Maali julkisivuille

Maali julkisivuille

On olemassa materiaaleja, joiden avulla voit täydentää ja parantaa käyttökelpoisia ominaisuuksia kipsi, jonka avulla voit viimeistellä talon ulkoseinät. On parhaiten maalata rappaustunutta julkisivua maaleilla ulkoseinille. Ne suojaavat sitä kosteudelta, joten seinät kestävät pidempään.

Julkisivujen maalit ovat hygroskooppisia, tämä ominaisuus ei salli lämpötilavaihtelujen vaikutuksesta muodostuvan lauhteen kerääntyä ja tuhota päällyskerros. He eivät pelkää ilmakehän vaikutuksia, he säilyttävät ominaisuutensa monimutkaisen ilmapiirin olosuhteissa. Mutta kuvattujen materiaalien tärkein tarkoitus on lisätä päällysteen pitkäikäisyyttä. Hyvät julkisivumaalit pystyvät nyt säilyttämään rakennuksen houkuttelevan ulkoasun kymmenen vuoden ajan. Jotta kokoonpano pystyy palvelemaan niin paljon, se on valittava oikein. Tietoja tästä ja puhua tässä artikkelissa.

Rakennetyyppiset julkisivutyöt

Maalaus julkisivut sisustustyötä varten suunnitelluilla maaleilla ei voi. Ja kaikki, koska ne mahdollistavat kannen muodostamisen, joka ei kestä ulkoisia aggressiivisia ilmastovaikutuksia. Suorassa auringonvalossa tällaiset maalit polttavat nopeasti.

Maalaus julkisivujen maali valitaan seuraavasti. Ensin sinun on tutkittava huolellisesti pakkausmateriaali. Se sisältää pääsääntöisesti kaikki koostumuksen tekniset ominaisuudet: kosteuden, piilotustehon, elastisuuden ja biologisen suojan enimmäistaso. Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on kolme maalityyppiä, jotka voidaan valita maalaamalla julkisivuja:

 • akryyli,
 • silikaatti;
 • silikoni.

Jokaisella koostumuksella on sen etuja ja haittoja, tutkimalla niitä, on helppo ymmärtää, mikä maali on paras jokaiselle julkisivulle. Jokaisella kuvatulla materiaalilla on omat sovellusominaisuutensa. On myös hyödyllistä saada tiettyjä tietoja eri tyyppisten julkisivumaalien yhteensopivuudesta. Niinpä esimerkiksi akryylikoostumuksiin voidaan soveltaa kerroksia silikaattipinnoitteisia maaleja. Tämä on sallittua myös ilman seinien alustavaa pohjamaalausta. Silikaattimateriaalin levittäminen mihin tahansa muuhun koostumukseen antaa surullisen vaikutelman. Vesi-emulsiokoostumus liukenee helposti ja katoaa yksinkertaisesti silikonikerroksen alla. Siksi on niin tärkeää tutkia yksityiskohtaisesti kaikkien julkisivumaalien ominaisuuksia.

Akryylikoostumukset

Maaleja julkisivuihin akryylipohjaisesti - mahdolli- simman budjetin vaihtoehto maalaukseen. Koostumuksella on erityinen liima-aine, jota kutsutaan akryylipolymeeriksi. Se auttaa muodostamaan kalvon, joka voi tehokkaasti suojata kipsin kerroksen ilmakehän saostumisen vaikutuksilta.

Julkisivun akryylimaaleja voitaisiin kutsua yleisiksi. Ne eivät polta auringossa, eivät heikennä ajan mukana, ne eivät pääse peittämään pieniä halkeamia sen jälkeen, kun ne on kiinnitetty seiniin. Tällaiset koostumukset voidaan helposti sävyttää. Mutta niiden käyttöikä on lyhyt (vain 5-7 vuotta), maali akryylimaaleilla julkisivut, kipsipintainen kalkkikivi tai hiekkakivi pinnoite ei voi olla. Liima-arvon alhainen arvo ei anna niiden peittää tehokkaasti huokoista substraattia.

Kaikki akryylikoostumukset jaetaan kahteen suureen ryhmään:

Orgaaniset maalit (niiden avulla voit maalata julkisivut nolla-lämpötilassa: orgaaniset aineet polymeroituvat nopeasti). Myyntiin on mahdollista löytää orgaanisia akryylimaaleja, joiden avulla luodaan mattoja tai kiiltäviä pintoja.

Maalit veteen dispergoimalla - kaikkein budjettivaihtoehto julkisivujen koristeluun. Ne ovat hajuttomia ja niillä on erinomainen tarttuvuus kipsattuun pintaan.

Silikoniyhdisteet julkisivuihin

Silikonipohjaisilla maaleilla on parhaat kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet. Ne muodostuvat johtuen silikonihartsien ja mineraalivarastojen koostumuksista. Siksi silikonimaalit ovat hygroskooppisia, vedenpitäviä (seuraava kuva osoittaa selkeästi, miksi kuvatulla materiaalilla on alhainen veden absorptiotaso), osoittavat suurta resistenssiä säänkestäville tekijöille.

On kuitenkin huomattavia haittoja. Silikonimaaleilla on alhainen kulutuskestävyys, ne ovat alttiita hankautumiselle. Asiantuntijat suosittelevat tällaisten materiaalien valintaa maalaamalla julkisivuja silloin, kun käyttöongelmat ovat korkeammat kuin kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet. Epämiellyttävän hajun, henkilön turvallisuuden ja helppokäyttöisyyden puuttuminen täysin kompensoivat kuvatun materiaalin suuria kustannuksia. Siksi tällaiset julkisivujen maalaukset ovat hyvin kysyttyjä.

Kiinnitä huomiota! Myyntiin ei ole maaleja, jotka mahtuvat ihanteellisesti hiutaloitujen betonilohkojen päälle, ennen kuin maalaus toimii, ne täytyy välttämättä kipata ja peittää julkisivut kahdessa kerroksessa erityisillä alukkeilla.

Julkisilikaattimaali

Silikaattikoostumukset on valmistettu lasista nestemäisessä muodossa, kalsiumboraatista ja alkalista kestävistä lisäaineista. Tuloksena saadaan materiaaleja, joilla on läpinäkyvä rakenne. Niitä ei ole helppo sävyttää, siksi on olemassa sävellyksiä, joissa on vaaleita sävyjä myynnissä. Tällaisia ​​värejä voi käyttää vain lämpimällä säällä. Asiantuntijat haluavat valita silikaattimaalia siinä tapauksessa, että yhdessä julkisivun maalauksen kanssa on välttämätöntä muodostaa suoja pinnoitetun pinnan halkeilua vastaan.

On tärkeää muistaa, että kun pinta peitetään silikaattikerroksella, seinämä pysähtyy hengittämään. Ja tämä aiheuttaa hometta.

Muut maalit ja lakat

On olemassa myös muita maaleja, joita käytetään julkisivujen koristelemiseen. Ne eivät ole yhtä suosittuja kuin edellä mainitut julkisivut, mutta niillä on omat aukensa samanlaisten materiaalien luettelossa.

Perkloori-vinyyliyhdisteet on suunniteltu kylmäkauden maalaamiseen julkisivut, ne suojaavat tehokkaasti kipsisten seinien pintaa syövyttävistä ilmiöistä ja ilmakehän saostuksesta, osoittavat suurta kestävyyttä kemiallisille ja biologisille vaikutuksille. Tällaisten julkisivumaalien kemiallinen koostumus muodostaa tärkeimmät haittansa - ne ovat helposti syttyviä ja erittäin myrkyllisiä. Perkloori-vinyyli-väriaineen käyttöikä on vain neljä vuotta. Tällaisten teknisten ominaisuuksien yhdistelmä selittää tällaisten koostumusten epäyhtenäisyyden.

Sementoitu julkisivumaalit - Toinen versio, jota käytetään harvoin rakennuksen ulkovaippauksen aikana. Ne on valmistettu mineraalipohjasta, palettiin lisätään pigmenttejä. Tästä mahdollisuudesta huolimatta sementtikanta ei voi ylpeillä erilaisista väriliuoksista, kuten akryyliyhdisteistä. Siinä ei lainkaan ole bakterisidisia ominaisuuksia. Siksi seinien, muottien ja sienten pinta näkyy melko nopeasti.

Kalkkimaalit - kaikkein budjettivaihtoehto maalata julkisivuja. Sydämessä on kalkki. Kuten tiedetään, se voidaan helposti pestä pois sateella, joten kerran vuodessa on tarpeen maalata uudelleen rakennusten ulkoseinät. Silloitukseen voidaan käyttää kirkkaita pigmenttejä. Mutta ne nopeasti palavat suoraan auringonvalon vaikutuksesta. Huolimatta luetelluista haitoista kalkkimaaleja käytetään melko laajalti. Ja kaikki, koska niillä on korkeat antibakteeriset ominaisuudet ja hyvä höyryläpäisevyys. Jos sovellustekniikkaa havaitaan, homeen sienieläinten pesäkkeet eivät koskaan laskeudu julkisivuihin.

Kiinnitä huomiota! Myyntiin jo kauan sitten, uusia strukturoituja maaleja lateksissa. Perusteena ovat pehmittimet. Ne mahdollistavat melko tiheän pohjan muodostamisen, joka muistuttaa kipsiä. Hänen avustuksellaan on helppo luoda helpotuksen volumetrinen päällyste, joka täydellisen kuivauksen jälkeen näyttää hyvin koristeelliselta. Tällaiset koostumukset ovat yli kaikkien edellä mainittujen vaihtoehtojen arvoisia.

Kuten näette, valmistajat tarjoavat melko laajan valikoiman julkisivujen koristeluun. Sopivan koostumuksen valinta olisi tehtävä paitsi aineellisista mahdollisuuksista ja maun mieltymyksistä, mutta ottaen huomioon fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet.

Maali- ja lakkateolli- suuden edellytykset

Kaikki maalit pystyvät parhaimmillaan osoittamaan tekniset erittelyt ja noudattamaan tiettyjä sovellussääntöjä. On hyödyllistä tutustua sääennusteeseen ennen julkisivujen koristelun aloittamista. Jos on olemassa saostumisen riski ja voimakas tuuli, kannattaa luopua töistä. Muutoin nämä tekijät vaikuttavat negatiivisesti lopputulokseen.

Asiantuntijat suosittelevat maalaustyötä päivän lämpiminä aikoina (+10 ° C, +25 ° C). On parempi ottaa mieluummin nopeasti kuivattavia julkisivuja. Jokainen ylimääräinen tunti kadulla voi muuttua paljon. Sateelta tai kevyttä tuulta on aina riskejä, jotka tuovat pölyä kadulta. Kaikki se asettuu tuoreeseen maaliin ja tuhoaa julkisivun ulkonäköä.

Tee oikein se, joka aikoo maalata julkisivun kevään tai syksyn alussa. Meteorologiset raportit osoittavat, että tällä hetkellä voit saalis päiviä, joissa on vakaa ja sää, ja matala auringon aktiivisuus. Hyviä tuloksia, kuten seuraavassa kuvassa esitetään, voidaan saavuttaa, jos pohja on valmistettu asianmukaisella tavalla ennen maalausta.

Maalauksen julkisivun valmistelu

Julkisivujen valmistelu tapahtuu useassa vaiheessa:

 1. Ensin pohja puhdistetaan (jos vanha maali on kerros, se on poistettava ja seinät korjattava uudella).
 2. Silloin on tärkeää poistaa suuret säännönvastaisuudet, jos sellaisia ​​on.
 3. Ennen maalausta julkisivuseinät pohjustetaan kahdesti. Toinen kerros levitetään sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on täysin kuivunut.
 4. Bakteriologisen suojan parantamiseksi tai vahvistamiseksi tässä vaiheessa sinun on käytettävä haluttua koostumusta alukkeeseen.
 5. Maalin kulutus on yleensä pakattu. Asiantuntijat suosittelevat, että lasketaan tarvittava määrä maaleja ja lakkamateriaaleja ja osta ne välittömästi yhdessä paikassa. Dokupat sitten vaarallinen. On aina olemassa riski hankkia samalta koostumukselta eri erät. Kokenut maalari tietää, että ne voivat erota toisistaan ​​merkittävästi.
 6. Veteen dispergoituvat akryyliyhdisteet laimennetaan vedellä, orgaanisella liuottimella. On parempi ottaa etusijalle maalivalmistajan ilmoittama vaihtoehto. Ne ovat yleensä testattu yhteensopivuudesta tehtaalla.
 7. Kerroksen levittämisen yhtenäisyys riippuu paljolti työkalun oikeasta valinnasta. Niinpä esimerkiksi ruiskupistoolin avulla on helppo luoda tasainen kerros minimaalisella granulaatiolla. Mutta tela kykenee tarjoamaan pinnoitteen voimakkaamman rakenteen.

johtopäätös

Yhteenvetona kaikki edellä mainitut voimme sanoa turvallisesti, että minkä tahansa julkisivumateriaalin käyttö voi antaa talon julkisivuille upean ulkonäön. Edellä kuvattu kuva osoittaa tämän vielä kerran. Väriaineyhdistelmien valinta on melko suuri, mikä auttaa valitsemaan paras koostumus, tämä artikkeli on suunniteltu, on helppo valita sopiva väri tutkimalla liitteenä olevaa videota.

 • Kuinka valita maali kattoon ja seiniin

 • Akryyli seinämaali

 • Kuinka valita seinien koriste maali

 • Kuinka valita silikonimaali seinille

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map