Kuinka kytkeä sähkömoottori 380V 220V

Kuinka kytkeä sähkömoottori 380V 220V

sähkömoottori

Sattuu, että kolmivaiheinen sähkömoottori joutuu käsiin. Näistä moottoreista he valmistavat itsenäisiä pyörösahoja, hankaavia koneita ja erilaisia ​​silppurileikkureita. Yleensä hyvä omistaja tietää, mitä voit tehdä sen kanssa. Ongelmana on kuitenkin, että yksityisissä kodeissa oleva kolmivaiheinen verkko on hyvin harvinaista, eikä sitä aina ole mahdollista pitää. Mutta tällainen moottori voidaan liittää 220v-verkkoon useilla tavoilla.

On ymmärrettävä, että moottorin teho tämän yhteyden kanssa, vaikka kuinka kovaa yritätkin - laskee huomattavasti. Joten, yhteys "kolmio" käyttää vain 70% moottorin teho, ja "tähti" on vielä vähemmän - vain 50%.

Tässä suhteessa moottori on toivottavaa saada enemmän tehoa.

Tärkeää! Kun kytket moottorin, on erittäin varovainen. Tee kaikki hitaasti. Vaihda virtapiiri, sammuta virta ja poista kondensaattori sähkölamulla. Vähintään kaksi yhdessä.

Joten missä tahansa kytkentäohjelmassa käytetään kondensaattoreita. Itse asiassa ne toimivat kolmanneksi vaiheena. Kiitos hänelle vaihe, johon yksi kondensaattoripääte on kytketty, siirtyy täsmälleen niin paljon kuin on tarpeen kolmannen vaiheen simuloimiseksi. Lisäksi moottoriin käytetään yhtä moottoria (työtä) ja käynnistysvaiheessa käytetään yhtä (käynnistystä) rinnakkain työkoneen kanssa. Vaikka se ei aina ole välttämätöntä.

Esimerkiksi ruohonleikkurilla, jossa veitsi on teroitettu kangas, riittää, että 1 kW: n ja kondensaattoreiden kokonaismäärä on vain työntekijöille ilman alusten aloittamista. Tämä johtuu siitä, että moottori käy tyhjäkäynnillä käynnistettäessä ja sillä on riittävästi energiaa pyörittämään akselia.

Jos käytät pyörösahaa, huppua tai muuta laitetta, joka antaa alkuperäisen kuorman akselille, niin ei ole mitään keinoa ilman lisäkondensaattoreiden kyntöjä käynnistämiseen. Joku voisi sanoa: "miksi ei liitä maksimikapasiteettia niin, että ei riitä?" Mutta ei kaikki ole niin yksinkertaista. Tällöin moottori ylikuumentuu ja voi vaurioitua. Älä vaaranna laitetta.

Tärkeää! Riippumatta kondensaattorien kapasitanssista, niiden käyttöjännitteen tulisi olla vähintään 400 V, muuten ne eivät toimi pitkään aikaan ja voivat räjähtää.

Tarkastellaan ensin, kuinka kolmivaiheinen moottori on liitetty 380V: n verkkoon.

Kolmivaihemoottoreissa on kolme terminaalia - yhdistävät vain "tähti" ja kuusi liitäntää, kun piiri valitaan - tähti tai kolmio. Klassinen malli näkyy kuvassa. Tässä vasemmalla olevassa kuvassa on tähtikytkentä. Oikeassa kuvassa näkyy, miten se näyttää todelliselta moottorilta.

kolmivaiheinen moottori

On ilmeistä, että tätä tarkoitusta varten on tarpeen luoda erityiset hyppyttimet tarvittaviin lähdöihin. Nämä hyppykytkimet toimitetaan moottorin mukana. Tapauksessa, jossa on vain 3 tappi, liitäntä tähtiin on jo tehty moottorikotelon sisällä. Tässä tapauksessa on yksinkertaisesti mahdotonta muuttaa käämien liitäntätapaa.

Jotkut sanovat, että he tekivät niin, että työntekijät eivät varasta yksiköitä kotona omiin tarpeisiinsa. Olipa mitä tahansa, tällaisia ​​moottorivaihtoehtoja voidaan käyttää menestyksekkäästi autotallitarkoituksiin, mutta niiden teho on selvästi pienempi kuin kolmiolla.

Järjestelmä yhdistää 3-vaiheinen moottori 220 V: n verkkoon, jota tähti yhdistää.

kytkentäkaavio

Kuten voidaan nähdä, jännite 220v on jaettu kahteen sarjaan kytkettyyn käämiin, joissa kukin on suunniteltu tähän jännitteeseen. Siksi teho menetetään lähes kahdesti, mutta tätä moottoria voidaan käyttää monissa pienitehoisissa laitteissa.

Suurin moottorin teho 380 V: n välein 220 V: n verkossa voidaan saavuttaa vain käyttämällä kolmiossa olevaa liitäntää. Minimaalisten tehohäviöiden lisäksi moottorin nopeus pysyy muuttumattomana. Tässä kumpaankin käämiin käytetään sen käyttöjännitettä, siis tehoa. Tällaisen sähkömoottorin kytkentäkaavio on esitetty kuviossa 1.

Kuva 1

Kuva 1

sähkömoottori

Kuviossa 2 brno on näytetty 6-nastaisella päätteellä mahdollisuudesta yhdistää kolmio. Kolme tuloksena saatavaa lähtöä syötetään: vaihe, nolla ja yksi kondensaattorijohto. Moottorin pyörimissuunta riippuu siitä, missä toinen kondensaattoripääte liitetään - vaihe vai nolla.

Kuvassa: sähkömoottori toimii vain toimivien kondensaattoreiden kanssa ilman käynnistyskapasiteettia.

sähkömoottori

Jos akselilla on alkuteho, on tarpeen käyttää kondensaattoreita käynnistymään. Ne kytketään rinnan työntekijöiden kanssa painikkeella tai kytkimellä kytkentähetkellä. Kun moottori on saavuttanut enimmäisnopeuden, käynnistysalukset on irrotettava työntekijöistä. Jos tämä on painike, vapauta se ja kytke se sitten sammuttamalla se. Lisäksi moottori käyttää vain toimivia lauhduttimia. Tällainen yhteys näkyy kuvassa.

sähkömoottori

Miten valita kondensaattorit kolmivaiheisen moottorin, käyttää sitä 220v verkkoon.

Ensimmäinen asia mitä sinun tarvitsee tietää on, että kondensaattoreiden on oltava ei-polaarisia, eli ei elektrolyyttisiä. On parasta käyttää tuotemerkkikapasiteettia - MBGO. Heitä käytettiin onnistuneesti Neuvostoliitossa ja meidän aikanamme. Ne kestävät täydellisesti jännitteen, virran nousun ja ympäristön vahingollisen vaikutuksen.

Niissä on myös kiinnitysreleet, jotka helpottavat niiden sijoittamista helposti mihin tahansa laitteen runkoon. Valitettavasti niiden hankkiminen nyt on ongelmallista, mutta monia muita nykyaikaisia ​​kondensaattoreita ei ole huonompi kuin ensimmäinen. Tärkeintä on, kuten yllä mainittiin, niiden käyttöjännite on vähintään 400V.

Kondensaattoreiden laskeminen. Kondensaattorin kapasitanssi.

Jotta vältetään pitkät kaavat ja kärsivät aivoista, on yksinkertainen tapa laskea 380V: n moottorin kondensaattori. Jokaista 100 W (0,1 kW) otetaan - 7 μF. Esimerkiksi jos moottori on 1 kW, laskemme tämän: 7 * 10 = 70 μF. Tämä kapasiteetti yhdessä pankissa on äärimmäisen vaikea löytää ja kallista. Siksi useimmiten säiliöt on kytketty rinnan, saaden tarvittavan kapasiteetin.

Kondensaattorin kapasitanssi.

Tämä arvo otetaan laskelmasta 2-3 kertaa enemmän kuin työkondensaattorin kapasiteetti. On pidettävä mielessä, että tämä kapasiteetti otetaan kokonaisuudessaan työskentelevästä, eli 1 kW moottorista, työskentely on yhtä suuri kuin 70 μF, kerro se 2 tai 3 ja saa vaaditun arvon. Se on 70-140 uF ylimääräistä kapasiteettia - alkaen. Kytkentähetkellä se kytketään työskentelyyn ja summassa se saadaan - 140-210 mkF.

Kondensaattoreiden valinnan ominaisuudet.

Lauhduttimet, sekä työntekijät että aloittajat, voidaan valita pienemmästä suurempaan menetelmään. Joten nostamalla keskimääräistä kapasiteettia, voit vähitellen lisätä ja tarkkailla moottorin käyntitilaa niin, ettei se ylikuumene ja että akselilla on tarpeeksi virtaa. Lisäksi käynnistyskondensaattori valitaan lisäämällä siihen, kunnes se alkaa sujuvasti viipymättä.

Edellä mainitun lauhduttimen tyypin - MBGO, lisäksi voit käyttää tyyppiä - MBGH, MBGP, KGB ja vastaavat.

Käänteinen.

Joskus on välttämätöntä muuttaa moottorin pyörimissuunta. Tämä mahdollisuus on saatavana myös yksivaiheverkossa käytettäville 380V moottoreille. Tällöin on välttämätöntä tehdä erillisen käämityksen yhteydessä olevan kondensaattorin loppu erottamattomaksi, ja toinen voidaan siirtää yhdestä käämityksestä, jossa "nolla" on kytketty toiseen, jossa "vaihe" on kytketty.

Tämä toiminta voidaan tehdä kaksitaajuuksisella kytkimellä, jonka keskikoskettimessa kondensaattorin lähtö on kytketty, ja molempien päätyjen "vaihe" ja "nolla" johdot.

Lisätietoja on nähtävissä kuvassa.

ohjelma

Tärkeää! On olemassa kolmivaiheisia sähkömoottoreita 220V: lle. Niissä on kumpikin 127V: n käämitys ja kun ne on kytketty yksivaiheiseen verkkoon "kolmio" -mallissa - moottori yksinkertaisesti polttaa. Tämän estämiseksi tällainen moottori olisi kytkettävä yksivaiheiseen verkkoon vain "tähtijärjestelmällä".

  • Miten valita sähkö takka

  • Aurinkopaneelit taloon

  • Aurinkokennetyypit

  • Kipsilevy lämmitetään

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 − = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map