Miten valita ja varustaa kylpyamme

Miten valita ja varustaa kylpyamme

Modernin ihmisen raiskaava rytmi tekee hänestä etsimään hänen lähteitään rentoutumisesta ja rentoutumisesta. Hyvä tapa täydellisesti palauttaa elinvoimaasi ja terveytesi voi tulla Venäjän kylpyamme. Se on se, että henkilö paitsi vapauttaa kertynyt väsymys, lepää, mutta voi myös parantaa hänen terveyttään. Erityisen merkityksellinen kylvyn rakentamiseen on kyläläisten tai maanrakennusten omistajien kannalta. Valitettavasti jokaisella ei ole varaa nauttia omasta kylpyhuoneestaan ​​lähellä taloa. Jolla ei ole tarpeeksi rahaa korruptoitumaan sitä. Joku on vain laiska, ei halua hukata aikaa ja energiaa höyryhuoneen rakentamiseen. Joillekin kylpy on edelleen toteutumaton unelma, koska tontille ei ole tarpeeksi tilaa.

Kaikkien näiden ongelmien ratkaiseminen yhdellä iskulla voi olla melko helppoa ja yksinkertaista. Valmiin kylpy-tynnyri tulee pelastukseen, joka on helppo järjestää omin käsin.

Tynnyrin muotoinen kylpy on suomalaisten keksintö, jonka avulla voit rakentaa henkilökohtaisen kylpyamme alueellesi budjetilla ja käytännöllisellä tavalla.

Barrel-kylpy on viime aikoina kasvanut suosioaan kuluttajien keskuudessa, ja tämä seikka johtuu monista syistä.

Kylpy-rummut ominaisuudet ja lajikkeet

Jokainen omistaja dachasta tai maalaistalosta unelmoi tällaisesta unesta. Kylpyammeen asentaminen tynnyriin omilla käsilläsi, sinun ei tarvitse viettää aikaa ja vaivaa perustuksen rakentamisessa. On myös syytä huomata, että pienet koot mahdollistavat tämän tyyppisten kylpylävälineiden varustelun missä tahansa sivuston kohdassa ja haluttaessa siirryt uuteen paikkaan. Kylvyn tynnyri kuljetetaan helposti paitsi paikan päällä, mutta myös sen rajojen ulkopuolella.

Perinteisesti kylpytynnyriä käytetään kesäkaudella. Jotta talvella voi käyttää sitä pakkasilla, tarvitaan lämpöeristyksen lisäämistä, mikä aiheuttaa suunnittelemattomia kassavirtoja.

Tutkittaessa huolellisesti putki-tynnyrin ulkonäköä, on huomattava, että sen sisätila ei ole paljon erilainen kuin klassisen venäläisen puukylän sisätilat. Kylpyammeessa on myös pesuhuone, jossa on suihku ja höyrysauna. Höyryhuoneessa on erityinen tunnelma. Vesi pääsee kuumalle pinnalle ja luo tällaisen höyryn määrän, joka tunkeutuu jokaiseen organismin soluun ja puhdistaa sen asianmukaisesti. Jos höyrysauna ei käytä pelkästään puhdasta vettä vaan lääkekasvien tinktuureja, höyry hankkii lääketieteellisiä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat suotuisasti hengityselimiin ja yleensä nostavat ihmisen immuniteettia.

Pesukylvessä ruumiin puhdistus jatkuu. Tämän huoneen lattiassa on välttämättä oltava erityiset tyhjennysaukot ja pinta on asetettu lievän kaltevuuden alle. Siten vesi ei pysähdy, ja sienten tai homeiden muodostumisen todennäköisyys minimoidaan.

Saunan rakenteen ominaisuudet tynnyrin muodossa kuivalla parilla. Tällainen kylpy koostuu vain höyryhuoneesta. Sen vieressä on avotilassa oltava allas tai lampi, jossa on erittäin mukava jäähtyä höyrysaunan jälkeen.

Puutarhojen omistajien antama palaute viittaa siihen, että sauna on paljon helpompaa kuin klassisen venäläisen kylpyamme. Sen ei tarvitse varustaa vedenpoistoa, koska se ei ole tavallista pestä höyrysaunassa. Riittää, että seinää rakennetaan ja tehdään perusteellinen vedeneristys. Höyryhuoneen yläosassa on asennettu pieniä aukkoja, jotka on tarvittaessa suljettu salpilla. Höyryhuoneen sisätilassa vain uuni ja sohvat on asennettu.

Kylpyammeen materiaalin valinta

Perinteinen venäläinen kylpy on rakennettu mistä tahansa materiaalista, mutta tärkein asia on päällystää se oikeilla puulajeilla. Kylpy-tynnyreiden rakentamisessa puumateriaalit tulisi valita suunnitteluvaiheessa. Kylpy-tynnyrin paras vaihtoehto on ns. "Kylpy" kivi, johon kuuluvat: tammen haapa tai lehmus:

 • tammi on kestävin, kiinteä ja kestävä puu. Jopa kosteus ei tuhoa sitä, vaan vain vahvistaa sitä. Leikattu tammi on erittäin kaunis, mielenkiintoinen ornamentti. Tammipuun tärkein puute on sen kustannus. Tumman kylpyamme on ilo erittäin kallis, ei kaikki voi;
 • Suosituin puu rakentamiseen kylpy on lehmusta puu. Sillä on lääketieteellisiä ominaisuuksia, joten on hyödyllistä kävellä hengelle, joka kärsii hengityselinten sairauksista leivinuunissa. On myös syytä huomata, että terapeuttiset kalkkiparit täydellisesti puhdistavat ja nuorevat ihoa. Loken lokit pitävät täydellisesti lämpöä, ja se on yksinkertaista käsitellä sitä. Kalkkipuun käyttämisen haitat ovat sen huono vedenkestävyys. Puu alkaa nopeasti roikkua ja romahtaa sienestä;
 • niille, jotka haluavat varustaa kylpylä omalla sivustollaan, mutta niillä on hyvin rajallinen budjetti, kannattaa kiinnittää huomiota haapan puuhun. Sen vahvuus on hyvin samankaltainen kuin kalkkipuu, mutta haapalokit ovat paljon kestävämpiä kosteudelle, eivät repeä, eivät muuta niiden muotoa.

Ei ole suositeltavaa käyttää havupuita kylpytynnyrissä. Ne sisältävät suuren määrän hartseja, jotka alkavat aktiivisesti eritellä kuumennettaessa. Niiden ainoa sovellus on kylpyammeen luuranko.

Poikkeuksena voi olla myös setripuuputki. Sen rakenne on melko tiheä, se ei muutu alttiina korkeille höyrylämpötiloille. Cedarin banya-tynnyri ei kutistu eikä pelkää suurta kosteutta. On myös syytä huomata, että cedar banya-barrel on erittäin sietämättömiä sieni ja muotti, joka vaikuttaa sen pitkäikäisyyteen.

Kylpy-tynnyrin setriparatiisi ei ole vain hieno tapa höyryä ja rentoutua, vaan myös hyvä vaihtoehto hoitaa terapeuttista aromaterapiaa.

Setri leikkaus on erittäin kaunis. Hänen piirustus ja väri eivät koskaan toistu. Cedar-tynnyri-tynnyri voi tulla sisäkoristeen koristeeksi.

Valmistelu kylpy-tynnyrin järjestelyyn

Kun olet valinnut ja valmistellut laadukasta sahatavaraa, voit siirtyä suoraan saunan tynnyrin asentamiseen. Työssä käytetään profiileja, joiden leikkaus on enintään 45 x 90 mm, ne asetetaan kaarevalle pinnalle. Seinien - väliseinien käyttämiseksi käytetään levyjä, joiden osio on 50 * 200 mm. Jotta voit varustaa säätiön, sinun on valmisteltava sahatavaran osuus enintään 40 * 400mm.

Tarvittavien levyjen määrittämiseksi oikein sinun on laskettava ympyrän pituus ja jakaa se levyn leveydellä.

Tarvittavan koon ja laadun sahatavara on työtä, joka vaatii paitsi tietämystä myös erikoistyökalun. Parempi luottaa päällikköön - ammattilainen. On myös huolehdittava kylpy-tynnyrin piirustuksista etukäteen.

Yksinkertaisempi versio kylpyläasennuksesta on seuraava: erikoistuneissa yrityksissä on mahdollista ostaa valmiita kylpyhuonekalusarjoja avaimet käteen -periaatteella, jotka ovat riittävän yksinkertaisia ​​rakentamaan omaan käyttöön oheisten ohjeiden mukaan. Lisäksi voit aina ostaa valmiita, tehdasikkunaan ja ovilohkoihin koottuja.

tärkeä! Kaikki puiset elementit ennen töitä edellyttävät pakollista kyllästämistä antiseptisellä aineella.

Kylpy-tynnyrin paikan valmistus

Tällainen kylpy voidaan järjestää millä tahansa pohjalla, sillä edellytyksellä, että ammeen puiset osat eivät pääse kosketuksiin kosteuden kanssa. Paras vaihtoehto olisi betonoitu maa, joka on peitetty raunioilla. No, jos kylpy on asennettu pienelle kukkulalle.

Jos tontille ei ole sopivaa paikkaa, se voidaan varustaa itsenäisesti. Tätä varten sinun täytyy kaivaa kaivo, noin 20 cm syvä ja leveys, joka on suurempi kuin 50 cm tynnyrin pohjalta. Lähellä on tarpeen kaivaa reikä veden tyhjentämiseen. Paikan, jossa viemäri tulee ulos altaan pohjasta, on haaraputki. Toisessa päässä se liitetään putken tyhjennykseen, toinen seisoo tyhjennysaukon pohjalle.

Kaivon pohjassa, putken tynnyrin alla, kaada hiekkakiven ja soran seos. Se on painettava huolellisesti, se on peitettävä vahvistusverkolla ja kaadettava betonilla. Kaada seos rinteen alle. Näin varmistetaan, että vesi putoaa altaan pohjaan ja tyhjennysaukon kautta. Jotta rakennustöitä voidaan jatkaa, sinun on pidettävä tauon muutamassa viikossa. Tänä aikana konkreettinen seos hyytyy hyvin ja ottaa tarvittavan voimaa.

Kylpy-tynnyrin valmistus

Kylpytynnyrin valmistuksen ensimmäinen vaihe on jalustan järjestely. Tämän vuoksi sylinterimäinen ontto paksu levy, jonka säde on samansuuntainen kuin piipun säde. Vain neljä seistä tarvitaan. Tämä numero voi vaihdella kylpyammeen pituuden mukaan.

Kiinnitä jalustat vaakasuoralle pinnalle ja kiinnitä ne yhteen jäykällä kytkimellä.

Puusta valmistetaan kilvet, neliön muotoinen, joiden mitat hieman ylittävät putken halkaisijan.

varovaisuus! On otettava huomioon, että suojuksen etupaneelissa on aukko ovesta, ja takaosassa on pieni ikkuna.

Merkitse suojuksen keskipiste ja piirrä ympyrä. Sen halkaisijan on vastattava putken halkaisijaa. Saw it with palapeli. Piirrä ikkunan ja oven ulkoasuja sivuseinissä ja leikkaa ne myös jig sawillä. Aukkoissa levyt tulisi kiinnittää tilapäisesti telineillä.

Puulevyissä merkitse etu- ja takaseinien urien sijainti. Urien leveys on yhtä suuri kuin seinämän paksuus.

Kylpy-tynnyrin kokoaminen

Kylpy-tynnyrin kokoonpanon algoritmi näyttää tältä:

 1. Järjestä pohja valmiille alueelle.
 2. Tarkista kaikki nivelet uudelleen. Niiden tulisi olla täysin jalostettuja ja niillä on pallomainen muoto.
 3. Merkitse telin keskikohdat.
 4. Aseta ensimmäinen lauta keskelle jalusta ja vahvista se.
 5. Vasemmalla ja oikealla puolella laudat, ja yhdistävät urat tiiviisti.
 6. Kiinnitä levyt tiukalla liittimellä.
 7. Toista kunnes levyt täyttävät jalustan koko pinnan.
 8. Viimeinen kortti on korvattava korjauspalkilla. Se on suunniteltu poistamaan kaikki käytettävissä olevat aukot levyjen välillä.
 9. Asenna pystysuorat seinämät urien sisään siten, että ne pysyvät pystyasennossa ilman tukea.
 10. Levyjen kokoamisen jälkeen ne kiristetään jäykillä metallikaistoilla.
 11. Asenna ikkuna ja ovi.
 12. Kylpyamme voidaan peittää pehmeillä laatoilla tai metallilevyillä.
tärkeä! Kun kylpy-tynnyrin asennus on suoritettu kokonaan, kaikki ulkoiset pinnat on peitettävä antipiratiivisella koostumuksella ja kyllästetty pellavaöljyllä.

Kylpyammeiden sisäinen järjestely

Kaikki kylpyammeen sisäisen tilan rakenteet ovat seuraavat:

 1. Varmista, että vesijohtovesi on varus- tettu veden alle ja asenna putki kylpyammeen pohjaan ja viemäriin.
 2. Aseta hila lattialle.
 3. Asenna seinät pitkin aurinkotuoleja, ja jos alue sallii kylpyamme, asenna pieni pöytä.
 4. Erityistä suojaa on tarpeen varustaa uunin lähelle. Älä myöskään unohda savupiippua ja vesisäiliötä.
 5. Aja vettä ja sähköä.

Kylpy-tynnyrin lämmitys

Useimpien tarkastelujen mielestä vesihöyrykylpyyn voi käyttää sekä sähköistä että perinteistä polttopuuta. Laitteen mitat on pidettävä mahdollisimman pieninä. Uunin paikka on välttämättä peitetty erityisillä suojamateriaaleilla. On myös tärkeää tuottaa savuputki ja tuuletus.

Uunityypit

Hyvä liesi takaa laadukkaan höyryn. Perinteisesti käytetään seuraavia uunien tyyppejä:

 • rauta-uuni;
 • uunin, joka on tehty kiven ja raudan yhdistelmästä;
 • liesi raudan tynnyristä.

johtopäätös

Kylpy-tynnyrin rakentaminen on ahkera työ, joka vaatii osaamista työstä, kärsivällisyydestä ja tarkkuudesta. Mutta kaikki on mahdollista. Se on vain vähän vaivaa ja noudattaa ammattilaisten neuvoja.

Video-palautetta talven kylpy-tynnyrin omistajasta. Kuinka käyttää asianmukaisesti talvikautta tynnyrissä Siperiassa

 • Bubathon-uuni omilla käsillä

 • Miten valita uuni kylpyammeeseen

 • Kylpyammeen asennus omilla käsillä

 • Juomiskulho kanojen omille käsille

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map