Τι είναι τα ρολά

Τι είναι τα ρολά

Πολύ συχνά, κοιτάζοντας τις προσόψεις των σπιτιών, δίνεται προσοχή στις μεταλλικές κουρτίνες, στα παραθυρόφυλλα ή στις πόρτες - ρολά. Αντιπροσωπεύουν ένα συγκεκριμένο είδος τυφλών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το σπίτι από διείσδυση από εισβολείς.

Επίσης, τα ρολά μπορούν να είναι ένας καλός τρόπος για να ρυθμίσετε το καθεστώς θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο. Σε κλειστή μορφή, οι περσίδες-ρολά προστατεύουν από το έντονο ηλιακό φως, τον ισχυρό αέρα ή τη βροχή, βοηθώντας έτσι στη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι.

Πώς λειτουργούν τα blinds

Για να καταλάβουμε τι βασίζεται η αρχή αυτού του τύπου τυφλών, αξίζει να εξετάσουμε λεπτομερώς τα βασικά στοιχεία του:

 • Ρολλάει. Πρόκειται για μια λαμαρίνα επιφάνεια κατασκευασμένη από διάφορα υλικά και ποικίλλει σε μέγεθος. Οι λάμπες μπορούν να είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, αλουμίνιο ή χάλυβα.
  ΤοΣυμβουλή! Όπως δείχνει η πρακτική, αυτά που είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο είναι τα πιο ανθεκτικά στους καταστροφικούς και ανθεκτικούς κυλίνδρους.
 • κινούμενο άξονα. Παρέχει την κίνηση της λεπίδας κατά μήκος των οδηγών.
 • προστατευτικό κουτί. Ονομάζεται να διατηρεί την ακεραιότητα της δομής, προστατεύοντάς την από επιθετικές εξωτερικές επιδράσεις.
 • Οι οδηγοί κατά μήκος των οποίων κινείται το ρολό.

Η εμφάνιση των ρολών είναι πολύ απλή. Αλλά χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τέτοια σχέδια δεν θα προστατεύσουν μόνο το σπίτι, αλλά θα γίνουν και διακοσμητικά στοιχεία της πρόσοψης. Όλοι θα είναι σε θέση να είναι τέλειοι για τον εαυτό τους, και σε ορισμένες περιπτώσεις, να παραγγείλουν ένα μεμονωμένο έργο για την κατασκευή προστατευτικών ρολών.

Πλεονεκτήματα των κυλιόμενων συστημάτων

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης προστατευτικών κυλίνδρων:

 1. Αφήστε να αποφύγετε τη διείσδυση του σπιτιού των ληστών και των μη εξουσιοδοτημένων ατόμων.
 2. Παρέχετε επιπλέον θερμομόνωση και ηχομόνωση στο σπίτι.
 3. Εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση.
 4. Ένα ευρύ φάσμα τιμών, που επιτρέπει ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες να επωφεληθούν από όλα τα οφέλη των ρολών.
 5. Μια ευρεία γκάμα χρωμάτων και αποχρώσεων του προϊόντος, επιτρέποντάς σας να εισάγετε με επιτυχία τα ρολά για οποιοδήποτε στυλ της πρόσοψης του σπιτιού.

Προφίλ κυλιόμενων συστημάτων

Τα προφίλ Roller Shutter είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξετε κατά την αγορά.

Ας εξετάσουμε τρεις κύριους τύπους προφίλ.

Επιλογές Lite με αφρό πλήρωσης. Χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος και χαμηλή τιμή. Αντιμετωπίστε καλά το καθήκον της συντήρησης θερμότητας και της ηχομόνωσης στο σπίτι, αλλά ως άμυνα, επιλέξτε μια πιο στιβαρή έκδοση του ρολού.

Ενισχυμένο, ενισχυμένο προφίλ - η πιο επιτυχημένη επιλογή, για να διασφαλιστεί η προστασία του σπιτιού από διεισδυτικούς εισβολείς. Έχει υψηλή αντοχή και προστασία από διάρρηξη.

Προφίλ δικτυωτού πλέγματος Πολύ συχνά μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα, δίσκους και άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης. Εκτός από τη βασική λειτουργία προστασίας, τα ρολά παρέχουν μια αρκετά καλή εικόνα του εσωτερικού χώρου για τους πελάτες.

Λειτουργίες ρολού

Για σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια αξιόλογη εναλλακτική λύση στα ρολά, επειδή συνδυάζουν πολλές πολύ σημαντικές λειτουργίες.

Προστασία των ιδιοκτητών σπιτιού όχι μόνο από την επίσκεψη απρόσκλητων επισκεπτών, αλλά και από ξένες απόψεις από το δρόμο. Τα κλειστά παντζούρια κρύβουν εντελώς τους εσωτερικούς χώρους από τον έξω κόσμο, προστατεύοντας έτσι την άνεση, τη σιωπή και την ηρεμία στο σπίτι.

Προστασία από αρνητικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα, τη σκόνη και το θόρυβο. Ρυθμίζοντας το ύψος των χαμηλών ρολών, μπορείτε να ρυθμίσετε την πρόσβαση του ηλιακού φωτός στο σπίτι. Στη θερμότητα, αυτή η τεχνική θα βοηθήσει να κρατήσει τη θερμοκρασία δροσερή, και το χειμώνα θα προστατεύσει από χιονοθύελλα. Επίσης, τα ρολά μπορούν να αποτρέψουν τη διείσδυση ξένων ήχων και σκόνης στο σπίτι σας.

Προσοχή! Σε μια μεγάλη πόλη, ένα τέτοιο πρόβλημα είναι πολύ οξύ και η τοποθέτηση ρολών σε παράθυρα και πόρτες θα βοηθήσει στην επίλυσή του.

Εξοικονόμηση χρημάτων να πληρώσει για την ηλεκτρική ενέργεια. Προστατεύοντας το σπίτι από τη διείσδυση του άμεσου ηλιακού φωτός, τα ρολά εξασφαλίζουν τη διατήρηση ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι χωρίς τη χρήση άλλων συσκευών, όπως είναι ο κλιματισμός. Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα για να πληρώσετε τους λογαριασμούς για την ηλεκτρική ενέργεια.

Ευκολία στη λειτουργία. Τα μοντέρνα μοντέλα των ρολών είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες για αυτόματο έλεγχο, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα χρήσης αυτού του στοιχείου.

Ασφάλεια λειτουργίας. Εκτός από το γεγονός ότι κατά την παραγωγή των ρολών χρησιμοποιούνται μόνο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τη δυνατότητα να ανοίξετε γρήγορα από το εσωτερικό, σε κάποιο σημείο, μπορεί να είναι η σωτηρία, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τη διατήρηση του υλικού πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι.

Συσκευές κλειδώματος

Τα προστατευτικά παντζούρια είναι εξοπλισμένα με έναν αριθμό διατάξεων ασφάλισης που έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για να παρέχουν πρόσβαση από το εσωτερικό του σπιτιού αλλά και να εμποδίζουν την προσπάθεια σπάσιμο από το δρόμο.

Εξετάστε τους κύριους τύπους μηχανισμών κλειδώματος.

Πλευρικοί ενισχυτές. Ο ευκολότερος τρόπος να κλείσετε τα παντζούρια μέσα στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει μόνο να μετακινήσετε τους ειδικούς μοχλούς στο κέντρο του καμβά.

Σημαντικό! Η εγκατάσταση μιας τέτοιας διάταξης κλειδώματος δεν απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και ρομπότ.

Κάτω κλειδαριές. Είναι ενσωματωμένα στο κάτω βραχίονα και παίζουν μόνο από το κλειδί.

Κορυφαίες κλειδαριές συναρμολογούνται στον άξονα και ο κύριος σκοπός τους είναι να αποτρέψουν την έλαση του ρολού. Οι άνω κλειδαριές λειτουργούν από την ηλεκτρική μονάδα και ελέγχονται από τον πίνακα ελέγχου.

Ηλεκτρική κλειδαριά με κλειδί συνδυάζει την ευκολία ανοίγματος με τον πίνακα ελέγχου και τη δυνατότητα χειροκίνητης σταθεροποίησης του ρολού χρησιμοποιώντας ένα κλειδί.

Η εγκατάσταση των ρολών εξαρτάται από το πού, στο παράθυρο ή την πόρτα, θα εγκατασταθούν τα παντζούρια, εξαρτάται ο τρόπος εγκατάστασής τους. Όπως δείχνει η πρακτική, το πιο πρακτικό και ανθεκτικό στη διάρρηξη είναι η τοποθέτηση ρολού μέσα στο άνοιγμα μαζί με το κιβώτιο.

Συμπέρασμα

Προστατευτικά παντζούρια - μοντέρνο και κομψό συσκευές που είναι σε θέση όχι μόνο εσείς και το σπίτι σας προστατεύσει από μια ποικιλία από δυσάρεστες εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και να φέρει στην εμφάνιση του προσωπικότητα και το στυλ πρόσοψη του κτιρίου.

Πώς να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα παράθυρα-παραθυρόφυλλα στα παράθυρα, θα μάθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενο βίντεο

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map