Kuisti betonista

Kuisti betonista

Betonikatto on erityinen ulkoinen liite rakennuksen sisäänkäynnin edessä, joka koostuu betonista (betonilohkot, laajennetut savipohjat, ilmastetut betonilohkot). Tämä on tärkeä osa minkäänlaista asuinrakennusta, mikä helpottaa ihmisen helppoa ja mukavaa liikuttamista maanpinnasta talon tasolle, joka sijaitsee hieman kukkulalla.

Konkreettisen kuistin kuvaa kuvaa kuvaa

Koska talon pohja ei voi olla tasainen maan kanssa, portaat ovat olennainen kuistille. Ennen sisäänkäynnin ovesta taloon on oltava erityinen alusta, johon vähintään kaksi henkilöä voi helposti majoittaa (menemällä ulos taloon). Voit käyttää päällystystyökaluja lopettaaksesi rakenteen. Sen yläpuolella voit rakentaa erityisen katon, joka suojaa sitä sateelta ja lumelta.

Kuvassa näkyy esimerkki valmiustilasta, jossa on katto

Suunnitteluominaisuudet

Betonista valmistetun kuistin tärkein ominaisuus on se, että betonin perusteella on mahdollista kaataa lähes minkä tahansa monimutkaisuuden vaiheet (ei vain tavanomaisia ​​suoraviivaisia, mutta myös kaarevia, pyöreitä). Myös sen viimeistelyyn voi käyttää erilaisia ​​materiaaleja (erilaiset levytyökoneet).

Usein kuisti on rakennettu laajennetuista savi-lohkoista, vaahtolohkoista, kuonilohkoista.

Betonin kuisti on monoliittinen, kestävä, luotettava, universaali rakentaminen, jonka rakentaminen on melko työläs prosessi, joka koostuu peräkkäisistä vaiheista.

Betonista valmistetun kuistin pystytysvaiheet

Laskelmat ja valmistelu tulevasta rakentamisesta, maanrakennuksesta, kaatamisesta, viimeistelystä - betonikadon pystyttämisen vaiheet.

Laskut ja suunnittelu

Ihannetusti aseta yksityisen talon kuisti tulevan talon suunnittelun alussa ja täytä rakennuksen kellarirakennuksen aikana talon alle. Jos talo on jo rakennettu ja kuisti ei ollut sen rakentamisen aikana, niin se voi olla asianmukaisesti ja ilman erityisiä vaikeuksia voidaan liittää taloon ja myöhemmin.

tärkeä! Jos kuisti kiinnitetään talon pystyttämisen jälkeen, asiantuntijat eivät suosittele kiinteän betonikadun tukikohdan rakentamista rakennuksen pohjalle.

Tämä johtuu siitä, että näille rakenteille on ominaista epätäsmällinen paino, erilaiset kuormitukset ja erilainen kutistuminen, minkä seurauksena maaperän voimakas särky - rakenne voi muodostaa tai halkeile sauman päällä.

Suositukset, joita on noudatettava suunnittelussa:

 • Paloturvallisuuden sääntöjen mukaan betonikatos (leikkipaikka) yläosan on oltava 5 cm: n etäisyydellä sisäänkäynnin kynnystä
 • Näin ollen ergonomia ja mukavuutta käytettäessä portaiden syvyyden tulisi olla 30 cm, korkeus 12 cm - 18 cm
 • Jos betonikentän korkeus ei ole yli 50 cm ja leveys enintään 1,5 m - kaitea ei voida asentaa
 • Kaidetta tarvitsevassa kaiteessa optimaalinen korkeus on 70 cm - 120 cm
 • Kaikki konkreettisen kuistin tärkeimmät osatekijät ovat erikoinen alusta, tikkaat tälle sivustolle
 • Sivusto voi olla kaiken kokoisia (hyvin pienestä täysimittaiseen terassiin)
 • Sivuston syvyydellä on rajoituksia: tämän parametrin on oltava vähintään 1,5 sisäänkäyntiovien leveyden parametreja
tärkeä! Asiantuntijoiden suositusten mukaan tikkaiden optimaalinen leveys on 60 cm (1 henkilöä kohden), jolloin mukavasti kulkevat kaksi henkilöä samanaikaisesti - porrastuksen tulisi vaihdella 80 cm: stä 120 cm: iin.

Mukavuus, parittomat vaiheet

Riippuen vapaasta tilasta talon ja sisäänkäynnin oven välissä, määritetään, millainen kuori on betonista (portaan suhteen askelmat voidaan rakentaa sivuille kohtisuoraan ympyrässä)

Jotta vältetään puutteet monoliittisen betonikatosrakon rakentamisessa, on ensin välttämätöntä siirtää talon suunnitelma ja piirtää kaaviota tulevasta kuistista ottaen huomioon kaikki sen ulottuvuudet.

Maa toimii

Ennen konkreettisen kuistin rakentamista suoritetaan maalaitoksia. Tyhjennä sivusto, joka on tarkoitettu kivien, roskien rakentamiseen. Aikaisemmat piirustukset siirretään puhdistettuun maastoon. Tulevan rakennuksen kehä on merkitty tapilla. Valmistetaan erikoinen pohja-ura (syväterävyys 20 cm - 30 cm tai keskimääräinen syvyys 50 cm - 70 cm).

Valmisteleva karkea työ on kuvattu valokuvassa

Betoniraudan kaataminen

Ennen perunan kaatamista ylimmän hedelmällisen kerroksen poistetaan maaperästä, vaaditun syvyyden kaivoa kaivetaan ja rakennusalueen kehä lisätään lisäämällä ympyrän 10 cm.

Kaivamisen rakentaminen

Pohjan pohja - kuoppa (kuoppa) tiivistetään 10-30 cm: n keskikokoisen murskakiven kerroksella, 20-30 cm hiekkakerroksella. Viimeinen kerros kastellaan ja tamped. Tämä rämeen ja hiekan tyyny suojaa betonia pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta, aggressiiviselta maaperän vaikutukselta. Tyyny on peitetty vedeneristyskerroksella, joka on valmistettu kateaineista tai geotekstiilistä.

Kuistion rakentaminen kuistilla osoittaa kuvan

tärkeä! Jos kiinteä vedeneristysmateriaali ei riitä koko säätövarren alueelle, tämän materiaalin liitokset on tehtävä päällekkäin 10-15 cm.

Muottirakentaminen

Muotoilun perusta voi olla 15 mm paksua tai erikois impregnoitua vaneria. Kuistion sivuosat on rakennettu pahvista valmistetun näytteen pohjalta, minkä jälkeen useita levyjä putoaa. Näytekappale siirretään puinen suojus, vaiheet on leikattu. Valmiit sivuosat on asennettu yhdensuuntaisesti toistensa kanssa kaivannon pohjalle. Muottien sivusuuntaisten osien ulkopuolelle on kiinnitetty tapit ja geometristen mittasuhteiden menettäminen ja sen hajoaminen, kun tulvia raskaalla betoniliuoksella vahvistetaan edelleen erityisillä tuilla. Sivujen oikea pystysuuntainen sijainti tarkastetaan erityisellä rakennustasolla. Lisäksi hyppyjen avulla sivuosat on yhdistetty useaan paikkaan.

Kun sivuelementtien muottiin asennetaan asennus, vaiheiden ulkoiset rajoitteet kiinnitetään leikkauksiin. Rajoittajina käytetään reunamateriaalilevyä (askelman korkeus ja levyt on oltava yhtä suuret).

tärkeä! Jos puoliympyrän muoto valittiin tulevalle kuistille, kaavamaiset ympyrät vedetään pehmusteeseen ennen sen kaatamista, minkä jälkeen maapallolle asetetaan parittuneet paalut (vahvistus) 20-30 cm: n välein.

Pallojen välissä on muotokappaleita (muovia). Nauhojen korkeuden parametrin on oltava sama kuin vaiheiden korkeusparametri.

Kuvassa on kuvioita

Vahvistusmenetelmä

Vakauden suhteen betonirakenteen lujuus kohtaa lujittavan rungon. Tältä osin on välttämätöntä vain lujittaa raudoitusta, vaan rakentaa täysimittainen metallirakenne. Tuleva betonikatos on vahvistettu erityisillä rei'itetyillä tangoilla, jotka on puhdistettu rasvan tahroista, ruosteista, joissa on osio 8 mm: stä 10 mm: iin.

tärkeä! 10 cm * 10 cm - 20 cm * 20 cm - optimaaliset soluparametrit.

Vahvistin on manuaalisesti vahvistettu. Jos pituusparametri kuopan pohjasta ja askelman yläosasta 20 cm: iin, tehdään alempaan vaiheeseen 1 taso. Yli 20 cm: n etäisyydellä rakennetaan 2 vaakasuoraa tasoa. Lujittava kotelo kaadetaan kaikkiin sivuihin 5 cm betoniliuoksella. Tältä osin ennen louhinnan asennusta on asennettava erityisiä kiviä (seisokkeja) kaivannon pohjalle.

Selvästi vahvistusmenettely tarjoaa kuvan

Betonimenetelmä

On huomattava, että tulevaisuudessa konkreettinen kuisti vaikuttaa jatkuvasti mekaanisiin kuormituksiin, monimutkaisiin ympäristöolosuhteisiin: maaperän liukenemiseen, pohjaveteen happamien epäpuhtauksien, alkalien, lämpötilan muutosten kanssa. Näiden epäedullisten olosuhteiden estämiseksi betonilaastilla on oltava erityinen koostumus: sementti-hiekka-sora, 1 tunti - 2,2 tuntia - 3 tuntia. Liuos on sekoitettava täydellisesti lapioihin, mutta parhaiten betonisekoittimella.

Kuvassa näkyy visuaalisesti betonisoitumismenetelmä

Sulkemalla kylmäsiltojen muodostuminen, on välttämätöntä täyttää kuisti betoniliuoksella kerralla. Kun muotti on täytetty konkreettisella liuoksella, tyhjennysten välttämiseksi, jolloin koko seos lävistetään usein venttiilillä, ilma vapautuu.

Viikon kuluttua betoni pysyy täysin vaaditussa paikassa, jäätyy, muotti poistetaan. Pohja on vedenpitävä sivuille käyttämällä tervaa, ruberoidia, jonka jälkeen maaperä täyttyy.

koristelu

4 viikon kuluttua betoni on täysin jäädytetty ja se on voima. Tässä vaiheessa he alkavat viimeistellä konkreettista kuistia. Kesällä kuumalla säällä monoliittinen betoni on peitettävä vedellä päivittäin kostutetulla polyeteenikalvolla.

Suunnittelumääristä riippuen päällystysmateriaalin valinta määritetään. Tätä varten voit valita toisenlaisen kalkkikiven, joka on hienosti sementoitu huolellisesti.

Kuvassa näkyy visuaalisesti viimeistelytapa

Näin ollen betonista valmistettu kuisti on rakennelma, joka koostuu tietyistä ulottuvuuksista, alustoista, jotka helpottavat ihmisen mukavaa liikkumista pihalta taloon, joka on pienellä kukkulalla. Porch mazhet rakennetaan eri materiaaleista, mutta betoni on yksi luotettavimmista, kestävä. Se voidaan myös rakentaa betonilohkoista, laajennetuista savielementeistä, kuonakappaleista, vaahtolohkoista.

Kuvalehti valmiista betonikadusta esittelee valokuvan

Lisätietoja betoni kuistista videosta

 • Betonikon kuistit

 • Kuisti lokit

 • Betonikentän laite

 • Miten kaadetaan kuisti betonilla

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map