Portit puusta

Portit puusta

Kaikki yksityiset kiinteistöt, olipa kyseessä mökki tai mökki, tarvitsevat suojelua. Näihin tarkoituksiin hyvä puinen aita on suuri. Mutta millaista aita maksaa ilman porttia? Paras sisäänkäynti tällaiselle aidalle on puinen portti. Oma itse tekemä tuote sisustaa jopa kaikkein yksinkertaisin aita.

Puuportaiden edut

Portille voidaan käyttää lähes mitä tahansa puuta. Mutta eri puulaatujen käyttöikä ei ole kovin erilainen. Monet edulliset rodut ovat erittäin kestäviä ja toimivat porttina yli vuoden ajan.

Optimaalinen valinta samankaltaiselle tuotteelle on lehtikuusi. Havupuut ovat erittäin vahvoja, niitä on käytetty rakentamisessa monien vuosisatojen ajan ja vain vahvistavat asemansa tällä alueella. Vihreän puun vastustuskyky on rappeuma ja kosteus.

Huolimatta edullisesta ja esteettisestä ulkonäöstä puulla on useita merkittäviä haittoja:

 • alhainen lujuus;
 • lyhyt käyttöikä - 5 vuotta;
 • pieni tulipalovaara.
Tärkeää! Puun suorituskyvyn parantamiseksi voit käyttää erilaisia ​​tekniikoita, kuten puun ja metallin yhdistelmää, palonsuoja-aineita ja niin edelleen.

Usein portin lujuuden lisäämiseksi niiden runko on metallista. Tämä parantaa paitsi puun suorituskykyä myös antaa portille ainutlaatuisen ilmeen.

piirustus

Ennen merkinnän merkinnän aloittamista portille täytyy mitata asennuspaikka. Pienikokoiset pienetkin poikkeamat saattavat olla täynnä vikakappaleiden töitä. Siksi kaikki aidassa olevat viat on poistettava ennen portin asennusta.

Kiinnitä huomiota! Aseen suunnittelussa älä unohda jättää etäisyyttä ovien ja maan välillä. Tämä on välttämätöntä portin käyttämisen helpottamiseksi.

Avaamisen mittaamisen jälkeen sinun on laskettava portin kokonaisleveys ja kunkin yksittäisen lehden leveys. Piirroksen tai piirroksen luominen on parasta. Näin voit ottaa huomioon kaikki aidan ominaisuudet ja asentaa puisen saranoitu portin ilman virheitä.

Tulevan portin leveys riippuu suurelta osin seuraavista tekijöistä:

 • Laitteen saatavuus ja merkki. Mitä suurempi auto - sitä laajempi portti. Jos autotalli tai autopaikka ovat paikan päällä, portilla on oltava 50-100 cm: n kanta liikkumiseen sisäänkirjautumisen ja pysäköinnin aikana.
 • Rakennus ja puutarha. Jos tontillasi on puutarha ja sitä käytetään aktiivisesti, laaja portti on erittäin kätevä. Lannoitteiden, taimien tai maan tuonnissa käytetään suuria autoja. Sama koskee rakennusmateriaalien ja koneiden maahantuontia.
 • Etäisyys portista tielle. Kun rakennat porttia, sinun on otettava huomioon etäisyys tielle - jos se on suuri, niin ovien koko voi olla rajoittamaton. Muutoin kääntöolosuhteissa portti voi häiritä ajoneuvon kulkua.

Jos et tiedä, mitä rakennetta tarvitaan sivustollesi - käytä vakiokokoa (3-4 metriä).

Aineiston valmistus ja laskenta

Laskettaessa portin korkeutta kannattaa torjua 120 cm: n arvoa. Kokoa pidetään minimaalisena. Se voi vaihdella riippuen aidan korkeudesta ja muista olosuhteista. Ovien lisäksi portit tarvitsevat tukea. Niiden korkeuden on oltava suurempi kuin portin korkeus vähintään yhdellä metrillä. Tämä ero upotetaan maaperään rakenteellisen stabiilisuuden vuoksi.

Rakentamiseen tarvitaan neliömäisiä palkkeja, joiden leikkaus on 4 cm. Ne toimivat kehyksenä tuleville portille. Tätä varten voit käyttää metallia, mutta tarvitset poran reikien tekemiseen. Paras materiaali porttituille on tammi - se on yksi vahvimmista ja kosteutta kestävistä kiveistä.

Portin kehyksen kuorintaan käytetään aidoa, jonka poikkileikkaus on 3 - 5 cm. Puun lisäksi portti tarvitsee:

 • Espagnolet tai lukko (vaunuun, jos se on paikallaan);
 • saranat lukolle;
 • katokset (määrä riippuu suunnittelusta);
 • ruuvit tai kynnet.

Lukitse portti on valinnainen - mutta tämä lisää sivuston turvallisuutta. Materiaalin sahaamiseksi tarvitaan sähköinen palapeli. Sen lisäksi portin rakentamiseen tarvitaan seuraavia työkaluja:

 • pora;
 • romu;
 • pora ja ruuvimeisseli;
 • höylä;
 • taso ja mittanauha.

Useimmat työkalut löytyvät talosta lähes kaikille. Puuttuvat elementit voidaan vuokrata helposti, mikä säästää paljon portin rakentamisesta.

Tukien asennus

Ennen porttituen asentamista on tarpeen valmistaa maaperä työmaalla. Käytä tätä varten lapio-, rake- ja muita puutarhatyökaluja. Maaperä on kaivettu syvyyteen 20 cm, riippuen maaperästä. Porttikannattimien asennuksen aikana on poistettava suuret kivi- ja kasvimaat. Sitten maa tasoitetaan pinoilla. Pylväät kiinnitetään tappuihin - tangot, joiden väliin kiristetään merkkijono.

Jos asennat tuet portille, joka on valmistettu puusta, ne on kyllästettävä antiseptisilla aineilla ennen kaivamista. Maahan upotettu osa käsitellään mastilla tai hartseilla. Tämä suojaa puuta mätämästä ja kosteudelta.

Jos laitureita kaivetaan 1 metrin syvyydestä, syvyyttä pidetään vähimmäisarvona pitkäksi ajaksi. Kaivosten pohjalla kaada hiekkaa, kerrotaan 10 cm, sitten kaada se veteen ja rammeriin. Kun vesi hieman imeytyy - upota pylväät. Niiden on vastattava toisiaan enintään 5 mm: n korkeudella. Tukien merkitseminen varmistetaan vedenpinnan ja kiristyneen langan avulla. Pylväiden pystysuuntainen sijainti tarkistetaan pistoolin avulla.

Kun pylväät ovat kaivojen sisäpuolella, putoaa 25 cm: n paksuinen murskattu kivi. Betoniliuos (1 osa sementistä 2 osaan hiekkaa) kaadetaan raunioon.

On epämukavaa suorittaa tukien asennus yhdelle henkilölle. Työskentely ei anna sinulle mitään epämukavuutta - pyydä ystäväsi tai palkata työntekijää. Jopa tukemaan tukia sementin kaatamisen aikana tarvitaan toisen henkilön apua.

Tärkeää! Jos käytät hyvin massiivista porttia, jossa on metalliosia, on parempi käyttää betonia tai tiiliä tukeille. Tällaiset sauvat ovat paljon pidempiä kuin puiset.

Kun liuos on kuivunut, on mahdollista jatkaa läppien asennusta. Jos olet epävarma betonin lujuudesta - odota pari päivää. Muuten kantokannattimet eivät tue ovien painoa ja betoni murtuu.

Porttien ja tukien antaminen linnoitukselle on ylhäältä kiinnitetty tukipalkki. Se toimii rakenteellisen jäykkyyden reunana ja pienentää kuormaa lävistäjistä kannattimiin.

Portin kehys

Luoda. runko on merkittävä ja sahatavara aukon koon mukaan. Tuloksena olevat palkit asetetaan tasaiselle pinnalle suorakulmion muodossa. Pintojen sileys tarkistetaan tasolta

Kiinnitä huomiota! Portin runko voidaan valmistaa metallista tai teräsputkesta. Mutta tämä vaatii hitsauskoneen.

Jos et tiedä, mitä kokoja ja materiaaleja käytetään porttien ja tukien kanssa - katso itse tekemäsi tuotteen videotarkistus:

Tangojen kulmissa tehdään reikiä poralla ja kiinnitä ne sorkkareilla, nauloilla tai itsekierteillä ruuveilla. Rungon kulmissa ja kehyksen keskellä on lujittavia teräskolmioita ja poikkipalkkeja. Kosketuspisteessä kulmien kohdalla palkit leikataan 45 astetta. Kulmissa ristipalkit asetetaan ja kiinnitetään ruuveilla.

Rungon trimmi

Portonin luomisen luovin vaihe on iho. Se voi olla kiinteä tai ristikko - kaikki riippuu mielikuvitustasi. Käytännöllisinä pidetään monoliittista kiinnitystä. Mutta jos haluat yksinkertaistaa suunnittelua ja säästää materiaalia, voit tehdä pieniä aukkoja aidan välissä.

Kiinnitä huomiota! Jos kiinnität kiskot etäisyydelle toisistaan ​​- käytä mallia. Tätä varten toinen levy tai pieni palkki sopii.

Rungon reunat on pultattu siten, että ne näyttävät tulevien läppien rajojen ulkopuolelta 15-20 cm. Kun kaikki elementit on kiinnitetty, voit tasoittaa kaikki telineet yhteen tasoon.

Esitteiden asennus

Viimeinen vaihe on läpän kiinnitys kannattimiin. Voit tehdä tämän käyttämällä valmiita silmukoita. Yksi puoli on kiinnitetty tukipylvääseen ja toinen sivuun. Yksityiskohdat ruuvataan ruuveilla, joissa on ruuvikierre. Kiinnityslenkkien sijainti on paremmin merkitty etukäteen, molempien esitteiden on oltava samat. Jos haluat lyhentää itsekierteittävän ruuvin upotusaikaa, tee pieniä reikiä poraamalla kiinnityspisteisiin.

Seuraavien yksityiskohtaisten ohjeiden jälkeen voit helposti tehdä ja liittää kääntöportit omiin käsiisi. Asennuksen jälkeen valmiin tuotteen voi peittää tahroja, maaleja tai lakkoja.

 • Betoni aita + valokuva

 • Mitä ja kuinka maalata portti

 • Puinen aita omilla käsillä

 • Tiili- ja proflista-aidat

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − 80 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map