Τι είναι αποστράγγιση

Τι είναι αποστράγγιση

αποστράγγισηΟ όρος "αποστράγγιση" αναφέρεται στην εξαναγκασμένη εκτροπή υπογείων υδάτων από συγκεκριμένη περιοχή ή από την επιφανειακή της στιβάδα. Συχνά, κατά την κατασκευή κτιρίων, υπάρχει ανάγκη για τη λήψη μέτρων αποστράγγισης. Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν όχι μόνο στην ενίσχυση του θεμελίου, αλλά και σε ολόκληρη τη δομή.

Συνθήκες αποστράγγισης

Πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε κατασκευαστική εργασία, είναι απαραίτητο να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον ιστότοπο.

Οι πληροφορίες πρέπει να είναι του ακόλουθου τύπου:

 • ιδιαιτερότητα του στρώματος του εδάφους ·
 • χαρακτηριστικά του εδάφους.
 • ο μέσος όρος των βροχοπτώσεων σε ένα χρόνο.
 • επίπεδο διέλευσης των υπόγειων υδάτων ·
 • πιθανότητα εκκένωσης σε μια στιγμή έντονων βροχών ή πλημμύρας από την άνοιξη.

αποστράγγισης

Τα μέτρα αποστράγγισης εκτελούνται υπό τέτοιες συνθήκες:

 • Τα υπόγεια ύδατα περνούν πολύ κοντά στο έδαφος, σε απόσταση 0,5 μ.
 • η παρουσία αργιλώδους ή αργιλώδους υποστρώματος εδάφους.

Η παρουσία σκωριών, κοκτέιλ και άλλων φυτών που αγαπούν την υγρασία στο έδαφος, η κακή ανάπτυξη των πολιτιστικών φυτειών δίνει τη βάση για τον έλεγχο του ύψους των υπόγειων υδάτων και της σύνθεσης του εδάφους.

Σε αυτή την περίπτωση, η έκκληση προς τους ειδικούς θα είναι περιττή. Θα μάθουν ακριβώς εάν υπάρχει ανάγκη για τέτοια γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση, η αποστράγγιση είναι απαραίτητη όταν υπάρχει υπόγειο ή υπόγειο.

Η ανάγκη αποστράγγισης

Λόγω του περιοδικού κορεσμού του εδάφους με υγρασία, μπορεί να υπάρξει μόνιμη κίνηση του θεμελίου. Ως αποτέλεσμα τέτοιων δυσμενών επιδράσεων παρατηρούνται ρωγμές στους τοίχους, λοξές πόρτες και παράθυρα, εμφάνιση υγρασίας και νερό στο υπόγειο.

Σημαντικό! Η παρουσία μόνιμων αλλοιώσεων της υγρασίας και των μυκήτων οδηγεί στην καταστροφή των κτιρίων, ιδίως των δομών ξυλείας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητη η αποστράγγιση του ιδρύματος.

Το σύστημα αποχέτευσης είναι απαραίτητο όπου υπάρχει υγρό έδαφος και οι λακκούβες δεν στεγνώνουν στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η υπερβολική υγρασία έχει επίσης αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη οποιουδήποτε φυτού.

Η ανάγκη διεξαγωγής μέτρων αποστράγγισης ανακύπτει υπό τις ακόλουθες συνθήκες:

 • ως αποτέλεσμα της καταγραφής του νερού ·
 • την απομάκρυνση της βροχής και των υπογείων υδάτων από το υπόγειο, τα κάτω ορόφια, το υπόβαθρο και την οροφή κατά τη διάρκεια της διαρρύθμισης του συστήματος αποστράγγισης.
 • αυξάνοντας σε αυτό τον τόπο έναν μεγάλο αριθμό υδρόφιλων φυτών.
 • τοποθεσία κοντά στον παρακείμενο χώρο των κτιρίων με βαθιά θεμέλια.
 • την επακόλουθη οργάνωση στο έδαφος τεχνητών δεξαμενών.

Σχέδια αποστράγγισης

Λαμβάνοντας υπόψη τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αποχετευτικού συστήματος, διακρίνονται οι τύποι αποστράγγισης:

 • σημείο.
 • γραμμική.
 • εσωτερικό ·
 • υπόγεια.

Οποιαδήποτε από τις ποικιλίες που παρουσιάζονται ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Για την πλήρη εξάλειψη της περιττής υγρασίας, συνήθως χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα αρκετοί τύποι αποστράγγισης. Για να επιλέξετε το σύστημα όσο το δυνατόν ακριβέστερα, υπολογίστε την ποσότητα και τη γωνία της κλίσης των φρεατίων αποστράγγισης, την απόσταση μεταξύ των τμημάτων του συστήματος αποστράγγισης.

Σημαντικό! Προκειμένου να δημιουργηθούν σωστές ενδείξεις, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε ειδικούς, θα καθορίσουν όσο το δυνατόν ακριβέστερα τους συγκεκριμένους αριθμούς. Διαφορετικά, το σύστημα αποστράγγισης δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, σε ορισμένες περιοχές το επίπεδο του υπόγειου νερού μπορεί να φτάσει στην επιφάνεια.

σημείο αποστράγγισης

Η αποστράγγιση σημείων είναι ένα σύστημα στο οποίο λαμβάνεται το βρόχινο νερό, ακολουθούμενο από τη ροή του από τους σωλήνες αποστράγγισης και την αποστράγγιση του υγρού σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα αποχέτευσης.

Η συγκομιδή των βρόχινων υδάτων πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιοχές:

 • στις εισόδους των σπιτιών?
 • σε χώρους στάθμευσης,
 • σε υπόγειες διαβάσεις και σε πεζόδρομους.

Αυτές οι δομές αντιπροσωπεύονται από μικρές κοιλότητες, εξοπλισμένες με ανθεκτικά σχάρες.

Το σύστημα γραμμικής αποστράγγισης δημιουργείται με σκοπό την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, του λιωμένου νερού ή των αποβλήτων βιομηχανικής σημασίας.

Δείγματα μιας τέτοιας συσκευής μπορούν να παρατηρηθούν στη διαδικασία κατασκευής δρόμων, πεζοδρομίων, ανοικτών χώρων. Το σύστημα αποστράγγισης αυτού του τύπου αντιπροσωπεύεται από κανάλια ασήμαντου βάθους, η βάση του οποίου επεξεργάζεται με σκυρόδεμα ή άλλο υλικό. Αυτές οι αυλακώσεις καλύπτονται με ισχυρά σχάρες.

Ένα δείγμα γραμμικής αποστράγγισης
Ένα δείγμα γραμμικής αποστράγγισης

Το σύστημα αφύγρανσης του εσωτερικού τύπου χρησιμοποιείται στις συνθήκες των βιομηχανικών επιχειρήσεων. Για αυτό, λαμβάνονται σωλήνες, δίσκοι, σκάλες. Αυτές οι λεπτομέρειες πρέπει να χαρακτηρίζονται από:

 • μια σταθερή βάση, δεν φοβούνται τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών?
 • να είναι εύκολο να φροντίσει για?
 • να διατεθεί για μακρά περίοδο λειτουργίας.

Υπόγειες αποχετεύσεις εκτελούνται για να απαλλαγούν από τα υπόγεια ύδατα υψηλού επιπέδου.

ανοικτή αποστράγγιση

Το ανοικτό σύστημα αποστράγγισης, παρά την εξωτερική έλλειψη ελκυστικότητας, θεωρείται μία από τις πιο κερδοφόρες από οικονομική άποψη. Ωστόσο, οι εκτεθειμένες περιοχές μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες από την πλευρά των τραυματισμών.

Για να κατανοήσετε καλύτερα την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Το σωστά εγκατεστημένο σύστημα αποστράγγισης επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη του χώρου να προστατεύσει από την πλημμύρα του υπογείου, θα βάλει σε τάξη την περιοχή που έχει βυθιστεί, θα επιτρέψει στα φυτά να βρίσκονται σε κατάλληλες συνθήκες.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

99 − 95 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map