Matala perustus pilvenpiirtäjälle

Matala perustus pilvenpiirtäjälle

Harmaita maaperäjä pidetään ongelmallisina. He muuttavat äänenvoimakkuuttaan lämpötilan ja vuodenaikojen mukaan, joten heidän talonsa pystyttäminen aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia. Tärkeintä on rakentaa sellainen säätiö, jota leikkaavat voimat eivät epämuodostaisi ja samalla se ei ollut liian kallis. Tämä vaihtoehto on - se on matala perustus.

Mitkä maaperät kuuluvat kuiluun

Maaperäihin kuuluvat ne maaperät, jotka absorboivat vettä ja kun ne jäätyvät, ne lisääntyvät tilavuudella, koska, kuten tiedetään, jään tiheys on pienempi kuin veden tiheys. Tällaiset maaperät voivat liikkua jopa päivän aikana.

Harmaat maaperät ovat:

 • savimaata,
 • savi,
 • pieni ja silkkinen hiekka,
 • pölyinen hiekkasauma,
 • karkeat klastiset hiukkaset, joiden hiukkasten aggregaatti on alle 0,1 mm, miehittäen enemmän kuin 30% tilavuudesta.

Tällainen maaperän tilavuuden muutos voi vahingoittaa säätiöitä ja muita rakenteita.

Siksi perustuksen pystyttäminen aluskasvillisessa maaperässä on omat erityispiirteensä ja monimutkaisuutensa.

Maadoitettu nauha-pohja

Matalan kellarin tärkeä plus on sen monipuolisuus. Se pystyttää erilaisia ​​rakennuksia, voit tehdä matala perustan talon, kylpyammeet, autotalli, huvimaja, laajennus.

Matala tyyppinen pohja soveltuu hyvin maaperän maaperään, se takaa rakennuksen vakauden. Vahvistettu lujitetulla monoliittisella nauhalla on riittävä vahvuus.

Sen laite on edullisempi kuin muiden väärennösten vastaisten toimenpiteiden käyttäminen: saven tai loemaisen maaperän korvaaminen hiekkaa tai paaluilla pakastettavaksi, vaikkakin usein nauha yhdistetään kyllästyneisiin paaluihin.

Tärkeää! Abyssal maaperässä matala perustus on monoliittinen. Maaperän liikkuvuuden vuoksi valmistettua esivalmistettua versiota ei suositella.

Laskenta МЗЛФ

Ennen kuin teet säätiön itse, sinun on laskettava betonin määrä. Sen massa lasketaan perustan geometrisista mitoista ja betonin tiheydestä. Säätiön tilavuuden määrittämiseksi on välttämätöntä ottaa huomioon tulevan perusta-nauhan pituus, joka on yhtä suuri kuin rakennuksen kehä ja kaikkien sisäisten kantavien seinien pituus kerrottuna nauhan korkeudella ja leveydellä metreinä. Nauha sijaitsee rakennuksen kehän varrella, samoin kuin sisäpuolella olevien seinien alapuolella. Nauhan korkeus on noin 40 cm.

Betonin tiheys riippuu brändistä. Tästä arvosta vähennetään raudoituksen tilavuus - saadaan betonimäärä. Säätiön massa saadaan kertomalla sen tilavuus tiheydellä.

Sivuston valmistelu ja hiekkakivet

Lisäksi alustan mitat kuljetetaan maastoon. Sen ääriviivat on merkitty narulla, joka on venytetty tapilla. Vertaile tasaisen suorakulmion lävistäjiä: niiden tulee olla yhtä pitkiä.

Seuraava vaihe on sivuston valmistelu. Se on puhdistettu roskista, poistaa hedelmällisen maaperän kerroksen tulevan teipin kohdalla, kaivaa oikean syvyyden - 50 - 70 cm, ja 20 cm niistä tulee hiekka tyyny. Sitten kaivannon sivupilvet ovat vuorattu vedenpitävällä materiaalilla: erikoiskalvolla tai tavallisella kattohuopa. Sitten kaadetaan useita kerroksia oleva hiekkakivi, jonka paksuus on 20-30 cm.

muotti

MZLF: n päällyste on yleensä tehty reunuslevyistä. On tärkeää kiinnittää levyt tiukasti niin, että muotti ei putoa erilleen betonin paineessa. Kun muotti on tehty ja levyt kiinnitetty yhteen, se esitetään kuvassa.

Kun asennat muottiin, siihen asetetaan vedenpitävä materiaali.

vahvistaminen

Vahvistaminen on erittäin tärkeä vaihe säätiön luomisessa, se on vahvistusta, joka vastaa sen voimasta. Matalalle alustalle raunioituneelle alustalle on käytettävä teräspalkkeja D12-D16, jotka sijaitsevat nauhan varrella ja sen päällä, sitomalla neulomalla. MZLF: n kehys edustaa kahta lujittavaa hihnaa, joissa kummallakin on 5 baaria ja poikittaissillat niiden välillä.

Tärkeää! Hitsausta on mahdotonta yhdistää lujittavan kehyksen osiin. Hitsattu sauma on paikka, joka ei ole korroosiota kestävä, lisäksi lämmityksen jälkeen metalli muuttuu hauraaksi. Myöhemmin tässä paikassa voi olla halkeama. Voit hitsata vain "C" -merkinnät.

betoni

Yleensä yksityisten talojen matala-haudatut perustukset käyttävät betonilaatua M200. Runkorakennukselle tämä riittää, mutta raskaammalle mallille on tarpeen ottaa M250: n merkki betonista. Rakennuksessa voimakkaasti puchinistom maaperän betoni laatu M350.

Voit ostaa valmiita betonituotteita, tai voit valmistaa sen itse. Taulukossa esitetään sementin ja hiekan mittasuhteet eri betonityypeille.

Asianmukaisen betonisoitumisen kannalta on muistettava seuraavat seikat:

 1. Älä päästä betonia yli 0,5 metrin korkeudelta.
 2. Parempi koko matala perustus yhteen toimintaan (yhden päivän tauolla enintään 2 tuntia).
 3. Varmista, että tiivistät betonin. Voit tehdä tämän käyttämällä värähtelevää tai käsin.

salaojitus

Viemäröinti poistaa kosteuden maaperästä, mikä johtaa pienentyneeseen ruoanlaittoon. Rei'itetyt viemäriputket asetetaan koko säätöjalan koko kehälle. Tee tämä kaivaa kaivo syvälle hiekkalaatikkoon matalan haudatun pohjan alla, aseta se käärittyihin geotekstiiliputkiin ja täytä kaivanto kaatamalla. He tekevät sokeuden ylhäältä.

vedeneristys

Pohjan vedenpitävyys kohoumalla lisää käyttöikää ja vähentää leikkausvoimien vaikutusta. Vedenpitävyyteen käytetään päällystysaineita, kuten bitumia, rullaa, esimerkiksi kateaineita tai nykyaikaisia ​​lisävarusteita. Myös säätiön kolmiulotteinen vedeneristys - siihen kuuluu käsittely tunkeutumisratkaisuilla, jotka muuttavat betonin molekyylirakennetta ja eivät anna veden joutua siihen. Vedeneristysvuoraus on halvin, mutta kaikkein lyhytikäinen, siis useammin säätiöllä omilla käsilläan liimattu tai fuusioitu rullamateriaali.

Yleisenä vaihtoehtona on ruberoidin liimaus kuumalle mastille.

Tärkeää! Katteet kateaineen on liimatta päällekkäisyyksiä. Ompeleita lisätään lisäksi mastiksella.

Matalan nauhalistan lämpöeristys

Savi-maaperän perustus on ehdottomasti eristettävä. Eristekerroksella on myös vedenpitävä toiminta, lisäksi se suojaa pohjaa maaperän lävistämisen vaikutuksesta, mikä estää maaperän rakennuksen alle jäätymisen. Tätä varten pohja on eristetty ulkopuolelta, ja myös eristetty sokea on rakennettu.

Käytettäessä lämmitintä

 • vaahto,
 • puristetusta polystyreenivaahdosta (penokleks),
 • nestemäistä polyuretaania.

Jälkimmäinen menetelmä vaatii asiantuntijoiden työtä tai kalliiden laitteiden hankintaa, joten itseeristykseen käytetään kahta ensimmäistä materiaalia. Sovelluksen tekniikka on käytännöllisesti katsoen sama.

Tärkeää! Kaikki vaahtomerkit eivät sovellu matalan pohjan eristämiseen. Tätä varten voit käyttää vain tiheää vaahtoa, joka on suunniteltu lämmittämään säätiötä - PSB-35: n tai PSB-50: n tuotemerkki.

Laajennettu polystyreeni (vaahtomuovi) on nykyaikaisempi lämpöeristys, materiaali, joka on kestävä puristukseen, ei salli vettä, on ympäristöystävällinen. Se on hieman kalliimpaa kuin polystyreeni.

Huomio! Lämpö ja karkeusvastus ovat vielä tehokkaampia, jos sijoitat horisontaalisen eristyskerroksen kellariin. Tehokkain tapa on yhdistää eristys ekstrudoitujen polystyreeni-kaihtimien kanssa pohjan tasolla ja itse säätöseinä seinien alkuun (vähintään metrin päässä pohjasta). Lämmittäminen vain maanalainen osa on tehotonta. Jos talossa on pohja, se on myös eristetty.

Kun olet asettanut vaakasuoran kerroksen lämmittimestä, ylistä yritä tyyny hiekasta ja soraa: ensin hiekkakerros ja sitten kaksi kertaa pienempiä soraaltaita. Päälle tehdään sokea, betoni tai muu vedenpitävä materiaali.

Jos talo on kuumentamaton, vaahtomuovi asetetaan pohjan pohjalle koko kehälle. Jos talossa on lämmittämättömiä osia, esimerkiksi veranta, laajennus, autotalli, niin että ne eivät ole repeytyneet lävistämällä talosta, myös vaahtokynä asetetaan niiden alapuolelle.

Tyylikkäästi nauhoitettu nauha-säätiö tylsistyneissä paaluissa

Tällainen pohja koostuu kyllästetyistä paaluista ja monoliittisesta betoniteräksestä.

Tällainen säätö voidaan tehdä omilla käsillä löysämailla löyhillä maaperäillä, koska paalut kulkevat niiden läpi luotettavampiin kerroksiin, joilla on parempi kantavuus. On perusteltua pystyttää matala syvä pohja ja korkea pohjavesi.

Kuopien syvyyden määrittämiseksi kierrä testiruuvipalloa siten, että määrität, kuinka syvälle kantokerros on. Lisäksi poraavat reiät, joihin asbestisementistä, PVC: stä tai rullatusta polyeteenistä tai ruberoidista putket lasketaan. Putkissa asetetaan vahvistus niin, että se työntyy noin 40 cm: n päähän ja betoni kaadetaan. Kovettumisen jälkeen paalut toimivat samalla tavoin kuin tavanomaisen MZLF: n tapauksessa, nauhan vahvistamisen yhteydessä, paalun vahvikkeen ulkonevat osat liitetään nauhan runkoon.

Jäätynyt kaivaminen on ongelma talojen suunnittelussa ja rakentamisessa, varsinkin kun rakennetaan säätiö. Kuitenkin, jos valitaan oikea perustyyppi ja toteutetaan toimenpiteitä puhalluksen torjumiseksi, on mahdollista vähentää lävistyksen vaikutusta pohjaan lähes nollaan.

 • Säätiö vaahtolohkojen autotallin alla

 • Pylväsperusta talon alla vaahtolohkoista

 • Pylväsperusta korkeassa pohjavedessä

 • Pilarin perustus kylvyn alla omilla käsillään

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 53 = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map