Mi a támogatás?

Mi a támogatás?

építési támogatásAz épületfelszerelések telepítése nagyon fontos és néha kiemelkedő szerepet játszik. Végtére is a támogatás fő feladata a hosszú távú megőrzése a hibák, a pusztítás és a szerkezeti terhelés elhúzódása nélkül. A támaszok az épület, a tető és a padlók összes csapágyfala. A legmagasabb minőségű és kopásálló tartószerkezetek fém vagy vasbeton szerkezetek, a fából készült tartók kevésbé stabilak. Azonban a fa előnye az építési támaszok gyártásában az, hogy ez az anyag alacsony hővezető képességgel rendelkezik.

Az épületek típusai

Számos lehetőség van az épületek támogatására, köztük: támogatás

  • Téglalap alakú falazott téglapálcák (csak magas minőségű téglákat használnak), az acélhálóval vagy a ketrecek sarkán megerősített szerkezet megerősítésére);
  • vasbeton oszlopok (előregyártott) 1 és 2 emelet között, speciális kiálló részekkel a csavarok rögzítésére;
  • asbestotsementnye oszlopok csövek, ahol az üreg töltött monolit beton (ellenáll a nehéz terhek);
  • különböző anyagok gerendái;
  • A futásokat - az átfedések vízszintes tartószerkezetei képviselik, elfogadva a függőleges és a horizontális terv betöltését. A futások általában speciális vasbeton párnákon alapulnak, és T alakúak, valamint téglalap keresztmetszetűek;
  • oszlopok - a modern típusú konstrukcióban téglalap alakú vasbeton oszlopok vannak, amelyek kissé hosszúkás keresztmetszettel rendelkeznek egy bizonyos méretaránnyal.

Gyakori problémák

Sok ember szembesül azzal a ténnyel, hogy az építési becslés pontatlan számítása esetén a mennyezet és a padló alakváltozása vagy lehajlása (eltolódása) néhány évvel az épületek tartószerkezete után történik. Természetesen senki sem akarja lebontani az épületet, és újra felállítani az épületet. És az ilyen hiányosságok orvoslása meglehetősen nehézkes, de lehetséges.

A tartók megfelelő használata

Annak érdekében, hogy ne tudjunk néhány évet a megdöntés és az eltérítés hibáinak felépítése után, évente meg kell vizsgálni a gerendákat és a tartószerkezeteket. Például a fából készült tartók gyakran hajlamosak a bomlásra, és gyorsabban használhatók fel, mint minden más anyag. A bomlás folyamata leggyakrabban egy fa gerenda végein helyezkedik el, ahol csatlakozik egy falhoz (ilyen összekötésnek nevezzük a fulcrumot). Lépjen be ezekbe a helyekre a falba, csak a padló vagy a mennyezet szétszerelésére. A támogatás megérintése megmutatja azokat a helyeket, ahol a fa hibás vagy rothadt (ez egy tompa, elfojtott hang jellemző erre).

Ha a hiba megtalálható, itt az ideje, hogy megszüntessük, megerősítve a támogatást. Először az összes rothadást teljesen lekaparják, és az egészséges rostot antiszeptikus pasztával impregnálják. Ezt követően a gerendát ideiglenes elemekkel (tartók, keretek) rögzítik. A támaszték megerősítése a hozzáadott értékek fedőlapján keresztül történik közvetlenül a sávon. A végső szakasz az ásványgyapotból vagy nemezből készült gerenda bélése. Ennek eredményeképpen a javított hordozó teherbírás több mint kétszeresére nőtt.

A fémtartók megerõsítéséhez általában acélkötözõket használnak - ezek a vasalás, csatorna rudak vagy nagy átmérõjû profil, amely a csapágyelem oldalán helyezkedik el.

Képes elképzelni, hogy mi a támogató telepítés és a legfontosabb működési problémák, megtekintheti a videót

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map