Hruščovin ulkoasun variantit: 1,2,3 huonetta

Hruščovin ulkoasun variantit: 1,2,3 huonetta

Massiivinen elementtitalojen ja tiili asuinrakennusten tai Hruštšovin, yksinkertaistettu ulkoasu asuntoja, pienet kaapit ja matalat katot, pidetään edelleen tarpeellinen toimi rakennusalalla, joilla pyritään varmistamaan ikäluokkien enemmän tai vähemmän siedettävä suojaa. Itse asiassa, jotta voidaan rakentaa massiivisemmin jotain menestyksekkäästi huoneen ulkoasua, ei yksinkertaisesti ole kehittäjäresursseja, koska talot on rakennettu kuten kuljettimella. Näytteitä otettiin suoritusmuotojen suunnittelua Hruštševin 2 huone, ja alkaen tyypillinen ominaisuus kaksi erillistä huonetta, käytännössä lennossa Khrushchev yhdistettiin 1, 3 ja 4 jopa huonetta.

Mikä on kahden huoneen Hruščovka

Yli kaksikymmentä vuotta intensiivinen rakentaminen käyttivät useita projekteja ja jaksojen Hruštšov, asuntoja rakennettiin teräsbetonista paneelien tai tiili, neljä ja viisi-kerroksinen muotoilu, joiden korkeus on 250 ja jopa 270 cm, mutta sisäinen rakenne tilojen noudattanut suunnilleen sama järjestelmä.

Käytännöllisesti katsoen kaikki huoneistot, lukuun ottamatta kolmen huoneen lohkovaihtoehtoja, rakennettiin samoin ominaisuuksin:

  • Khrushchevkan kahden huoneen asunnon koko ala oli 30-46 neliötä, joista 8 m2 nukkumiseen, 4,5 m2 - keittiölle, loput hallille - 14 m2, käytävä ja liitännäispalvelut;
  • Asuinalue oli aina läpi, eli pääsemään kaukaisimpaan makuuhuoneeseen joutui ylittämään olohuoneen tai salin;
  • Huhushovin kylpyhuone voitaisiin erottaa kylpyhuoneesta, mutta aina yhden kerroksen huoneistossa, jossa on keittiö ja käytävä, ovat veden ja viemäröinnin suunnittelun piirteet.

Kaikissa asuinjohdon Hrušchevissa ei aina ollut hissiä ja apulaitteita varusteiden asentamiseen, sulkemisvesi- ja kaasunjakeluun. Kaikki tärkeät hanat ja venttiilit siirrettiin joko kellariin tai rakennuksen julkisivulle.

Tärkeää! On syytä huomata, että rustikkokuoren rakentamisen laatu oli paljon suurempi kuin paneelilaatikot.

Jos silikaatti- ja punatiiliset rakennukset voivat joidenkin arvioiden mukaan olla jopa 100 vuotta, paneelirakenteiden osalta betonirakenteet menettävät kantavuutensa 40-45 vuoden toiminnan jälkeen. Suurin osa ensimmäisen projektin Hrušchevista on hätätilanteessa rakennusten virheiden ja epärehellisen kunnossapidon vuoksi.

Asettelun kahden huoneen Hruščov

Hruššovin osuus suurkaupungeissa on noin 70% asuntokannasta. Piirin keskuksissa ja siirtokunnissa Hruščovin osuus voi nousta jopa 95 prosenttiin. Tämä johtuu siitä, että Hruščeviin ei rakennettu suuria kaupunkeja 70-luvun puolivälistä lähtien, lukuun ottamatta teollisuusalueiden vieressä olevia asuinalueita. Hruščovin piirikeskuksissa, joissa on parannettu huoneiden suunnittelua, rakennettiin vielä 5-7 vuotta.

Hruššovin rakentaminen toteutettiin useiden suunnitelmien mukaan:

  • Ensimmäinen 464-sarja rakennettiin vuosina 1960-1967;
  • Projektissa 335 rakennukset rakennettiin vuosina 1963-67;
  • Sarjat 1-434 ja 1-443C käytettiin perusprojekteina vuosina 1958-1964.
Lisätietoja! Lähes kaikki paneeli Hruščov, ja tämä on 464 ja 335-sarja, oli suurempi koko keittiö, mutta oli poikkeuksellisen huono ääni ja lämpöeristys.

Tilanne on korjattu vain parannettujen betonielementtien 70 lisätään betoniteräs betonitiilen, sementti parantunut laatu, suurempi paksuus paneelin, osittain ongelman vähentämiseksi.

Paneeli kahden hengen Hruščov

Pohjapiirustuksen runkoverkon rakentamisessa oli 335-sarja.

Asunnon ulkoasu erottuva piirre oli huoneiden rinnakkainen järjestely. Hankkeen etuna on suhteellisen suuri keittiö, joka on 6,2 neliömetriä ja hyvät mahdollisuudet kunnostukseen. Keskeinen haitta on yhdistetty kylpyhuone. Oven parvekkeelle valmistettiin olohuoneesta.

Paneelista rakennettiin myös Hruščov 464 -projekti, joka käytti samoja suunnitteluperiaatteita kuin 335-sarjassa. Hankkeessa huoneiden ulkoasu tarjoaa alennetun keittiön alueen ja hallin läpäisemätön version.

Pääsääntöisesti yhdessä paikassa sijaitsi neljä huoneistosta, joiden huoneiden määrä oli useita, useimmiten ne olivat vaihtoehtoja yhden huoneen, kahden kahden huoneen ja yhden kolmion huoneiston kanssa. Pohjakerroksen huoneistot erottuvat parvekkeiden puutteesta.

Nykyään suosituin teema -vaihtoehtopaneelin kunnostaminen yhden makuuhuoneen Hruštšov liittyy kahteen pääkohtaan - laajennus keittiö tilaa käyttämällä johtavalla käytävällä käytävällä keittiöön ja viereisten kylpyhuone ja wc. Tällöin kylpyhuoneen ja keittiön välinen seinä puretaan, itse kylpylä siirtyy käytävälle. Tämä layout-versio on varsin helppo toteuttaa, koska seinät, jotka ovat purkutyön alaisia ​​ja uudet asettelut, on sijoitettu tiilestä tai kipsilevystä. Tämän seurauksena keittiötä voidaan lisätä 1,8 m2.

Kaksoishuoneen Brick-muunnokset

Tiilen viisikerroksisten rakennusten rakentaminen tuli Hruščovin intensiivisen rakentamisen jälkeen piirikeskuksiin. Hiekka-kalkkikiven rakentamista oli helpompaa kuin kuljettaa betonielementtejä 70-80 kilometrin etäisyydellä aluekeskusten esikaupunkien ZhDK: sta.

Projekti №434С keskittyi lähinnä mahdollisuuteen asentaa yksinkertaistettu asettelu olosuhteissa rajoitettu käyttö nosturit ja nostolaitteet. Useimmiten nämä olivat neljää ja viisikerroksista taloa. Huoneistojen asettelut käytännössä kopioivat paneelitaloja. 60-luvun lopulta lähtien oli suunnitelmia, joissa huoneet sijaitsivat pituussuunnassa. Osittain tämä johtui tarve parantaa huoneistojen aurinkoa ja vähentää yhden huoneen huoneistojen määrää talossa.

Kaikkien Hrushchevilaisten sairas teema - keittiön pinta-ala on laskenut 5,9 m: iin2, mutta loggiat ilmestyivät ja varastotilan alue kasvoi. Loput tiilestä Hruščovin vähemmän kätevä kunnostamiseen. Uuden asettelun yleisimpänä muunnelmana sen on tarkoitus siirtää ovi keittiölle rakennuksen ulkoseinään tai jopa seinän osittaiseen purkamiseen. Tämän seurauksena keittiö liittyy halliin, ja kapea ja epämiellyttävä käytävä katoaa.

Hruššovin uudelleenmuotoilun ominaisuudet

Huonekalujen muutoksen tärkein ongelma liittyy tarpeeseen rekisteröidä uudelleenkäsittelyä BTI: ssä. Uusien asiakirjojen tekeminen on melko ongelmallista, joten kaikkien huoneiden muutosten omistajat eivät yritä mainostaa.

Perinteisesti keittiön ja käytävien kohdalla tehdään muutoksia Hruščovissa. Kaavio näyttää Hruščovin huoneiden parannetun suunnittelun suosituimman vaihtoehdon.

Ensinnäkin käytävän pinta-ala on vähentynyt, koska ruokakomero on poistettu. Lisäksi tässä versiossa suunnitellaan tiiliseinien purku, huoneet yhdistetään yhteen ja yhdistetty keittiöön ilman sisäovia. WC-kylpyhuoneen sisäänkäynti on nyt käytävästä, joka on kätevä ja käytännöllinen. Tämän vaihtoehdon keittiötila vie tarvittaessa jopa neljäsosan hallin kokonaispinta-alasta.

WC-tilan ja kylpyhuoneen asento on muuttunut huomattavasti. Yhdistelmästä johtuen on mahdollista siirtää kylpyamme seinän alle muuttamatta WC: n asennuspaikkaa, jonka takana on viemäriverkko. Keittiöstä vessaan on viemäriputki, joten on fyysisesti mahdotonta suunnitella eri tavalla.

johtopäätös

Tämän huoneiston ulkoasun haittana on eteisen liian pieni tila, kenkien ja päällysvaatteiden tilat riittää, mutta vain yksi henkilö voi jäädä huoneeseen. Lisäksi, kodinkoneet, jota ilman on nyt ei voi tehdä jokin moderni keittiö, se on vakava ongelma niille, jotka työskentelevät tai lepää huoneessa, joten kuilu sali ja keittiö on suljettava liukuoven tai kiinteä äänieristys näyttö.

  • Talon tyylit

  • Höyrykattiloista valmistetut kaksikerroksiset talot

  • Yksityisten talojen viimeistelytyypit

  • Kauniita taloja

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 80 = 83

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map