Mi az öntés?

Mi az öntés?

A belső és belső homlokzatok kialakításának modern megoldásaihoz a klasszikus építészeti stílus elemei, beleértve a díszléceket is, nem idegen. Ez a nagyméretű, folyamatos síkok monoton érzékelésének köszönhető, ami kellemetlen érzéseket kelt az emberekben.

díszlécek a belső térben

Bejáratok a ház belsejében

Díszlécek úgynevezett kárpitok különböző konfigurációkban szolgáló burkolatok, szegélyek, díszlécek, keretek tükör, falpanelek, festmények és mindenféle díszlécek.

A profiltermékek típusai


Általános nézet és az öntés részei

A díszítő elemek készítéséhez használt anyagok jelenleg meglehetősen változatosak, ami meghatározza alkalmazásuk hatókörét és jellemzőit:

  • Gipsz díszléc rendszerint nagy és széles, elvégzett formájában díszlécek, és főként díszítésre a burkolat és belső tér a reneszánsz, a barokk, a klasszicizmus és hasonló területeken. Viszonylag nagy tömegük ellenére gyakran használják az épületek felső részének díszítésére.
fontos! A gipszből készült termékeket nagyon ritkán alkalmazzák olyan új technológiák megjelenése kapcsán, amelyek lehetővé teszik bármilyen formák létrehozását és minden anyag utánzását.
  • A fa díszléceket ugyanazon anyagú falak díszítésére tervezték. Az ilyen dekoráció különböző stílusú díszítményekkel van díszítve, és főként a tető alatti zsinórok és karnisok.
  • A fémtermékek modern homlokzatok és belső terek kialakításában használatosak, általában a hi-tech stílusban. Az ilyen dekoráció általában nem rendelkezik mintával és megkönnyebbüléssel - ez lakonikus. A kovácsolt termékeket elsősorban bemeneti csoportok tervezésében használják.
  • Poliuretán díszítés - a legelterjedtebb és legnépszerűbb, az alacsony súlya, a formák változatossága és más anyagok utánzásának képessége miatt. Kemény és rugalmas kivitelben készül.

Fém formázás
Fém formázás

A díszlécek alkalmazása az építőiparban és a javításban

Ezek a termékek felhasználhatók mind épületek díszítésére, mind pedig javításra a kifejezetten belső kialakításuk érdekében. A díszlécek célja a kisebb építési hibák elfedése, valamint az épületek és belső terek kifejezett képeinek kialakulása.

A homlokzatok díszítésére szolgáló díszlécek használata


Homlokzatburkolatok díszítése

Az épület külső megjelenítésénél ezeket a termékeket gyakran használják a falvastagságok kiegyenlítésére és befejeződésére. Az ablakok és az ajtók körvonalait díszítik. Felhasználták a felületek elválasztását göndör szelvényekbe, amelyeket később különböző anyagokkal lehet bevonni, vagy különböző színekben festettek. Ez a technika hozzájárulhat a homlokzat vizuális növekedéséhez.

fontos! A modern anyagokból készült termékek biztonságosan használhatók kültéri dekorációra. A habos műanyag díszlécek például ütésálló bevonattal és megerősítő réteggel rendelkeznek. A polisztirol ellenáll a mechanikai sérülésnek és az időjárásnak.

Alkalmazás a helyiségek díszítésére

A tágas szobák belső kialakításának növelése érdekében a különféle díszlécek hatékony felhasználását. Jellemzők kialakulásának modern terek, mint például a széles körben elterjedt bizarr többszintű mennyezeti falak és komplex konfigurációk, hogy a feladat megvalósításának ideális ízületi felszínek gyakorlatilag lehetetlen. Ebben a helyzetben sokféle díszítőelem jön a mentésre, amely képes elrejteni a mögöttük álló problématerületeket.

Díszítő belső díszlécek
Díszítő belső díszlécek

fontos! Különböző profilformák, pilaszterek, lemezszalagok, korlátok használata lehetővé teszi a síkok, éles sarkok és más térbeli disszonancia-jellemzők éles felületének negatív érzékelését.

A díszlécek a falak véletlen mechanikai sérülésektől való védelmét is szolgálják. Például a díszítőelemek elhelyezése a helyiség körüli körzetben a megfelelő szinten megakadályozza a bútorok falburkolatokkal történő lehetséges érintkezését.

A dombormű használata során a fény és az árnyék létrehozása miatt a belső tér gazdagodik - ez a hatás nem érhető el más tervezési technikákkal. Ugyanakkor légkör alakul ki, amely pszichológiai szempontból kényelmes. A videó bemutatja a különféle opciókat a belső díszlécek használatához.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 + = 80

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map