Τι είναι μια ράμπα

Τι είναι μια ράμπα

Η ράμπα είναι μια πλατφόρμα που βρίσκεται σε μια ορισμένη γωνία για να επικοινωνήσει δύο επιφάνειες που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα σε σχέση με το έδαφος. Γενικά, ο σχεδιασμός αυτός έχει γίνει ευρέως διαδεδομένος σε σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις για τη μετακίνηση χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων. Μια ράμπα αποκαλείται επίσης οδική επιφάνεια, η οποία συνδέει αρκετά ορόφους μεταξύ τους σε πολυκατοικίες στάθμευσης και γκαράζ.

ράμπα

Ποιες είναι οι ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής και τη βατότητα, οι ράμπες μπορεί να έχουν διαφορετικά δομικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι αυτών των δομών:

 1. Σταθερό
 2. Αναδίπλωση
 3. Ράμπες ράμπας
 4. Συρόμενη
 5. Τηλεσκοπικό
 6. Ράμπες

Σταθερές ράμπες, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, πρέπει να εγκατασταθούν μία φορά για πολύ καιρό και να μην επιτρέπουν την αποσυναρμολόγησή τους. Υπάρχουν παραλλαγές δύο διαστημάτων και ενός διαστήματος. Το πρώτο είναι δομικά δύο πλατφόρμες, η απόσταση μεταξύ των οποίων είναι λίγο στενότερη από το χώρο μεταξύ των τροχών μιας αναπηρικής πολυθρόνας. Στη μέση υπάρχουν βήματα για να μεταφέρει το άτομο για να μετακινήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες πιο άνετα. Ο δεύτερος τύπος είναι σχεδιασμένος για ανεξάρτητη κίνηση ενός ατόμου σε ένα καροτσάκι.

Σταθερές κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κτίρια κατοικιών, κυβερνητικά γραφεία, υπόγειους δρόμους και υπόγειους δρόμους. Στο ρόλο της κάλυψης, με την οποία η κίνηση του αναπηρικού αμαξιδίου, χρησιμοποιήστε πλακιδίων, άσφαλτο, σκυρόδεμα, μέταλλο και άλλα υλικά κατάλληλα για σταθερό κράτημα με ρόδες από καουτσούκ.

Σημαντικό: οι ράμπες πρέπει απαραίτητα να είναι εξοπλισμένες με χειρολισθήρες, οι οποίες βρίσκονται σε επίπεδο κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες αναπηρικών καρεκλών.

Οι πτυσσόμενες ή αναδιπλούμενες ράμπες, κατά μία έννοια, μπορούν επίσης να ονομάζονται ακινητοποιημένες, επειδή είναι συνεχώς σε ένα μέρος. Απλά σε περίπτωση ανάγκης, γυρίζουν και έρχονται στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε συνδυασμένη κατάσταση δεν παρεμβαίνουν στη διέλευση ανθρώπων. Αυτές οι δομές εγκαθίστανται σε κτίρια κατοικιών και σε άλλες κατασκευές, όπου λόγω έλλειψης ελεύθερου χώρου είναι αδύνατη η εγκατάσταση σταθμών.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα πτυσσόμενων ράμπων είναι μια κατασκευή που στηρίζεται σε τοίχο ή κιγκλιδώματα και, αν χρειαστεί, ξαπλώνει σε βήμα. Τα άτομα με αναπηρίες χωρίς τη βοήθεια κάποιου άλλου μπορούν να ρίξουν πίσω την ράμπα, η οποία είναι αρθρωτή από κάτω, και να πραγματοποιήσουν την ανάβαση ή την κάθοδο. Βασικά, τέτοια σχέδια κατασκευάζονται από κράματα ελαφρών μετάλλων, παρέχοντας υψηλή αντοχή, χωρίς όμως να προκαλούν δυσκολίες στην κίνηση τους.

αρθρωτή ράμπα

Βίντεο για το πτερύγιο:

Υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία ράμπας, που ονομάζεται αφαιρούμενη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ποικιλιών αυτών των συσκευών. Οι ράμπες ράμπας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό το σχέδιο αντιπροσωπεύει αρκετά τμήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους και ικανά να κυλιούνται και να στερεώνονται σε ρολά. Λόγω αυτής της ικανότητας, τέτοιες ράμπες δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς.

Οι συρόμενες και τηλεσκοπικά ράμπες και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην πτυσσόμενη θέση του, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεπεραστούν μικρά εμπόδια όπως κράσπεδα, σκάλες και πολλά άλλα. Οι συσκευές αυτές είναι κατασκευασμένες από κράματα από ισχυρό μέταλλο και μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία, όταν διπλωθούν, δεν παραμορφώνονται κάτω από το βάρος μέχρι 400 κιλά.

Οι ράμπες είναι συσκευές για την υπέρβαση μικρών ανυψώσεων, όπως ένα κατώφλι, κράσπεδο ή άλλη προεξοχή ασήμαντου ύψους. Όλο και περισσότερο, άρχισαν να κατασκευάζουν πτυσσόμενες ράμπες, κατάλληλες για μεταφορά. Οι βολικές λύσεις σχεδίασης σας επιτρέπουν να συναρμολογείτε και να αποσυναρμολογείτε τη συσκευή από μόνοι σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να εγκαταστήσετε μια ράμπα

Πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια ράμπα στο σπίτι σας, πρέπει να συντονίσετε την κατασκευή με τη διεύθυνση του σπιτιού. Δεν πρέπει να παρεμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των άλλων κατοίκων του σπιτιού, να μην χαλάσει την εμφάνιση της εισόδου και να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της GOST, που επιβάλλονται σε τέτοιες συσκευές. Είναι απαραίτητο να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες κατά την επιλογή ενός από τους τύπους ράμπας:

 1. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού μιας αναπηρικής πολυθρόνας. Αυτό ισχύει μόνο για τη ρύθμιση τοποθεσίας για ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα άτομα.
 2. Η κατασκευή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην κίνηση των κατοίκων και να μην είναι επικίνδυνη γι 'αυτούς
 3. Οι λεπτομέρειες των αυτοκατασκευασμένων ράμπων δεν πρέπει να εκτείνονται πέρα ​​από τη δομή, έτσι ώστε να μην προκαλούνται τραυματισμοί και τραυματισμοί στους κατοίκους
 4. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό υλικό από το οποίο θα γίνει η ράμπα. Αν είναι πολύ βαρύ και σκληρό, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει ταχεία επιδείνωση των βημάτων
 5. Οι ράγες πρέπει να είναι εφοδιασμένες με ειδικά ελαστικά μαξιλαράκια για την αποφυγή ολίσθησης του τροχού
 6. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ειδικές διατάξεις απορρόφησης θορύβου και απόσβεσης (αποσβεστήρες)

Υψηλές απαιτήσεις επιβάλλονται επίσης στην ποιότητα των κιγκλιδωμάτων. Πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ισχυρά υλικά, τα οποία εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Το σχήμα της λαβής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο για χειρολαβή. Οι άκρες κατασκευάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί τους, δηλ. είτε στρογγυλοποιούνται στα άκρα είτε κάμπτονται προς τα κάτω ή προς την πλευρά απέναντι από το άτομο.

Η ράμπα με τα χέρια σας

Υπάρχουν συχνά περιπτώσεις όπου πολλά αιτήματα και απαιτήσεις για την εγκατάσταση ενός διαδρόμου στο σπίτι σας, δεν στέφθηκε με επιτυχία, σε αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι να κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να είναι αυτο-τοποθέτηση της ράμπας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χωριστεί στα ακόλουθα στάδια:

 • Αφαιρέθηκαν όλα τα απαραίτητα μεγέθη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση της ράμπας θα είναι ανέφικτη και επομένως παράνομη. Αυτές οι περιπτώσεις περιλαμβάνουν η γωνία είναι πολύ μεγάλη βήματα ανύψωσης στην οποία δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί η κίνηση, καθώς και ένα ύψος φράγμα χαμηλότερο από 4 εκατοστά ex.
 • Εάν η ράμπα είναι εγκατεστημένη σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν περιοχές μεταξύ των κλιμακοστασίων, τότε η περιοχή τους θα πρέπει να είναι αρκετή για να γυρίσει το καροτσάκι
 • Ένας από τους τύπους ράμπας επιλέγεται, λαμβάνοντας υπόψη τα δομικά χαρακτηριστικά του κτιρίου και άλλους παράγοντες
 • Εκτελείται ένα καθαρό βύθισμα της ράμπας, όπου υποδεικνύονται όλες οι διαστάσεις, τα υλικά και οι συνδετήρες
 • Προετοιμασία της περιοχής στην οποία θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση
 • Συναρμολόγηση της ράμπας σύμφωνα με τα σχέδια
 • Εγκατάσταση, αν χρειαστεί ζωγραφική
 • Επαλήθευση συμμόρφωσης με όλες τις απαιτήσεις, δοκιμές

Φυσικά, μια ανεξάρτητη συναρμολόγηση της ράμπας απαιτεί ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες. Η μη συμμόρφωση του σχεδίου με τις απαιτήσεις της GOST μπορεί να οδηγήσει σε αμέτρητα πρόστιμα και καταγγελίες ενοικιαστών στο σπίτι. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφαιρούμενες ράμπες, οι οποίες δεν απαιτούν σταθερή εγκατάσταση και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν μαζί με το καροτσάκι.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map