Rakennustilan väliaikainen aitaus

Rakennustilan väliaikainen aitaus

Rakennustyössä on äärimmäisen tärkeää noudattaa useita vaatimuksia, jotka tekevät rakentamisprosessista turvallisen paitsi työntekijöiden itsensä lisäksi myös niiden ympärille. Joten, mikä tahansa rakenne on tärkeä osa aitausta. Yleensä tämä on rakennustyömaan väliaikainen aita, koska sen rakentamisen jälkeen se on purettava. Kuinka se olisi? Mitkä ovat sen tyypit? Vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin saamme toimitetusta aineistosta.

Aitojen luokittelu

Rakennustyön kaikki aidat voidaan jakaa useisiin luokituksiin:

 1. Ajanvarauksella.
 2. Suunnittelulla.
 3. Toimeenpanossa.

Harkitse näitä ominaisuuksia.

Ajanvarauksella

Tässä puhumme tarkoituksesta käyttää väliaikaisia ​​aitauksia rakennustyömailla. Joten he voivat olla suojaavia. Nimen perusteella on selvää, että heidän päätehtävänsä ei ole vahingoittaa muiden ja työntekijöiden terveyttä. Joten tähän tarkoitukseen tehdään julkisivuverkon kireys. Käytetyllä silmäkoolla on erinomaiset lujuusominaisuudet. Tällainen julkisivuverkko pystyy pitämään roskia, työkaluja ja rakennusmateriaaleja. Tämä on erittäin tärkeää, koska metsien käsittelyssä se voi vahingossa pudota jotain.

On myös suoja- ja turvaosastoja. Tässä tapauksessa puhumme miekkailusta, joka estää tunkeilijoiden tunkeutumisen rakennustyömaalle esimerkiksi silloin, kun työtä ei tehdä lainkaan. Tällaisia ​​väliaikaisia ​​aitaustiloja käytetään laajasti rakennus- ja tuotanto-olosuhteissa.

Toinen väliaikainen miekkailu - signaali. Mikä antaa tällaisen aidan rakennustyömaalle? Ensinnäkin visuaalisesti erottaa koko alueen, jolla nämä tai muut rakennustyöt tehdään. Eli henkilö tai auto, joka liikkuu tällä sivustolla, ymmärtää välittömästi, että täällä on välttämätöntä olla erittäin varovainen, kun työ suoritetaan. Tässä tapauksessa voidaan käyttää hälytysnauhaa. Esimerkiksi se ulottuu koko rakennustyömaalle.

Rakenteilla

Muun muassa rakennustyömaan väliaikaiset aidat on jaettu rakentaviin rakenteisiin. Esimerkiksi se voi olla telineasennettava. On myös eräänlainen paneeli. Tämä tarkoittaa jatkuvia suoja- ja suojakoteloita. Ja vielä yksi vaihtoehto - teline ja paneeli. Tässä tapauksessa käytetään kahden luetellun suojaavan väliaikaisen aidan yhdistelmää.

Toimeenpanossa

Viimeisellä luokittelulla on eroja suunnittelussa. Usein tällaiset mallit on täytettävä. Joten tällaiset lisärakenteet voivat toimia kiskoilla, tukialuksilla, jalkakäytävällä ja muilla.

Mitä pitäisi olla tilapäisiä esteitä?

Tietenkin, kun otetaan huomioon tämän suunnittelun merkitys, niihin sovelletaan tiettyjä vaatimuksia ja jopa standardeja. Ne näkyvät GOSTissa. Joten, on olemassa useita peruspisteitä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tiettyjen sulkevien rakenteiden asentaminen on suoritettava vakiintuneen valtion standardin mukaisesti. Tätä varten voit kiinnittää huomiota näytteisiin. Lisäksi rakennusten väliaikaisen luovutuksen aidoille on tarpeen järjestää sisäänkäyntiryhmä. Joten olisi huomattava, että sisäänkäyntiryhmä on suunniteltava erityislaitteiden, autojen ja työntekijöiden kulkuun.

Suunnittelussa on myös vaatimuksia. Huomaa, että samanlaisilla tuotteilla pitäisi olla yhtenäiset liitoselementit, joiden avulla voidaan tarvittaessa purkaa nopeasti tai kerätä aita. SNiP: n vaatimusten mukaan rakennustyön väliaikaisten aidojen korkeuden on vastattava seuraavia parametrejä:

 • Vähintään kahden metrin suojavarusteita.
 • Rakennus ilman visiiriä on 1,6 metriä.
 • Visiirin kanssa kaksi metriä.
 • Betonirakennuksen aita on 1,2 metriä.

Mitä tulee aidan osiin, niillä on oltava suorakulmainen muoto. Etäisyys aidalta jalkakäytävälle ei saa olla puolentoista metriä lähemmäksi. Eli tämä etäisyys on välttämätön jalankulkijoiden helppoon pääsyyn.

Tärkeää! Rakennustilan väliaikaiset aidat on oltava vahvoja ja vahvoja. Yksi metrinen neliö, sen on kestettävä jopa kaksisataa kiloa.

Lisäksi tällaisten aidojen olisi suljettava kokonaan pois teräviä elementtejä, joiden kautta on helppo tarttua ja pudota. Pahinta on, että nämä ulkonemat voivat vahingoittaa henkilön terveyttä.

Väliaikaisten aidojen materiaalit

Tätä tarkoitusta varten voit käyttää erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, esimerkiksi:

 • Verkkokangasta.
 • Oranssi nauha.
 • Slate.
 • Puu.
 • Metallia.
 • Muovia.
 • Metallobeton.

Jokaisella luetelluilla materiaaleilla on omat tekniset ominaisuudet. Joku ajattelee, miten muovi voi estää onnettomuuden ja suojella ihmisten terveyttä vahingoilta. Nykyaikaisilla tekniikoilla tätä materiaalia voidaan käyttää luomaan väliaikaisia ​​aidoja rakennustyömaalle. Ottaen huomioon tämän teknisen ratkaisun, tarjoamme sinulle lisätietoa ominaisuuksista.

Muovirakenteiden ominaisuudet

Kun tällaiset aidat ovat ilmestyneet, ne näkyvät useammin rakennuskohteissa. Ja tähän on monia syitä. Esimerkiksi niiden pystyttämiseen ei ole tarvetta käyttää vakavia rahaa. Vertailun vuoksi: betonirakenteiden asennusta varten on tarpeen ottaa asiantuntijoiden ja nostolaitteiden ryhmä. Muovielementtien osalta ei ole tarvetta.

Ne on helppo asentaa ja purkaa. Tässä parametrissa muovinen aita ylittää myös liuskekiven, puun, metallin ja muiden materiaalien. Tuote itsessään on kevyt, joten voit turvallisesti kuljettaa sen kädet. Muoviset verkot on helppo tarttua. Tällainen verkko on helppo asentaa jopa monikerroksisten julkisivujen töiden yhteydessä. Asennettaessa telineeseen muoviset verkot eivät aiheuta vakavaa kuormitusta ja painetta. Lisäksi verkon rakenteen ansiosta purje on täysin suljettu pois, mikä myös vaikuttaa positiivisesti kaikkien työntekijöiden turvallisuuteen korkeudessa.

Tällaisen aidan lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa vahvistaa pohjaa viiran avulla. Tästä johtuen se ei pääse eroon, vaan täyttää sen tärkeimmän tehtävän.

Korostamme siis rakennustyön muovisen aitan edut:

 • Helppo käyttää. Tämäntyyppinen tilapäinen aitaus voi johtua mainosjakaumasta, toisin sanoen niistä, jotka on helppo koota ja purkaa. Joten, asennukseen tulee melko yksi työntekijä. Päätehtävä, tukirakenteiden perustaminen tiettyyn vaiheeseen, ja keskeytyksen prosessi vähenee hyvin yksinkertaisiin toimiin.
 • Pitkä käyttöikä. Muovi-aidat luokitellaan myös kestäviksi. Se ei sovi itsensä korroosiota, putrefactionia ja vastaavia varten. Sitä voidaan käyttää tässä lämpötilajärjestelmässä, -40 ° C - +60 ° C.
 • Ei tarvitse erityistä hoitoa.
 • On erittäin edullinen.

Niinpä modernit tilastot osoittavat, että suojaavat väliaikaiset aidat voivat estää suuren määrän onnettomuuksia rakennusjätteen, rakennustyökalujen ja vastaavien kaatumisen aikana. Siksi niiden vuoraus on välttämätön. Lisäksi rakennustyön aloittaminen ilman näiden rakenteiden asentamista ei ole hyväksyttävää.

johtopäätös

Joten tässä olemme tarkastelleet kaikkia väliaikaisten aidojen piirteitä alueelle, jolla rakennustyöt tehdään. Heidän valintansa tulisi ottaa hyvin vakavasti, koska oikea päätös voi riippua henkilön elämästä. Ja kun otetaan huomioon tämä korkea hinta, sinun ei pitäisi säästää tällaisen aidan hankkimista. Joka tapauksessa nykyaikainen tekniikka mahdollistaa suhteellisen alhaiset kustannukset, ostaa luotettavan sulkevan rakenteen. Tärkeintä on määrittää etukäteen käyttötarkoitus, työn luonne ja niin edelleen. Tämän aineiston lisäksi kiinnitämme videon, jossa voit tutustua muihin kiinnostaviin tosiasioihin väliaikaisten aidojen käytöstä.

 • Väliaikaiset rakennusten aidat

 • Pinttynyt puinen aita levyjä

 • Kiinnitystelineet

 • Ompele paju omilla käsillä + valokuva

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

39 − 35 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map