Pinttynyt puinen aita levyjä

Pinttynyt puinen aita levyjä

Erilaisten aidojen puutalot ovat melko suuria. Koska tärkein materiaali heille useimmiten käytetään tavallisia levyt. Tyyli-ratkaisut käytettäessä tätä materiaalia ovat melko monipuoliset. Löydät varsin yksinoikeita vaihtoehtoja aitoille laudoilta. Esimerkiksi tämä on paju-aita. Se muistuttaa alkuperäistä suojausta.

Lautojen kudotun puutavaran ominaisuus on lankojen käyttö konttien välityksellä. Tällaisen suojuksen rakentamisen seurauksena siitä tulee tyylikäs sisustus sivustosta. Tällaisen aidan rakentaminen on kannattavampaa, jos teet kaiken työn itse. Oikein tehty aita ei vain koristele, vaan myös suojaa sivustoa.

Aidarakenne

Rakenteellisesti puinen aita on joukko pylväitä, jotka upotetaan maaperään. Niiden ja sijoitettujen levyjen välillä. Niiden reunat ovat koukussa navat, ja keskellä ne ovat kytkeytyneitä poikittaiset palkit. Laudat voidaan sijoittaa punkitukeen eri tavoin. Esimerkiksi puupalkit voivat olla pystysuorassa tai vaakasuorassa asennossa.

Se näyttää hyvältä aidalta, jossa elementit sijaitsevat pystysuorassa. Tällaisessa rakenteessa olevien elementtien välisen etäisyyden on välttämättä oltava sama. Ensinnäkin, sinun täytyy kiinnittää kolme palkkia tukiin. Ne on sijoitettava vaakasuoraan. Niiden välissä levyt on asennettu. Jokainen on kiinnitettävä kolmeen kohtaan.

Vaakasuorassa muunnelmassa on myös melko houkutteleva ulkonäkö. Pylväät asennetaan myös tiettyyn syvyyteen. Levyt asetetaan vaakasuoraan. Ne on hame tuet tehdä kudottu kuvio. Levyt voivat vain silmukoita varten, tai peittää ne kokonaan.

Edut ja haitat

On tärkeää korostaa tällaisten rakenteellisten ratkaisujen tärkeimmät edut ja haitat. Tärkeimmät edut:

 • Kudotut aitaukset ovat melko yksinkertaisia. Se on helppo rakentaa omilla käsilläsi.
 • Lankojen aita on ympäristöystävällinen rakenne.
 • Pylväiden aita on melko alkuperäinen muotoilu.
 • Aidat on rakennettu yhteen päivään. Levyt voidaan tehdä leveydellä 15 m.
 • Ilmamassat kulkevat hyvin aidan läpi. Yksityishenkilöille yksityinen alue on kuitenkin suljettu.
 • Tällaisen aidan rakentamiseksi voit käyttää paitsi uusia levyjä. Jopa vanha puu, jos ne ovat laadukkaita, ovat täydellisiä aidan rakentamiseen.

Tällaisten aidojen lisäksi voi olla myös joitain haittoja:

 • Tällaisilla malleilla on suhteellisen lyhyt elinikä. Tämä johtuu sademäärän jatkuvasta vaikutuksesta puulajeihin. Tällaisen aidan enimmäisikä on 10 vuotta.
 • Uudet levyt ovat melko kalliita. Vaikka niiden hinta on tiilen tai betonikerrosten alapuolella. Optimaalinen valinta - rakentaa lautojen aita alueelle, jossa ei ole ongelmia sahatavaran kanssa.
 • Säännöllisesti joka kolmas vuosi laudat olisi uusittava.

Tällaisten puutteiden takia voit rakentaa laadukasta ja kestävää aidat.

Materiaalien valinta

Jos päätetään tehdä punkki-aidan itse, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit etukäteen. Näitä ovat:

 • Struga-levyt. Ne valitaan mielivaltaisella leveydellä. Tässä tapauksessa on otettava huomioon, että mitä enemmän puiset lankut ovat, sitä helpompi ne asennetaan. Valittujen levyjen pituus on 3-6 m. Valittavana on pystytyyppinen aita. Levyjen pituus valitaan ottaen huomioon tarvittavan korkeuden aita.
 • Tukien postitukset. Koska nämä elementit valitaan usein metalliputkista, betonin rakenteista ja tiilistä, palkkeista tai lokeista.
 • Ristipistot. Vertikaalisen tyypin käyttämiseksi tulisi käyttää horisontaalisia viiveitä. Jos aita on vaakasuorassa, valmistele pystysuoria telineitä. Heille yleensä valita puupalkit.
 • antiseptinen, joka peitetään puisilla elementeillä. Käsittely suoritetaan jo valmiiden aitojen läsnäollessa.
 • Materiaalit, joita tarvitaan pylväiden asennukseen. Näitä ovat mm hiekka ja sora, samoin kuin sementtiä jauhetta.
 • Itsekierteittävät ruuvit tai kynnet sinkkipäällysteellä.
 • välineet tiettyjen mittausten osalta.

Jos työkalut ja materiaalit valmistellaan etukäteen, työ tehdään nopeasti ja ilman tarpeettomia ongelmia.

Punkkorun rakentamisen järjestys

Teos, jonka yhteydessä kudottu aita luodaan, on jaettu useisiin perusvaiheisiin. Jokainen niistä vaatii jonkin verran koulutusta ja tietämystä. Ensinnäkin on tarpeen merkitä alue, asentaa tuet, kynsi levyt ja viimeistellä valmiin rakenteen viimeistelypäällysteellä.

merkki

Suorita merkintä tekemällä ensin kiinnitys. Se vetää osoittamaan tukien sijainnin. Jokaisen sarakkeen välisen etäisyyden tulisi olla sama. Useimmissa tapauksissa valitse 2,5-3 m. Etäisyys vaihtelee valittujen levyjen mukaan. Kun valitset ohuita palkkeja tukipylväiden luomiseksi niiden väliin, lyhentää etäisyyttä 2 metriin.

Asennettaessa napoja yli 3 metrin etäisyydellä toisistaan, aidassa on suuri purje. Voimakas tuuli, tällainen rakenne on erittäin epävakaa.

Pilarien asennus

Kaikki tukielementtien asennukseen liittyvät työt voidaan suorittaa itsenäisesti. Valitusta pylvästyypistä riippuen menettely suoritetaan tällä tavalla:

 • Metalliputket. Ensin ne täytyy pohjustua ja maalata. Tukien kannakkeet on kaivauduttava siten, että 1/3 tuet on haudattu maahan. Sitten on tarpeen asentaa metalliputket kaivoihin ja kohdistaa ne korkeuteen. Kaivosten alempi kolmasosa peitetään murskattuna. Loput kaivosta kaadetaan betonilla.
 • Betonin pylväät. Tällaisten rakenteiden asennus toteutetaan samalla tavoin kuin metallituilla. Lisäksi niitä ei tarvitse maalata.
 • Tuet puusta. Ne on upotettava 1/3 omalla pituudellaan. Alaraja, joka on maahan, on ensin peitettävä sulalla bitumilla. Tämä on tarpeen sarakkeiden suojaamiseksi kosteudelta. Sitten kukin tuki kääritään ruberoidilla. Yllä, puiset elementit käsitellään antiseptisellä aineella.
 • Valitse viimeistelyaineeksi valitsemalla lakalla tai maalilla. Pylväiden yläosa on suljettava.

Kun navat on valmistettu, on tarpeen kaivaa vaaditun syvyyden reiät. Jokaisen kuopan pohjassa on peitettävä rauniot. Sitten kaivoissa kannattaa asentaa sauvat ja täyttää 1/3 tyhjää tilaa soralla. Loput tilasta on betonoitu.

Limitereiden asennus

Levyjen liukumisen välttämiseksi pylväät on kiinnitettävä erityisiin pysäytyksiin. Asennettaessa metallipylväitä niille, sinun on hitsattava kulmat. Jos pylväät ovat puusta, ne on ruuvattava puutavaraa vasten.

Tärkeää! Jos pystysuora aita on asennettu, tämä kohde voidaan jättää pois.

Levyjen asennus

Riippuen siitä, mikä aita on valittu, on välttämätöntä asentaa poikkipalkit pysty- tai vaakasuoraan asentoon. Kaikki seuraavat työt riippuvat aidan tyypistä:

 • Vaakasuora vaihtoehto. Ensin sinun on asennettava pystysuorat ristikkäisjäsenet. Ne on asennettu siten, että kukin span on yhtä suuri kuin loput. On välttämätöntä, että asennus alkaa ylhäältä. Ensinnäkin levy on kierretty kahden tukeen ja poikittaiseen palkkiin. Kullekin alustalle levy on kiinnitetty ruuvimeisselillä. Viimeinen levy on asennettava taivuttamatta.
 • Pystysuora aita. Tällöin tukipylväät kiinnitetään ensin tukipylväisiin, jotka on sijoitettava vaakasuoraan. Levyt leikataan etukäteen tietystä pituudesta. Sitten ne on kiinnitetty viiveiden välillä. Levyt ovat pieniä, joten vasara voidaan käyttää. Jokainen elementti on kiinnitetty kolmeen poikittaispalkkiin. Tämän ansiosta rakenteen yleinen vakaus varmistetaan.

Kun tiedät nämä yksityiskohdat punkitulpan asennuksesta, voit helposti luoda luotettavan aidan sivustollesi.

Viimeistely aita

Runkoihin kiinnitetyt levyt on välttämättä käsiteltävä erityisillä pinnoitteilla suojaamaan niitä säästä ja lämpötilan vaihteluista. Ensinnäkin puu on suojattava antiseptisellä aineella. Sitten levyn pinnalle maalataan tai maalataan kahdessa kerroksessa. Tällaiset päällysteet voivat suojata puuta noin 2 vuotta. Tämän jälkeen päällyste päivitetään. Muita puulajeja hoitavia toimia ei tarvita.

Aita, joka on tehty itsenäisesti, voi antaa sivustolle ainutlaatuisuuden. Samaan aikaan sen kustannukset verrattuna betoni- tai tiilisuojukseen ovat melko alhaiset.

 • Kiinnitystelineet

 • Ompele paju omilla käsillä + valokuva

 • Oman käden käsiin asennetut aidatut materiaalit

 • Puiset aidat terasseille

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − 50 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map