Τι είναι το grillage

Τι είναι το grillage

Rostvertk (από αυτήν "ανάπτυξη" - πλέγμα και "verk" - κτίριο) - ένα σχέδιο που υλοποιεί ένα ομοιόμορφο φορτίο του κτιρίου πάνω σε σωρούς ή θεμέλια.

Rostvertk - ιστορία και νεωτερικότητα.

Η πρώτη σχάρα ήταν ένα πλέγμα σχαρών, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε το δάπεδο. Η σύγχρονη σχάρα μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο ή σκυρόδεμα. Ξύλινα στοιβάζονται σε ένα μαξιλάρι από χαλάσματα ή χαλίκια και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ελαφρών κτιρίων. Το σκυρόδεμα μπορεί να αντέξει τα βαρέα φορτία και χρησιμοποιείται ευρέως στην αστική και βιομηχανική κατασκευή.

σχάρα

Ταξινόμηση των σχάρων ανά επίπεδο σε σχέση με το μηδενικό σημάδι.

Υπάρχουν τρεις τύποι σχισμών, ανάλογα με τη θέση τους σε σχέση με το μηδενικό σημάδι.

  • Υψηλή, υπερυψωμένη ή ψηλή σχάρα. Βρίσκεται πολύ πάνω από το μηδενικό σημάδι του εδάφους ή του νερού και καθιερώνεται σε λιμενικές εγκαταστάσεις, όταν κτίζονται κτίρια στο νερό ή σε υγρότοπους. Ανυψώνεται πάνω από το έδαφος και σαν να κρέμεται στον αέρα, επιτρέποντας την αποφυγή βλάβης του κτιρίου σε περίπτωση πλημμύρας.
  • Ανυψωμένη ή γείωση. Είναι διατεταγμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κορυφή του να είναι μηδενική. Μερικές φορές, για να το δημιουργήσετε, το ανώτερο στρώμα απομακρύνεται από το έδαφος και τοποθετείται ειδικό χώμα, το οποίο είναι ανθεκτικό στο πρήξιμο.
  • Χαμηλή αναζήτηση για υπόγεια σχάρα. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή των περισσότερων βιομηχανικών κτιρίων και κτιρίων. Χαρακτηρίζεται από κάποιο βάθος κάτω από το μηδενικό σημείο της διάταξης. Ένα μικρό λάκκο σκάβεται κάτω από αυτό, το κάτω μέρος του οποίου καλύπτεται από χώμα, το οποίο δεν επεκτείνεται ουσιαστικά όταν παγώνει.

Τύποι σχάρας, ανάλογα με τους χρησιμοποιούμενους σωρούς.

Η σχάρα μπορεί να αναμιχθεί σε τελειωμένους σωρούς ή σε πασσάλους, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, υπάρχει επίσης μια παραλλαγή τοποθέτησης σχάρων σε βαρέλια πασσάλων.

  • Η σχάρα σε έτοιμους σωρούς συνδέει ειδικά προετοιμασμένους ξύλινους στύλους, σωλήνες ή πυλώνες οπλισμένου σκυροδέματος.
  • Η σχάρα σε βαρέλια πασσάλων σχηματίζεται με ενίσχυση και έκχυση σκυροδέματος κατά την κατασκευή. Για τη δημιουργία πασσάλων, χρησιμοποιούνται μεταλλικοί ή πολυμερείς σωλήνες, εντός των οποίων εγκαθίστανται μεταλλικά εξαρτήματα, άμμος και άχρηστα υλικά για την έκχυση στον πυθμένα, καθώς και ένα πολυμερές φιλμ που προστατεύει τη βάση του σωρού από την πρόσκρουση των υπόγειων υδάτων. Το υλικό για την έκχυσή τους είναι σκυρόδεμα υψηλής αντοχής. Μετά τη σκλήρυνσή του, οι σωροί συνδέονται μεταξύ τους με σχάρες, οι οποίες χύνεται στον ξυλότυπο και ενισχύονται, αν είναι απαραίτητο.

Ποιες είναι οι μέθοδοι συρραφής με τη μέθοδο της ρύθμισης;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη δημιουργία grillage. Αυτό μπορεί να είναι μια ταινία από σκυρόδεμα που δημιουργείται με τη μέθοδο χύτευσης στον ξυλότυπο με ή χωρίς ενίσχυση, ή μπορεί να είναι μια συμπαγής πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος που συνδέει κολόνες ή σωρούς μαζί.

Η σχάρα για τις ελαφριές κατασκευές μπορεί να είναι ξύλινες δοκοί, που συνδέουν τους ίδιους τους σωρούς και είναι τα στηρίγματα για τους μελλοντικούς τοίχους του σπιτιού.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

66 − = 58

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map