Kuinka tehdä ilmanvaihtoa asunnossa

Kuinka tehdä ilmanvaihtoa asunnossa

Ihmispsykologia on suunniteltu siten, että useimmat normaalisti toimivat asiat eivät ole tarpeeksi huomiota. Mutta on syytä tavata jotain - alamme etsiä syitä, jotka oli syytä huolehtia aikaisemmin. Joten huoneiston ilmanvaihdon jälkeen: eristävän lasin asentamisen jälkeen ja asunnon eristäminen oli jotenkin epämiellyttävää, sen jälkeen kun teidän on ryhdyttävä toimiin.

Nykyaikaisessa kerrostalossa ei ole väliä, 70-luvun vanha Neuvostoliiton versio tai uusi rakennus, toimitus- ja pakokaasujärjestelmä tarjoaa rakennuksen projektin. Huono tai hyvä, mutta se toimii aina, jos suunnittelija ei salli suuria virheitä, kun otetaan huomioon ilmastovyö ja tuulen suunta nousevat. Mutta joissakin tapauksissa on kannattaa tehdä muutoksia huoneiston ilmanvaihtojärjestelmässä omin käsin.

Tee muutoksia asunnon ilmanvaihtojärjestelmään vain, jos on olemassa hyviä syitä:

 • Nopea lasku mukavuustilanteessa, tunne tukkeutumisesta, korkea kosteus huoneistossa;
 • Keittiön, kylpyhuoneen tai kylpyhuoneen huoneistoissa on järjestelmällisesti kosteutta tai kondensoitumista, ikkunoiden sumu lasin yli;
 • Asunnossa oli epäselviä ja epämiellyttäviä tuoksuja.
tärkeä! Jos suunnittelet perinpohjaisesti asunnon, eristetyt ulkoseiniin tai korvaa vanhan puuikkunat uusilla, pitäisi ajatella lisätarkastuksia ilmanvaihto-, ja miten nykyaikaistamiseen ilmanvaihto asunnossa.

Miksi on tarpeen nykyaikaistaa ilmanvaihtoa

Jotta "ilmapiiri" tuntuu, henkilö ei tarvitse vain vähän minkäänlaista ilmaa, ei vain 30 kuutiota tunnissa, hän tarvitsee mikroilmaston. Ja vaikeammaksi kuin päästä eroon lauhduttimesta laatoitettuun kylpyhuoneeseen tai ikkunoihin. Standardin 21% happea ilmassa tuntuu hyvältä, 20% - välttävä, mutta kun 18%: lla oli voimakas päänsärky, väsymys instant, niin mikään ei voi tehdä, henkilö menettää tajuntansa, kun taas 7% - kuolee.

Mikroilmasto on ensinnäkin hengityksen, lämmön tai viileyden mukavuutta ja tarvittavaa ilman kosteutta. Asunnon ilmanvaihto riittämätön käsittely johtaa minkä tahansa kolmen komponentin rikkomiseen.

Kuinka tehdä ilmanvaihtoa asunnossa

Useimmissa tapauksissa asuntojen omistajat ratkaise- vat ensinnäkin ongelman siitä, miten tuuletusta tehdään huoneiston keittiössä. Tämä on ymmärrettävää ja melko loogista. Keittiö, etenkin kaasuliesi, vaatii hyvän ilmanvaihdon ja ilmastoinnin, muuten kaasun palamisen ja haihdutuksen tuotteet "tuhkaavat" huoneiston tunti. Toinen, ei vähemmän tärkeä päätös on kysymys - miten tuuletus on asunnossa vessassa ja kylpyhuoneessa.

Usein ilmastoinnin päälliköt ja erilaisten tuuletusskandaalien valmistajat tarjoavat huomattavia muutoksia syöttö- ja poistoilmastoinnissa. Tämä on toinen ääri, kun järjestää korkealaatuista ilmanvaihtoa asunnossa ei edellytä niin merkittäviä kustannuksia.

Suositeltu työskentelytapa

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä nykyinen asuntoilmastointijärjestelmä voi olla suunnilleen tämän työn määrä:

 1. Asuntoon asennetaan uudet ilmastointilaitteet. Tämä on tärkein ja ainoa oikea tapa tehdä raikasta ilmaa sisään huoneeseen. Et voi ottaa ilmaa asunnon palvelualueilta - keittiö, kylpyhuone ja wc, erityisesti sisäänkäynnin. Tässä mielessä huoneiston sisäänkäynnin oven on tarjottava täydellinen tiukka ulkomaailmalta.
 2. Makuuhuone, lastenhuone - etenkin sali on varustettu itsenäisillä ilmanlähteillä;
 3. Huoltotiloissa (tämä on keittiö, kylpyhuone ja wc), tarvittaessa asennetaan lisälaitteisto pakotettuun ilmanpoistoon. Ilmanvaihtokanavien järjestelmä emme kosketa.
neuvosto! Kaikki muutokset, ennen kuin huoneen ilmanvaihto tehostuu, aloitetaan tarkastamalla ilmanpoistolaitteen laatu. On mahdollista, että kanavat eivät tarjoa tarvittavaa ilmanpoistokapasiteettia. Keittiön ilmanvaihdon tilan tilaa on seurattava erityisen huolellisesti.

Miten tuuleta itse huoneistossa, valmistautuu töihin

Puhaltimen ilmanvaihdon toimintaa ei ole vaikea tarkistaa. Avaa ikkuna ja kiinnitä muutamia tavallisia paperirainoja kanavaluukkuun. Vetovoiman vaikutuksesta liuskat painetaan ristikkoa vasten, mikä vahvistaa normaalin toiminnan.

Muussa tapauksessa yritä puhdistaa poistokanavat:

 • Poistamme arinan ja tiivistämme reiän kiinteällä polyeteenikalvolla ja kaksipuolisella rakennusteipillä, keskelle liimaamme pari ylimääräistä tavanomaista Scotch-kaistaleet keskeltä;
 • Liimattavan teipin keskelle tehdään pieni reikä, jonka läpimitta on 20-25 mm, työnnä halkaisijaltaan 8 mm halkaisijaltaan metallikaapeli, jossa on "fluff" -pää;
 • Työnnä kaapeli enimmäiskorkeuteen ja liitos- ja pyörimisliikkeillä poista pöly ja lika ilmanvaihtokanavan seinästä.
 • Pölynimurin avulla keräämme kaiken, joka poistetaan ilmanvaihtoseinistä.

Puhdistuskanavat on tehtävä "kuivalla", ilman vettä ja pesuaineita.

Asennetaan ilmanvaihtojärjestelmä

Yleensä tuuletusilman rooli suoritettiin ikkunoiden rungon ja sisäänkäynnin oven avulla. Vedosten poistamisen jälkeen on etsittävä tapaa, jolla lisätään asuntotuotantoa.

neuvosto! Kiinnitä huomiota uusien muovi-ikkunoiden asentamiseen ikkunan aukkoon, jossa on huomattava paksuus ulkoisia seiniä. Tilanne voi ilmetä, kun sisälasi peitetään kondensoitumalla tai jopa jäätyy.

Tällainen tilanne on osoitus riittämättömästä ilmanvaihdosta paikoissa, joissa lauhde putoaa. Kesällä tämä tilanne ei ole niin yleinen, ja talvella - tavallinen ilmiö. On hyvin vaikeaa ennustaa tällaisen ilmiön esiintymistä, sillä usein vanhan ikkunan kehyksissä esiintyi aukkoja ilmavirralle. Joissakin tapauksissa uudet kaksinkertaiset ikkunat asentavat päälliköt tarjoavat erikoislaitteen - ohivirtausventtiilin toimitushuuletusta varten. Tämän tekemiseksi erityinen venttiili jauhetaan ikkunan runko-osan yläosaan, jolloin ilma pääsee vapaasti huoneeseen. Samanaikaisesti ilmanoton saanti estää saostumisen ja pölyn tunkeutumisen asuntoon.

Jos ikkunat on jo asennettu ilman venttiiliä, voit neuvoa tuuletukseen ja tuuletusikkunoihin, jotta osa kumitiivisteestä voidaan poistaa ikkuna-ikkunan yläosasta. Tarvittaessa (rankkasateessa tai tuulessa) tiivisteparaetta voidaan asentaa paikalleen, mikä varmistaa sen normaalin tiiviyden. Mutta tällaisen järjestelmän luominen on vaikeaa. On epätodennäköistä, että tällaista järkeistämistä voidaan pitää kohtuullisena.

Seinien ilmanvaihto

Talot, joissa on tiiliseinät, kannattaa käyttää melko yksinkertaista ja tehokasta ilmavirtausta erityismoduulin kautta. Tällaisen järjestelmän toimintaperiaate on yksinkertainen ja kätevä. Pääsääntöisesti käytetään valvottavia tuulettimia, joiden avulla voidaan tarkasti määrittää pumpattavan ilman määrä sääolosuhteista ja huoneen tilavuudesta riippuen. Näin pääset eroon tarpeesta laskea ja valita huoneiston ilmanvaihtojärjestelmän suorituskyky.

Asennukseen tarvitaan kaksi rengasporaa, jatkojohto, seinäpaksuuden koko ja sähköinen lävistin tai porakone.

Asennus ja säätö pienennetään seinän reiän tekemiseksi ja johdotus moduuliin:

 1. Merkitse aukko reiästä noin kahden metrin korkeudella lattiasta, mieluiten vähintään puolen metrin päässä ikkunan aukosta tai rakenteista seinän ulkopinnalla.
 2. Kiinnitä rengaspora ja jatkojohto uraan seinään. Reiän kanavalla tulisi olla pieni kaltevuuskulma, seinämän ulkopinnan sisääntulon pitäisi olla pienempi kuin huoneen ulostulo 2-3 cm 50 cm: n pituudelta.
 3. Merkitse seinäteline, joka sijoittaa johdotuslähteestä ilmanottoaukon asennuspaikkaan. Rei'ittimen avulla on tehtävä kanava seinän viereen johtoja pitkin. Asennamme johdotukset jättäen tarvittavan johdon syötön päistään kytkentäkoskettimien kytkemiseen. Sulje kanava kipsiliuoksella.
 4. Käyttämällä pölynimuria, poistamme pölyn ja lian, sovimme liimaliuos rei'itetyn ilmanvaihtokanavan sisäpintaan.
 5. Asettamme eristyksen ja asennamme moduulin syöttöyksikön ulkoiseen seinään. Asenna laitteen sisäinen moduuli huolellisesti täyttämään aukko.
 6. Liitämme tuloilman asennettuun johdotukseen ja säädämme tuuletusjärjestelmän toiminnan.

Huolimatta korkeampi hinta ja tarve virtalähteen, ilmanvaihtolaitteen samaa suuruusluokkaa paremmin, ei äänekäs, ei jäädy, se säilyttää pölyltä ja kuluttaa vähemmän virtaa määräyksestä hehkulamppuun.

Työskentelemme ilmanpoistolla

Pääsääntöisesti tehdyt parannukset ovat riittävät huoneiston normaalin ilmastointi- ja ilmanvaihtoon. Poistoilman lämmön järkevämpi käyttö lämmöntalteenottolaitteita asennetaan yhä enemmän ilmanvaihtoon. Mutta niiden asentaminen vaatii erityistä editointia koskevia tietoja ja taitoja, joten tässä tapauksessa he yleensä turvautuvat asiantuntijoiden apuun.

Jos ilmastointikapasiteetin tarve on suurempi, poistoilmapuhallin, jossa on rinnakkainen ohitusventtiili, voidaan asentaa tuuletuskanavahyllyyn. Kun tuuletin toimii, venttiili on tukossa ja pääilman virtaus purkautuu diffuusorin läpi. Kun sähkömoottori on kytketty pois päältä, tällainen laite ohittaa tuulettimen ilman autorotaa- tia ja lisävastusta teristä.

Jos aiot korvata vanhat sisäovet uusilla tavoilla, tavalliselle ilmaliikenteelle on tehtävä erikoisventtiilit ovien tai seinien rakentamiseen.

varovaisuus! Tulo- ja poistoilmastoinnin vakaan käytön yhteydessä huoneen väliin ei saa olla enemmän kuin kaksi ovea, joissa on ilman virtauspaikka ja paikka pakoputken kanssa.

Kuinka tehdä ilmanvaihto yhdessä huoneessa

Ennen syöttö- ja pakokaasulaitteiden asennusta yhdelle suurelle huoneelle on otettava huomioon kanavan pakojärjestelmän pääsaukon sijaintipaikan erityispiirteet. Minkälainen tuuletus tehdään studiohuoneistoon. Ilmastointi- ja ilmanvaihtojärjestelmän rakenne ei ole olennaisesti erilainen kuin tavallinen asunto, mutta kannattaa harkita seuraavia asioita:

 • Avaaminen ilman virtaamaan sisääntulon tilaa tehdä etäisyys 1-1,5 m asuin- ihmisten prioriteetti - sohva, vuoteet, nojatuolit ja enintään etäisyys poistokanavat;
 • Asenna lisäventtiilit ikkunoihin;
 • Saniteetti- studio alueilla olisi riippumaton imulaite, tai käyttää yhtä tuuletin yksikön ilmaa, vuodatusilman wc-alueen ja liesi.

Jos patterit sijaitsevat suuren etäisyyden päässä ikkunan tasossa, sinun on annettava tuuletusritilän vuonna ikkunalaudalle, jolloin lämmin ilma nousee ja vapaasti virtaamaan kylmää lasi-ikkunat. Tämä tekee ikkuna lohkon kuivaksi ja lämpimäksi.

 • Normaattiset vaatimukset yksityisessä talossa sijaitsevalle kattilahuoneelle

 • Laitteet talon talon taloon

 • Mitkä lämmitysparistot ovat parasta valita kotiin ja asuntoon

 • Mitkä jäähdyttimet asuntoon ovat parempia

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 + = 26

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map