Mi a napló

Mi a napló

Laga - a padló és a vízszintes padlózat építésének fő eleme házak és melléképületek. A rönköket nem használják a nagypaneles konstrukcióban (azokat panelekkel és vasbeton padlózatokkal helyettesítik), de ezek a megoldások sokkal drágábbak és súlyosak.

Hogyan lehet felvenni a késéseket?

A klasszikus épület koncepciójának késése egy téglalap alakú sáv, amely épület fajtákból készült. A rönköket szárítás után legalább egy évig tartják lombkorona alatt, hogy elérjék a fa szükséges nedvességtartalmát.

Fontos! Használat előtt a rönköket ellenőrizzük a lehetséges hibák, repedések esetén, és ha szükséges, a rúd geometriáját beállítjuk.

lags

Mivel a rönkök a ház alapjául a nedves körülmények között, gyakran szellőztetés nélkül, a fa győződjön meg róla védőszerekkel impregnálva. Ez biztosítja a padlók tartósságát, csökkenti a padló felületének deformációjának valószínűségét, a rések és a padlólapok megjelenését. A fából készült rönkökkel való együttműködés példája a következő videóban látható:

Nagyon ritkán, de vannak olyan szerkezetek, amelyekben egzotikus késleltetést alkalmaznak: a gerendák nagy szilárdságú polimerekből, fémekből, előgyártmányokból készülnek. Ezeket a fejlett konstrukciós módszereket a tervezők óvatosan érzékelik, főként költség és újdonság miatt.

A napló beillesztése

Felszerelési jellemzők

A rönkök felszerelése az alapozás, a rostélyozás vagy az alsó padlóköteg építése után történik. Figyelj! Ha konkrét vagy téglaalapú érintkezési pontok vannak, akkor a vízzárás polietilénnel, tetőfedő anyaggal vízzárva történik. A gyengén emelkedő szerkezetben a rönköket a földre fektetik, további vörös téglákkal ellátott támaszokat hajtanak végre a lag mozgása során, vízszigeteléssel is, a késleltetés helyén.

telepítési jellemzői

Dimenziók és távolságok számítása a késések között

A lerakódás méretei változatosak, még egy felépített szerkezetben is, és függenek a padlóburkolat tervezett terhelésétől. A szokásos életkörülményekre vonatkozóan meg lehet adni a késés becsült szélességét és magasságát, az átmérő tartományától függően.

  • Legfeljebb két méteres távolsággal javasolt 110-60 mm keresztmetszetű faházakat használni.
  • A terhelés három méterre való növelése esetén 150-80 mm-es rönk használata szükséges.
  • 4 méteres távolságonként 100 mm-es keresztmetszetű gerendát kell használni.
  • A 6 méteres késleltetés lábának pontjai közötti távolság esetén a késleltetés szakasza 180 mm-re 220-ra növekszik.

Minden esetben a telepítést úgy végzik el, hogy a fát a függőleges szakasz nagyobb oldalával fektetik le, ezáltal növelve a szerkezet merevségét.

A késések közötti távolság a padlólap tervezett vastagsága alapján kerül kiválasztásra.

  • A 30 mm vastag padlólap használatával a legfeljebb fél méteres késleltetés közötti lépés szükséges.
  • A 40 mm-es panelvastagság lehetővé teszi, hogy növelje a távolságot a 70 centiméteres késleltetés között.
  • Az 50 mm-es padlólap lehetővé teszi, hogy a fát 1 méteres lépésekbe szerelje.
  • A rétegelt lemezek és a fa táblák esetében javasoljuk, hogy ne lépje túl a 40-60 centiméteres lépést a késések között.
Figyelem! A fenti számításokat átlagolják, és speciális építési feltételek esetén (fürdőszoba, konyha, nehéz belső tárgyak) állíthatók be.

Végső lépések

Téves számítás és előkészítés után a késleltetést kötőelemekkel, sarkokkal, csavarokkal végezzük, az alapzat típusától függően. A lefektetés során figyelembe kell venni a szomszédos helyzethez viszonyított késedelem horizontális helyzetét: ez meg fogja menteni az erőket és erőforrásokat az építés következő szakaszaiban.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − 64 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map