξύλινες στηρίξεις θεωρούνται λιγότερο σταθερές. Αλλά το πλεονέκτημα του ξύλου στην παραγωγή υποστηρικτών κτιρίου είναι ότι το υλικό αυτό έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.

Τύποι κτιρίων

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την υποστήριξη των κτιρίων, μεταξύ των οποίων: prop

  • Πέτρες τούβλου ορθογωνικής τοιχοποιίας (χρησιμοποιείται μόνο τούβλο υψηλής ποιότητας), για την ενίσχυση της δομής ενισχυμένης με χάλυβα ή γωνίες κλωβού).
  • πύργοι από οπλισμένο σκυρόδεμα (προκατασκευασμένοι) σε ύψος από 1 έως 2 ορόφους με ειδικές προεξοχές για μπουλόνια στερέωσης.
  • asbestotsementnye πυλώνες σωλήνων, όπου η κοιλότητα είναι γεμάτη με μονολιθικό σκυρόδεμα (χρησιμεύει για να αντέξει τα βαριά φορτία)?
  • δοκάρια από διαφορετικά υλικά.
  • Εκτελούνται - εκπροσωπούνται από οριζόντιες δομές εδράσεως επικαλύψεων, δέχονται τη φόρτωση τόσο κατακόρυφης όσο και του οριζόντιου σχεδίου. Οι δοκιμές συνήθως βασίζονται σε ειδικά μαξιλάρια από οπλισμένο σκυρόδεμα σε τούβλα και έχουν σχήμα Τ, καθώς και ορθογώνια διατομή.
  • πυλώνες - στις σύγχρονες κατασκευές υπάρχουν στήλες οπλισμένου σκυροδέματος ορθογωνίου σχήματος με ελαφρώς επιμηκυσμένη εγκάρσια τομή με συγκεκριμένο λόγο διαστάσεων.

Κοινά προβλήματα

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι σε περίπτωση ανακριβούς υπολογισμού στην εκτίμηση των κατασκευών, παραμόρφωση ή χαλάρωση (απόκλιση) των οροφών και των δαπέδων εμφανίζεται αρκετά χρόνια μετά την εγκατάσταση των υποστηριγμάτων του κτιρίου. Κανείς, βέβαια, δεν θέλει να αποσυναρμολογήσει το κτίριο και να ανοίξει ξανά το κτίριο. Και για να διορθώσετε αυτές τις αδυναμίες είναι αρκετά επίπονη, αλλά πιθανή.

Η σωστή χρήση των στηριγμάτων

Για να μην ανακαλυφθούν λίγα χρόνια μετά την κατασκευή των ελαττωμάτων στη χαλάρωση και την παραμόρφωση, είναι απαραίτητο να ελεγχθούν κάθε χρόνο οι δοκοί και οι δομές στήριξης. Για παράδειγμα, τα ξύλινα στηρίγματα είναι συχνά επιρρεπή σε φθορά και ταχύτερα από ό, τι όλα τα άλλα υλικά γίνονται άχρηστα. Η διαδικασία της αποσύνθεσης εντοπίζεται συχνότερα στα άκρα μιας ξύλινης δοκού, όπου ενώνει έναν τοίχο (μια τέτοια άρθρωση ονομάζεται υπομόχλιο). Φτάστε σε αυτά τα μέρη στον τοίχο, μπορείτε μόνο να αποσυναρμολογήσετε το δάπεδο ή την οροφή, αντίστοιχα. Αν πατήσετε την υποστήριξη, θα εμφανιστούν τα σημεία όπου το δέντρο παρουσιάζει ελάττωμα ή σάπιο (για αυτό είναι χαρακτηριστικός ήχος).

Εάν βρεθεί το ελάττωμα, είναι καιρός να το εξαλείψει, ενισχύοντας την υποστήριξη. Στην αρχή όλη η σήψη αποξέεται εντελώς, και μια υγιή ίνα εμποτίζεται με αντισηπτική πάστα. Μετά από αυτό, η δέσμη σταθεροποιείται με προσωρινά στοιχεία (στηρίγματα, πλαίσια). Η ενίσχυση της στήριξης γίνεται με τη βοήθεια επικαλύψεων πρόσθετης αξίας απευθείας στην ίδια την ράβδο. Το τελικό στάδιο είναι η επένδυση της δοκού με ορυκτό μαλλί ή τσόχα. Ως αποτέλεσμα, η φέρουσα ικανότητα του επισκευασμένου υποστηρίγματος υπερδιπλασιάζεται.

Για την ενίσχυση των μεταλλικών στηριγμάτων χρησιμοποιούνται συνήθως συνδετήρες χάλυβα - πρόκειται για οπλισμό, ράβδους διαύλου ή ένα προφίλ μεγάλης διαμέτρου που τοποθετείται στις πλευρές του στοιχείου εδράνου.

Για να φανταστείτε οπτικά τι είναι μια εγκατάσταση υποστήριξης και τα κύρια λειτουργικά προβλήματα, μπορείτε να δείτε το βίντεο

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 − = 40

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map