Betoni kellari omilla käsillä

Betoni kellari omilla käsillä

Ruoan ja korjattujen kasvien varastoiminen kesän aikana tulee usein vaikeaksi, jos talossa ei ole varastossa olevia varastoja tai kellareita. Tässä tapauksessa meidän on etsittävä tapa järjestää kellari lähimpään sopivaan laastariin. Riippumatta betonin ja kiven käytöksestä ja taidoista on parasta rakentaa konkreettinen kellari omiin käsiinsä kuin luottaa kyseenalaisiin järjestelmiin ruoan säilyttämiseksi itse valmistetuista kasveista.

Miksi konkreettinen kellari on parempi kuin savi tai tiili

Kellarin paras variantti katsotaan kellariksi talon tai autotallin rakentamisen alle, mutta käytännössä tämä ei ole aivan niin. Autotallien ja yksityisten talojen osalta valettu betonikellari antaa tiettyjä etuja säätiön eristyksessä ja vedeneristyksessä, mutta sadon varastointiin on parasta rakentaa betonikellari pihalle.

Lisäksi kellarin betoniversio antaa tiettyjä etuja muihin rakenteisiin nähden:

 • On toivottavaa tehdä monoliittisen betonikellarin seinät ja lattiat tai saumojen vähimmäismäärä, mikä takaa vedenpitävyyden parantamisen.
 • Betonin rakentamisen kokonaiskustannukset ovat pienemmät, vaikka konkreettinen ratkaisu ostettaisiin paikan päällä tai laitoksella betonituotteiden valmistukseen;
 • Jos maaperä päällä tai Obvodny voimakkaasti kalteva kiskoa, betoni kellarin vaadittava seinämän paksuus, jotta vähintään 25 cm. Kuivassa maaperässä, joilla on alhainen pohjaveden, paksuus betoniseinään voidaan vähentää 30-40%.
Lisätietoja! Kellarin seinien ja lattian paksuus on ratkaisevan tärkeä betonin rakenteen vahvuuden varmistamiseksi ja vaikuttaa siten maanalaisen kasvihuoneen rakentamisen lopulliseen hintaan.

Normaali on betonikellarin syvyys, jossa lattia on merkitty kolmella metrillä maanpinnan alapuolella. Tällöin tiiliseinät on sijoitettava niin paksu kuin tiili. Lisäksi keramiikka ja kuona-estävä massa absorboivat hyvin kosteutta, joten pohjaveden poistaminen on melko kallista johtuen erittäin voimakkaasta vedeneristämisestä. Siksi suurin osa kellareista on rakennettu betonista.

Mikä versio betonikellarin suunnittelusta valita

Kellarin ja kellareiden rakentamiseen käytetään kahdenlaisia ​​betonimateriaaleja:

 1. FBS-lohkot tai itse tehdyt lujitetut lohkot, jotka on valmistettu betonivalulla 20x40x20 cm muodossa komposiittiosien asentamisen yhteydessä;
 2. Kaada betoniliuos valmiiseen muottipesään. Tuloksena on betoninen monoliittinen kellari, joka on vahvistettu terästangolla. Tällaista konkreettista kellarirakennetta käytetään loemaisia ​​maaperäreittejä varten, joissa on runsaasti siementä, jossa kellarin seinät voidaan yksinkertaisesti murskata jäätymällä vedellä.
Tärkeää! Molemmissa versioissa oletetaan, että betonikellarin lattia on valmistettu vedeneristys- ja viemäröintijärjestelmällä, jonka jälkeen pinta vahvistetaan ja kaadetaan betoniliuoksella korkeuteen 20-25 cm.

Betonikellarin lattiapäällyste on vahvistettu laatta erittäin tärkeä koko maanalaisen rakennuksen voima. Ensinnäkin, tällä tavalla saadaan aikaan vedenpitävyys, mikä tekee konkreettisen elementin sinetöimäksi. Vaikka betonikellarin rakentamisajankohtana kolmen metrin syvyydessä ei ole pohjavettä, kosteus voi ilmetä maaston tai rakennuksen tulvan takia raskas monikerroksisen rakennuksen kellarikerroksen välittömässä läheisyydessä. Toiseksi, lattian betonialustalla havaitaan ja kompensoidaan jopa 30% seinämien kuormituksesta maanpinnan alla kellarissa.

Betonielementtien esivalmistetut seinät ovat kalliimpia kuin monoliittiset, kun taas kosteus on paljon pahempi, ne ovat usein alttiita krakatavalle muurille epätasaisen maaperän paineen vuoksi. Siksi paras vaihtoehto on rakentaa konkreettinen kellari monoliittiseen muotoiluun.

Monoliittinen betonikellarin rakentaminen

Teknologia rakentamisen maanalaisten rakenteiden betoni toiminut yli sata vuotta sitten, ennen kuin valitset tapa tehdä kellarissa konkreettisia todella kuiva, kiinteä ja kylmä suhteellisen pienen summan rahaa, täytyy suorittaa alustava tiedustelu:

 • Määritä pohjaveden taso tietyllä alueella. Jos UGV on yli neljä metriä, voit rakentaa monoliittisen betonikylän 2-2,5 tuhatta dollaria. Korkeampi UGV nostaa rakentamisen hintaa betonista vähintään 3 tuhanteen dollariin;
 • Toisessa vaiheessa on välttämätöntä määrittää tarkasti vesisäiliöiden, kaasuverkkojen, kaapeli- tai tietoliikennekanavien ja tietenkin viemäriputkien saatavuus ehdotetulla alueella kasvihuoneiston rakentamiselle.
Tärkeää! On erittäin vaikeaa käsin avata kuoppa, jonka syvyys on yli kolme metriä ja jonka mitat ovat 2,5x4 m käsin, ja kivistä syistä on käytännössä mahdotonta. Se on kaksin verroin loukkaavaa, jos kutsuttu kaivauslaite murskaa viemäriputken tai vahingoittaa virtakaapelia.

Kaivon valmistelu betonikellarille

Ensinnäkin on välttämätöntä tehdä merkintä alueelta, joka on poistettu turpeesta ja maan yläkerroksesta. Tulevan säätiön kuopan rajoja voidaan soveltaa kaproneilla varustettujen tapien avulla. Sivuston keskellä porataan reikä tulevaisuuden betonihuoneen syvyyteen ja pohjavesi tarkistetaan. Jos lähistöllä on jo valmiita kellareita tai kaivoja, voit kysyä omistajilta, kuinka lähellä vesi on tiettyyn pisteeseen.

Suurin osa maaperästä on suositeltavaa kaivaa kaivinkoneella, noin kolmasosa jäljellä olevasta tilavuudesta on leikattava huolellisesti tavanomaisella boomettisaksella. Jos maaperä on hyvin märkä, normaaliin toimintaan on tarpeen rakentaa tyhjennysviemäri. Tällöin betonikellarin kuopan lisäksi porataan puolet metrin syvyyteen lisäbetonin kuoppaan tai kaivoon - kaivannon tason mittariin. Tyhjennyspumpun avulla pohjavesi poistetaan.

Seinät ja kaivon pohja on tasattava ja höylättävä mahdollisimman tasaisesti, jonka jälkeen jalka jalkojen alapuolella on ripoteltu ja tiivistynyt jyrsimellä useammassa kulmassa. Jos vedessä ei ole ongelmia ja vesikerrokset ovat turvallisesti kaivannon pohjan alapuolella, voit jatkaa muottien asennusta.

Tärkein osa betonikellarin rakentamista

Solun rakentamisen kustannusten yksinkertaistamiseksi ja vähentämiseksi on mahdollista laittaa monoliittista betonia sisältävä laatikko käyttäen ainoastaan ​​muottirakenteen sisäkehikkoa. Aluksi on välttämätöntä asettaa polyeteenikalvo- ja rullavedenpitävyys louhinnan seiniin. Tätä varten sinun on rakennettava ylimääräinen kehys levyiltä.

50-60 cm: n etäisyydellä kaivon reunasta sijoitamme kaivon ääriviivoon tavallisen laudan 20-30 mm paksu, jossa joka 60 cm porataan reikiä lujittavan palkin halkaisijaa pitkin. Reikää lyödään puoli metrinen vahvikepalkkiin. Vedenpitävän kalvon ja paneelien reunat kiinnitetään rakennustelineellä.

Kalvon jälkeen on tarpeen asentaa varret, joiden läpimitta on 10-12 mm. Jokaisen laatikon seinälle lisätään 25 cm: n ikkuna, joka sitten laskeutuu kellarin kellariin, tasoitetaan ja sidotaan toisiinsa taivutetuilla vahvistuspalkkeilla, joiden olkapään pituus on 50-60 cm.

Välimatka seinän kuopan ja raudoitustangot on valittu välillä 10-15 cm, seinämän paksuus oli 25 cm. Koska betoniseinään toimii taipuma sisäänpäin tehokkaimmin magneettisydän vastustaa stressi, sillä se sijaitsee niin lähellä kuin mahdollista sisäpintaan betoniseinään. Lisäksi poisto mahdollistaa metallin maksimaalisen suojan syttymisestä sateen ja sulatusveden betoniseinään. Voit jatkaa muottien kokoonpanoa.

Betonikellarin rakentamisen periaate edellyttää betonin kaatamista muottiosioihin. Tämä vähentää vesimurskauksen riskiä, ​​vähentää rakentamisen kustannuksia ja mahdollistaa valun korkeimman laadun johtuen siitä, että jokainen hyvin täytetty betonikerros voidaan lävistää värähtelijällä. Rakentamisaika lyhenee, kun koko kellarin runko on yksiportainen valu betonilla, mutta betonisekoituksen korkean paineen vuoksi on olemassa riski "laukaisusta" tai pohjamaalipöydän tuhoutumisesta.

Rakennusmatot

Muotin asentaminen betoniseoksen kaatamisen alle alkaa asennuspohjan pohjalevyn pohjalle. Laudat, jotka ovat 20-30 mm paksuja ja 15 cm leveitä, asetetaan litteiksi kuopan pohjalle seinien ympäri. Joka 60-65 cm porausreikiissä porataan raudoituksen halkaisijalta, johon 30-40 cm pitkät tankoiksi tukkeutuvat.

Kantavaan kartonkia sama nousu palkki asennettu teho, usein tanko-osan 50x100 mm ja korkeus 300-320 cm. Headroom palkit kohdistettu pystysuoraan ja kiinnitetään sitten tähteet laatta tai säteen ulkokaarta ylimääräisten levyt.

Kun olet asentanut pystysuorat telineet palkista, mene puukehyslevyn telineeseen. Vaipat on valmistettu palkin ulkopuolelta. Levyn kiinnittämiseen käytetään tavanomaisia ​​55 mm: n ruuveja, jotka on ruuvattu palkin runkoon ja levyjä terävällä kulmalla.

Betoniseoksen kaataminen muottiin tehdään kolmessa sarjassa. Kerran kellarin seinämä täyttyy yhden metrin korkeudelle, jonka jälkeen betoni huolellisesti tasoitetaan ja tiivistetään sähköisellä värähtelijällä.

Betonivalumuotit fed rinnettä alas betonin sekoitin, vältetään suora isku muottiin, estää kerrostuminen, koska sen tarjonnan betonin painon hajallaan muotin muodon, kunnes mittari korkeus betonin valu.

Ensimmäisen betonin kaatamisen jälkeen on tarpeen asettaa betonikellarin vesitiiviit, vahvikkeet ja betonilattiat. Noin viikon kuluttua voit jatkaa betonilaatan valmistusta.

Jos täytät samalla koko betonin tilavuuden, koottu muotti on vahvistettava vaakasuorilla tukipalkkeilla. Jokaiselle vastakkain sijoitetulle seinälle on asennettu neljä välikappaletta.

Huomio! Välikaukopalkit voidaan kiinnittää vain pystysuoran kiskon välissä, mutta laudat eivät missään tapauksessa saa asentaa pinnalle.

Betonikellarin katto kattoon

Kellarikattoon voidaan käyttää betonielementtejä, joita käytetään teollisuuden rakennustelineisiin, mutta tällöin laatan toimittaminen, leikkaaminen ja asentaminen maksaa enemmän kuin betonilattia.

Kattoon kohdistuva kuorma on suhteellisen pieni, joten betonilattian valmistamiseen pystyt hallitsemaan yhden kerroksen vahvistusta. Aluksi, katto sidetangot lujittavan runko ikkunan koko on enintään 10-12 cm. Sen jälkeen, kellarissa asetettu kahdeksan jack teline, jolla vahvikefolio laminoitu levyt käsittävät OSB ylöspäin. Ennalta valittuun paikkaan luukun teräsrunko hitsataan katon vahvikekoteloon betonikellarin sisäänkäynnin tai sisäänkäynnin järjestelyn alle. Rungon teräspintojen korkeuden tulisi olla vähintään 10 cm vahvikkeen tangon yläpuolella.

Erikseen erotetaan muovinen syöttöputki, jossa suuri pakoputki asennetaan vinosti sisäänvirtauksella. Sisäänkäynnin luukun vieressä muovinen aallotus asetetaan vetämään johdot konkreettiseen kellariin. Ennen reikien kaatamista aallotetut putket suljetaan tulpat, ja itse letku on kiinnitetty telineeseen.

Kun betoniseos kaadetaan noin päivässä luukun ympärillä, on välttämätöntä tehdä jonkinlainen sokea tai ulosvirtaus kehyksen reunasta äärialueille. Näin varmistetaan sateen ja sulaveden normaali poistaminen betonin sisäänkäynnistä kellariin.

Kaadetaan betoniliuosta lattialevyn onteloon asteittain ja erittäin huolellisesti ja levitetään tasaisesti betonia muotin pinnan yli. Betonin kaatamisen jälkeen, vaikka epäillään hyökkäystä, on ehdottomasti kiellettyä mennä kellariin kahden päivän ajan.

Asettamisen jälkeen, betonin ulkopinta enimmäismäärän hoidettavan ja aluketta juote telan tai neste vedenpitäväksi. Vakiokorkeus betonin kellarissa esitetyssä suoritusmuodossa on 220-240 cm syvyydessä 300-320 cm kuoppaan. Yläpää betonilaatan reuna on upotettu maanpinnan yläpuolella vähintään 15-20 cm. Jotta kertyvän veden betonin kehyksen olisi CELLAR nadsypat kerros savet, korkeus ja 40 cm. toimia polkumyynnin kaksi kerrosta, joiden välissä on tiivistetty. Maaperän päällyskerros voidaan asettaa maaperään tai sirotella soraaltaalla.

johtopäätös

Vankkaan betoniin rakennettu kasvisviljely on paljon vahvempaa ja luotettavampaa kuin mikään muu kellarin rakentamismenetelmä. Vapaasti seisovien varastojen tunnetuin ongelma, betonirungon poistaminen maasta, tässä tapauksessa ei uhkaa kellarista. Kellarin varaston valtava paino ja suuri syvyys kiinnittävät luotettavasti betonin rakenteen maahan ja muovi- ja metallirakenteet, jotka on rakennettu rakentamisen tekniikan vastaisesti, voidaan nostaa lävistämällä.

 • Istuin talon alla

 • Betonin kellarin vedeneristys omilla käsillä

 • Pohjakerroksen rakentaminen korkealla pohjavedellä

 • Kylpy omakotitalon kellarissa

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

79 − 77 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map