Hogyan válasszuk ki függönyök függönyöket

Hogyan válasszuk ki függönyök függönyöket

Különböző típusú függönyök optimálisak az alacsony mennyezetű szobákhoz. Segítségükkel vizuálisan növelheti a mennyezet magasságát, elrejtheti a függönyök rögzítésének helyét. Beszéljünk a mennyezeti függönyök megválasztásáról.

A függönyök kiválasztásának szabályairól

Számos titkot kell tudnia ahhoz, hogy a megfelelő választást megtehesse.

 1. Szükséges a függönyök kialakításának komplett kombinációja a szoba belsejével. A minimalista stílusban készült szobákban az ablakok szigorú és tömör kialakítása látható. Nem szabad ilyen szobákban választani a színes függönyöket. A klasszikus szobák a fából készült karnisok rögzítését, aranyszárnyas borítással, eredeti mintákkal látják el. Ezért a függönyöket drága bársonyból választják arany mintákkal díszítve.
 2. Az irodahelyiségekben nem rossz, fekete-fehér függönymodellek, ha harmonikusan illeszkednek a falak és a mennyezet színéhez.
 3. A mennyezetfüggönyöknek teljes mértékben meg kell felelniük a szoba általános koncepciójának. A helyiségeknek "a régi időkben" díszítése során tanácsos sötét fából készült mennyezeti struktúrákat vásárolni, a kísérletek nem vezetnek jó eredményhez.
 4. A függönyök kiválasztásánál fontos a telepítés helye is. A vasbetonburkolatokhoz való rögzítéskor a szerkezet tömegének súlyát lehet elérni. Felfüggesztett mennyezetek, valamint műanyag panelek, gipszkarton, csak fényfüggönyök rögzítését javasolják.
 5. A nagyméretű PVC ablakok tágas szobáihoz hasonló függönymodellek alkalmasak, amelyek 50-60 cm-rel hosszabbak az ablaknyílásnál. Az ilyen függönyök védik a szobát az oldalsó napsugarak hatásától.

Sarokfüggönyök

Most a piacon megtalálható a sarokkövek több változata.

Klasszikus mennyezeti modellek, amelyek közvetlenül a mennyezetre vannak szerelve. Feltételezik, hogy a függönytől az ablakpárkányig terjedő távolság 5-8 cm.

Falfülkék, amelyek rögzítését a falon végzik, a mennyezetről minimum 15-30 cm-re.

A mennyezetek összetettebb rögzítésre tesznek szert, mint a falak szegélyeit. Függesztett vagy feszített mennyezeti struktúrák használatakor speciális jelzálogokat is használnak. A falburkolatok kevésbé vonzó megjelenésűek, de sokkal könnyebben rögzíthetők. Még a kezdő is könnyen megbirkózni ezzel a feladattal. A mennyezeti burkolatok elsősorban további díszítő csíkok használatát foglalják magukba, amelyek lehetővé teszik, hogy maszkolja a kötőelemeket, harmóniát és kényelmet kölcsönöz a helyiségnek.

Az ilyen további díszítőelemek megtakaríthatják a lambrequineket, amelyek gyártása komplex és hosszadalmas folyamatnak tekinthető. Nem minden szeretõk gyönyörû és magas színvonalú lambrequineket készítenek, és a szakemberek szolgáltatásai drága élvezetek.

A többszintes házpanelben a mennyezetfüggöny ideális megoldás, mert a falak nem olyan erősek, mint egy monolit házban, de a mennyezet ereje kétségtelen. Rövid idő alatt átalakíthatja az ablaknyitást és pénzt költhet rajta.

Anyag szerinti osztályozás

A keretszerkezeteknek a gyártásuk során felhasznált anyagnak az alábbi részei vannak:

 • alumínium;
 • profil;
 • műanyagból;
 • profil;
 • fából;
 • húrok

A kötőelemek lehetnek:

 • speciális zárójel;
 • szuszpenziók

Mit fog tenni a függönyök rögzítéséhez?

Szerelje fel a függönyt nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. A legmagasabb nehézségek merülnek fel maga a párkány felszerelésénél és a varrott függönyöknek a kész szerkezetben való rögzítéséhez 20-30 percet vesz igénybe.

A tervek végrehajtásához bizonyos eszközökre van szükség:

 • fém vonalzó;
 • építési szint;
 • ceruza;
 • fúró, elektromos fúró;
 • csavarhúzó;
 • rögzítőpisztoly;
 • perforátor (vasbeton mennyezetre és falra);
 • szegélyek, dekoratív lécek

Függönyök rögzítése

A választott függöny felakasztásához először határozza meg a pántot. A gyártók különböző lehetőségeket kínálnak a kötőelemekhez: gyűrűk, fűzőlyukak, speciális kampók, klipszek függönyszalaghoz, mágneses reteszek.

tanács! Ne felejtsük el, hogy a fűzőlyukak csak kerek karikákhoz alkalmasak, és a klipek segítségével csak fényfüggönyöket rögzíthet.

Szükség esetén a megvásárolt függönyt először átméretezik, majd a varrógépet egy rejtett varrással varrják össze, és az öltés helyét gondosan vasaljuk.

Az egyenlő távolságra lévő textílián túl (előre meg kell jelölni egy mérőszalaggal) varrni a rögzítő elemet (horgok, fűzők, gyűrűk). Ugyanolyan méretű gyönyörű hajtásokat készíthet a kész függönyön, ha az összes kötőelem ugyanazon a távolságon van rögzítve.

A videó részletében bemutatják a csarnok függönyeit

Ezután a kész függöny a szegélyre van szerelve, figyelembe véve a kötőelemek sajátosságait. Ha a horgokat varrják a szövetre, különleges hornyokat helyeznek a keretrendszerre. Gyűrűk használata esetén át kell vezetni egy fém vagy fa csövön keresztül.

Vigyázat! A kész függöny rögzítése a legjobb, ha az asszisztenst végzi, hogy ne törje össze az anyagot.

Rögzítés függöny vasbeton mennyezetre

Annak érdekében, hogy megértsük, melyik függönyöket kell választani, hogyan illesszük őket a mennyezethez, figyelembe kell vennie ezen mennyezeti felület különlegességét. Ha szükséges a vasbeton felületre való felerősítéshez, szükséged lesz egy perforátorra, műanyag dübelekre.

Tevékenységek algoritmusa

 • egy roulette fegyverrel, először meg kell határoznia az ablak közepét. A függönyöknek az egész falhoz való rögzítésének lehetőségét választva a mennyezet a középső irányt mutatja
 • A függöny minden szélétől 10 cm-re húzzuk le a vonalat, jelölje ki a függönyök rögzítésének helyét, és a mennyezet felületén jelzéseket készítsen. Hasonló műveletekre van szükség a műanyag kerethez, és szinte minden fém- és fa-modellek már feltételezik, hogy rendelkezésre állnak készenléti helyek a telepítéshez.
 • egy 5-6 cm-es lépéssel jelölje meg a fennmaradó rögzítési pontokat.
 • Egy mennyezeten és egy függönyfúróban a nyílás jelölt pontjaiban.
 • eltömítik a műanyag tüskéket, csavarokkal rögzítik a csavarozott függönyt.

A beépített függönyök rögzítése az álmennyezetbe

Ha a mennyezeten filmek vagy textíliák vannak, akkor nem lesz képes szilárd mennyezeti struktúrát létrehozni. Ilyen esetekben kiválaszthatja a szokásos falikarokat. A felfüggesztett mennyezetre függönyök csak a pillanatig rögzíthetők. Ehhez egy felső küszöböt kell kialakítanunk. Csatlakoztassa a feszített mennyezetet egy szilárd profilhoz, amelyet kis faldán szerelnek fel a fal falán. A keret ugyanakkor a fekete mennyezethez csatlakozik, a szobából ilyen rejtett rendszer nem lesz látható. Mindenekelőtt az ereszek össze vannak építve, majd a függönykendőt húzzák. Ebben az esetben a vékony film megőrzi integritását. A függönyök függönyeit a fénykép tartalmazza.

A függönyöket a függöny egész hossza mentén is rögzíthetjük, és egy feszített mennyezetre helyezhetjük. Szilárd gerenda helyett kis rétegelt lemezek, amelyek a szuszpenziókhoz kapcsolódnak, alkalmasak. A fagerendák még a legnehezebb függönyöket is képesek ellenállni, de magas páratartalommal deformálódnak, az esztétika elvész. A filmet egy gerendáról vagy rétegelt lemezről húzza felfelé, majd a függöny közvetlenül a feszítőhálóra van felszerelve. A magas mennyezetű helyiségek lehetővé teszik a klasszikus falfülkék használatát. A fal visszavonulása 15-30 cm, könnyen rögzítse a szerkezetet.

A választás problémájáról

Milyen függönyöket kell választanom egy adott beltér számára? Amellett, hogy a függönynek illeszkednie kell a helyiség belsejéhez, fontos, hogy egy biztonságos rögzítés legyen. Mielőtt rögzítené a függönyt, meg kell vásárolnia. Sok modell létezik a piacon, hogyan lehet a megfelelő választást? Számos kulcsfontosságú pontot kell figyelembe venni a függönyök megválasztásához. Ne válasszon túl sok élénk színt. A szakemberek meg vannak győződve arról, hogy több mint három szín használata a teljes rossz ízlés megnyilvánulása. Kivétel csak fekete-fehér színű belső dekorációval megengedett.

tanács! Kiválasztja a szín a függöny, úgy a színét a falak, mennyezet.

A fekete színű függönyök tökéletesen kombinálhatók fehér falakkal, hófehér vagy bézs függönyökkel.

Az anyag kiválasztása

 • Az anyag kiválasztása a következő elveken nyugszik:
 • a vasbeton mennyezeteknél nincsenek korlátozások, acélból készült vázszerkezet, bármilyen fa, műanyag alkalmas;
 • hamis álmennyezet esetén korlátozzák a szövet súlyát;
 • A PVC és a gipsokartonnye mennyezeteket könnyű anyagokhoz tervezték, a bársonyos nehéz függönyök nem működnek

Méret kiválasztása

A függönyök megválasztásának oka, hogy a tágas szobákban 50-60 cm-nél szélesebb ablakokat használhatunk, ami védi a szobát a napfénytől. Szűk helyiségekben a függönyöket lefedik, miközben vizuálisan bővítik a szobát.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map