Comments 0 0 0 Views

Murtuminen talon perustassa

Kaikki talon perustuksissa olevat halkeamat osoittavat, että rakenteen perustaa on vahvistettava tai korjattava. Mutta jotta voit tehdä tämän omalla kädelläsi, sinun on tiedettävä syyt perusteiden tuhoutumiseen ja korjaustöiden suorittamiseen

Säröt ovat vaarallisia

Jos rakennuksen perusta on halkeillut, on välttämätöntä aloittaa välittömästi työn palauttaminen. Jos näin ei tehdä, talon vinoutumisen takia ovet ja ikkunat alkavat tukkeutua. Jos talo on tehty tiilistä, halkeama voi levitä seinään, minkä seurauksena koko rakenne alkaa romahtaa. Tästä syystä on aloitettava työ, joka vahvistaa perusta mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Ennen kunnostustöiden aloittamista on tarpeen määrittää halkeaman tyyppi. Tee tämä vain puhdasta se pölyltä ja huuhtele vedellä. Sen jälkeen sinun on asennettava majakka vikaan. Soveltamispäivää sovelletaan siihen. Tämä on tarpeen substraatin tuhoutumisnopeuden määrittämiseksi. Jos majakka pysyy ehjänä kahden viikon ajan, halkeama voidaan yksinkertaisesti sulkea betoniliuoksella. Jos majakka murtuu, on aloitettava töiden vahvistaminen.

Yleensä halkeamat alkavat näkyä talvella tai keväällä, koska tällä hetkellä virheellisesti luotu säätiö alkaa epätasaisesti nousta tai laskeutua. On syytä muistaa, että säätiö voi räjähtää monista syistä, joten sinun on harkittava tätä ongelmaa talon suunnittelussa.

Häiriöiden syyt

Ennen restauroinnin aloittamista on tarpeen selvittää, mistä syystä hävittäminen on aiheuttanut. Jos nämä toimenpiteet jätetään huomiotta, korjauksen jälkeen säätiö hajoaa vähitellen. Hävittämisen syyt voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 1. Tekniikkaa. Esimerkkinä voit luoda talon perustan, joka rikkoo rakenteen vahvistamista tai asentamista. Myös virheet johtuvat väärän betonimerkin valinnasta. Tekninen virhe on myös pohjan perustaminen pohjaveden yläpuolelle.
 2. Suorituskykyä. Tällaisia ​​virheitä tehdään jo pystytetyn rakenteen käytössä. Esimerkiksi - kuorman lisääminen säätiölle toisen kerroksen luomisen seurauksena. Myös rikkomus on kosteuden lisääntyminen kellarissa tai huonosti asennettu viemärijärjestelmä lähellä taloa.
 3. Rakentaminen. Esimerkiksi, voit laatia virheellisiä laskelmia rakennuksen suunnittelun aikana. Usein säätiö alkaa huonontua ajallaan, koska ennen rakentamisen aloittamista geologisia tutkimuksia ei ole suoritettu.
Tärkeää! Jotta kuvattua ongelmaa ei pystytä kohtaamaan ennen talon rakentamista, on tarpeen laskea säätiön kuormitus tarkasti.

Halkeamien tyypit

Puutaloon perustuvat halkeamat, jotka voivat syntyä säätiöön, on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 1. Hiukset. Tällaiset halkeamat ovat merkityksettömiä ja niiden paksuus on enintään 3 mm. Niiden läsnäolo ilmoittaa vain muutoksen substraatin ulkokerroksessa. Tällaiset puutteet voidaan helposti korjata.
 2. Vaakasuora. Tällaiset viat eivät vaikuta säätiön eheyteen.
 3. Kutistumisen halkeamat. Samanlaisia ​​vikoja esiintyy, kun säätiön luomista koskevat säännöt rikkovat.
 4. Pystysuora. Nämä halkeamat ovat merkki siitä, että säätiö on korjattava. Usein ne näkyvät pohjaveden pinnalla tai maaperän puddingin vaikutuksesta.

Kuinka ratkaista ongelma

Jos huomaat, että talon perusta on säröillä, on aloitettava vahvistaminen mahdollisimman pian. Tällainen työ tehdään seuraavasti:

 • ensin nostolaitteen avulla, pohjan kohoumiset osat nousevat suunnittelutason tasolle;
 • Tämän jälkeen porataan reikiä, joiden läpimitta on 20 - 40 cm;
 • Muodostunut tyhjyys täytetään nestemäisellä lasilla, sementtimalmilla tai kuumalla bitumilla.

Tämä mahdollistaa maaperän vedenläpäisevyyden vähentämisen, mikä tekee maaperästä vakaamman. Kuvattua vahvistusmenetelmää voidaan käyttää vain erikoislaitteiden avulla, joten tällaiseen työhön on tarpeen palkata ammatillisia rakentajia.

Kivitalon pohjan vahvistaminen

Talon peruskorjauksen päätehtävä on lopettaa rakenteen sopeuttaminen. joten et voi tehdä tunnelia säätiön alle vahvistamatta sitä. Usein käytetään vahvistusmenetelmää, jossa vahvistusbetonivyö on pystytetty kaikilla puolilla. Tällainen työ tehdään seuraavasti:

 1. Talon nauhan pohjan ympärillä kaivetaan louhinta, jonka leveys on noin 45 cm. Tällaisen työn aikana pohjan pohjaa ei voida altistaa.
 2. Sen jälkeen pohja puhdistetaan lian ja pölyn avulla. Tällöin kaikki halkeamat on levitettävä lastalla.
 3. Sitten tulee vanhan säätiön putoavien osien poistaminen.
 4. Seuraavassa vaiheessa betonin pinta käsitellään alukkeella. On syytä muistaa, että sinun on valittava syvä tunkeutumisen muotoilu.
 5. Tämän jälkeen reiät porataan pohjaan. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 60 cm.
 6. Luotuihin reikiin haarukat ankkuroidaan, jotka myöhemmin hitsataan vahvikekoukkuun. Vahvistuksen halkaisijan tulee olla noin 12 mm.
 7. Viimeisessä vaiheessa betoniseos kaadetaan kaivantoon. Jotta betoniliuos olisi tasaisesti jakautunut kaivantoa pitkin, on käytettävä rakenteellista värähtelijää. Tämä auttaa myös täyttämään vanhan säätiön halkeamat. Jos jätätte tämän työn vaiheen huomiotta, betonissa voi olla tyhjiöitä, jotka myöhemmin aiheuttavat pohjan tuhoutumisen.

Maaperän täyttö tapahtuu vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut. Jos halkeamia ei aiheuta pohjaan kohdistuvaa halkeilua tai muodonmuutosta, ne voidaan tiivistää laastilla ja päällystää.

On syytä muistaa, että jos työ tehdään virheen takia, säätiö alkaa nopeasti heikentyä, vaikka rakenteen muita vahvistuselementtejä olisi.

Talon talon peruskorjaus

Puuportaan särkynyt pohja voidaan yksinkertaistaa yksinkertaisesti, koska tällaisia ​​rakenteita voidaan nostaa tunkilla ja asentaa tilapäisiin tukiin. Mutta on syytä muistaa, että jos alemmat lokit ovat mätä, rakennetta ei voida poistaa.

Jos kruunut ovat epäluotettavia, ne leikkaavat mätä alueet, minkä jälkeen talo nostetaan. Sen jälkeen voit palauttaa yhden yleisimmän tavan. Usein maanomistajien omistajat muodostavat betonialueen pohjan ympärille. Voit myös tehdä tunnelin pohjan alle ja kaataa betonipilarit. Tämä tekee säältä vastustuskykyistä huomattavia kuormia.

On syytä muistaa, että ennen talon nostamista on tarpeen purkaa osa katosta paikassa, jossa se yhdistää savupiipun. Tällaisen työn tekeminen on parempi kutsua ammattimaisia ​​rakentajia.

Paalun vahvistaminen

Joissakin tapauksissa maaperän tiheyttä ei voida lisätä rakenteen alla. Tässä tilanteessa on tarpeen vahvistaa pohja paaluilla:

 1. Jos talo on puinen, koko rakenne nousee tilapäisiin tukiin, minkä jälkeen rungon pää on tehty grillillä. Tämän jälkeen rakenne lasketaan uuteen perustukseen.
 2. Tapauksessa, jossa on tarpeen vahvistaa pohjaa nostamatta taloa, käytetään "sonneja". Ne ovat halkeamia, jotka ovat jumittuneita kulmassa kulman eri puolilta. Näiden elementtien päissä hitsatut palkit, jotka tukevat rakennetta.

Pallot käyttäessäsi kannattaa muistaa, että niiden pituuden tulisi olla riittävä, jotta ne olisivat kovaa maata vasten.

Monoliittisen levyn korjaus

Monoliittiset perustukset tuhoutuvat melko harvoin, mutta tietyin edellytyksin se on mahdollista. Jos kyseessä on vakava halkeilu, se voidaan korvata vain uudella levyllä. Mikään ei voi auttaa pysäyttämään monoliittisen perustan tuhoa, jos se alkaa jo muuttua.

johtopäätös

Jos vaihdat säätiön kokonaan mistä tahansa syystä, on mahdotonta vahvistaa seiniä ja poistaa vanhat levyosat. Näissä paikoissa kaadetaan betonilautta, joka auttaa säilyttämään rakennuksen koskemattomuuden tilapäisesti. Voit myös asentaa betonilohkoja tai paaluja tukeina.

 • Yksityisen talon säätiö

 • Kuinka ommella talon perustan ulkona

 • Pile pohja grillage

 • Yksityisen talon perustamisen vahvistaminen

Previous Ildfast murerblanding
Next फर्श कवरिंग के प्रकार

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Artikkelit 0 Comments

Kahdeksankulmainen Arbor

Jokaisella sivustolla tarvitset huvimajaa. Se voi olla melko pieni tai tilava suurelle yritykselle. Kahdeksankulmainen huvimaja on nyt erittäin vaatimaton. Tämä arborin muotoilu sopii täydellisesti mihin tahansa maisemaan ja siinä on

Artikkelit 0 Comments

Pehmeä katto autotalli omilla käsillä

Materiaalin valitseminen estämään autotalli, monet pysähtyvät pehmeän katon päälle. Tämä ei ole yllättävää, koska sillä on paljon etuja. Ensinnäkin kattavuus on alhainen, kaikki voivat ostaa sen. Toiseksi, teknologiateokset ovat yksinkertaisia,

Artikkelit 0 Comments

Miten sähkön panos yksityiseen taloon omalla kädelläsi?

Yksityisen rakennuksen kytkeminen sähköverkkoon edellyttää useiden turvallisuusmääräysten noudattamista, ja teknistä viestintää on koordinoitava sääntelyviranomaisten kanssa. Erityisiä varotoimenpiteitä varten on tarpeen tuoda sähköä puutalolle: onnettomuuksien välttämiseksi johdotus on eristetty. Tavanomaiset materiaalit

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

− 2 = 2