Katto ja sen rakenne

Katto ja sen rakenne

Katon rakentaminen on melko monimutkainen prosessi. Katteen asentaminen on välttämätöntä, kun otetaan huomioon monet parametrit, laskelmat ja järjestelmät. Mutta jopa katon asennuksen jälkeen rakennustyötä ei voida kutsua valmiiksi - räntää ja ulokkeita kääntyy.

Onko talossa todella tarvetta ristikkäisyyksiä, millaisia ​​nämä mallit ovat, millaisia ​​ylimääriä on olemassa - vastauksia näihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

Mikä on katon ylivuoto

Kehys (tai ylivuoto) on katon jatkuminen, sen ulkonema rakennuksen seinämien yli. Tämä muotoilu suojaa talon seinämien yläosaa märästä, sademäärästä ja lumesta. Tämä lähestymistapa auttaa parantamaan paremmin lämpöä kuivien seinien sisällä, lisää materiaalien elämää, josta talo on rakennettu, estää sienten ja homeen kehittymistä kostealla pinnalla.

Toinen katon ulkoneman tehtävä on suojata kattorakenteita ja koko "kattopiirakka". Loppujen lopuksi ilman reunustaa katon reunaa on auki, mikään ei suojaa sitä kosteudelta, tuulta ja kylmältä. Kaikki tämä johtaa materiaalien ennenaikainen heikkenemiseen (eristys, eristys, rafter rakentaminen), kostuttaa talon kruunu, tukirakenteet.

Tietenkin ennen kaikkea suojaa kostealta, joka tarvitsee talon puuta. Siksi puurakenteissa on pisin ulkonemat, joiden pituus voi olla 120 cm. Paneelissa ja tiilitaloissa on tarpeeksi ulokkeita 40-60 cm.

Tärkeää! Ulokkeen koko riippuu suoraan jalustakorkeudesta ja talon seinistä. Tällainen säännöllisyys on - sitä korkeampi talo, sitä kauemmin katon katon on oltava.

No, ulomman rungon toimintaa voidaan kutsua esteettiseksi komponentiksi. Loppujen lopuksi talot, joissa on kauniisti pehmennetut kattopinnoitteet, ovat valmiita. Tämä arkkitehtoninen yksityiskohti ei vain suojaa taloa, vaan myös tekee siitä kauniimman.

Kattorakenteiden tyypit

Ihmiset ovat rakentaneet taloja tuhansia vuosia. Tänä aikana rakenteelle on tehty paljon muutoksia ja lisäyksiä. Kehyslaitteen laite katsotaan pakottavaksi komponentiksi, joka asennetaan kattoon. Mutta tyyppinen uloke jokainen omistaja voi valita itsenäisesti, muuten, tyyppi reunus riippuu suurelta osin tyypin katon:

 1. Mitat ja rakenteet, joita voidaan käyttää pöydän ja penkkien kattoihin, voidaan varustaa hemmed-tyyppisellä ulkonemalla.
 2. Vaipatut reunukset sopivat myös kattoihin.
 3. Jos talon katolla on vain yksi kaltevuus, tai päinvastoin se on monimutkaisen rikkirakenteen katto, sitten ylitys suoritetaan laatikon muodossa, sitä kutsutaan laatikkomaiseksi.
 4. Rungon lyhennetty rakenne on universaali - sopii kattoihin, mikä tahansa muotoilu ja koko.

Huomio! Katon ylitse on rakentava itse katon laajennus. Siksi valintaa materiaaleja ylivuotojen valmistukseen on välttämätöntä ottaen huomioon samat parametrit: alueen ilmastolliset piirteet, tarvittavat kerrokset "kattotiilistä", koko talon rakentaminen.

Kattoristikoiden sovittaminen

Kattopalkin muodon mukaan kattorakenteisiin on useita laitteita:

 • Kattorakenteinen, joka on lavetasoitin. Tämä ulkonevien rakenne suojaa vain talon kaksi puolta, kun taas etuseinät ovat suojaamattomia. Etupään seinien yläpuolella olevat kattotuolit eivät ole jatkamisia, ja ne loppuvat tasolleen. Siksi on asennettava vaakasuora palkki, joka on suunniteltu suojelemaan katon kerrokset ja kattotuolit sateelta, kylmältä ja tuulelta. Lautanen on naulattu kattotuolille, myöhemmin se asennetaan kouruihin. Rattaiden sivuilta voi ulottua 40-60 cm seinän poikki. Jos kattorakenteessa olevat kiskot ovat liian lyhyitä, ne voidaan pidentää puutavaran palasilla. Nämä kappaleet kiinnitetään kynsillä tai itsekierteittävillä ruuveilla suoraan kattotuolille. Rafter's jalkojen rakentamisen jälkeen kehys asetetaan liikkeelle, jonka aikana verhotanko kiinnitetään kattopäiden päihin. Muodostunut ulkonema voidaan jättää avoimeksi tai ommella vuorauksella, levyillä tai muulla materiaalilla. Vuori on kiinnitetty katon viereen, suoraan kattotuolille.
 • Maa-mökkien tai mökkien rakentamisen aikana käytetään kevyitä teknologioita. Yksi tällainen rakenne on avoinna oleva räystäs. Tämän katon kattotangon tulisi tasaisesti työntyä kaikkiin seiniin. Tiivisteen päihin kiinnitetään palkki, joka suojaa "kattokakkua" sateelta ja tuulelta. Kourut ja suppilot kiinnittyvät kannattimien sivupintoihin tai niiden yläpintaan.
 • Suljetun korkin korkki olettaa peittävän tilan, joka on muodostunut ulkonemalla rautasenkojen seinämien ja itse talon yli. Tuloksena oleva malli muistuttaa laatikkoa - tyhjä sisällä suljetun tilan kolmion muotoinen osa. Kiinnittämään saranoidun kannen usein käytä kattopalkkia, talon seinälle kiinnitettyä palkkia, erityisiä liukuportaita ja vastaavia. Suljetut ulokkeet näyttävät esteettisesti miellyttäviltä, ​​samoin kuin katon ja katon alle lisätyn eristyksen. Jos talossa on ullakkotila, sinun on ajateltava tuuletus kehyksen iholla.
 • Fronton-kehys. Tämä uloke on järjestetty talon pylväspuolelta. Sen muotoilu voi olla joko ulkoneva tai tasainen seinien kanssa. On tarpeen pukea ristoolin ylitys, jonka pituus on yli 0,5 metriä.
Tärkeää! Menetelmät reunusten vaipan osalta ovat kaksi: vaakasuora ja pystysuora. Pystysuora laatikko on rakennettu, kun kaltevuuden kaltevuus on pieni. Tässä tapauksessa vuorausmateriaalit kiinnitetään haarahihnaan. Pyörien päiden ja talon seinän välissä on vaakakupit. Tällöin seinään on kiinnitetty palkki tai lauta, ja verhous on kiinnitetty yhteen pisteeseen kattotuolille, toisessa - baarissa.

Kuin katon ylitykset

Taloon näytti kauniilta, ja katto ei häviä eristyksessä ja vedeneristyksessä, on tarpeen ommella räystäs. Paras materiaali näihin tarkoituksiin ovat:

 1. Hopeapuulevyt (mänty, kuusi ja lehtikuusi). Levyjen ulkonemien pinnan tulee olla paksuus 17-22 mm. Ensimmäinen levy, joka on kiinnitetty talon seinään 3-5 cm leveämmällä. Tämä tehdään veden poistamiseksi, koska tällaisessa rakenteessa laudalla on tippumisen merkitys. Havupuu on tärkeämpi, koska se ei pelkää kosteutta johtuen koostumuksensa hartsien sisällöstä. Ennen räystäslevyn asennusta puu on pidettävä ulkoilmassa, jotta puu saa tiettyä kosteutta. Silloin laatikko ei kuihtua tai kostuteta liikaa. Levyjen välissä on pieni aukko - vain 2-3 mm riittää normaalille kohoumalle. Ennen asennusta kehyslevyjä käsitellään antiseptisellä liuoksella, mikä pidentää levyjen käyttöikää.
 2. Muovi- tai vinyylipidike. Tämä vaihtoehto on enemmän budjetti, mutta myös vähemmän kestävä ja kestävä. Voit valita metallista sivuraidea, mutta tällaisen materiaalin hinta on korkea, mutta se on altis korroosiolle, joten se on myös lyhytikäinen.
 3. Polyvinyylikloridivuoraus pidetään kohtuuhintaisena ja nopeana tapana päästää räätä. Aluksi tämä ylitys näyttää siistiltä ja kauniilta, mutta muutaman vuoden kuluttua kehys menettää valituksensa. Muovi muuttuu nopeasti, palaa, menettää alkuperäisen kiillon ja kiillon. Lisäksi muovinen vuoraus ei anna ilmaa, joka rikkoo mikroilmastoa alle kattotilassa.
 4. soffits - kaikkein nykyaikainen tapa levittää ulokkeita. Nämä materiaalit valmistetaan korkealaatuisesta korkealaatuisesta muovista. Sen käyttöikä on paljon pidempi kuin perinteinen PVC. Näyttää valonheittimet hyvin houkuttelevalta, on paljon kokoja, värejä ja sävyjä puuprofiileja varten. Tällaisen ihon suurin etu on tehtaan perforaatio. Näiden aukkojen kautta ilma tunkeutuu vapaasti katon alle, rikkomatta lämpöeristystä ja poistaa ylimääräisen kosteuden kattorakenteesta.

Runkorakenteiden järjestelyssä on syytä muistaa, että se on kattoverhoja, jotka muodostavat suurimman kuorman lumimassalta. Katteen yläosasta katkeaminen lumi ja jää usein viipyvät räystään, joten ulokkeen muotoilu on laskettava pienimpiin yksityiskohtiin ja materiaalit valitaan kestävimmiksi ja korkealaatuisiksi.

Vihje! Viime aikoina uusien talojen katot on varustettu runkorakenteiden lämmityselementeillä. Tällainen järjestelmä mahdollistaa jää- ja lumen sulamisen ja estää sen kertymisen katon reunaan.

johtopäätös

Jos katto on rakennettu vain kokenut asiantuntija, jokainen omistaja voi käsitellä itsenäisesti kehysten järjestelyä. Siitä, miten oikein tehdään kattorakenteen arkistointi, kerrotaan tässä videossa:

 • Yksityisten talojen kattojen katot

 • Windows pöydän katolla

 • Talo, jossa kalteva katto

 • Kuinka eristää autotallin katto

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map