Kaaren muotoilu olohuoneen ja keittiön välillä

Kaaren muotoilu olohuoneen ja keittiön välillä

Sisustuskaaret tänään ovat melkein suosituin sisustuselementti kotimme. Nämä "kohokohdat" huoneiston suunnittelusta antavat huoneelle erittäin houkuttelevan, epätavallisen ulkoasun. Ne näyttävät hyviltä osioilta, "kaavoitus" elintilaa ja keittiön ja olohuoneen välinen tyylikäs kaari pystyy muuttamaan asumisen koko kasvot. Näiden mallien etuna on myös se, että niiden asentaminen on melko mahdollista myös aloittelijalle.

Luonnollisesti ennen työn aloittamista sinun on tutkittava huolellisesti koko teknologinen prosessi, ja juuri tästä syystä keskustelemme tarkemmin. Haluan kiinnittää huomionne sisustusarkkien lajikkeisiin ja muotoiluun, pohtimaan, mikä on heidän asennustaan ​​omilla käsillään ja keskustelemaan eräistä asennusvaihtoehdoista. Täydellistä havainnointia varten saat esiin erilaisia ​​kaaria sisältäviä valokuvia ja yksityiskohtaisen videon tarkastelun koko prosessista.

Erilaisia ​​sisätiloja

Aukkoissa olevat kaarevat holvit ovat muodoltaan erilaisia, mikä riippuu sekä laakerirakenteiden ominaisuuksista että asunnon omistajien henkilökohtaisista esteettisistä "mieleistä". Tarkastellaan tärkeimpiä suunnitteluelementtejä, esimerkiksi keittiön ja olohuoneen kaari.

trapetsi

Rakenteilla on epätavallinen ulkonäkö, joka eroaa kaaren "rikki" kulma-muodolla, joka erottaa huoneen suunnittelun täysin. Arch-trapezium sopii täydellisesti mihin tahansa koon aukkoon.

nykyaikainen

Kaaren rakenne on ontto kaari. Niiden ominaisuus on, että ne visuaalisesti "pidentävät" ovia ja antavat keittiölle tai olohuoneelle erityisen, houkuttelevan ulkoasun.

romanssi

Tämä kaari on suorakaiteen muotoinen, hieman pyöristetyt yläkulmat. Suunnittelun kaari on ihanteellinen ratkaisu laajoihin aukkoihin, koska sen etu on hyvin pieni tilan "menetys".

klassinen

Ehkä arkkitehtuurin suosituin muoto on nykyään puolipyöreä kaari, joka suuresti merkitsee ovia. "Classic" -kaari sopii täydellisesti kaikkiin sisätiloihin. Useimmat käsityöläiset valitsevat tämän tyylin, kehittäen kaaren muotoilua keittiön ja olohuoneen tai toimiston ja makuuhuoneen välillä.

Seuraavassa on vain joitain yksinkertaisimpia kaarimaisten holvien tyyppejä. Lisäksi on olemassa monia muotoja, jotka ovat puolikkaat, kaaris ellipsit ja niin edelleen - malli riippuu vain mielikuvituksesta ja huoneen ominaisuuksista.

Kaivojen valmistusmateriaalit

Keittiön ja olohuoneen välisen kaaren luominen omiin käsiinsä voi "ottaa osaa" erilaisiin rakennusmateriaaleihin:

 • Kivestä, tiilestä tai betonista. Se sopii hyvin työhön, mutta on syytä ottaa huomioon niiden huomattava paino ja koko. Voitteko laajentaa oviaukon ja ovatko keittiön tai olohuoneen kannettavat rakenteet kestämään ylimääräistä kuormitusta? Voitteko pystyttää tiili- tai betoniholkki omilla kädilläsi? Nämä kysymykset on otettava huomioon.
 • Metalli-, puu-, lastu- tai MDF-levy. Näiden materiaalien arkkia voidaan ostaa jo koottuna, mutta tällainen osto ei periaatteessa ole halpa. Tietysti erikoistuneessa työpajassa ne toteutetaan tietenkin myös yksittäisillä järjestyksillä, mutta kysymys on edelleen vakavasti vaarassa hinnassa.
 • Kipsilevy. Suosituin ja "alhaisen budjetin" vaihtoehto arkkitehtuurin asentamiseksi keittiön ja olohuoneen välillä omilla käsillään. Siinä on vahvuus, valmius viimeistelyyn ja helppo asennus.

Kiinnittäkäämme luettelostamme viimeisimmästä materiaalista ja esimerkki kipsilevyrakenteesta harkitsemme yksityiskohtaisemmin sisustusarkkitehtaan tekniikkaa.

Keinunnan ja olohuoneen välinen kaari

Kipsilevykaaren kokoamisprosessi ei poikkea paljon muista kehys- ja vaipparakenteista.

varovaisuus! On syytä muistaa, että arkin asentaminen alle kahden metrin korkeuteen kulkevaan oviaukkoon on epäkäytännöllistä - muotoilu "syö" ainakin 100-150 mm: n etäisyydellä.

Valmistusmateriaalit

Kaikki työhön tarvittavat materiaalit löytyvät helposti jokaisessa rakennustyössä. Jos haluat asentaa holvikuoren omilla kädillä, tarvitsemme:

 • Metalliprofiililevy (60х27) ja suuntaus (28х27);
 • Itsekierteittävät ruuvit "metallille" ja ruuvitulpat (6x60).

Suoritetaan kaaren kaaren avulla:

 • Kipsilevyt 6,5 mm paksu (kaari) ja 12 mm (sivuseinät);
 • Kaareva kulma, joka vahvistaa kaaren reunoja;
 • Itsekierteittävät ruuvit, jotka kiinnittävät paneelin runkoon.

Vaaditut työkalut

Työskentelemällä keittiön ja olohuoneen välisen kaaren järjestelyyn tarvitsemme täysin saatavilla olevat työkalut:

 • porausreikä
 • langaton
 • sakset metallille
 • veitsi
 • rakentaminen ruletti
 • kynä
 • kynsien tai booli
 • vahva nailonkierre

Kuten näemme, kalliita materiaaleja ja monimutkaisia ​​työkaluja ei tarvita. Jäljellä on vain tutkia yksityiskohtaisesti askel askeleelta ohjeita kipsilevyarkin asentamiseksi keittiön ja olohuoneen välille, jonka kuva on esitetty alla - tämä auttaa meitä suorittamaan työn nopeasti ja tehokkaasti.

Valmistelu työstä

 • Valmistamme aukon arkkitehtuurille, laajentamalla sitä tarvittaessa, poistamalla ovenkehys ja puhdistamalla kipsi. Kiinnitä erityistä huomiota ylemmän tason kohdistamiseen.
 • Nauhamittauksen avulla mitataan aukon (x) leveys sekä etäisyys ylimmän päällekkäisyydestä tulevan kaaren (y) korkeimpaan pisteeseen. Muistelkaamme vastaanotetut luvut - niitä tarvitaan meille rakennuksen komposiittiosien valmistuksessa omin käsin.

Kaaren sivuosien merkintä

 • Levyn kipsilevystä leikattiin nauhan leveys yhtä suuri kuin aukon leveys. Etsi keskellä yksityiskohtaa ja merkitse keilan keskiakseli keittiön ja olohuoneen väliin, piirrä pystysuora viiva kynällä.
 • Työkappaleen yläreunasta mitataan etäisyys puoleen leveydestä (x) ja lisätään siihen koon "y" arvo. Tuloksena oleva etäisyys on "siirretty" keskiakselin viivaa kohti ja saamme kaaren kaaren ympyrän keskipisteen.
 • "Master" kompassit, jotka on valmistettu kynästä, kerner (tai naulasta) ja kapronin langasta. Kiinnitetään se pisteeseen, piirrämme puoliympyrän, jonka puolileveys säde (1/2 x: stä) ja saada sivupohjamaalaus kaarenmuotoisella leikkauksella.

Profiilin valmistelu

Keittiön ja olohuoneen välisen kaaren rungon asentamiseksi meidän on tehtävä kaari U-muotoisen profiilin nauhalta. Kuvassa näkyy selvästi - sen jälkeen, kun leikkaat (bulgaria tai sakset) 50 mm: n välein sivurakenteissa, voimme helposti taivuttaa osan pohjan ja saavuttaa haluamasi muodon.

Valmistamme kipsilevyä

Olohuoneen ja keittiön välisen "klassisen" kaaren tekeminen on mahdotonta tutustumatta perustaviin keinoihin taivuttaa GCR-arkki kaaren päälle. Joten, on kaksi tapaa:

 • "Märkä" - kastetta kestää. Leikkaa oikean koon elementti ja pistä pinnalle runsaasti lävistyspulloa käyttäen särmäys- tai neulatelaa. Me kostutamme osan vedellä ja asetamme sen malliksi, joka on valmistettu improvisoituista tuotteista. Materiaali on haluttu muoto ja se on valmis käytettäväksi heti kuivumisen jälkeen.
 • "Kuiva" tapa taivuttaa kipsi pahvia omilla kädillä mahdollistaa leikkaamisen arkin yhdelle puolelle (katso kuva). Tämä on työvoimavaltaisempi menetelmä, joka edellyttää tiettyjä taitoja ja kärsivällisyyttä.

Kaaren asennus olohuoneen ja keittiön välillä

Valmistelu on päättynyt, nyt harkitsemme "askel askeleelta" suunnitelman keittiön ja olohuoneen välisen holvikäytävän asennuksesta. Valokuvan eräistä työvaiheista auttaa meitä suuresti tässä.

Kehyksen asennus

 • Tyynyt vahvistavat ohjausprofiilin nauhan ylemmän päällekkäisyyden molemmilla puolilla. Samanlaisia ​​elementtejä on asennettava sivuseiniin, rakennuksen yläosasta siihen pisteeseen, jossa kaaren kaarevuus päättyy. Oven ja keittiön asentaminen omiin käsiisi muistaa, että rungon asennus on suoritettava vetäytymällä aukon sisäpuolelle 15 mm: llä - tämä etäisyys katetaan kipsilevyn paksuudesta ja viimeistelystä.
 • Kaaren kehyksen yksityiskohdat kiinnitetään "metallisiin" itsekierteisiin ruuveihin, asennamme U-muotoisiin runkoarkin elementteihin. Vahvistamme rakennetta telineeseen asennettavalla profiililla.

Kotelon kiinnitys

 • Otamme arkin aikaisemmin merkittyjä merkkejä ja leikataan sivuseinä. "Arvioimme" se paikan päällä - jos osa sopii, katkaise vielä yksi, samanlainen kuin ensimmäinen. Kiinnitämme ihon elementit kaaren runkoon kahdelta sivulta ruuveilla, joiden askel on 100 mm, hattu hiljaa hattujaan.
 • Olohuoneen ja keittiön välinen kaari on suljettu kaarevalla kipsilevykaapelilla, joka on valmistettu etukäteen, kiinnittämällä se itsekierteillen ruuvilla profiiliin joka 50-70 mm.

Kaikkea, kaari on käytännössä valmis ja "odottaa" lopullista viimeistelyä. Tietenkin nämä ovat vain perusperiaatteita arkkityyppisten osioiden luomisessa. Yksityiskohtaisesti, kun olet tutustunut sivuston materiaaleihin ja saanut asiantuntijoiden tukea, voit tehdä kädet niin, että keittiöstäsi kuva keittiöstä valokuvalle on osannut kunnioitettavan paikan galleriassamme

 • Ovien palauttaminen omiin käsiinsä

 • Sisäovet lasi, valokuva

 • Miten korjata sisäovet itse

 • Vaihda rikki lasi sisäovesta

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map