Koristeellinen kipsi seinien sisustukseen

Koristeellinen kipsi seinien sisustukseen

Koriste kipsi - laasti sisäseinien viimeistelyyn asuinalueilla ja julkisissa tiloissa. Päätarkoituksena on koristella ja antaa esteettinen ulkonäkö käsiteltävälle pinnalle.

Koristepakkausten lajikkeet

Seinien rappaus tunnetaan renessanssin jälkeen, kun seinät ovat kuvanneet erilaisia ​​freskoja. Kaikki muistamme heidät historiasta kirjoista. Siitä lähtien on tullut valtava määrä erilaisia ​​kipsiä, joista jokainen voi kääntää saman huoneen taiteen mestariteoksi. 50 vuotta sitten kipsiä käytettiin vain tasoitusmateriaalina, nyt se on itsenäinen pinnoite, joka antaa uuden äänen korjattavaksi. Koriste-kipsi on jaettu useisiin tyyppeihin lopputuloksen mukaan, nämä ovat:

 • rakenteellinen
 • kuvioitu
 • Venetsialainen

Jos kaksi ensimmäistä lajia muodostavat karkean ja miellyttävän päällysteen, viimeinen kipsi antaa pintojen käsiteltävän ihanteellisen sileän rakenteen.

Tämän erottamisen lisäksi kipsi erotetaan myös sidosaineen mukaan

akryyli. Tässä sideaine on suurimolekyylipainoinen polymeeri, kuten akryylihartsi. Kiitos siitä, että kipsi on helppo levittää, se on joustavampi. Tämä päällyste myydään erilaisten sävyjen valmiina sekoituksena, minkä lisäksi on mahdollista maalata kuivattu pinta mikä tahansa väri toiveiden mukaisesti. Mutta usein pinnoite useita vuosia kestäneen halkeilun jälkeen, sen lisäksi se on alhainen höyryläpäisevyys ja altistuminen UV-säteille.

mineraali. Sementti on tämän kipin sitova aine. Tämä materiaali valmistetaan kuivan jauheen muodossa, joka laimennetaan vedellä ennen työn aloittamista. Tällainen koristeellinen pinnoite eroaa sen lujuudesta, mekaanisesta vaurioitumisesta.

pii. Sideaineet - synteettiset hartsit. Erittäin muovinen ja helppo kiinnittää sisäiseen ja ulkoiseen työhön, joka kuivuu, muodostaa kosteudenkestävän kalvon, joka mahdollistaa sen käytön kylpyhuoneessa.

silikaatti. Sideaine - nestemäinen lasi (kvartsihiekka, alkalinen kaliumkarbonaatti ja kaliumhydroksidi). Tämä on luotettavin ja kestävä kipsi, jolla on taipuisia, liima- ja kyllästysominaisuuksia. Ei salli mätänevää seinämää, muotin muodostumista eikä kosteutta.

Tarkastellaan yksityiskohtaisempaa koristeellinen kipsi eräänlaiseksi täyteaineeksi.

rakenteellinen

Tämä materiaali on akryyli- tai silikaatti, joka perustuu ohutkerroksen rakenteeseen. Rakenteellisen pinnoitteen luomiseksi se käyttää marmoripaloja tai kvartsia. Ulkonäkö on rakeinen, epäyhtenäinen massa. Se on jaettu hienojakoiseen kipsiin, joka levittäytyessään näyttää melkein litteältä sekä keskikokoisena ja karkeana ja muodostaa huomattavan seinämarginaalin kuivattuna.

Tällainen kipsi muodostaa kerroksen, jolla on korkea ilmanläpäisevyys ja vastustuskyky ilmakehän ilmiöistä ja kosteudesta. Se levitetään rullalla, ruiskulla tai spatulilla, levitysnopeus on 3 kg per 1 neliömetriä. m. Lisäväriaineita ei saa käyttää valmiissa seoksessa.

kuvioitu

Stukki, jolla on karkea, korkean viskositeetin rakenne, johon on lisätty pieniä kiviä, kuituja, puuta, kiiltoa ja mineraalimuruja. Erinomainen tarttuvuus tiiliin, puihin, betoniin ja rappauksiin.

Erityiset hiukkaset kipsin koostumuksessa peittävät helposti kaikki seinien epätasaisuudet. Sen käyttöä varten esikäsittelyä ei tarvita, lukuun ottamatta puhdistusta ja kuivausta. Parempaa tarttumista varten on suositeltavaa levittää liima-ainetta seiniin.

Kuivapinnoite voi jäljitellä luonnonkiveä ja ihoa, puuta tai kangasta. Ennen rappaamista on mahdollista maalata seos eri sävyillä. Sisustan viimeistelyn kustannukset ovat suhteellisen pienet - enintään 2 kg per 1 km Km. m. Päällystetty pinnoite eroaa lujuudesta, ilmanläpäisevyydestä ja vedenkestävyydestä. Tällaiset kipsiseinät peitetään helposti ja ilman erikoistyökaluja, joten ammattilaisten osallistuminen prosessointiin ei ole välttämätöntä.

Teksturoitu kipsi on jaettu tällaisiin alalajiin:

 • Lammas - seoksella on eri kokoisia kiviä, joten viimeistelty päällyste on karkeaa ja rakeista.
 • Turkisliina - päällyste on hieman karhennettua viilto karvaisuudelta.
 • Kuorenkuoriaiset - pienen kiven täytteen impregnoinnit aiheuttavat kallistuneita kuoriaisia.
tärkeä! Häiriö ilmestyy heti teksturoidun rappauksen jälkeen.

Venetsialainen

Se on koristeellinen monikerroksinen pinnoite, johon on lisätty hydratoitua kalkkia ja marmoripikareita. Valmis pinnoite simuloi luonnollista marmoria tai onyksiä. Tämä koristelu näkyy usein klassisten ja pompomien sisätilojen valokuvissa. Kipsiä on erittäin vaikea levittää pienellä iskulla, joka on huolellisesti kuivattu. Koko viimeistelyn prosessi on parhaiten uskottu ammattilaisille. Erilaiset levitysmenetelmät antavat matta- tai kiiltävän pinnan.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä seinien valmistukseen, ne puhdistetaan, vahvistetaan, puhaklyuyutsya ja pohjustetaan. Vasta kun olet suorittanut kaikki nämä vaiheet, voit aloittaa pinnoitteen suunnittelun.

Erityiset kipsi- tyypit

 • Väri, joka on valmistettu akryyli- ja marmoripikareista, värialueella on viisitoista sävyä. Levitä puhtaalle ja kuivalle pinnalle yhdellä kerroksella.
 • Rullakipsi - materiaali, johon on lisätty luonnollisia täyteaineita eri fraktioista. Soveltamisen jälkeen vaaditaan erilaisten liikkeiden luukun käsittely vaaditun helpotuksen mukaan.
 • Latex-muovi - materiaali luonnollisen kiiltävän kiven simuloinnin luomiseksi. Suuremman luonnollisuuden vuoksi värjäysvärejä ei ole täysin sekoitettu.
 • "Märkä silkki" - kudoksen pinnan jäljitelmä, jossa päärynät on päällystetty. Valmis pinnoite on erinomainen märkäpuhdistukseen.
 • "Sea Breeze" - läpikuultava pinnoite, johon on lisätty helmiäistä ja hienorakeista hiekkaa.

Koriste-kipsin edut

Seinien seinien koristelu kipsillä on tällä hetkellä hyvin suosittu niin korjaajien kuin sisustussuunnittelijoiden keskuudessa. Ja se ei ole vain sitä. Koriste-kipsillä on monia etuja sen lopettamiseksi:

 1. Epätasaisuuksien ja epätarkkuuksien peittäminen
 2. Päällysteen stabiilisuus ilmakehän ilmiöihin
 3. Ei erityistä pintakäsittelyä ennen levittämistä
 4. Kosteutta kestävä ulompi kerros
 5. Lisää äänieristys
 6. Mahdollisuus panna käytännössä rohkeimmat ajatukset
 7. Saadaan kestävästä ja kestävästä päällysteestä, jossa on positiivisia ominaisuuksia.

Omien käsityökalujen koristelu

Seinien peittäminen koristeellisella kipsi on mielenkiintoinen prosessi, jonka avulla voidaan toteuttaa ideoita ja antaa fantasiaa. Ei ole tarpeen käyttää ammattilaisten palveluita, voit toteuttaa minkä tahansa työn itse, mutta tästä sinun pitäisi selvästi tietää tavoite, jonka pitäisi johtaa loppuun ja noudattaa tekniikkaa. Helpoin tapa on löytää kuva halutusta tuloksesta ja aloittaa tästä jo.

Aluksi on tarpeen käsitellä seiniä: poista sementtipöly, irrota pinnoitteet ja kuivaa ne hyvin.

Kipsityökohtien algoritmi vaihtelee riippuen seoksesta, josta valinta on laskenut.

Sisustus venetsialaisen stukon kanssa

Työ toteutetaan useilla kerroksilla:

 1. Laasti leveällä laastilla. Tällöin pinnanmuodostus voi olla epäsymmetrinen ja leveä, niiden väliset tilat ovat sallittuja. Kerros kuivataan.
 2. Pintakerrokset peittävät edellisen kerroksen aukot. Kerros altistuu myös kuivumiselle.
 3. Hionta sileällä terästyökalulla.
 4. Kiiltävän kiillon antamiseksi seinät peitetään erikoislakalla.
tärkeä! Mielenkiintoisen vaikutuksen aikaansaamiseksi jokainen uusi kerros voi olla eri sävyjä.

Viimeistely teksturoidulla rappauslaastilla

Tässä työ tehdään hieman eri tavalla:

 1. Vanha päällyste poistetaan, seinät kuivataan
 2. Päivä ennen viimeistelyä seinät pohjustetaan.
 3. Kipsi levitetään pehmeällä lastalla ja annetaan helpotus.
 4. Vaadittava kuvio saadaan eri tyyppisillä koristepatruunoilla, rullilla, stensiileillä.
tärkeä! Peitä koko pinta kerralla: kulmasta kulmaan.

Viimeistely rakenteilla kipsi

Koostumus levitetään ruostumattomasta teräksestä valmistetulla lastalla. 2 - 3 minuutin kuluttua päättynyt päällyste tasoitetaan muovisella lastalla pyöreällä liikkeellä, ja ylimääräinen rappaus poistetaan lastalla. Tässä työ suoritetaan myös kulmasta kulmaan, jotta vältetään näkyvien saumojen ilmaantuminen.

Pinnoitteen hoito ja sen uusiminen

Koriste kipsi - ainutlaatuinen materiaali, joka antaa kestävän päällysteen, joka on kestävä erilaisten ulkoisten vaikutusten varalta. Ensimmäisen vuoden aikana erikoishoito korjataan, pinta ei vaadi. Saastumisen tapahtuessa seinät voidaan pestä tavallisella pesuaineella ilman teräviä kemikaaleja sisältäviä täyteaineita pehmeällä liinalla tai sienellä.

Kuivatun koristepinnoitteen käyttöiän lisäämiseksi käytetään usein vahasekoostumuksia, jotka muodostavat lisävettä hylkivä kerros. Vahalla voi päivittää kipsiä, koska tällaiset yhdisteet sisältävät usein helmenä ja on miellyttäviä sävyjä.

Levitä seosta yksinkertaisesti: lastalla, sienellä tai harjalla kahdessa kerroksessa kuivauksen jälkeen, se kiillotetaan. Pinta vahalla puhdistetaan tavallisella tai saippuavedellä ilman kemiallisia ja hankaavia aineita.

Vahvan lisäksi on mahdollista viimeistellä kipsin valmiin pinnan, se antaa myös loistaa ja korostaa helpotuksen muotoa. Voit valita oikean sävyn esiteltyjen mallien joukosta ja antaa siten sisätilalle toisen merkinnän. Käytä tällaista työkalua suosittelemalla erityisellä käsineellä, jos se ei ole korjauksen ajan, niin voit tehdä sienellä tai harjalla. Pinnoitteen hoito suoritetaan myös saippuavedellä ilman aggressiivisia keinoja.

Jos sisätilaa on tarpeen muuttaa kokonaan, kipsikerros voidaan maalata halutulla sävyllä, irrottaa pohjaan tai jopa tasoittaa asettamalla sen valmiiseen päällykseen ja sitten haluttu viimeistely. Se voi olla uusi kerros kipsistä, tapetista tai muusta halutusta materiaalista.

johtopäätös

Koriste-kipsi on innovatiivinen materiaali ulko- ja sisustustöille, joka on saavuttanut valtavan suosion, ja kaikki sen ainutlaatuiset ominaisuudet, yksinkertaisuus korjaus ja helppo huolto. Seinien rakenne sopii kaikkiin talon huoneisiin, olivatpa ne sitten makuuhuone, lastentarha, käytävä tai jopa kylpyhuone, mutta kosteissa tiloissa sinun on valittava oikea seos, jolla on paras veden kestävyys ja kestävyys. Seinien koristekuvion ansiosta kipsillä voit säästää paljon rahaa ja aikaa sekä löytää suunnittelijan kyky ja toteuttaa kaikki korjaustöiden suunnitelmat.

 • Koristeellinen kipsi Parade

 • Mitä tehdä seinien kipsin jälkeen?

 • Kuinka käyttää koristeellinen kipsi

 • Päällystetty koristeellinen kipsi

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map