Τι είναι ο ασβέστος του αέρα

Τι είναι ο ασβέστος του αέρα

Το πιο αρχαίο υλικό πλέξης, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο όσο και στη βιομηχανία, είναι ο αέρας του ασβεστίου. Τι είναι αυτό; Αυτό είναι ένα υλικό που εκχυλίζεται με ασβεστοποίηση ασβεστίου και ασβεστίου-μαγνησίου πετρωμάτων μέχρι να απομακρυνθεί το διοξείδιο του άνθρακα από αυτά. Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών είναι μια λευκή σκόνη, η οποία ονομάζεται ασβέστης με ασβέστη ή kipelka.

Και τι ξέρετε για αυτό το υλικό; Πώς παράγεται; Τι είδους υπάρχουν; Ποιες είναι οι θετικές ιδιότητες του ασβέστου; Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να μάθετε διαβάζοντας αυτό το υλικό.

Παραγωγή υλικού

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή - πώς φτάνει ο αετός ασβέστης; Παραγωγή προϊόντος από ορυκτά πετρώματα:

 • ασβεστόλιθος;
 • δολομίτης;
 • κιμωλία;
 • δολοποιημένο ασβεστόλιθο, ο οποίος περιέχει όχι περισσότερο από 8% άργιλο.

Το κύριο υλικό που επικρατεί σε όλα αυτά τα βράχια είναι το ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο έχει τον τύπο CaCO3. Επιπλέον, υπάρχει ένα κομμάτι ανθρακικού μαγνησίου (MgCO3) και άλλα πρόσθετα. Όλοι αυτοί οι βράχοι εκτοξεύονται σε περιστρεφόμενο φούρνο ή φούρνο ατράκτου, ο οποίος λειτουργεί σε θερμοκρασία 900 έως 1200 ° C. Ο τύπος για τον ασβέστη αέρα έχει ως εξής:

CaCO3 = CaO + CO2.
MgSO3 = MgO + CO2.

Μετά από αυτήν την επεξεργασία, λαμβάνεται ασβέστης (λεπτά πορώδη μέρη μεγέθους 5-10 cm). Αμέσως στην παραγωγή, μπορεί να σβήσει με νερό. Ως αποτέλεσμα - σβήσιμο ασβέστη, με τον τύπο:

CaO + Η2Ο = Ca (ΟΗ)2

Αν υγράνετε ασβέστη με νερό, παίρνετε μια βίαιη αντίδραση, με την οποία απελευθερώνεται θερμότητα, όπου το νερό μπορεί να θερμανθεί στο σημείο βρασμού. Αυτή είναι η διαδικασία της σβέσης ασβέστη. Γι 'αυτό αρχικά, ο ασβέστης ονομάζεται βραστό νερό. Ταυτόχρονα, εάν προστεθεί λίγο νερό, σχηματίζεται μια λεπτή σκόνη και αν το υγρό είναι υπερβολικό, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ζύμη με αυξημένη πλαστικότητα. Όταν σβήσει, ο ασβέστης γίνεται μεγαλύτερο σε μέγεθος και διασπάται σε πολύ μικρά σωματίδια.

Όσον αφορά το κόστος για το χρόνο ακύρωσης, είναι διαφορετικό. Εστιάζοντας σε αυτό, υπάρχουν 3 ποικιλίες ασβέστη:

 1. Ταχεία κατάσβεση (για 8 λεπτά).
 2. Διαμεσολαβήθηκαν (για 25 λεπτά).
 3. Αργή ενέργεια (για 25 λεπτά ή περισσότερο).

Επιπλέον, εάν λάβετε υπόψη τον αριθμό του προστιθέμενου υγρού που χρησιμοποιείται για την εξόφληση, τότε αφήνετε να φύγετε από άσβεστο αέρα ή, όπως αποκαλείται επίσης, - μουνί. Σε αυτό, η παρουσία υγρού είναι 50-65% του βάρους του ασβέστη. Αυτός ο αριθμός υγρών είναι απαραίτητος για την κατάλληλη αντίδραση ενυδάτωσης. Όταν τα υγρά είναι τρεις ή τέσσερις φορές υψηλότερα από τις πρώτες ύλες, λαμβάνεται μια ζύμη ασβεστόλιθου. Και για να πάρει το ασβεστολιθικό γάλα, το υγρό θα χρειαστεί 8-10 φορές περισσότερο από τον ίδιο τον ασβέστη.

Ποιοι είναι οι τύποι υλικού

Αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των οξειδίων του μαγνησίου και του ασβεστίου που αποτελούν μέρος της ασβέστου, μπορούμε να προσδιορίσουμε αρκετές από τις ποικιλίες του:

 1. Δολομίτη, με δείκτη πρόσμειξης MgO 21 έως 40%.
 2. Magnesian, με δείκτη πρόσμειξης MgO 6 έως 20%.
 3. Το ασβέστιο, με δείκτη πρόσμειξης MgO δεν υπερβαίνει το 5%.

Ο αέρας του κτιρίου ασβέστη μπορεί να παραδοθεί στην εγκατάσταση με διάφορους τρόπους:

 • komovaya kipelka δεν επιταχύνθηκε?
 • με τη μορφή σκόνης, γαιών με ασβέστη,
 • ενυδατωμένο ασβέστη ώθησης?
 • ζύμη ασβεστόλιθου και γάλα.

Komovo kipelka - προϊόν που λαμβάνεται ως αποτέλεσμα ψησίματος, αποτελούμενο από μέρη διαφόρων μεγεθών. Από αυτό μπορείτε να πάρετε: αλεσμένο ασβέστη, ενυδατωμένο ασβέστη, ζύμη ασβεστόλιθου και γάλα. Παράδοση υλικού χύδην σε κλειστά βαγόνια και φορτηγά. Όσον αφορά την αποθήκευση, αυτό πρέπει να γίνεται σε αποθήκη που είναι εντελώς στεγνή και έχει ξύλινο πάτωμα.

Δώστε προσοχή! Δεν μπορεί να τεθεί στο πάτωμα. Είναι σημαντικό να το σηκώσετε πάνω από το επίπεδο του εδάφους κατά 30 cm.

Γιατί είναι έτσι; Επειδή αν έρχεται σε επαφή με το νερό, αυτόματα θερμαίνεται σε θερμοκρασία 300 ° C. Και δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στην αποθήκη, όλα μπορούν να μετατραπούν σε πυρκαγιά.

Σκόνη άσβεστος σε σκόνη λαμβάνεται ως αποτέλεσμα της άλεσης του κωμικού υλικού σε ειδικά μύλους σφαιρών. Η σύνθεση προστίθεται τέφρα και σκωρία. Χωρίς πρόσθετα, το είδος αυτό χωρίζεται σε 3 ποικιλίες και με πρόσθετα στο 2. Το πλεονέκτημα της σκόνης είναι ότι όταν προστίθεται ένα υγρό είναι παρόμοιο με γύψο: πρώτον, λαμβάνεται μια πλαστική ζύμη και μετά από μισή ώρα όλα αρχίζουν να τίθενται.

Η άσβεστος άσβεστος ή ένα χνούδι είναι ένα υλικό που έχει περάσει τη διαδικασία εξαφάνισης στο εργοστάσιο. Μοιάζει επίσης με λευκή σκόνη. Ταυτόχρονα, η υγρασία δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 5%, πυκνότητα - 400-4500 kg / m3. Το τελικό υλικό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η αποθήκευση πραγματοποιείται σε δεξαμενή, λάκκο ή κάποιο είδος δεξαμενής. Μεταφέρονται χύμα με τη βοήθεια μεταφορέων τσιμέντου, εμπορευματοκιβωτίων ή σακιδίων χαρτιού.

Αν μιλάμε για τη δοκιμασία ασβεστόλιθου, μοιάζει με μια πάστα, η πυκνότητα της οποίας είναι 1300-1400 kg / m3. Λαμβάνεται με σβέση του κατ 'αποκοπή υλικού, με περίσσεια υγρού. Το καλά σβηστό υλικό, το οποίο έχει αυξηθεί σε μέγεθος όχι λιγότερο από 3 φορές, ονομάζεται έντονα. Το ίδιο που έχει αυξηθεί όχι λιγότερο από 2,5 φορές, ονομάζεται κοκαλιάρικο. Όσον αφορά τη μεταφορά της ζύμης και του γάλακτος, αυτό συμβαίνει σε ένα βυτιοφόρο.

Σκλήρυνση

Η σύνθεση του δοκιμαστικού νερού και τα μικρότερα σωματίδια ασβέστου, τα οποία δεν διαλύονται. Καθώς το νερό εξατμίζεται από αυτό, ένα διάλυμα Ca (OH)2. Ως αποτέλεσμα, αφαιρούνται οι κρύσταλλοι που συγκρατούν όλα τα μέρη μαζί σε μία μονολιθική δομή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ζύμη, προστατευμένη από την απώλεια νερού, θα διατηρήσει απεριόριστα την πλαστικότητα της (δεν το κρατάτε, μην σκληρύνετε).

Η σκλήρυνση του ασβεστίου είναι μια πολύ μακρά διαδικασία. Χρειάζονται από 15 λεπτά έως μία ώρα. Όμως, η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την ξήρανση του μείγματος ή την προσθήκη γύψου / τσιμέντου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν προσθέσετε ξανά το υγρό στο σκληρυμένο ασβέστη, γίνεται και πάλι πλαστικό. Στον ανοικτό αέρα, το υλικό αντιδρά με διοξείδιο του άνθρακα, στο οποίο σχηματίζεται ανθρακικό ασβέστιο. Δεν διαλύεται στο νερό. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται άνθρακας, στην οποία το υγρό απελευθερώνεται. Από αυτή την άποψη, ο σοβάς ή η τοιχοποιία τούβλου επί του ασβεστολιθικού διαλύματος ξηραίνεται.

Δώστε προσοχή! Για να ληφθεί ένα υλικό που είναι ανθεκτικό στο νερό, εισάγονται μέσα σε αυτό τέφρα, τέφρα, τεφροδόχος λεκάνη και σκωρία υψικαμίνου.

Όταν ο ασβέστος αέρα σκληρύνει, αποδεικνύεται ότι ο όγκος του μειώνεται και σχηματίζεται συρρίκνωση. Επομένως, είναι σημαντικό να προσθέσετε άμμο στο μείγμα.

Προδιαγραφές υλικού

Το πρώτο πράγμα που θέλω να σημειώσω είναι η μέση πυκνότητα. Κάθε είδος είναι διαφορετικό. Το μηχάνημα έχει δείκτες από 1,6 g / cm3 έως 2,9 g / m3. Όλα εξαρτώνται από τη θερμοκρασία και τη διάρκεια της εκτόξευσης. Αν είναι 800 ° C, θα πάρετε 1,6 g / cm3, και με παρατεταμένα εγκαύματα από 1300 ° C, 2,9 g / cm3. Αν μιλάμε για τη χύδην πυκνότητα άλλων ειδών, τότε οι δείκτες (kg / m3) θα είναι:

 1. Ψιλοκοσμητικό αλεσμένο (χαλαρό) - 900-1100.
 2. Αλεσμένο (συμπαγές) - 100-800.
 3. Ενυδατωμένο pushenka (χύμα-χύμα) - 400-500.
 4. Ενυδατωμένο pushenka, το οποίο είναι συμπιεσμένο - 600-700.
 5. Ζύμη ασβεστόλιθου - 1300-1400.

Πλαστικότητα

Αν μιλάμε για πλαστικότητα, τότε αυτή είναι η αξιοπρέπεια του υλικού. Η πλαστικότητα είναι μια ιδιότητα του συνδετικού υλικού που προσδίδει την επιθυμητή συνέπεια στην λύση, για την περαιτέρω ευκολία της επιφανειακής επεξεργασίας. Λόγω της ικανότητας του υλικού να συγκρατεί το νερό, η πλαστικότητα του διαλύματος επιτυγχάνεται στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι εύκολο να το δουλέψετε, είναι απλά και ομοιόμορφα κατανεμημένο στην επιφάνεια με ένα λεπτό στρώμα, δημιουργώντας εξαιρετική πρόσφυση. Ακόμη και αν εφαρμόζεται σε τούβλο ή άλλο πορώδες υπόστρωμα, το υγρό θα συγκρατείται καλά στο διάλυμα ασβεστόλιθου.

Ικανότητα διατήρησης της ζήτησης νερού και νερού

Αυτοί οι δείκτες είναι αρκετά υψηλοί και εξαρτώνται άμεσα από το είδος του είδους και από τη διασπορά των σωματιδίων του υλικού. Ο ασβεστοποιημένος ασβέστης ως σκόνη ή ζύμη έχει πολύ υψηλούς ρυθμούς. Αλλά η γήινη βαριά λάμψη - χαμηλή.

Αντοχή σε ασβέστη αέρα

Και τι γίνεται με τη δύναμη της λύσης; Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση στερεοποίησης. Σε συνήθεις θερμοκρασίες, το διάλυμα από το σβησμένο υλικό σκληραίνει αργά, και μετά από ένα μήνα, έχει μικρή τιμή 0,5-1,5 MPa. Με την έντονη σκλήρυνση της σύνθεσης με ασημένιο νιφάδα, μετά από 28 ημέρες είναι δυνατό να αποκτηθεί δείκτης 2-3 ΜΡα. Στην περίπτωση της σκλήρυνσης σε αυτόκαυστο, λαμβάνεται πυκνό σκυρόδεμα, με δείκτη 30-30 MPa και περισσότερο.

Αντοχή σε παγετό και νερό

Διαλυμάτων ασβεστόλιθου - έχουν καλή αντίσταση στον αέρα. Ιδανικές συνθήκες για τη σκλήρυνση του διαλύματος σε περιβάλλον ξηρού αέρα. Όλα χάρη στη διαδικασία εξανθράκωσης, την οποία συζητήσαμε παραπάνω. Όσο πιο δραστήριοι είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή στον παγετό και το νερό από το υλικό. Ένα διάλυμα που έχει στερεοποιηθεί σε συνηθισμένη θερμοκρασία θα χάσει την αντοχή του υπό ισχυρή υγρασία. Ειδικά με συχνή κατάψυξη και απόψυξη υγρού.

Συμπέρασμα

Το ασβέστη είναι ένα καθολικό υλικό που χρησιμοποιείται σε διαφορετικές περιοχές της ζωής μας. Βρήκε την εφαρμογή ακόμα και στην κηπουρική. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το υλικό χρησιμοποιήθηκε από τους παππούδες μας. Μόνο αν εργάζεστε με ασβέστη, θυμηθείτε: αυτό είναι ένα ισχυρό αλκάλι! Όταν εργάζεστε με αυτό, προστατεύστε το δέρμα, το πρόσωπο και την αναπνευστική οδό. Και τότε δεν φοβάστε την επιρροή της.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 7 = 16

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map