Teräsbetonilaatat: tie, ontto, tasainen, laatat

Teräsbetonilaatat: tie, ontto, tasainen, laatat

Teräsbetonilaatat ovat saavuttaneet suuren suosion melkein heti markkinoille tulon jälkeen. Toisin kuin arkaiset puulattiat, ne ovat monta kertaa luotettavia ja niillä on sellaisia ​​etuja kuin:

 • palonkestävyys,
 • kosteuden kestävyys,
 • pitkä käyttöikä.

Teräsbetonilaatat eivät kaadu, ja ne voivat säilyttää kaikki ominaisuudet korkeissa lämpötiloissa ja kosteudessa. Se on ihanteellinen materiaali teollisuus-, asunto- ja kunnallisten tilojen rakentamiseen.

Vahvistetut betonilaatat muuttivat rakennusaikaansa. Niiden alhaiset kustannukset ja korkea suorituskyky ovat tehneet todellisen aistimuksen markkinoilla. Tämän vuoksi monet rakennusyritykset joutuivat luopumaan liiketoiminnastaan ​​tai suuntautumaan uudelleen.

Rakentajien ja suunnittelijoiden todellinen shokki oli yhden vahvistetun betonilaatan pituus, joka saavutti seitsemän ja puoli metriä. Tämä muutti arkkitehtuurin ydintä. Tämän seurauksena ilmestyi paitsi uusia rakennuksia myös tekniikoita niiden nopealle erektiolle.

Tyypit teräsbetonilaattoja

Tierakenteiset betonilaatat

Tämän tekniikan ansiosta oli mahdollista luoda monimutkaisia ​​autokeskuksia. Ei valtatie tai moottoritie ei voi tehdä ilman näitä rakenteellisia elementtejä.

Tiejohdetut betonilaatat säilyttävät suorituskykyominaisuudet jopa -40 asteen lämpötilassa. Näiden tuotteiden käyttö teiden rakentamisessa voi merkittävästi lisätä koko kankaan luotettavuutta.

Nämä tuotteet ovat saatavana kahdessa versiossa: jännitteellä ja kiristimellä. Betonin keskimääräinen tiheys on 2200-2500 kg / m3. Tiejohdetut betonilautaset kestävät luokan H-30 ja H-10 kuormituksia.

Tuotteiden pinnalla on erityinen aallotus. Rakennetta rakennettaessa käytetään betonia, joka täyttää F200- ja W4-parametrit veden kestävyydelle ja jäätymisvastukselle.

tärkeä! Tiejohdetut betonilaatat voivat olla erikokoisia. Useimmin käytetään tuotteita, joiden parametrit ovat 1750x3000 mm.

Erityisesti on mainittava aerodromipohjaiset betonilaatat. He pystyvät kestämään suuria kuormia. Tätä mallia luotaessa käytetään ainakin M350-luokan lujitettua runkoa ja betonia.

Hollow core -laatat

ПЖП: ää käytetään paneelien päällekkäisyyksien rakentamiseen. Yhden tuotteen paksuus on 220 mm, pituus on puolitoista ja kuusitoista metriä. Vakioleveys voi olla 1, 1,2, 1,5 metriä. Myös yksittäiset parametrit voidaan valita.

Vahvistetut betonilautaset tukevat lämpöä ja äänieristystä. Reiät voivat olla pyöreitä tai soikeita. Rakenteiden aukkojen läsnäolo helpottaa suuresti painoa, joka vaikuttaa asennuksen nopeuteen ja rakennuksen yleiseen rakenteeseen.

Moderni teknologia mahdollistaa suurien eräiden tuottamisen lyhyessä ajassa. Teräsbetonilaatan kuormitus voi nousta 1250 kgf / m2. Tuotantoprosessissa käytetään erilaisia ​​laatuja.

tärkeä! Asennus toteutetaan silmukoiden avulla, joiden ansiosta rakennus voidaan toimittaa oikeaan paikkaan minimaalisella työllä (käytetään erikoislaitteita).

Levyt vahvistetut betonilaatat

PZP ovat paneelirakennusten lattiapääosa. Samalla suunnittelun kuormitus ei saa ylittää 6 kPa. Ferro-betonilevyt kestävät seismisiä vaikutuksia jopa 7 pallon voimalla. Ne on asennettu kantaviin rakenteisiin kahdella, kolmella ja neljällä tukipisteellä.

Pääasiallinen materiaali, josta tuotteet on valmistettu, on raskas, keskikova ja kevyt betoni. Tässä tapauksessa käytetään kiristys- ja ei-kiristysrautaa. On myös mahdollista käyttää luokan Bp-1 lankaa. Kaikkien rakenteellisten elementtien on täytettävä GOSTit.

Litteiden teräsbetonilaattojen reunat voivat olla viisteitä. Ne palvelevat tuotteiden yhdistämistä. Tämä rakenteellinen ominaisuus estää myös siirtymät. Ompele PZHP-kaadetun betoniliuoksen välissä.

PZPP kuljetetaan pinossa. Jotta varmistetaan, että tuotteet eivät ole vahingoittuneet kuljetuksen aikana, käytetään erityisiä tiivisteitä, joilla varmistetaan välyksen lujitettujen betonilevyjen välillä.

Koneen rungossa litteät, vahvistetut betonilaatat asetetaan pituussuuntaisesti aksiaalisesti liikkeen suuntaan. Purku ja kuormaus suoritetaan kori- nosturin avulla. Erityiset asennuskierrot suuresti nopeuttavat tätä prosessia.

Teräsbetonilaatat

Näitä tuotteita käytetään, kun rakennuksen on täytettävä. Useimmiten tällainen tarve syntyy teollisuusrakennuksissa, joissa rakentajat eivät halua käyttää ylimääräistä rahaa täysimittaisen ullakolle asennukseen.

Tulevaisuudessa tällainen katto on peitetty erityisellä viimeistelyaineella. Useimmiten se on bitumi tai nestekumia. Nämä aineet tarjoavat erinomaisen vedenpitävyyden, ja niiden kustannukset ovat alhaiset.

Päällysteen teräsbetonilaatat sopivat täydellisesti lämpöä eristävien materiaalien kanssa. Lisäksi kourujen ja muiden teknisten järjestelmien asennus ei vie paljon aikaa ja vaivaa. Tuotteet jaetaan kahteen tyyppiin asennusmenetelmistä riippuen: vakiomallit ja uurteet.

Uudistetut pinnat mahdollistavat katon kestävyyden. Myös tämä muoto helpottaa huomattavasti viimeistelyä. Useimmiten käytetyn jännitteisen vahvistuksen tuotannossa. Se tarjoaa kestävyyttä.

Suunnittelussa tärkeä rooli on vahvistettu metalliverkko. Se on peitetty vähintään 2 cm: n betonikerroksella, mikä suojaa vahvistus ulkoisen ympäristön vihamieliseltä toiminnalta.

Teräsbetonilaatoilla on korkea paloturvallisuus. Jotkin muutokset kestävät jopa 1500 kg / m kuormia2. Tällaisia ​​tuotteita käytetään paikoissa, joissa on paljon saostumista. Lisäksi tämä lujuus mahdollistaa tarvittaessa useita kerroksia.

Rakennusprosessin aikana käytetään tavallisesti betonilevyjä 3X6 ja 2X12. Mutta tietenkin on poikkeuksia. Joskus tehtaissa tehdään erityisiä muutoksia tiettyihin tehtäviin.

Tuotteiden paksuus vaihtelee 250: stä 455 mm: iin. Mutta on myös paksumpia vaihtoehtoja. Paksuuden lisääminen vähentää painoa vastaavasti, mikä vähentää kuormitusta kantavissa rakenteissa.

Teräsbetonilaatan rakenteessa on mahdotonta tehdä ilman upotettuja elementtejä. Ne on valmistettu teräksestä ja ne voidaan hitsata naapurituotteiden varusteisiin. Tämä tarjoaa vahvan yhteyden.

Tuotteet kuljetetaan erityisillä kuorma-autoilla ja niitä käytetään rakennustyön lopussa. Ne sopivat melkein mihin tahansa rakennustyyppiin ja niillä on suuri lujuus ja luotettavuus.

Betonituotteiden valmistus

Teräsbetonilaattojen pääosa on konkreettinen. Tämä materiaali valmistetaan sekoittamalla sementtiä hiekalla ja soralla. Se on erittäin kestävä puristusta kestävä, mutta helposti venytettävissä. Tämän materiaalin lujuuden lisäämiseksi käytetään raudoitusta. Se on valmistettu yhdistelmästä ja teräksestä.

tärkeä! Betoni suojaa venttiiliä korroosiolta.

Murskattu kivi toimii inertteinä aineina. Sementin ja sen välillä ei ole reaktiota. Sitä kutsutaan myös täyteaineeksi. Se vaikuttaa merkittävästi raudoitetun betonilaatan rakenteeseen.

Teräsbetonilevyjen valmistuksessa soraa käytetään erilaisiin pieniin ja suuriin jakeisiin. Valinta riippuu suurelta osin suunnittelun tarkoituksesta sekä suunnittelijan tarpeista.

Ankkuri voi olla kahta tyyppiä: työskentely ja asennus. Ensimmäinen näkymä on betoniteräksen pohja. Se toimii taivuttamalla. Toinen on rakenteen luuranko.

tärkeä! Vaihtoehtona terästangoista voidaan käyttää lankaa.

Teräsbetonilaatan valmistusprosessissa käytetään vahvistettua betonia. Erityiset teknologiat mahdollistavat raudoituksen monoliittiseksi, kun se on osittain kireällä. Tämä johtuu siitä, että raudoitetut betonilaatat kestävät tehokkaasti taivutusta ja kompensoivat lattian rakenteen aiheuttamat kuormitukset ja lisäaineiden painon.

Teknologinen prosessi

Kaikki alkaa alustavan piirustuksen luomisesta. Sen pohjalta syntyy tulevia tuotteita. Yleensä koko prosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Erikseen valmistetussa muodossa asennetaan vahvistuskehys. Tähän käytetään tavallisesti rei'itetyt sauvat. Ne esijännitetään lämmittämällä sähkövirralla tai liittimellä.
 2. Tangot kiinnitetään muotin hallitukseen.
 3. Lisäprosessi toteutetaan kuljetinlinjan, erikoisosastojen, rullamuottien tai valssauksen perusteella.
 4. Kun päärakenne on muodostettu, vahvistettu betonilaatta lähetetään lämpökäsittelyä varten. Tätä varten käytetään erikoiskameroita. Lämpökäsittely mahdollistaa konkreettisen massan jähmettymisnopeuden huomattavan kasvun. 10 tunnin ajan kammiossa tuote kerää noin 60 prosenttia vahvuudesta. Yleensä tämä vaatii vähintään 25 päivää normaaleissa olosuhteissa.
 5. Kun tuote on löytänyt tarvittavan lujuuden, kiinnittimet muottiseinillä, jotka vahvistavat lujitustangot, poistetaan.
 6. Tangot puristuvat pitkin pituutta. Tämän seurauksena muodostuu koko rakenteen tarvittava tila.

Tämä on raudoitetun betonilaudan kanoninen valmistusprosessi. Mutta monet yritykset yrittävät tuoda jotain omiaan tuottamaan tuottavuutta ja vähentämään kustannuksia.

Teräsbetonilaattojen asennusohjeet

Lattiamallien aikana rakennuttajat keskittyvät pääasiassa SNiPyyn. Kaikkien normien ja standardien noudattaminen takaa rakenteen turvallisuuden ja pitkäikäisyyden.

Betonibetonilaatat asetetaan rakennuksen seinille. Tällöin ne on tuettava vähintään 12 senttimetrin tukiseinällä. Tuotteet voidaan pinota laastilla tai ilman. Teknisen hitsauksen koko on 5-20 cm, ihanteellinen parametri on 7-8 senttimetriä. Jos sauma on liian leveä, tulevaisuudessa sinun on käytettävä paljon aikaa ja laastia upotukseen.

Luonnollisesti tietyntyyppisten betonilaattojen asennusohjeet ovat tietenkin erilainen kuin onttojen asennusohjeet. Aloitusvaihe on kuitenkin molemmissa tapauksissa sama. Ennen asennusta levyjä tarkkaillaan huolellisesti. Samalla jokaisella rakenteella on oltava merkintä. Jos halkaisijaltaan leveys on yli 1 mm koko pituudelta, vahvistettu betonilaatta korvataan.

tulokset

Rakennuttajat käyttävät tämäntyyppisiä tai sen tyyppisiä teräsbetonilaatuja rakentamisen tyypistä ja sen tarkoituksesta riippuen. Tässä tapauksessa on olemassa valtava määrä muutoksia ja tyyppejä, jotka on suunniteltu tietylle rakenteelle.

 • Pehmennin C 3: käyttöohjeet

 • Betonin vahvuus

 • Portland sementti m500: tekniset tiedot

 • Peskobeton M300: kulutus per 1 neliömetriä

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 31 = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map