Sähköpuulämmitteiset kattilat

Sähköpuulämmitteiset kattilat

Jopa tiettyyn pisteeseen useimmat omistajat käyttivät kaasukattiloita ja eivät ajattaneet vaihtoehtoja. Mutta riippuvuudesta yhdestä lähteestä on sen epämiellyttävät seuraukset. Esimerkiksi jos maanteillä on onnettomuus, silloin vaikeissa pakkasissa se uhkaa koko järjestelmän katoamisen sulatuksen vuoksi. Olisi mukavaa saada käyttöön varamäärä, joka voitaisiin ottaa käyttöön varaukseksi. Tämä on mitä sähköpuukattila on kuuluisa. Laite pystyy toimimaan kahdella polttoainetyypillä riippuen isännän mieltymyksistä. Mitä heistä kannattaa tietää ja miten valita paras? Tämä on täsmälleen se, mitä käsitellään artikkelissa.

Tärkeimmät edut

Jos muistan vielä, mitä liesi on tai olet vielä kiinteän polttoaineen kattilan käyttäjä, tiedät hyvin, että se yksinkertaisesti sitoo sinut taloon. Polttopuuta on täytettävä jatkuvasti. Voimakkaat yksiköt voivat toimia ilman lisäsyöttöä 12 tunnin ajan. Mutta tällaiset kattilat vaativat yhä huomiota itselleen. Sähköpuulaitteella on tässä suhteessa eduksi. Jos pitkä matka on suunniteltu, se voidaan helposti siirtää polttopuusta sähköön ja se muuttuu täysin itsenäiseksi.

Erinomainen ratkaisu kotitalouksille joillakin alueilla on monitariffi sähkönkulutus. Taloon on asennettu erityinen laskuri, jolla on tariffiasteikko ja laskee maksu vähemmän yöllä kuin päivällä. Jos omistat sähköpatterikattilan, tämä on täydellinen yhdistelmä. Päivän aikana, kun kaikki ovat hereillä, on mahdollista suorittaa polttopuiden vuoraus ja yö siirtää se sähköksi ja nukkua rauhassa. Samanaikaisesti lopputulos on polttoaineen kuljettajien kulujen kannalta edullisempi.

Kiinnitä huomiota! Sähköpuukattiloissa on sisäänrakennettu automaatio, joka valvoo lämpötilan vaihtelua. Jos se laskee sallitun tason alapuolelle, sähkömoduuli aktivoi automaattisesti ja lisää veden lämmitystä järjestelmässä.

Polttopuun lisäksi uunissa on paljon vaihtoehtoisia materiaaleja. Joku käyttää puristettuja brikettejä tai pellettejä. Joku haluaa suurta sahanpurua. Kaikki tämä voidaan käyttää sähköpuu-kattilassa. Sähköpuukattujen kattiloiden kustannukset nauttivat miellyttävän muiden yksiköiden taustasta. Tosiasia on, että niiden rakenne on melko yksinkertainen, joten se ei vaadi erityisiä varaosia, jotka voivat olla hyvin kalliita. On kuitenkin olemassa malleja, joilla on melko suuri hintalappu.

Suunnittelun ominaisuudet

Jos et ole ennen nähnyt sähköjäähdytyskattiloita, voit helposti sekoittaa ne perinteisiin puulämmitteisiin kattiloihin. Yksi pieni vivahde auttaa sinua löytämään eron. Paita, jonka läpi vesi kiertää ja lämmönvaihto tapahtuu uunin ja lämmitysjärjestelmän välillä, sivussa on erillinen sisäänkäynti lämmityselementin alla. Kammio, jossa polttopuu sijoitetaan, sijaitsee sähköpatterikattilan yläosassa. Se on ilmatiiviisti suljettu ovi. Alle se on toinen pieni osasto - tuhkalaatikko tai tuhka-kaivo. Sen ansiosta tarvittava määrä ilmaa toimitetaan, mikä on tarpeen palamisen ylläpitämiseksi.

Ovesta puhallettiin ketjulla, joka on liitetty termoregulaattoriin, joka sijaitsee sivupinnalla ja anturi sijaitsee vedenpitävässä vaipassa. Heti kun tarvittava lämpötila saavutetaan sähköpatterikattilassa, pyörä kääntyy ja vapauttaa ketjun, jonka jälkeen ovi sulkeutuu, ilman virta pysähtyy ja lämpötila alkaa laskea. Kun lämpötila on saavuttanut lämpötilan, käänteinen prosessi tapahtuu. Sähköpuu-kattilan termoregulaattorilla voit asettaa parametreja koko järjestelmälle.

Jotkut sähköpuu-kattiloiden mallit on varustettu ylimmillä laatoilla. Tämä muistuttaa vanhoja uuneja, joista voit lämmittää vettä tai keittää. Jos tällainen sähköpuukattila on keittiössä tai talossa toisessa huoneessa, niin tällainen toiminto voi lisäksi säästää rahaa. Joku antaa lisäpiirin läpi sen lämmittämään kuumaa vettä. Sähköpuukattilassa on asennettuna toinen termoregulaattori. Se sijaitsee TEN-verkon sisällä. Se reagoi hyvissä ajoin muuttuviin olosuhteisiin ja tuo lisäpiirin.

Sähköpuukattilat ovat savupiiputyyppejä, joten niillä on oltava riittävän pitkä putki polttotuotteiden esteettömään poistoon sekä luiston muodostamiseen. Jotkut omistajat parantavat tehokkuuttaan lisää turbiinia. Se on pieni yksikkö, jossa on tuuletin, ohjausyksikkö ja termostaatti. Asetetun lämpötilan mukaan puhaltimen pyörimisen voimakkuus muuttuu tai kokonaan loppuu. Tämän lisäyksen ansiosta on mahdollista käyttää mediaa tehokkaammin ja myös laite siirtyy toimintatilaan nopeammin.

Mitä etsiä valitessasi

Jos nyt olet valinnut yksityisen talon sähköpuuhuoneen kattilan, niin valituille malleille on analysoitava useita pisteitä:

  • teho;
  • valmistusmateriaali;
  • piirejä;
  • paino;
  • automaation saatavuus;
  • lämmönvaihdinmateriaali.

Mitä voimalla, voit sanoa paljon, mutta sähköpuu kattilan se kannattaa pysähtyä tarkalleen, joka lähestyy alueesi. Jos teho on suurempi, se voi kuluttaa enemmän polttoainetta. Jos vähemmän, niin talvella jäätyy. Laskentaperiaate on samanlainen kuin kaasukattiloissa. Yksi kilowattia tehoa käytetään 10 metrin lämmitykseen2 alueella. Tämä tarkoittaa sitä, että talo, jonka lämmitetyt kokonaispinta-ala on 280 m2 Tarvitset sähkökäyttöisen puulaitteen 28 kW: iin. Sattuu, että on olemassa vain sellainen voima, joka soviisi talon alueelle. Sitten on parempi ottaa yksi tai kaksi kilowattia tehokkaammin. Ongelmia tästä ei tapahdu.

Tarkastele tarkkaan metallin paksuutta ja sen laatua. Kysy myyjältä millaista terästä sähköpuukattilassa. Tämä määrää sähköpuukattilan käyttöikää. Jotkut valmistajat lämmittävät seinät niin, että käyttäjä ei polta itseään, jos hän koskettaa niitä. Myös sähköpatterikattilan uunin lämmittimen ansiosta lämpöä pidetään pidempään. Jos sinun on päätettävä valintasi voimakkaaseen kattilaan, on syytä harkita, että sen paino voi olla merkittävä. Etukäteen sinun täytyy miettiä, tarvitsevatko lattiaa vahvistamaan, sekä lisälaitteita lastaamiseen ja asennukseen.

Sähköpuu-kattila, huoneen lämmityksen lisäksi, pystyy toimittamaan kylpyhuoneen ja keittiön kuumalla vedellä. Mutta tähän on tarpeen ottaa malli, jossa toinen piiri toimitetaan. Ehkä se maksaa enemmän, mutta käytetty raha on sen arvoista. Vettä lämmitetään rinnakkain nesteen kokonaismassan kanssa järjestelmässä. No, jos sähköpatterikattilan päälämmönvaihdin on valurauta tai ruostumaton teräs. Ensimmäinen on inertti lämmityksessä, mutta myös jäähtyy pidempään. Tämä tarkoittaa, että se ei reagoi nopeasti uunin lämpötilan laskuun. Kattilan säleiköt kestävät myös pidempään, jos ne on valmistettu valuraudasta.

Kiinnitä huomiota! Jos et aio käyttää kattilan sähköosaa päivän aikana, on parempi katkaista virta. Tosiasia on, että ne toimivat pareittain. Lämmitin voi kompensoida palamiskammion lämpötilan laskua, kunnes seuraava lataus tehdään. Tämän seurauksena voi olla suuremmat perhebudjetin menot.

Asennusvinkit

Suuritehoisten sähköpatterikattiloiden suuret tilat voivat olla kuin ottaa elintilaa pois. Siksi sähköpuukattilat sijoitetaan usein erilliseen huoneeseen. Jos tämä on niin sinun tapauksessa, huolehdi sen eristyksestä, koska suurin osa lämpöä hävitetään kattilan läpi. Lämmitystekniikan polttolaitetta varten on välttämätöntä tarjota laadukas substraatti. On parempi tehdä pieni täyttö teräsbetonista, jonka koko on suurempi kuin kattila itse 20 cm kummallakin puolella.

Ennen polttokattilan polttamista, galvanoidusta metallista valmistetaan levy. Se suojaa pintaa putoamasta säteiltä. Tämä voi tapahtua, jos mekaaninen lämpötilansäädin on asennettu tuhkalaatikkoon. Kaikissa puukattiloissa, joissa on sähkölämmitin, ei ole eristettyjä seiniä. Tästä johtuen sähköpuukattila voi lämmittää huoneen seinät. Tämän estämiseksi on asennettu sen ympärille asbestilevyt tai kivivilla, jotka on suljettu sinkityillä levyillä.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä poisto- putken liitokseen kattilaan. Kaikkien on oltava ilmatiivis, joten hiilimonoksidia ei vuotaa huoneeseen. Sähköpatterikattilan sähköosaa varten on parempi antaa erillinen automaattinen laite. No, jos se liitetään RCD: hen. Tällöin, jos TEN-järjestelmässä on toimintahäiriöitä, virta ei mene lämmitysjärjestelmän putkien läpi vaan se irrotetaan välittömästi. Lisää näkyvyyttä katsomalla videota:

Kiinnitä huomiota! Jos et ole varma omasta kyvyistasi sähköisen puulämmitteisen kattilan asentamisesta, ota yhteyttä ammattilaisiin. Tämä säästää sinua odottamattomista tilanteista sekä tulipaloista.

johtopäätös

Luottamuksellisesti voimme sanoa, että sähköpuukattila on erinomainen vaihtoehto perinteiselle puulämmitteiselle kattilalle. Useissa lähteissä yhdistyy se, mikä voi auttaa voimakkailla ajeleilla, kun ei ole mitään keinoa päästä tai mennä metsään polttopuuta varten. Suunnittele valintasi harkiten ja älä tuomitse tuotetta vain sen mainonnassa. Analysoi sähköpuu-kattila itsenäisesti edellä annettujen suositusten mukaisesti.

  • Lämmin kerroksen keräilijä

  • Vesilämmitteisen lattian asennus

  • Lattialämmityksen infrapunafilmi: ominaisuudet, arvostelut

  • Mikä parasta on konvektori tai öljylämmitin

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map