Τι είναι χύτευση;

Τι είναι χύτευση;

Για σύγχρονες λύσεις για το σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και προσόψεων κτιρίων, η χρήση στοιχείων κλασσικού αρχιτεκτονικού στυλ, συμπεριλαμβανομένων των καλούπια, δεν είναι αλλοδαπός. Αυτό οφείλεται στην μονότονη αντίληψη των συνεχών αεροσκαφών μεγάλων διαστάσεων, που δημιουργούν δυσάρεστες αισθήσεις στους ανθρώπους.

καλούπια στο εσωτερικό

Κορνίζες στο εσωτερικό του σπιτιού

Τα καλούπια ονομάζονται διακοσμητικές σανίδες διαφόρων διαμορφώσεων, οι οποίες χρησιμεύουν ως πλατφόρμες, πλίνθους, γείσα, πλαίσια για καθρέφτες, πάνελ τοίχων, πίνακες ζωγραφικής, καθώς και για όλους τους τύπους στρωμάτων.

Είδη προφίλ προϊόντων


Γενική άποψη και τομή του καλουπιού

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή στοιχείων διακόσμησης είναι προς το παρόν αρκετά διαφορετικά, τα οποία καθορίζουν το εύρος και τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής τους:

  • Γυψοσανίδες, κατά κανόνα, είναι μαζικές και ευρείες, εκτελούνται με τη μορφή χύτευσης από γυψομάρμαρο και χρησιμοποιούνται κυρίως για διακόσμηση προσόψεων και εσωτερικών χώρων στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, το Κλασικισμό και παρόμοια στυλ. Παρά το σχετικά μεγάλο βάρος τους, χρησιμοποιούνται συχνά για τη διακόσμηση των ανώτερων τμημάτων των κτιρίων.
Σημαντικό! Τα προϊόντα από γύψο χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια σε συνδυασμό με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε οποιαδήποτε σχήματα και να μιμηθούν όλα τα υλικά.
  • Τα ξύλινα καλούπια είναι σχεδιασμένα για τη διακόσμηση κατοικιών με τοίχους από το ίδιο υλικό. Μια τέτοια διακόσμηση είναι διακοσμημένη με γλυπτά διαφορετικών στυλ και χρησιμοποιείται κυρίως ως πλατφόρμες και γείσα κάτω από την οροφή.
  • Τα μεταλλικά προϊόντα χρησιμοποιούνται στη διαμόρφωση σύγχρονων προσόψεων και εσωτερικών χώρων, που συνήθως κατασκευάζονται με το ύφος της υψηλής τεχνολογίας. Μια τέτοια διακόσμηση συνήθως δεν έχει σχέδιο και ανάγλυφο - είναι λακωνικό. Τα πλαστά προϊόντα χρησιμοποιούνται κυρίως για το σχεδιασμό ομάδων εισόδου.
  • Πολυουρεθάνη διακόσμηση - το πιο κοινό και δημοφιλές, λόγω του χαμηλού βάρους της, της ποικιλίας των σχημάτων και την ικανότητα να μιμούνται άλλα υλικά. Παράγεται σε άκαμπτη και ευέλικτη έκδοση.

Μεταλλουργία
Μεταλλουργία

Εφαρμογή καλούπια στην κατασκευή και επισκευή

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για διακόσμηση κτιρίων όσο και για επισκευές για τη δημιουργία εκφραστικών εσωτερικών χώρων. Ο σκοπός των μορφοποιημένων αντικειμένων είναι να καλύψουν ελαττωματικά κατασκευαστικά ελαττώματα, καθώς και τον σχηματισμό εκφραστικών εικόνων κτιρίων και εσωτερικών χώρων τους.

Η χρήση των καλούπια για τη διακόσμηση των προσόψεων


Διακόσμηση των καλυμμάτων πρόσοψης

Όταν διακοσμούν τα εξωτερικά κτίρια, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται συχνά για την εξισορρόπηση των τοιχωμάτων και την τελική τους επεξεργασία. Οι χύτευσεις πλαισιώνουν το παράθυρο και τις πόρτες. Χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν τις επιφάνειες σε σγουρά τμήματα, τα οποία αργότερα μπορεί να είναι επενδεδυμένα με διαφορετικά υλικά ή βαμμένα σε διαφορετικά χρώματα. Αυτή η τεχνική μπορεί να συμβάλει σε μια οπτική αύξηση στην πρόσοψη.

Σημαντικό! Προϊόντα από μοντέρνα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για εξωτερική διακόσμηση. Τα πλαστικά καλούπια αφρού, για παράδειγμα, έχουν ανθεκτική στην κρούση επικάλυψη και ενισχυτική στρώση. Το στυροπρίονο είναι ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες και στις καιρικές συνθήκες.

Αίτηση για διακόσμηση χώρων

Για να αυξηθεί η εκφραστικότητα των εσωτερικών χώρων των ευρύχωρων χώρων, αποτελεσματική χρήση των διαφόρων τύπων καλούπια. Τα χαρακτηριστικά του σχηματισμού σύγχρονων χώρων, όπως η εκτεταμένη χρήση παράξενων ανώμαλων οροφών πολλαπλών επιπέδων και σύνθετων διαμορφώσεων τοίχων, καθιστούν πρακτικά ανέφικτη την επίτευξη ιδανικών επιφανειακών αρμών. Σε αυτήν την κατάσταση, μια ποικιλία από διακοσμητικά στοιχεία έρχονται στη διάσωση, ικανά να κρύψουν τις προβληματικές περιοχές πίσω από αυτές.

Διακοσμητικά εσωτερικά καλούπια
Διακοσμητικά εσωτερικά καλούπια

Σημαντικό! Η χρήση διαφόρων μορφών προφίλ, πύλες, πλατφόρμες, γείσα επιτρέπει να εξομαλυνθεί η αρνητική αντίληψη των αιχμηρών διεπαφών των αεροπλάνων, των αιχμηρών γωνιών, των άλλων δυσδιάκριτων χαρακτηριστικών του χώρου.

Τα καλούπια εκτελούν επίσης τη λειτουργία προστασίας των τοίχων από τυχαίες μηχανικές βλάβες. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση διακοσμητικών στοιχείων γύρω από την περίμετρο του δωματίου στο κατάλληλο επίπεδο εμποδίζει την πιθανή επαφή των επίπλων με τα τοιχώματα.

Όταν χρησιμοποιείτε ανάγλυφη διακόσμηση, λόγω της δημιουργίας του παιχνιδιού φωτός και σκιάς, το εσωτερικό εμπλουτίζεται - αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλες τεχνικές σχεδιασμού. Ταυτόχρονα, διαμορφώνεται μια ατμόσφαιρα που είναι άνετη από ψυχολογική άποψη. Μια ποικιλία επιλογών για τη χρήση καλούπι στο εσωτερικό απεικονίζει το βίντεο.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 + = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map